Sådan Får Du Succes Med Dit Nye Job: Den Første Uge, Måned Og 90 Dage

Tillykke med dit nye job! Du har lagt det hårde arbejde, det kræver at nå til dette punkt, og det fortjener en fejring.

Opdater dit Bonjoures CV med dine seneste præstationer.

Der er en masse usikkerhed, der følger med et nyt job. Du vil møde nye mennesker, et nyt miljø og et nyt sæt ansvarsområder. For at sætte dig op til succes, har vi samlet disse tips til at guide dig gennem dine første milepæle.

Den første uge af et nyt job

Succes i uge 1 handler om balance: du vil gøre et godt førstehåndsindtryk, men du skal ikke lægge for meget pres på dig selv for at få alt rigtigt. Målet er at lære om din nye arbejdsplads og mærke din plads i det økosystem.

I den første uge:

1. Præsentér dig selv, ubønhørligt

Undersøgelser har vist, at angst i nye situationer til dels kan komme af, at man ikke føler sig sikker på, hvordan man præsenterer sig selv. Det er en naturlig følelse – når du er ny, vil du ikke nødvendigvis henlede opmærksomheden på dig selv. Men i de første dage af et nyt job vil du gerne have, at din entusiasme skinner igennem. Så find den timing, der føles rigtig, og giv en hurtig, energisk introduktion til de mennesker, du endnu ikke kender.

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

Hvis det er særligt vigtigt for dig at møde nye mennesker, kan du få hjælp fra andre. Nævn for din leder, at det er en prioritet for dig at præsentere dig selv, og bed om en liste over personer, du bør lære at kende. I møder kan du bede arrangøren om at give dig lidt tid i begyndelsen eller slutningen til at præsentere dig selv.

Her er nogle måder at lette dine introduktioner på:

 • Forbered dig på forhånd. Forbered dine åbningslinjer på forhånd, så du har et manuskript klar, når du støder på et nyt ansigt.

 • Vær opmærksom på dine omgivelser og andre mennesker. Afbryd ikke et møde for at præsentere dig selv eller tal for højt i fællesrum. Når du præsenterer dig selv, skal du være opmærksom på, hvordan den anden person reagerer. Hvis de virker distraherede, så hold det kort. Hvis de virker modtagelige, vil du måske lære denne person bedre at kende. Du kan gøre et godt førstehåndsindtryk ved at få en anden til at føle sig hørt.

 • Gør dit bedste for at huske navne. Du kan gøre dette ved at sige personens navn tilbage til vedkommende og skrive en hurtig note om vedkommende ned, når I skilles. Bliv dog ikke overvældet af at skulle huske alles navn. Hvis du glemmer nogens navn, er ærlighed den bedste politik: “ Jeg beklager, jeg har modtaget en masse ny information i løbet af de sidste par dage. Kan du minde mig om dit navn?

Relateret: Hvad skal du gøre, hvis dit job er påvirket af Coronavirus

2. Stil veltimede spørgsmål

Forskning har vist, at nye medarbejdere klarer sig bedre, når de stiller flere spørgsmål. Ved at bede dine ledere og kammerater om ny information, kommer du hurtigt på farten. Men i din første uge vil du gerne finde det rigtige tidspunkt til at stille spørgsmål. Her er nogle retningslinjer for, hvordan og hvornår du skal spørge:

 • Tænk over, hvad du vil vide. I nogle tilfælde kan du have brug for tilladelse, mens du på andre tidspunkter kan have brug for rådgivning eller validering. Hvis du bliver specifik, vil du være bedre i stand til at spørge og mindre tilbøjelig til at spilde tid.

 • Prioriter den information, du har brug for. Hvis du for eksempel ikke kan få din computer eller adgangsmærke til at fungere, er det noget, du har brug for hjælp til med det samme. Hvis du ikke er klar over de kvartalsvise mål for dit hold, kan du sikkert vente med at tale med din leder om det i løbet af de kommende uger.

 • Skriv dine spørgsmål ned, så du ikke glemmer det. Du kan rejse disse spørgsmål under et en-til-en møde med din leder. Du bør lære din leders præferencer at kende: Ønsker de at blive stillet spørgsmål via e-mail eller personligt? Hvis du har mange spørgsmål til en person eller gruppe, kan du overveje at arrangere et møde i stedet for at kigge forbi deres skrivebord eller kontor. I mødeinvitationen kan du liste de spørgsmål, du har. Dette giver dem tid til at forberede svar.

