Sådan Giver Du En Grund Til At Forlade, Når Du Bliver Fyret Fra Et Job

Ansættelsesledere stiller en række spørgsmål under rekrutterings- og ansættelsesprocessen. Ofte vil ansættelsesledere gerne vide om dine grunde til at forlade en tidligere stilling, når de screener ansøgere. Hvis du blev fyret fra det job, er det bedst at forberede dig på forhånd for at svare så positivt som muligt. I denne artikel giver vi almindelige udtryk, du kan bruge til at forklare, hvorfor du blev fyret, lister trin til at forklare, hvorfor du blev fyret, i dit følgebrev og giver tips til at diskutere din grund til at forlade, da du blev fyret under en jobsamtale.

Relateret: Er det bedre at holde op eller blive fyret?

Årsager til at tage af sted ved fyring

Mange ansættelsesledere beder medarbejderne forklare, hvorfor de forlod deres tidligere stilling under ansættelsesprocessen. Hvis du blev fyret fra et job, er det ideelt at have en forklaring planlagt på forhånd for at forklare, hvorfor du blev sluppet. Det sprog og de termer, du vælger at bruge, kan være med til at ramme din afgang på en positiv måde. Overvej at bruge disse termer og sætninger, når du forklarer din grund til at tage af sted, når du bliver fyret:

 • Ufrivillig adskillelse: Udtrykket "ufrivillig adskillelse" indebærer, at du ikke valgte at forlade din stilling, men det er et blødere udtryk end "fyret".
 • Opsigelse: Opsigelse er en ligetil, men professionel måde at sige, at du blev fyret fra din stilling.
 • Afskediget: En anden mulighed er at sige, at du blev udskrevet fra din stilling, hvilket i tone svarer til opsigelse.
 • Giv slip: Du kan også sige, at du blev sluppet fra din stilling, hvilket betyder, at du blev fyret uden at sige det direkte.
 • Job afsluttet: Et simpelt udtryk for at antyde, at du blev fyret, er at sige, at dit job er afsluttet.
 • Gensidig adskillelse: Hvis I havde en samtale med jeres leder og sammen besluttede, at stillingen ikke var den rigtige for jer, så kan I sige, at det var en gensidig adskillelse.

Relateret: Sådan kommer du over at blive fyret

Sådan forklarer du at blive fyret fra dit job i et følgebrev

En af de bedste måder til positivt at forklare, hvorfor du blev fyret fra en tidligere stilling, er at gøre det før din jobsamtale i dit følgebrev. Normalt, hvis du har brug for at dele årsagen til, at du forlod din tidligere stilling, vil virksomheden angive det i den første ansøgning. Skulle jobansøgningen anmode om en grund til, hvorfor du forlod dit tidligere job, er det ofte i din interesse at forklare situationen fuldstændigt i dit følgebrev. Medtag kun disse oplysninger, hvis ansøgningen specifikt beder dig om at adressere din grund til at forlade.

Brug disse trin til at hjælpe dig med at skrive en effektiv forklaring:

Relateret: Sådan forklarer du dine grunde til at forlade et job (med eksempler)

1. Led med dine styrker

Åbn dit følgebrev ved at beskrive dine styrker og kvalifikationer for den stilling, du søger. Du vil have dit følgebrev til at begynde og slutte med årsager til, hvorfor du er den bedste person til jobbet i stedet for at fokusere på dine tidligere stillinger og årsager til at forlade. Beskriv eventuelle specifikke præstationer, du har, som kan give dig en konkurrencefordel i forhold til andre ansøgere.

2. Fremhæv dine færdigheder

I næste afsnit kan du overveje at inkludere en punktliste over dine færdigheder, da de vedrører de jobopgaver, der er anført i stillingens jobbeskrivelse. Dette fremhæver for ansættelseschefen din kompatibilitet med stillingen og din evne til at udføre jobbets ansvar på passende vis.

