Guide Til Kønsneutral Påklædning

Der er mange kønsneutrale beklædningsmuligheder til rådighed til alle former for virksomhedsbeklædning, fra afslappet til formel. Selvom det er vigtigt at overholde din virksomheds dresscode, behøver du ikke at ofre individualitet for at finde tøj, der får dig til at føle dig godt tilpas og professionel. I denne artikel diskuterer vi, hvad kønsneutral påklædning er, og giver tips og eksempler til enhver form for virksomhed.

Hvad er kønsneutralt tøj?

Kønsneutralt eller kønsfrit tøj er påklædning, der undgår, hvad der traditionelt anses for at være hypermaskuline eller hyperfeminine elementer. Kønsneutralt tøj er passende for enhver person at bære, uanset hvilket køn du kan identificere dig med. Bukser eller bukser er et eksempel på kønsneutralt tøj. De kan dresses op eller ned afhængigt af kontormiljøet, og du kan parre bukser med en bred vifte af toppe, sko og tilbehør for et mere individuelt look.

Tips til kønsneutral påklædning i enhver professionel sammenhæng

Det første indtryk betyder noget, uanset om det er en jobsamtale, et netværksevent eller den første dag på et nyt job. Det er bestemt muligt at se professionel ud og stadig føle sig godt tilpas og sikker på, at dit tøj udtrykker din unikke personlighed.

Her er et par tips til at vælge tøj til et professionelt miljø:

  • Tøj skal være rent, i god stand og fri for rynker, huller, fnug, pilling og overdreven falmning.
  • Tøj skal sidde ordentligt og ikke være for stramt eller for poset.
  • Sørg for, at eventuelle piercinger eller synlige tatoveringer, du har, stemmer overens med virksomhedens retningslinjer.
  • Tilføj noget farve og personlighed til dit outfit med tilbehør, sko og lagdelte genstande, såsom cardigans og jakker.
  • Når du er i tvivl, så overvej hvordan dine kolleger klæder sig og følg de samme generelle principper. For eksempel, hvis ingen bærer jeans, vil du sandsynligvis reservere den slags outfits til weekenden.

Tips til kønsneutral påklædning i specifikke professionelle rammer

Kønsneutralt tøj bør understøtte din indsats for at se poleret, professionel og komfortabel ud. Du kan inkorporere kønsneutralt tøj i din garderobe til enhver professionel situation. Her er nogle tips til at beslutte, hvad du skal have på i specifikke omgivelser:

Påklædning til jobsamtale

Lav en smule research om virksomheden og deres kultur. Hvis det er muligt, så find billeder af folk på kontoret for at se, hvad de har på, og klæde dig et skridt mere formelt, end de er. For eksempel, hvis virksomheden accepterer afslappet kjole, bør du vælge et smart afslappet eller business afslappet outfit. Hvis du skal til samtale til en mere traditionel branche, såsom finans eller jura, bør du bære professionel påklædning til din samtale.

Påklædning til din første dag på jobbet

Det er typisk passende at tage fejl af business casual, medmindre der er en industristandard. Når du er i stand til at observere, hvordan andre klæder sig, kan du tilpasse dit tøj i overensstemmelse hermed. Det er også hensigtsmæssigt at spørge rekruttereren, HR-chefen eller ansættelseschefen, om virksomheden har en dresscode.

Påklædning til en konference eller netværksbegivenhed

Læg mærke til tonen i beskederne omkring begivenheden (inklusive invitationer eller e-mails, du muligvis har modtaget). Selvom de måske udtrykkeligt angiver eventuelle påklædningskrav, kan du muligvis også få kontekst om begivenheden. For eksempel, hvis beskeden virker meget professionel, kan du tage fejl af den formelle kjole. Hvis du deltager i begivenheden sammen med andre, så spørg dem om, hvordan de kan klæde sig.

Læs mere: Sådan klæder du dig på til en jobsamtale

Overholdelse af arbejdsgiverens dresscodes

En arbejdsgivers dresscode dikterer den stil af tøj, som ansatte skal have på på arbejde. Kønsneutral påklædning kan også anvendes på enhver arbejdsgivers dresscode. Her er flere eksempler på kønsneutralt tøj, du kan bære til forskellige påklædningskoder:

Afslappet

Casual kjole er den mindst formelle form for forretningsbeklædning. Dette er almindeligt blandt kreative industrier og teknologivirksomheder. Kønsneutrale toppe, der er afslappede, omfatter t-shirts, henleys, sweatshirts og farverige toppe. Afslappede underdele omfatter jeans, kaki og chinos. Der er mange stilarter, herunder skinny, straight leg, bootcut og wide-cut, du kan bruge til at ændre dit look. Til sko kan du bruge tennissko, støvler eller sandaler.

Selvom din arbejdsplads tillader afslappet påklædning, bør du stadig være meget opmærksom på, hvordan folk klæder sig på din arbejdsplads. En god tommelfingerregel er at efterligne en persons kjole på det professionelle niveau, du ønsker at være. Du kan også klæde dig i en "smart casual" stil, som inkorporerer både afslappede og formelle stykker for at opnå et mere stilfuldt look. Generelt bør du stadig undgå tanktoppe, flip-flops, træningstøj og alt, der er revet i stykker eller meget belastet.

Forretningsmæssigt afslappet

Business afslappet påklædning er den mest standard form for dresscode, og det er en god standard mulighed, hvis du er usikker på, hvad du skal have på. En smule mere formel end afslappet kjole, business casual standarder omfatter button-down skjorter og pullover sweatere med chinos, slacks og kakibukser. Du kan også være i stand til at bære velsiddende, mørke jeans i nogle omgivelser. Kønsneutrale, professionelle erhvervssko omfatter støvler, loafers, oxfords og rene, professionelt udseende sneakers.

Erhvervsprofessionel

Erhvervsprofessionelt tøj er ofte den mest formelle arbejdspladsbeklædning, som normalt kræves af mere traditionelle industrier såsom finans, juridiske og andre klient-vendte roller. Et godt jakkesæt er den bedste mulighed for erhvervsmæssige rammer. Afhængigt af dine præferencer, kan du bære en solbrun, marineblå eller sort jakkesæt eller sportsfrakke med et par matchende bukser. Business-professionelle jakkesæt skal være mørke eller neutrale med lysere toppe eller skjorter.

Undgå komplekse mønstre og lyse farver, og vælg tættåede kjolesko med eller uden hæl. Du bør også overveje at medbringe en professionel taske, portfolio eller rygsæk til opbevaring af personlige ejendele og mobiltelefoner. Andet tilbehør omfatter ure, bælter og enkle, minimale smykker.

Lasse Skaarup
Lasse Skaarup Der er mange kønsneutrale beklædningsmuligheder til rådighed til alle former for virksomhedsbeklædning, fra afslappet til formel. Selvom det er vigtigt at overholde din virksomheds dresscode, behøver du ikke at ofre individualitet for at finde tøj, der får dig til at føle dig godt tilpas og professionel. I denne artikel diskuterer vi, hvad kønsneutral påklædning er, og giver tips og eksempler til enhver form for virksomhed.