Guide Til Træning I Overlegen Kundeservice

Uddannelse er afgørende for at skabe og fastholde et talentfuldt kundeserviceteam. Kundeserviceuddannelse giver et team de færdigheder, det skal bruge for at få succes med kundeservice og support. I denne artikel vil vi forklare, hvordan man implementerer træning, både for nyansatte og mangeårige medarbejdere, der sætter forventninger, underviser i færdigheder, tester viden og identificerer områder, der kan forbedres.

Hvad er kundeserviceuddannelse?

Kundeservicetræning fokuserer på de færdigheder, et kundeserviceteammedlem har brug for for at forbedre den support, de yder til kunderne og øge den samlede kundetilfredshed. Nye medlemmer af kundeserviceteamet modtager ofte træning, når de starter, men træning har størst effekt, når den fortsætter gennem et teammedlems karriere.

Kundeservicetræning betragtes bedst som en gentagen proces, der involverer opbygning af færdigheder og værktøjer til at hjælpe med at betjene kunderne bedre.

Kundeserviceuddannelse bør omfatte:

  • Undervisningsfærdigheder
  • Afprøvning
  • Identificere områder for forbedring og vende tilbage til dem over tid

At give overlegen kundeservicetræning gør det muligt for medarbejderne bedre at støtte virksomhedens kunder. Positiv kundeservice forbedrer en virksomheds omdømme og gør kunderne mere tilbøjelige til at vende tilbage.

Læs mere: Brug af Performance Management på arbejdspladsen

Træningstips til nye ansættelseskundeservice

Uddannelse bør være en kritisk komponent i onboarding-processen for hver nyansættelse. Uddannelse vil hjælpe medarbejderne til at forstå jobbet hurtigere og give overlegen kundeservice hurtigere. Her er et par måder, hvorpå du kan oplære nye medarbejdere i bedste kundeservicepraksis:

Byd dem velkommen på holdet.

Nyansatte skal mødes og stifte bekendtskab med det eksisterende team for at være effektive. Som et resultat heraf anbefaler vi, at teamledere planlægger en teamfrokost inden for de første par dage eller afholder en lignende begivenhed, der giver nye medarbejdere mulighed for at møde teamet i et afslappet miljø. Ledere kan også indbygge tid i uddannelsen, der giver veterankundeservicerepræsentanter mulighed for at dele deres bedste tips og erfaringer, som vil understøtte institutionel læring.

Sæt forventninger.

Nyansættelsestræning giver også en virksomhed mulighed for at opstille forventninger på forhånd. Medarbejdere vil drage fordel af at forstå præcist, hvad deres ansvar er, og hvilke slags interne ressourcer der er tilgængelige for at hjælpe dem.

Forklar din organisations tjenester, produkter og andre tilbud.

Uddannelse kan også støtte nyansættelser, efterhånden som de bliver vidende om virksomhedens produkter eller tjenester. Kundeservicerepræsentanter skal være fortrolige med relevante produkter for bedst muligt at hjælpe kunderne. Medarbejderne skal have tid til at opleve og eksperimentere med produktet på egen hånd. Ledere kan give øvede interaktioner med dem om produktets funktioner og egenskaber såvel som de mest almindeligt hørte problemer og problemer, som kunderne står over for.

Overvej at parre nyansatte med en mentor.

Arbejdsgivere kan også overveje at tildele mentorer til hver nyansættelse. En mentor bør være en mere senior kundeservicemedarbejder, som kan tjekke ind med nye medarbejdere regelmæssigt i løbet af deres første par måneder, besvare spørgsmål og give råd.

Fordelene ved løbende kundeserviceuddannelse

Træning af et kundeserviceteam bør ikke slutte, når nye ansatte er begyndt at udføre deres jobansvar. I stedet er det bedst, at træningen er løbende.

Løbende kundeservicetræning kan drage fordel af færdighedsvurderinger, hvor teammedlemmer kan øve færdigheder og lære nye kompetencer. Rutinetræning hjælper med at holde alle på holdet på linje og genopfriske færdigheder.

Derudover inkluderer effektiv løbende træning teambuilding-øvelser. Efterhånden som nye medlemmer slutter sig til teamet, og andre går videre, vil salgsteamets interpersonelle relationer og dynamik ændre sig. Rutinemæssige teambuildingsaktiviteter, såsom retreats og sociale begivenheder, kan hjælpe med at opretholde og opbygge disse relationer.

Måder at spore træningsfremskridt

Når en virksomhed opretter et kundeservicetræningsprogram, kan den overveje at inkludere måder at spore fremskridt over tid. Dette vil hjælpe med at opdele den store mængde information, som nyansatte skal lære, og holde dem motiverede under hele uddannelsen. Medarbejdere bør have lov til at sætte mål og spore deres egne præstationer, så de kan se, hvor store fremskridt de har gjort. Sporing kan også præsentere information om teammedlemmer, der er kommet bagud, hvilket giver ledere mulighed for at tilbyde hjælp og foretage justeringer.

Et sporingssystem kan integrere sjove måder at belønne høj ydeevne og indsats på. Ledere kan overveje at give praktikanter en lille belønning, når de når bestemte mål under træningsprocessen eller bede dem om at stemme om, hvilke af deres jævnaldrende der fortjener anerkendelse for deres præstationer under træningen.

Endelig vil periodiske vurderinger give virksomheder mulighed for at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Ledere kan bede praktikanter om feedback om, hvad der gik godt, og hvad der kunne forbedres, efterhånden som de går. Da folk har forskellige læringsstile, er det bedst at integrere forskellige undervisningsmetoder i et træningsprogram.

Læs mere: Sæt mål for at forbedre din karriere

Belønner fremragende kundeservice

At tilbyde belønninger og anerkendelse for overlegen kundeserviceydelse vil hjælpe med at holde et team motiveret og lærende. Virksomheder bør spore, hvordan teammedlemmerne klarer sig og bede de bedst præsterende om at træne deres kolleger og give råd. For eksempel, hvis en medarbejder udmærker sig ved telefonsupport, kan de optage en træningsvideo for jævnaldrende eller oprette en frokost-og-lær-session for at dele deres metoder.

Et teams produktviden og færdigheder skal opdateres med jævne mellemrum, efterhånden som produktet opdateres, eller der opstår nye kundeproblemer. Der bør være specifikke træningsopdateringer og periodiske vurderinger af områder, hvor kundeservicemedarbejdere skal forbedres, hvilket vil hjælpe med at skabe fremtidige træningsmaterialer.

Overlegen kundeservicetræning er afgørende for en virksomheds præstationstræning vil holde teammedlemmer opdaterede og motiverede. Vigtigst af alt vil det hjælpe dem med at levere kundeservice af høj kvalitet til en virksomheds kunder.

Nicolai Abrahamsen
Nicolai Abrahamsen Uddannelse er afgørende for at skabe og fastholde et talentfuldt kundeserviceteam. Kundeserviceuddannelse giver et team de færdigheder, det skal bruge for at få succes med kundeservice og support. I denne artikel vil vi forklare, hvordan man implementerer træning, både for nyansatte og mangeårige medarbejdere, der sætter forventninger, underviser i færdigheder, tester viden og identificerer områder, der kan forbedres.