Sådan Afslutter Du Dit Deltidsjob På En Professionel Måde

Deltidsjob er nyttige til at få erhvervserfaring i et fleksibelt miljø, mens du udforsker andre faglige, personlige eller akademiske muligheder. Til sidst vil du måske sige op fra en deltidsstilling for at forfølge andre situationer. At vide, hvordan man siger op på et deltidsjob med ynde giver dig mulighed for at bevare positive professionelle forbindelser og opbygge et stærkt netværk, efterhånden som du går videre i din karriere. I denne artikel deler vi almindelige årsager til at forlade deltidsstillinger og forklarer bedste praksis for at fratræde din stilling.

Hvorfor kan du sige et deltidsjob op?

Der er mange gyldige grunde til at beslutte at stoppe med at arbejde på et deltidsjob. Hvis du er klar til at forlade en arbejdsplads, behøver du ikke en bestemt grund til at beslutte dig for det. Nogle almindelige årsager inkluderer at have andre karrieremuligheder eller at søge en anden type virksomhedskultur. Her er flere situationer, hvor du kan beslutte at forlade din deltidsstilling:

  • At få et fuldtidsjob: At have mulighed for en fuldtidsstilling kan give dig mere stabilitet, fordele og indtjeningsmuligheder end et deltidsjob.

  • Gå i skole: Mange mennesker arbejder på deltidsjob i løbet af sommeren, og tager derefter af sted for at gå i timen på fuld tid i løbet af skoleåret.

  • At starte en virksomhed: Hvis du er interesseret i at drive en virksomhed, kan et deltidsjob hjælpe med at betale dine regninger, mens du går i gang. Når først virksomheden tjener penge konsekvent, kan det være tid til at sige dit job op.

  • Personlige forpligtelser: At sige dit job op af personlige årsager er også almindeligt, herunder at tage sig af fysiske og psykiske helbredsforhold, flytte til et nyt område, stifte familie eller forfølge andre interesser.

  • Manglende tilfredshed: At være uopfyldt i dit nuværende job kan inspirere dig til at søge et andet deltidsjob i en virksomhed, der har en kultur, der matcher dine værdier og behov.

Relateret: [ 15 tegn på, at det er tid til at afslutte dit job ](https://www.Bonjoures.com/career-advice/career-development/signs-it's-time-to-quit-your-job)

Sådan siger du et deltidsjob op

Følg disse instruktioner for at sige dit deltidsjob op på en respektfuld og professionel måde:

1. Beslut dig for, hvad du skal gøre efter jobbet

Inden du siger dit job op, skal du lave en plan for, hvad du vil lave bagefter. Overvej dine muligheder mellem at gå i skole, få et andet job eller forfølge andre muligheder. Tænk over grunden til, at du ønsker at forlade jobbet, og hvad du ser frem til at lave i fremtiden. Ved at fokusere på de positive ændringer, du ønsker at lave ved at forlade dit deltidsjob, kan du begynde at lave produktive ændringer. At forstå dine næste skridt kan gøre det lettere at forklare din opsigelse til din leder og begynde at organisere en rolig overgang.

2. Vælg en sidste arbejdsdag

Vælg din ideelle sidste arbejdsdag baseret på dine planer. Beslut dig for, om du vil flytte til din næste mulighed med det samme, eller om du vil holde en pause mellem dit deltidsjob og din næste rolle. At bestemme din sidste dag er vigtigt for at beslutte, hvordan du skal arrangere dine fremtidige planer, og hvornår du skal indsende din meddelelse til din nuværende arbejdsgiver.

Hvis du for eksempel har skolestart den 25. august, er en mulighed at arbejde helt frem til den 24. august. Du kan også beslutte dig for at holde et par ugers ferie for at slappe af mellem arbejde og skole og vælge den 5. august som din sidste dag. At vide, hvordan du vil planlægge din tidsplan, kan hjælpe dig med at beslutte, hvornår du skal fortælle din arbejdsgiver om din opsigelse.

3. Giv et rimeligt varsel

Selv for deltidsjob er det bedste praksis at give besked på forhånd om, at du planlægger at stoppe. To ugers varsel er typisk ved opsigelse fra et job, uanset om det er en fuldtids- eller deltidsordning. Hvis du har et godt forhold til din arbejdsgiver, så overvej at give et længere varsel, så de har tid til at ansætte og oplære din afløser.

Nogle gange opstår der muligheder, der ikke giver mulighed for hele to ugers varsel. Hvis du får en fantastisk mulighed for fuldtidsjob, der skal starte om en uge, skal du bare kontakte din arbejdsgiver hurtigst muligt.

