Sådan Beslutter Du, Hvilken Virksomhed Du Skal Starte: Fordele Og Trin

Folk starter deres egen virksomhed af en række forskellige årsager, lige fra et ønske om at tjene ekstra penge til at have en profitabel hobby. Når du har en grund til at starte din virksomhed, er det tid til at beslutte, hvilken slags virksomhed du vil oprette. I denne artikel kan du lære, hvordan du beslutter dig for, hvilken virksomhed du skal starte, ved at forstå fordelene ved at drive din egen virksomhed, hvordan du brainstormer ideer og måder at udvide dit netværk til en succesfuld opstart.

Læs mere: Sådan starter du din egen virksomhed i 9 trin

Hvad er fordelene ved at starte en virksomhed?

Der er en masse fordele ved at starte en virksomhed, der kan forbedre dit liv og andres liv. Her er et par af måderne, hvorpå det kan være gavnligt at starte en virksomhed:

 • At tjene penge: De fleste mennesker starter deres virksomhed for at tjene penge, enten som deres fuldtidsarbejde eller supplerende indkomst. Uanset hvad, er det givende, tilfredsstillende at kunne tjene penge med din egen virksomhed og kan hjælpe dig med at betale for ting, du ønsker og har brug for.
 • Deling af dine interesser og talenter: Når du starter din egen virksomhed, kan du vælge, hvilke varer og tjenester den leverer til kunderne. Typisk vil disse varer og tjenester være noget, du er interesseret i. Gennem din virksomhed får du delt disse interesserede og talenter med kunder, der også nyder dem.
 • At udfylde et behov: Din virksomhed vil sandsynligvis også udfylde et behov på dit marked, især hvis det involverer en opfindelse eller en ny type produkt. Dette gavner kunder, der ønsker et specifikt produkt, men det gavner også de virksomhedsejere, der profiterer af denne markedsåbning.
 • At have kontrol over din tid: At drive en virksomhed kan være et fuldtidsjob, hvis du ønsker det. Hvis du gør det, får du meget mere kontrol over dine arbejdstimer og fritid og giver dig mulighed for at udvikle din virksomhed på din egen tidslinje.
 • At hjælpe andre: En anden fordel ved at starte en virksomhed er at kunne hjælpe dine kunder med at få adgang til de varer og tjenester, de har brug for. At hjælpe andre kan inspirere virksomhedsejere til at fortsætte med at gøre deres tjenester til det bedste, de kan være.
 • At skabe familietraditioner: Familievirksomheder kan vare generationer og tillade børn af virksomhedsejere at få erhvervserfaring og endda overtage driften som voksne. Dette er en fordel for folk, der ønsker at dele en sådan oplevelse med deres familier eller give deres børn muligheder.

Relateret: 7 typer virksomheder at starte (med tips til hvordan man vælger)

Hvordan man beslutter sig for, hvilken virksomhed man skal starte

Grundig forberedelse er vigtig, når du skal beslutte dig for, hvilken virksomhed du skal starte. Du kan starte processen med følgende trin:

1. Sammenlign dine muligheder

Start med at undersøge, hvilke slags forretningssektorer der findes, og se derefter på de specifikke virksomheder, og hvad de tilbyder. Når du forsker, skal du bemærke de aspekter af disse virksomheder, som du kan lide, og de aspekter, som du finder mindre tiltalende. For eksempel, når du overvejer en virksomhed i fødevareindustrien, kan du nyde ideen om at arbejde med lokale råvareleverandører, men du ønsker ikke at lære om fødevareregler. Brug disse oplysninger til at sammenligne virksomhederne og beslutte, hvilke der interesserer dig mest.

2. Overvej din livsstil

Forskellige virksomheder kan have forskellige tidsforpligtelser og niveauer af involvering for ejerne. Overvej, hvilke virksomhedstyper der passer bedst til din ønskede livsstil. Hvis du ønsker at have en høj grad af involvering i din virksomhed, kan du kigge efter muligheder, der kræver få medarbejdere udover dig selv, så du kan træffe flere beslutninger på alle niveauer. Men hvis du hellere vil overvåge driften bredt, skal du kigge efter muligheder, der giver dig mulighed for at ansætte medarbejdere til at hjælpe dig.

3. Bestem dit budget

Budget er en stor faktor i beslutningen om at starte en virksomhed. Opret et budget, der beskriver, hvor mange penge du skal betale for enhver virksomheds fornødenheder. Undersøg omkostningerne ved disse fornødenheder, som kan omfatte huslejen for et kontorlokale, webstedsdomæner og inventar. Prøv at finde forretningsideer, som du har råd til, eller, hvis du virkelig er interesseret i en bestemt idé, planlæg at spare penge nok til at få det til at ske.

Læs mere: Hvor mange penge skal der til for at starte en virksomhed?