3. Opsøg en ven

Når du har lavet nogle introduktioner og har en fornemmelse af, hvem du skal arbejde sammen med, så bed en ny kollega til frokost eller kaffe. Det kan være personen, der sidder ved siden af ​​dig eller en anden tilflytter, der startede på samme tid. At udvikle et betroet forhold vil få dig til at føle dig mere komfortabel, når du lærer denne nye arbejdsplads at kende. Faktisk har forskning vist, at det at have sociale bånd på arbejdet kan gøre os mere produktive.

I løbet af denne første uge finder du muligvis ikke din bedste ven eller udvikler et dybt forhold til nogen. Men at opsøge nogen, du kan relatere til selv på kort sigt, vil give den nødvendige stabilitet.

Relateret: 12 tegn på, at du har brug for et nyt job

4. Lær, hvordan du navigerer og nyder din nye arbejdsplads

Find toiletterne, kaffen og vandet, trapperne og elevatorerne, hvor du kan spise frokost og holde pauser, og opsøg alle andre faciliteter, som denne arbejdsplads tilbyder. Hvis du ikke har fået en rundvisning, så overvej at bede en kollega om en.

I denne første uge vil du måske også eksperimentere med din pendling: finde de rigtige tidspunkter til at tage hjemmefra og teste forskellige ruter eller transportmetoder. At identificere og etablere rutinerne tidligt vil give dig ro i sindet.

Bonustip første uge: Tilføj værdi

Mest sandsynligt var dit job åbent, og du blev ansat, fordi der er meget arbejde, der skal udføres. I din første uge bør din primære prioritet være at opsuge information, men overvej at udfordre dig selv for at tilføje værdi i store som små. Her er nogle ideer til, hvor du kan starte:

 • Lær at lave kaffen. Denne opgave tilfalder normalt den person, der støder på en tom gryde. Vær proaktiv og lær, hvordan alt fungerer, så du kan lave en frisk gryde, hvis du tømmer den.

 • Spørg din leder, hvad deres største smertepunkt er. Når du kender svaret, skal du bruge din første uge på at tænke på, hvordan du kan mindske denne byrde. Tving det ikke eller træde nogen over tæerne, men hvis der er noget, du kan gøre, så gør det.

 • Tænk tilbage på dine interviews. Var der et specifikt behov, der dukkede op? Overvej at skrive et kort forslag til, hvordan du vil tage den udfordring op.

Relateret artikel: 30 Icebreaker-spørgsmål til brug, når du møder nye mennesker

Den første måned af et nyt job

Efter de spændende indledende dage på jobbet, er det tid til at finde sig til rette i din rolle. Målet i denne første måned er at lære, hvordan du kan anvende dine færdigheder til de udfordringer og muligheder, som denne organisation står over for.

I den første måned:

1. Lær dit team bedre at kende

Det er vigtigt at fortsætte med at skabe nye forbindelser og også lade andre kende dig. Ved blot at være omkring dit nye team og opmærksomt observere, hvordan alle arbejder og samarbejder, får du værdifuld indsigt om virksomheden og gruppekulturen.

2. Bliv organiseret og sæt gode vaner

Dette job er en frisk start og en god mulighed for at slippe gamle rutiner. Brug disse første uger til at beslutte, hvordan du vil organisere din kalender og opgavelister, hvordan du vil administrere din tid og de færdigheder eller praksis, du vil udvikle.

3. Definer succes med din leder

I løbet af de første par uger bør du og din leder bruge tid på at afklare jeres gensidige forventninger. Dette inkluderer forståelse af, hvordan I vil arbejde sammen, hvordan I får de ressourcer, I har brug for til at udføre jeres arbejde godt, og hvordan jeres jobpræstation vil blive vurderet.

Her er et par retningslinjer for disse samtaler:

 • Kom forberedt og brug tiden effektivt. Når du søger vejledning eller information, bør du påtage dig arbejdet med at drive den samtale.

 • Sæt dig selv i din leders position. Hvis du opdager, at dine forventninger ikke stemmer overens, så prøv at se det fra deres perspektiv og find områder med overlapning eller kompromis.

 • Identificer tidlige sejre. Der er sikkert mange ting på din tallerken. Når du lærer mere om, hvad din leder værdsætter, så prioriter også de opgaver, der understøtter deres mål.

