Typer Af Barselsorlov: Med Tips

Barselsorlov giver en nybagt mor fri fra arbejdet til fødslen af ​​sin nyfødte baby eller et nyligt adopteret barn. Selvom denne tilpasningsperiode er et vigtigt tidspunkt for arbejdende mødre, kan de ofte stå tilbage med spørgsmål om deres ydelser, afspadseringspolitikker og forskellige typer orlov, især da nogle kan variere fra stat eller virksomhed og være afhængig af hvor længe nybagte mødre har arbejdet på deres nuværende job.

I denne artikel forklarer vi typerne af barsel i USA, hvor lang den gennemsnitlige barsel er, og hvornår den starter og tips til at få mest muligt ud af din barsel.

Hvad er barsel?

Barselsorlov er den periode, hvor en mor er fritaget for arbejdsopgaver, når hun får en baby eller adopterer et barn. Typisk er barselsorloven 12 uger lang, men det kan være mere eller mindre afhængig af, hvordan man forhandler. Der er forskellige former for barsel, hvor nogle er garanteret ved lov, nogle er dækket af forsikringsydelser og andre efter din arbejdsgivers skøn.

Relateret: 7 tips til at gå tilbage på arbejde efter barsel

Typer af barselsorlov

Følgende er typer af barselsorlov:

FMLA barselsorlov

Den føderale lov om familie- og lægeorlov (FMLA) giver dig 12 ugers ulønnet barselsorlov, hvis du er en kommende mor, der opfylder visse kvalifikationer. Du kan bruge dine 12 uger både før og efter du har født eller adopteret. Men bruger du noget af det før, får du mindre tid efter.

Kvalifikationer til FMLA inkluderer:

  • Medarbejderen skal være ansat i 12 måneder i samme virksomhed, inden orloven påbegyndes.
  • Medarbejderen skal have arbejdet minimum 1.250 timer i det tidsrum.
  • Virksomheden skal beskæftige mindst 50 personer inden for en radius på 75 mil.

For bedre at forstå detaljerne i denne lov, kontakt din personaleafdeling eller det amerikanske arbejdsministerium.

Sygeorlov

Nogle stater har et statsdrevet barselshandicapprogram, der garanterer seks til otte uger til bedring, hvis du skal komme dig efter fødsel og kejsersnit. Dette gælder kun, når du er uarbejdsdygtig af medicinske årsager. Der er kun fem stater, der tilbyder dette program, herunder New York, New Jersey, Californien, Rhode Island og Hawaii. Puerto Rico er også inkluderet.

Ekstra orlovstid

Tolv uger er gennemsnittet i USA for barselsorlov, men du kan forhandle mere tid. Arbejdsgivere kan tillade dig at tage så meget tid, som du har brug for, enten betalt eller ulønnet, så det er en god idé at forhandle så meget tid, som du finder nødvendigt.

Betalt fri

Hvis du har fri med løn (PTO), kan du vælge at bruge denne under din barsel til at forlænge den eller sikre, at du bliver ved med at få løn, mens du er på orlov. Betalt fri er typisk en del af en standardydelsespakke, så tjek med din personaleafdeling for at se, om du er berettiget til at bruge PTO til en del af eller hele din barselsorlov.

Relateret: Personalefordele: Eksempler på de mest almindelige personalegoder

Kortvarig handicap

Kortvarig invaliditet er en virksomhedsudbudt ydelse, som nogle medarbejdere har adgang til. Når du vælger kortvarig invaliditet, er det typisk, at en lille del af din lønseddel trækkes hver måned for at dække omkostningerne ved programmet. Når du er klar til at tage dit kortvarige handicap, får du fri med løn. Denne ydelse kan bruges til graviditetsorlov eller andre former for uventet medicinsk invaliditet. Hvis dit arbejde ikke byder på kortvarig invaliditet, kan du købe det direkte fra et forsikringsselskab for at sikre betalt fri i tilfælde af graviditet eller adoption.

Tips om barselsorlov

Her er nogle barselstip, der kan hjælpe med at sikre, at du får den tid, du har brug for:

Ved hvad du har ret til

Start med at gennemgå FMLA og forstå, hvad du er berettiget til. Dette vil hjælpe dig med at forberede dig bedre til barsel og giver dig et udgangspunkt for forhandlinger, hvis du vælger at bede om mere orlov.

Kontakt menneskelige ressourcer

Kontakt menneskelige ressourcer for at finde ud af, om politikker og procedurer inkluderer fordele som ekstra barselsorlov eller betalt orlov. Din HR-afdeling vil have de mest opdaterede politikoplysninger og kan kræve, at du udfylder en barselsformular, før du tager din betalte eller ulønnede tid.

Opret et budget

Fordi du i gennemsnit vil være uden arbejde i 12 uger, er det vigtigt at oprette et budget, der vil hjælpe med at forsørge dig og dit nye barn over den tid. For at lave et budget skal du forstå din nuværende økonomi, økonomiske mål og udgifter.

Relateret: Sådan opretter du et budget i 7 trin

Overvej hvor meget tid du har brug for

Afhængigt af din leveringsmetode kan du kræve mere tid til fysisk restitution. Mødre, der har højrisikograviditeter, skal muligvis tage længere tid før fødslen, hvis lægen beordrer dem til at blive i sengen. Disse overvejelser har alle indflydelse på, hvor meget tid hver person har brug for på barsel. I nogle tilfælde kan du forhandle en arbejde hjemmefra, mens du skifter tilbage til arbejdsstyrken efter din tildelte orlovstid.

Bede om hjælp

Diskuter dine barselsplaner med andre mennesker i dit liv, som din partner eller andre familiemedlemmer, som kan tilbyde hjælp i denne overgangsperiode. Bed en betroet ven om at oprette et måltidstog for at hjælpe med mad eller hjælpe med andre behov under din restitution. At få de grundlæggende behov dækket kan i sidste ende hjælpe med din fysiske restitution og hjælpe dig med at knytte bånd til din nye baby.

Eva Danielsen
Eva Danielsen Barselsorlov giver en nybagt mor fri fra arbejdet til fødslen af sin nyfødte baby eller et nyligt adopteret barn. Selvom denne tilpasningsperiode er et vigtigt tidspunkt for arbejdende mødre, kan de ofte stå tilbage med spørgsmål om deres ydelser, afspadseringspolitikker og forskellige typer orlov, især da nogle kan variere fra stat eller virksomhed og være afhængig af hvor længe nybagte mødre har arbejdet på deres nuværende job.