3. Vær ærlig

Dit tredje afsnit er et godt sted at forklare eventuelle opsigelser, du har nævnt i din jobansøgning. Uanset hvad der skete, bør du være ærlig om omstændighederne omkring din opsigelse uden at gå i specifikke detaljer, da ansættelseschefen sandsynligvis vil ringe til din tidligere arbejdsgiver for at bekræfte din forklaring. Mange virksomheder deler muligvis ikke din specifikke årsag til at forlade, men kan oplyse dine ansættelsesdatoer.

4. Hold det kort

Behold forklaringen af ​​din grund til at blive fyret direkte og kortfattet. Overvej at bruge udtryk som "slip" eller "job afsluttet" i din begrundelse. Angiv alle relevante detaljer uden at bruge negativt sprog om din tidligere arbejdsgiver.

5. Afslut positivt

Skriv et afsluttende afsnit, der opsummerer grundene til, at du er det bedste valg til stillingen. Tilbyd at give flere detaljer eller forklaring efter behov om nogen af ​​de oplysninger, herunder at blive fyret fra din tidligere stilling, som du anførte i brødteksten i dit følgebrev.

Relateret: Hvad skal man gøre efter at blive fyret

Tips til at forklare at blive fyret i et interview

Uanset om du giver en forklaring om en tidligere fyring i dit følgebrev, vil ansættelseschefen sandsynligvis spørge dig om det under din jobsamtale. Brug disse tips til at hjælpe dig med at forklare, hvorfor du blev opsagt fra en tidligere stilling:

 • Tag ansvar: Hvis årsagen til, at du blev fyret, skyldtes nogen handling eller passivitet fra din side, så tag ansvar for dine handlinger. Vis, at du har lært af den erfaring og vil bruge din viden til at gavne den virksomhed, du interviewer med.

 • Hold samtalen i gang: Når du har givet din forklaring, skal du flytte samtalen til det job, du interviewer til, og fokusere på din egnethed til stillingen frem for dine tidligere roller.

 • Vær ærlig: Sørg for, at du er ærlig i din forklaring på, hvorfor du blev fyret. Du behøver ikke at give omfattende detaljer, men du bør dele alt relevant, som din tidligere arbejdsgiver måtte nævne, hvis ansættelseschefen ringer til dem.

 • Øv dig i forvejen: Tag dig tid til at øve dit svar før dit interview. Hvis du i din ansøgning og følgebrev har angivet, at du er blevet fyret fra et tidligere job, er det højst sandsynligt, at du bliver spurgt om det under samtalen. At øve dig i forvejen kan hjælpe dig til at føle dig sikker, når du besvarer dette spørgsmål under interviewet.

 • Gør det kortfattet: Hold din forklaring og begrundelse kort og direkte. Du ønsker at give nok detaljer til at tilfredsstille ansættelseschefen, men ikke distrahere fra formålet med interviewet.

 • Tilføj en positiv konsekvens: Hvis det er muligt, identificer og del en positiv konsekvens af din opsigelse for at vise, at du kan overvinde modgang.

 • Brug et blødt sprog: I stedet for at bruge ordet "fyret", brug et blødere sprog som "slip" for at hjælpe med at tilføje noget positivitet til din forklaring.

 • Forklar, hvorfor du er rigtig til dette job: Lav en sammenhæng mellem din opsigelse og det, du har lært på grund af den erfaring, og hvorfor du er det bedste valg til stillingen.

Allan Hartmann
Allan Hartmann Ansættelsesledere stiller en række spørgsmål under rekrutterings- og ansættelsesprocessen. Ofte vil ansættelsesledere gerne vide om dine grunde til at forlade en tidligere stilling, når de screener ansøgere. Hvis du blev fyret fra det job, er det bedst at forberede dig på forhånd for at svare så positivt som muligt. I denne artikel giver vi almindelige udtryk, du kan bruge til at forklare, hvorfor du blev fyret, lister trin til at forklare, hvorfor du blev fyret, i dit følgebrev og giver tips til at diskutere din grund til at forlade, da du blev fyret under en jobsamtale.