Bonus første måneds tip: Vær ydmyg og åben

Når vi er ydmyge, erkender vi, at vi ikke kan klare det alene. Tag dig tid til at takke de mennesker, der viser dig rebene, tag ikke æren for arbejde, du ikke har udført, og lyt mere, end du taler. Du har aldrig udført dette præcise job i denne præcise indstilling, så uanset hvor meget erfaring du har bag dig, skal du holde et åbent sind.

Relateret: Alt hvad du behøver at vide for at måle succes på arbejdet

De første 90 dage af et nyt job

Målet i løbet af de første par måneder er at tage ejerskab af din nye rolle. I løbet af denne periode bør du indstille dig på at gøre dit bedste arbejde endnu.

I de første 90 dage:

1. Udfordr dig selv

I mange situationer har vi mere magt, end vi opfatter. Som Harvard-psykologiprofessor Ellen Langer har sagt:

"Socialpsykologer hævder, at hvem vi er til enhver tid afhænger mest af den kontekst, vi befinder os i. Men hvem skaber konteksten? Jo mere opmærksomme vi er, jo mere kan vi skabe de sammenhænge, ​​vi er i. Når vi skaber konteksten, er der større sandsynlighed for, at vi er autentiske. Mindfulness lader os se tingene i et nyt lys og tro på muligheden for forandring."

Sæt ambitiøse mål for dig selv, arbejd hen imod disse mål ved at dykke ned i situationer, der understøtter dem, og gentag hele tiden denne proces – stræb efter at nå højere hver gang. Du opnår måske ikke altid de mål, du sætter for dig selv, men processen med at anvende dig selv med handlekraft er dér, hvor betydelig personlig og faglig vækst finder sted.

2. Sæt grænser

Du har måske brugt den første måned af dit nye job på at gå på kompromis med nogle af dine grænser. Måske kom du tidligt og blev sent eller påtog dig ekstra projekter for at hjælpe andre. Dette er en naturlig reaktion i nye omgivelser - vi ønsker at være imødekommende, så andre vil acceptere os.

I de første par måneder af dit job bør du dog begynde at genetablere de grænser, der gør dig i stand til at gøre dit bedste arbejde. Selvom du bør fortsætte med at være en holdspiller, vil lære at sige "nej" hjælpe dig med at fokusere på dine mål og administrere tiden effektivt.

3. Opret en tre-måneders gennemgang

I nogle organisationer er en 90-dages gennemgang for nye medarbejdere almindelig praksis. Selvom din nye arbejdsgiver ikke har en formaliseret gennemgang på nuværende tidspunkt, kan du bede din leder om en uformel gennemgang.

Dette er en enkel måde at tjekke ind hos hinanden og bekræfte, at I stadig er på samme side. I din anmeldelse kan du give en statusopdatering på de mål, du muligvis har opstillet i din første måned. Du kan også se fremad: Hvilke milepæle forventer din leder, at du har nået inden for de næste tre måneder? Det næste år?

Relateret: Vigtigheden af ​​at sætte kvinder op til succes på arbejdspladsen (med råd fra succesfulde kvinder)

4. Forbind igen med gamle kolleger

Nu hvor du er begyndt at falde til i dit nye job, er det et godt tidspunkt at opdatere tidligere kolleger og lære, hvad der sker med dem.

At vedligeholde dit professionelle netværk er en god måde at holde pulsen på arbejdsmarkedet og dit fag. Vores egen analyse viser, at 65 % af de beskæftigede kigger på nyt job igen inden for de første tre måneder efter jobstart. 1 Dette betyder ikke nødvendigvis, at det allerede er tid til at forlade dit nye job. Det signalerer snarere et naturligt tidspunkt, hvor du skal overveje det næste skridt i din karriere.

Bonus tip til de første 90 dage: Vær blid over for dig selv

At tro på dig selv er nøglen til at få succes i et nyt job. Du vil uden tvivl møde frustrationer og begå fejl, mens du tilpasser dig. Lad være med at fiksere det, du endnu mangler at opnå. Fokuser i stedet på, hvor langt du allerede er nået, og hvor dit hårde arbejde vil bringe dig næste gang. Når alt kommer til alt, fra en pulje af kandidater, valgte din nye arbejdsgiver dig til dette job - du har dette.

Når du er klar til din næste udfordring, skal du opdatere dit Bonjoures CV , så arbejdsgivere kan kontakte dig med nye muligheder.

1 Faktisk data (verdensomspændende)

Egon Johnsen
Egon Johnsen Tillykke med dit nye job! Du har lagt det hårde arbejde, det kræver at nå til dette punkt, og det fortjener en fejring.