Kundeorienterede Færdigheder: Definition Og Eksempler

Kundeservice kan være en afgørende faktor for, om kunderne handler med en virksomhed. For at etablere langsigtede relationer med kunder skal du udvikle stærke kundevendte færdigheder. At lære mere om kundevendte færdigheder kan hjælpe dig med at identificere, hvilke evner du besidder, og hvor du kan forbedre dig.

I denne artikel forklarer vi, hvad kundevendte færdigheder er, og hvordan man kan forbedre dem.

Hvad er kundevendte færdigheder?

Kundevendte færdigheder er de evner, der er nødvendige for at yde kundeservice af høj kvalitet. Kundevendte medarbejdere er dem, der interagerer direkte med kunder personligt eller gennem telefonsamtaler, onlinebeskeder og andre kommunikationsmetoder, som en virksomhed bruger. Disse færdigheder er også nyttige for salgs- og marketingmedarbejdere, der arbejder tæt sammen med kunder.

Eksempler på kundevendte færdigheder

Der er forskellige slags kundevendte færdigheder, du kan lære for at hjælpe dig med at yde fremragende service til dine kunder:

  • Aktiv lytning
  • Selvforbedring
  • Meddelelse
  • Empati
  • Kritisk tænkning
  • Dedikation

Aktiv lytning

Aktiv lytning involverer at være opmærksom på taleren for at forstå deres budskab og give det rigtige svar. Gode ​​aktive lytteevner hjælper dig med at få bedre kontakt til kunderne for at levere god service. Når du aktivt lytter til en klients behov og spørgsmål, kan du tilbyde et svar, der tilfredsstiller dem. Brug aktiv lytning under alle dine interaktioner for at fremme bedre forhold til både kunder og kolleger.

Læs mere: Aktive lytteevner: Definition og eksempler

Selvforbedring

I enhver klientvendt rolle vil du sandsynligvis modtage feedback fra klienter baseret på deres erfaringer. Denne feedback kan hjælpe dig med at identificere, hvor du udmærker dig, og de områder, du kan forbedre. Accepter konstruktiv kritik og prøv at anvende den på dit arbejde for at vise, at du er villig til at forbedre dig selv. Det gælder også feedback fra en leder eller kollega om, hvordan du kan forbedre relationerne til kunderne.

Meddelelse

Effektiv kommunikation forhindrer misforståelser, forbedrer produktiviteten og opbygger tillid. Brug sprog, der appellerer til dit publikum og er let at fortolke. Når du kommunikerer med kunder, skal du bruge et tydeligt, direkte og venligt sprog. Kropssprog kan også være en vigtig faktor, især i salgs-klient-vendte roller, så kommuniker ved at bevare øjenkontakt, smile, når det er passende, og holde en åben holdning.

Læs mere: 10 kommunikationsevner, du kan tilføje til dit CV

Empati

Empati er en måde at lade en klient vide, at du forstår deres position og ønsker at gøre så meget som muligt for at forbedre den. Med empati sætter du pris på de følelser, de har, og reagerer derefter. For eksempel kan du måske afslutte et opkald med en klient positivt, fordi du tog dig tid til at anerkende deres følelser, tilbyde løsninger, de er glade for og vise, hvor værdifulde de er for virksomheden.

Kritisk tænkning

Kritisk tænkning giver dig mulighed for at levere den bedste løsning baseret på den information, du har til rådighed. At tilbyde en grundig løsning viser, at du lyttede til kundens behov og tog dig tid til at undersøge mulige svar. Når det er muligt, skal du give kunderne forskellige ressourcer, som de kan bruge eller henvise til for at forhindre, at problemet opstår igen.

Dedikation

At vise engagement i dine kunders behov hjælper dig med at opbygge stærkere forbindelser. Demonstrer dit engagement ved at følge op med kunderne, efter du har løst deres problemer. Sørg for, at løsningen stadig virker, og besvar eventuelle yderligere spørgsmål, de måtte have. Du bør også følge op efter en kundes køb for at sikre, at de er tilfredse med produktet eller tjenesten.

Relateret: 20 kundeservicetips

Hvordan man forbedrer kundevendte færdigheder

Her er nogle trin, du kan tage for at forbedre dine kundskaber:

  1. Tilmeld dig træningsmuligheder.
  2. Bed om konstruktiv kritik.
  3. Kend dit serviceprodukt.
  4. Lær dine kunder at kende.

1. Tilmeld dig træningsmuligheder

Tilmeld dig klasser, konferencer, seminarer og workshops, der fokuserer på at forbedre dine færdigheder i en kundevendt rolle. Træning kan udsætte dig for forskellige tilgange med klienter og tilbyde rollespilsmuligheder, der giver dig mulighed for at øve dine færdigheder.