Relateret: [ Sådan ved du hvornår du skal stoppe uden varsel og sige op professionelt ](https://www.Bonjoures.com/career-advice/career-development/quit-without-notice)

4. Opret en backup-plan

Selvom det er respektfuldt at give besked, er det også klogt at være forberedt på det uventede, efter du har afleveret din besked. Især i et vagtbaseret miljø eller situationer, hvor du har et negativt forhold til din arbejdsgiver, kan nogle virksomheder vælge at opsige ansættelsen lige efter, du har afleveret din opsigelse. Selvom det er almindeligt, at du arbejder i hele dit to-ugers varsel, vil det at være forberedt på at gå tidligt sætte dig i den bedst mulige position for din overgang.

Det er en god idé at lave et generelt budget for, hvordan du planlægger at forsørge dig selv uden indkomsten fra dit nuværende job. Hvis du skifter til en ny deltids- eller fuldtidsstilling, skal du bestemme din startdato, og hvornår du vil få din første lønseddel til at guide din plan. Gennemgå din opsparing, andre former for indtægter og udgifter. Prøv at spare op nok til at forsørge dig selv, bare hvis du afslutter dit ansættelsesforhold inden dit fulde opsigelsesvarsel.

Relateret: [ Skal du sige et job op, før du finder et nyt? ](https://www.Bonjoures.com/career-advice/finding-a-job/quit-job-before-finding-new-one)

5. Skriv dit opsigelsesbrev

Skriv et brev, der forklarer, at du fratræder din stilling. Det er vigtigt at have din opsigelse skriftligt for at have dokumentation for dine planer. I dit opsigelsesbrev skal du inkludere disse oplysninger:

  • Dit navn og jobtitel
  • Dine planer om at forlade din rolle
  • Din sidste ansættelsesdato

Du kan også inkludere årsagen til, at du forlader stillingen, og eventuelle oplysninger om dine planer i din opsigelsesperiode. Hvis du har et positivt forhold til din leder, så overvej at inkludere et pænt notat, hvor du takker dem for oplevelsen. Lav en kopi af dit brev til dine egne arkiver. Hvis din arbejdsgiver har en HR-afdeling, kan du også lave en kopi, som du sender direkte til dem.

Relateret: [ Afskedsbrev for deltidsansatte: Tips og eksempler ](https://www.Bonjoures.com/career-advice/starting-new-job/part-time-employee-resignation-letter)

6. Planlæg et møde med din leder

Koordiner en samtale med din leder, hvor du kan meddele din opsigelse og indsende dit brev. At sige op både mundtligt og skriftligt viser stærke kommunikationsevner og sikrer, at din vejleder forstår din kommende afgang, så de kan forberede sig på din overgang fra arbejdspladsen. Spørg under mødet, om du kan hjælpe med træning, færdiggørelse af afsluttende projekter eller andre opgaver.

7. Forlad med ynde

Når du siger op, så vær taknemmelig og elskværdig for din oplevelse. Uanset din mening om dit deltidsjob, bevarer det at være høflig og professionel et stærkt fagligt netværk for fremtiden. Fortæl dine kolleger, at du går videre til en anden mulighed, arbejd hårdt gennem dine sidste dage i virksomheden og hold enhver kritik for dig selv.

Relateret: [ Sådan afslutter du et job på den rigtige måde ](https://www.Bonjoures.com/career-advice/starting-new-job/how-to-quit-a-job)

8. Opdater dine faglige oplysninger

Bring dit CV og dine professionelle profiler ajour med dine deltidsjoboplysninger kort efter, du siger op. Ved at opdatere dine oplysninger, mens oplevelsen stadig er frisk i dit sind, kan du præcist beskrive dine pligter og oplevelser. Det kan gøre det lettere at søge job i fremtiden og skabe mere professionelle forbindelser.

Ebbe Gade
Ebbe Gade Deltidsjob er nyttige til at få erhvervserfaring i et fleksibelt miljø, mens du udforsker andre faglige, personlige eller akademiske muligheder. Til sidst vil du måske sige op fra en deltidsstilling for at forfølge andre situationer. At vide, hvordan man siger op på et deltidsjob med ynde giver dig mulighed for at bevare positive professionelle forbindelser og opbygge et stærkt netværk, efterhånden som du går videre i din karriere. I denne artikel deler vi almindelige årsager til at forlade deltidsstillinger og forklarer bedste praksis for at fratræde din stilling.