En Omfattende Guide Til Baggrundstjek

Nogle interview- og ansættelsesprocesser kræver flere trin, før en virksomhed rent faktisk tilbyder dig et job. Indgivelse af et baggrundstjek er en almindelig praksis, der kan forlænge ansættelsesprocessen generelt. Mange arbejdsgivere kræver, at du indsender relevante personoplysninger til et baggrundstjek, før de kan tilbyde dig en stilling, så det er vigtigt at forstå denne proces. I denne artikel forklarer vi, hvad baggrundstjek bruges til, diskuterer, hvad der sker efter et baggrundstjek, og giver tips til, hvad du skal gøre, mens du venter på at høre tilbage.

Hvad er et baggrundstjek?

Et baggrundstjek er en screeningsproces, hvorigennem en person eller virksomhed kan bekræfte din identitet. Potentielle arbejdsgivere anmoder almindeligvis om baggrundstjek under jobsamtaleprocessen for at sikre, at du ikke er et ansvar for deres organisation. Både politiafdelinger og private virksomheder udfører baggrundstjek.

De fleste baggrundstjek giver oplysninger om en persons uddannelse, beskæftigelseshistorie, straffeattest og andre tidligere aktiviteter. Selvom der er flere typer specifikke baggrundstjek, såsom kriminalitet og kredittjek, er arbejdsbaggrundstjek de mest rutineprægede. Der er stor chance for, at du vil gennemgå en i løbet af din karriere.

Relateret: Hvad kan afsløres i et baggrundstjek?

Hvornår får du et baggrundstjek?

Et ansættelsesbaggrundstjek opstår normalt, når du ansøger om et job eller under interviewprocessen, selvom arbejdsgivere kan ansøge om baggrundstjek på ethvert tidspunkt i en medarbejders karriere. Ofte finder baggrundstjek sted i slutningen af ​​ansættelsesprocessen. Nogle arbejdsgivere vil tilbyde dig en stilling, der er betinget af at bestå et baggrundstjek eller bede dig om at indsende et baggrundstjek som det sidste trin i dine onboarding-procedurer. Det er derfor, det er vigtigt at være sandfærdig om din baggrund, når du udfylder en jobansøgning eller interviewer en rolle.

Nogle stillinger kræver baggrundstjek, uanset hvem du er. De, der arbejder med sårbare befolkningsgrupper som børn, såsom lærere og andre fagfolk, der har højere sikkerhedsgodkendelse, skal bestå baggrundstjek af branchestandard, før de begynder deres roller.

Hvad ser de på under baggrundstjekket?

Gennem et baggrundstjek kan arbejdsgivere anmode om at se et af følgende:

 • Arbejdshistorie
 • Uddannelsesmæssige legitimationsoplysninger
 • Kredit historie
 • Motorkøretøjsrapporter
 • Straffeattest
 • Medicinsk historie
 • Brug af sociale medier
 • Narkotikascreeninger

Alt tvivlsomt fundet i baggrundstjekket kan tjene som et rødt flag for arbejdsgivere. Det er dog vigtigt at bemærke, at arbejdsgivere normalt ikke kan anmode om oplysninger, der er mere end 10 år gamle. Nogle karrierer, der kræver specialiseret godkendelse, kan indeholde yderligere information. For eksempel, hvis du søger om en rolle i finansbranchen, kan din potentielle arbejdsgiver anmode om oplysninger for at verificere dine relevante certificeringer eller analysere din personlige økonomiske historie.

Læs mere: Spørgsmål og svar: Hvad er inkluderet i et jobbaggrundstjek?

Hvad sker der efter et baggrundstjek for et job?

Når et baggrundstjek er gennemført, bruger arbejdsgiverne de oplysninger, de finder gennem processen, til at træffe informerede beslutninger om, hvorvidt de vil invitere dig til at være en del af deres organisation. De analyserer oplysningerne og leder efter potentielt relevante fakta eller uoverensstemmelser ved at sammenligne dem med oplysningerne på dit CV.

Typisk, hvis du gennemgår et baggrundstjek i processen før ansættelsen, kan det betyde, at en arbejdsgiver har et vist niveau af interesse for dig som kandidat. De vil gerne bekræfte, at du fortæller sandheden om dine imponerende legitimationsoplysninger, erfaring og certificeringer for at sikre, at du vil passe godt til rollen. Hvis dit baggrundstjek kommer rent tilbage, og du består arbejdsgiverens kontrol, kan du blive berettiget til at modtage et jobtilbud.

Hvor lang tid efter et baggrundstjek kan du forvente et tilbud?

Virksomheder bruger alle forskellige processer til baggrundstjek. Det betyder, at den tid, du kan vente mellem at indsende dine oplysninger og høre tilbage, kan variere afhængigt af virksomheden, deres ansættelsesprocedurer og den stilling, du har søgt. Nogle specialiserede stillinger kræver længerevarende og mere intensiv baggrundstjek, mens andre kan kræve mere grundlæggende kontrol. Hvis en baggrundstjekproces omfatter andre verifikationsprocedurer, såsom lægemiddelscreeninger, kan det også forlænge din tidslinje.

