Sådan Skriver Du Et Simpelt Opsigelsesbrev: Tips Og Eksempler

Når du forlader dit job, kan du blive bedt om at levere et opsigelsesbrev med de nødvendige oplysninger, som din arbejdsgiver har brug for. Uanset krav er et simpelt opsigelsesbrev professionelt og høfligt. At lære mere om opsigelsesbreve kan hjælpe dig med at konstruere et effektivt dokument. I denne artikel forklarer vi, hvad et opsigelsesbrev er, tips til at skrive et og giver eksempler.

Billedbeskrivelse

Opsigelsesbrevets format

Opsigelsesbrev Format
1. Dato
2. Adresselinje
3. Opsigelseserklæring
4. Sidste arbejdsdag
5. Taknemmelighedserklæring
6. Næste trin
7. Afslutning og underskrift

Hvad er et simpelt opsigelsesbrev?

Et opsigelsesbrev er et officielt dokument, der informerer din arbejdsgiver om, at du afslutter din ansættelse i virksomheden. Mange opsigelsesbreve indeholder typisk en række forskellige elementer, herunder årsagen til fratrædelsen, taknemmelighed for arbejdsmuligheden og et tilbud om at hjælpe med overgangen.

Simple opsigelsesbreve behøver kun grundlæggende detaljer, der gør det muligt for virksomheden at begynde din exit-proces. Dit opsigelsesbrev skal indeholde en overskrift med dato, modtagerens navn og virksomhedens oplysninger. Brødteksten i dit brev kan være en erklæring, der forklarer, at du forlader dit job på en bestemt dato. Til sidst skal du tilføje dine kontaktoplysninger i slutningen af ​​brevet, hvis din arbejdsgiver skulle have brug for at stille opklarende spørgsmål.

Du kan skrive et simpelt opsigelsesbrev i modsætning til en lang erklæring af følgende grunde:

  • Du fratræder en virksomhed efter mindre end et års ansættelse.
  • Du føler dig ikke tryg ved at dele din grund til at sige op.
  • Du ønsker at kommunikere din tak eller grund til at forlade med din leder og kolleger mindre formelt.
  • Du ønsker at bevare en neutral, formel tone for at afslutte din ansættelse på en positiv tone.

Din personaleafdeling kan kræve et opsigelsesbrev for at opbevare i din ansættelsesmappe. De kan henvise til dokumentet, hvis en potentiel arbejdsgiver kontakter dem for at bekræfte din arbejdshistorie. Af denne grund kan det være nyttigt at skrive et kort, høfligt brev.

Mens nogle virksomheder kræver et fysisk brev, er fratrædelses-e-mails også nogle gange acceptable. Simple fratrædelses-e-mails bør indeholde de samme oplysninger som breve. De skal oplyse din opsigelse, forventet slutdato for ansættelsen og dine kontaktoplysninger. I stedet for en overskrift bør du skrive et simpelt e-mail-emne, der inkluderer dit navn og formålet med e-mailen, såsom " Margerie Goff - Opsigelse med virkning fra 6. november. "

Se din medarbejderhåndbog for mere information om fratrædelsespolitikker. Du kan også kontakte din personalerepræsentant, hvis du har en.

Relateret: Sådan skriver du et opsigelsesbrev (med prøver og tips)

Simple tips om opsigelsesbrev

Selvom du siger op under positive omstændigheder, kan det være en stressende oplevelse. At følge disse tips kan hjælpe dig til at føle dig mere forberedt og sikker i dit handlingsforløb.

Brug en skabelon eller et eksempel

En af de bedste metoder til at skrive et opsigelsesbrev er at følge en skabelon eller et eksempelbrev. Skabeloner har tomme felter, som du nemt kan udfylde og indeholder normalt allerede enkle, forretningsagtige formuleringer. Du kan også bruge et eksempel som vejledning, når du opretter dit eget brev.

Overvej at tale med din leder

Simple opsigelsesbreve er officielle dokumenter. Hvis du har et godt forhold til din leder og teammedlemmer, kan du stadig diskutere dine grunde til at forlade og takke dem for positive oplevelser i mindre formelle formater. Prøv at informere din vejleder personligt, før du indsender dit brev som en professionel høflighed.

Husk dit publikum

Du skal muligvis tilbyde dit opsigelsesbrev til mange personer i din virksomhed. For eksempel kan du være nødt til at sende dit brev til både din leder og personalerepræsentant. Prøv at holde dine oplysninger så tilgængelige som muligt, så forskellige fagfolk i din organisation tydeligt kan forstå dem.

Vær fast

Vær forberedt på muligheden for forhandlinger eller spørgsmål om, hvorfor du rejser. Din leder kan også bede dig om at forlænge din opsigelsesfrist. Selvom det kan være vigtigt at hjælpe dit tidligere hold, skal du også fokusere på din fremtid. Et simpelt opsigelsesbrev kan hjælpe dig med at afslutte din ansættelse på positive, faste vilkår.

Forbered dig på at tage afsted med det samme

Selvom det stadig er almindelig praksis at give mindst to ugers varsel, har nogle arbejdsgivere sikkerhedspolitikker, der vil kræve, at du rejser med det samme. Sørg for, at dit arbejdsområde og computer er rene, så du kan gå uden varsel.

At holde disse tips i tankerne kan hjælpe dig med at vælge det rigtige format til dit brev og forlade dit job på en professionel note.

Relateret: Sådan afslutter du et job på den rigtige måde

Eksempel på simpelt opsigelsesbrev

Dette eksempel indeholder kun de vigtige oplysninger om din opsigelse. Dato og arbejdsgiveroplysninger står i overskriften, mens medarbejderens kontaktoplysninger står sidst i brevet. Når du skriver dit simple brev, kan du medtage så mange andre elementer, som du vil, herunder din grund til at tage af sted eller en taknemmelighedserklæring.

1. september 2019

Marco Asensio
Marathon Sko
3453 Swann Ave.
El Paso, TX 79835

Kære hr. Asensio,

Accepter venligst dette brev som meddelelse om, at jeg forlader min stilling hos Marathon Shoes den 15. september.

Med venlig hilsen

Melissa Khalifa
mkhalifa@gmail.com
555-111-4141

Eksempel på simpel opsigelsesmail

Brødteksten i din e-mail skal se identisk ud med et opsigelsesbrev. Selvom e-mails har en tendens til at have en mindre formel tone end fysiske breve, er det vigtigt at bevare den samme professionalisme. I denne mail kommer medarbejderen med en taknemmelighedserklæring og et tilbud om at hjælpe med overgangen.

Melissa Khalifa - Resignation

Kære hr. Asensio,

Accepter venligst denne e-mail som meddelelse om, at jeg forlader min stilling hos Marathon Shoes den 15. september.

Jeg har nydt min tid med Marathon Shoes, og jeg er taknemmelig for muligheden for at arbejde sammen med mit team og mine kolleger. Hvis jeg kan være behjælpelig under denne overgang, så lad mig det vide.

Med venlig hilsen
Melissa Khalifa
555-433-3344

Marc Thuesen
Marc Thuesen Når du forlader dit job, kan du blive bedt om at levere et opsigelsesbrev med de nødvendige oplysninger, som din arbejdsgiver har brug for. Uanset krav er et simpelt opsigelsesbrev professionelt og høfligt. At lære mere om opsigelsesbreve kan hjælpe dig med at konstruere et effektivt dokument. I denne artikel forklarer vi, hvad et opsigelsesbrev er, tips til at skrive et og giver eksempler.