2. Bed om konstruktiv kritik

Dine kolleger og leder har en god idé om, hvordan du interagerer med kunder. Hvis du vil forbedre dig, så spørg dem om deres ærlige feedback. Da de er de mest fortrolige med din rolle, vil de sandsynligvis have nyttige ideer til, hvordan du kan give ekstra værdi til en klient.

3. Kend dit produkt eller din tjeneste

En kunde vil sætte pris på det, hvis du er vidende og sikker på det produkt eller den service, du repræsenterer. Du bør være i stand til at besvare alle deres spørgsmål og give en demonstration af, hvordan produktet eller tjenesten fungerer. Sørg for at følge med i trends, opdateringer til produktet eller tjenesten, salgs- eller rabatkoder og alt, der måtte interessere kunden.

4. Lær dine kunder at kende

Jo mere komfortabel du er med dine kunder, jo nemmere og mere naturligt vil det være at kommunikere med dem. Tag dig tid til at lære dem at kende ved at stille spørgsmål, opmuntre dem til at tale om, hvad de kunne tænke sig, og gå ind i en åben dialog om deres behov. Når du lærer dine kunder at kende, kan du udvikle et niveau af tillid, der vil hjælpe dit arbejdsforhold.

Relateret: 9 tips til at forbedre dine kundeservicefærdigheder

Kundeorienterede færdigheder på arbejdspladsen

Her er et par måder, hvorpå du kan oversætte disse færdigheder fra kunder til kolleger:

Vær støttende

Fejr dine kollegers præstationer, og vær åben over for at spørge, hvordan du kan hjælpe dem i en opgave eller et projekt. Det er vigtigt at vise din vilje til at påtage sig nyt arbejde for at udvikle teamet.

Vis hensyn

Dine kolleger vil føle sig værdsat, hvis du viser respekt i dine interaktioner. Respekter deres tid ved at komme på arbejde til tiden, lytte til deres ideer og bede om feedback. Du bør også respektere de relationer, du har med kunderne, så de føler sig trygge ved at handle med dig.

Vær effektiv

Når du skal arbejde med et team for at fuldføre et projekt eller levere en løsning til en kunde, er effektivitet nøglen. Hold dit arbejdsområde organiseret, og lav en detaljeret tidsplan for at sikre, at du tilbyder præcist arbejde til tiden.

Tilbyd og accepter nye ideer

Samarbejd med dit team ved at dele dine ideer og lytte til dine kollegers tanker. Gruppebrainstorming kan hjælpe dig med at udvikle mere grundige løsninger, som du måske ikke selv har overvejet.

Sådan fremhæver du kundevendte færdigheder

Her er måder, hvorpå du kan fremhæve dine kundevendte færdigheder under ansættelsesprocessen:

Kundevendte færdigheder til dit CV

Sørg for, at dit CV er fri for stavefejl og grammatiske fejl, hvilket hjælper med at demonstrere stærke kommunikationsevner. Sammenlign dit CV med det job, du søger for at sikre, at du bruger det samme sprog og fremhæver specifikke færdigheder, der matcher beskrivelsen.

Sørg for, at du angiver dine kundevendte færdigheder i din "Skills"-sektion og beskriv, hvordan du brugte disse færdigheder i dine jobopgaver. En af dine pligter kunne f.eks. være "Reduceret gentagne kundeklager med 12 % ved at følge op med kunder", hvilket viser dedikation.

Kundevendte færdigheder til dit følgebrev

Dit følgebrev er stedet, hvor du vil være i stand til at blive mere specifik om en bestemt færdighed, du har opnået gennem din erhvervserfaring. Beskriv de specifikke kundevendte færdigheder, du har, og hvordan de gør dig til den rette kandidat til rollen. Brug dit følgebrev til at komme nærmere ind på specifikke præstationer eller præstationer, du har opnået ved at bruge dine kundevendte færdigheder.

Kundevendte færdigheder til jobsamtalen

Jobsamtalen er, hvor du kan bruge dine kundevendte færdigheder til den virkelige verden. Sørg for, at du klæder dig ordentligt på, og vær opmærksom på dit kropssprog, når du taler med ansættelseschefen. Brug de samme færdigheder – aktiv lytning og klar kommunikation – som du ville med en klient, så din leder kan få en idé om, hvordan du arbejder med kunder.

Brian Hougaard
Brian Hougaard Kundeservice kan være en afgørende faktor for, om kunderne handler med en virksomhed. For at etablere langsigtede relationer med kunder skal du udvikle stærke kundevendte færdigheder. At lære mere om kundevendte færdigheder kan hjælpe dig med at identificere, hvilke evner du besidder, og hvor du kan forbedre dig.