Det kan tage alt fra to til fem dage at udføre et baggrundstjek, og derefter kan en ansættelseschef tage et par dage til at analysere oplysningerne og træffe en endelig beslutning om dit kandidatur. Derudover kan det være en tidskrævende opgave at sammensætte tilbudsbreve, der kan tilføje et par dage til ansættelsesplanen. Dette betyder, at hele baggrundstjekprocessen typisk tager et sted mellem en til to uger.

Relateret: Hvad kan man forvente af en screening før ansættelse

Betyder det at få et baggrundstjek, at du er ansat?

At få en anmodning om et baggrundstjek er ikke en garanti for, at du har sikret dig den stilling, du søgte. Selvom et baggrundstjek er en stærk indikation af, at du nærmer dig slutningen af ​​interviewprocessen, kan ansættelsesledere indgive kontrol af flere potentielle kandidater på én gang.

Mange ansættelsesledere bruger også de oplysninger, de finder under baggrundstjekket, til at træffe en endelig beslutning om, hvem de skal ansætte. Det er typisk umuligt for dig at vide, hvor mange andre kandidater en virksomhed overvejer til samme rolle, så det er bedst ikke at antage, at en anmodning om et baggrundstjek betyder, at du har fået jobbet.

Derudover, som nævnt ovenfor, er mange tilbud faktisk betinget af bestået baggrundstjek. Derfor, selvom du modtager et tilbud, før baggrundstjekket er indgivet, skal du bestå for rent faktisk at blive ansat. Det betyder, at du ikke kan være 100% sikker på, at du bliver ansat, før efter baggrundstjekket er gennemført og analyseret.

Relateret: Hvad er et betinget jobtilbud?

Hvad skal du gøre, mens du venter på at høre tilbage

Her er et par ting, du kan gøre for at lette dine nerver og forblive proaktiv, mens du venter på at høre tilbage om et baggrundstjek:

 • Vær tålmodig. Det er vigtigt at huske, at baggrundstjek er en standard del af ansættelsesprocessen. Enhver velrenommeret organisation vil gerne bekræfte en kandidats identitet for at sikre sikkerhed og sikkerhed på arbejdspladsen. Mange trin i ansættelsesprocessen er muligvis ikke synlige for dig, så det er vigtigt at være tålmodig med processen.
 • Lav din egen research. Mens ansættelsesledere ser nærmere på de indviklede detaljer om din baggrund, kan du tage dig tid til at lave din egen research om virksomheden. For eksempel kan du undersøge anmeldelser og vidnesbyrd fra tidligere og nuværende medarbejdere for bedre at forstå, hvordan det ville være at arbejde der i hverdagen. På denne måde kan du føle dig mere sikker på din beslutning om at arbejde der, hvis de tilbyder dig jobbet.
 • Ryd op på dine sociale medier. Sociale medier kan være en vigtig afgørende faktor i ansættelsesprocessen. Mens de fleste ansættelsesledere forstår, at sociale mediekonti ikke er en fuldstændig nøjagtig repræsentation af, hvem du er som person, vil du stadig gerne gøre dine profiler private, professionelle og arbejdsgivervenlige. Hvis du ikke ønsker, at en ansættelseschef skal se noget, du poster, kan du overveje at fjerne stillingen.
 • Forbliv i kontakt. Vær ikke bange for at tjekke ind hos den ansættelseschef eller rekrutterer, du har været i kontakt med under hele baggrundstjekket. Hvis du vil være behjælpelig, kan du endda overveje at tilbyde dem kontaktoplysninger til referencer eller tidligere arbejdsgivere. Derudover er det at tjekke en ansættelsesleders fremskridt med dit baggrundstjek en fantastisk måde at forblive proaktiv og vise din entusiasme for muligheden.
 • Forsikre dig selv. Selvom det kan være udfordrende at vente på et baggrundstjek, har du sandsynligvis ikke noget at bekymre dig om, hvis du fortalte sandheden på dit CV og under interviewprocessen. Mens du venter, kan du med jævne mellemrum forsikre dig om, at dit baggrundstjek højst sandsynligt kun er en formalitet.

Ronnie Steffensen
Ronnie Steffensen Nogle interview- og ansættelsesprocesser kræver flere trin, før en virksomhed rent faktisk tilbyder dig et job. Indgivelse af et baggrundstjek er en almindelig praksis, der kan forlænge ansættelsesprocessen generelt. Mange arbejdsgivere kræver, at du indsender relevante personoplysninger til et baggrundstjek, før de kan tilbyde dig en stilling, så det er vigtigt at forstå denne proces. I denne artikel forklarer vi, hvad baggrundstjek bruges til, diskuterer, hvad der sker efter et baggrundstjek, og giver tips til, hvad du skal gøre, mens du venter på at høre tilbage.