4. Tænk på at starte i det små

Der er mange ting at overveje, når du starter en virksomhed, så det kan være en god idé at starte i det små og bygge din virksomhed op over tid. Små virksomheder kan gøre det nemmere for dig at komme i gang med at bygge dit brand og tjene penge uden at have et stort lager eller flere ansatte. Dette kan hjælpe med at indsnævre dine muligheder, når du søger efter, hvilken virksomhed du skal starte.

5. Prøv at forudsige markedstendenser

Markedstendenser er gode indikatorer for, hvilke produkter kunderne ønsker, men du kan også bruge trends til at forudsige, hvilke produkter kunden ønsker i fremtiden. Brug onlineressourcer og sociale medier til at finde ud af, hvilke produkter der er populære i øjeblikket, og prøv derefter at forudsige, hvilke lignende eller nye produkter, der ville være nyttige for forbrugerne. Disse forudsigelser kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken virksomhedstype der ville være rentabel for dig.

6. Find dit speciale

En måde at beslutte, hvilken slags virksomhed du skal starte, er ved at finde en vare eller en tjeneste, som du kan specialisere dig i. Dette kan være noget, som kun du kan give, som en bestemt kunststil eller hemmelig opskrift, eller det kan være et innovativt produkt eller en tjeneste. Det er meget nemmere at vælge en type virksomhed at starte, hvis du har et særligt produkt at sælge.

7. Forskningskilder for varer og tjenesteydelser

En anden måde at hjælpe dig med at indsnævre dine muligheder for at starte en virksomhed er ved at undersøge, hvor du kan finde de varer eller tjenester, du vil sælge. Denne forskning kan hjælpe dig med at afgøre, om de ting, du vil sælge, passer ind i dit budget, og du kan afgøre, om disse produkter er nemme at få. Derudover kan du finde lokale varer og tjenester, der kan inspirere din virksomheds valg.

Relateret: Sådan starter du en onlineforretning i 5 trin

8. Analyser potentielle konkurrenter

Hvis du har en liste over virksomheder, som du er interesseret i, så undersøg de virksomheder, der ville være dine konkurrenter. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan disse ejere driver deres drift, hvilket giver dig en bedre forståelse af hver type virksomheds unikke ansvar. Dette giver dig også mulighed for at spore, hvor godt disse virksomheder klarer sig på deres respektive markeder, hvilket kan påvirke dit valg.

Trin til brainstorming af forretningsideer

For at hjælpe dig med at brainstorme ideer til virksomheder, du kan starte, skal du overveje følgende trin:

1. Tænk på produkter, der ville forbedre dit liv

Mange nye virksomheder udfylder produkthuller på markedet, hvilket betyder, at de sælger varer eller tjenester, der forbedrer kundernes liv anderledes end eksisterende produkter. Brug lidt tid på at bemærke, hvilke produkter der ville forbedre dit liv. Dette kan være opgraderinger til eksisterende produkter eller helt nye tilbud. Brug denne liste til at brainstorme nyttige forretningsideer.

2. Lav en liste over virksomheder relateret til dine interesser

Du kan lave denne brainstorming med blot en kuglepen og noget papir. På den ene halvdel af papiret skal du skrive nogle af dine interesser, som havearbejde eller matematik. På den anden halvdel af papiret skal du angive så mange virksomheder, der er relateret til disse interesser, som du kan. Denne liste hjælper dig med at se, hvilke typer virksomheder der kan interessere dig. Undersøg de specifikke ansvarsområder for dem, der appellerer til dig mest.

Relateret: Sådan starter du din egen succesfulde sidevirksomhed

3. Tal med venner, familie og potentielle forretningspartnere

Nogle gange kan dine venners og families meninger hjælpe dig med at brainstorme forretningsideer og beslutte, hvilken virksomhed der ville være bedst for dig. Hvis du også har en potentiel forretningspartner, er det en god idé at tænke ideer sammen, så I begge forstår alle aspekter af jeres plan. Overvej at lave lister med hinanden og sammenligne dine ideer.

Netværksideer til din virksomhed

Det er en god idé at etablere et netværk for din virksomhed, som kan tilbyde rådgivning og muligheder, når du starter. Her er nogle ideer til at starte dit virksomhedsnetværk:

 • Deltag i workshops, undervisning og konferencer
 • Besøg produktdistributører
 • Find en mentor
 • Udarbejd og pitche en forretningsplan
 • Brug online-fællesskaber

Sune Sommer
Sune Sommer Folk starter deres egen virksomhed af en række forskellige årsager, lige fra et ønske om at tjene ekstra penge til at have en profitabel hobby. Når du har en grund til at starte din virksomhed, er det tid til at beslutte, hvilken slags virksomhed du vil oprette. I denne artikel kan du lære, hvordan du beslutter dig for, hvilken virksomhed du skal starte, ved at forstå fordelene ved at drive din egen virksomhed, hvordan du brainstormer ideer og måder at udvide dit netværk til en succesfuld opstart.