Stadier Af En Salgstragt

En salgstragt er en nøglekomponent i en virksomheds salgs- og marketingstrategi. En salgstragt illustrerer udviklingen af ​​kundeemner fra et trin i salgscyklussen til det næste, indtil kundeemnet bliver en kunde ved at foretage et køb. At lære at skabe en effektiv salgstragt vil gøre dine marketingstrategier mere effektive. I denne artikel beskriver vi en salgstragt og dens fordele, definerer salgstragtens stadier og forklarer, hvordan man opretter en salgstragt med eksempler på marketingstrategier på hvert trin af tragten.

Hvad er en salgstragt?

En salgstragt er en visuel repræsentation af kundens købsrejse, der viser, hvor kundeemner er i forhold til stadierne i salgsprocessen. Det illustrerer, hvordan leads bevæger sig gennem trinene i salgsprocessen, fra første eksponering til gentagne køb. Salgstragten strømliner køber- og sælgeraktiviteterne, der resulterer i et salg af varer eller tjenester.

Denne proces er almindeligvis kendt som en tragt, fordi den er repræsenteret som en omvendt pyramide, der viser antallet af kundeemner i hver del af salgscyklussen på et givet tidspunkt. Toppen af ​​tragten er bred, hvilket indikerer det store antal kundeemner, der er eksponeret for virksomheden. Da disse kundeemner udtrykker interesse og engagerer sig i organisationens markedsføringshandlinger, betyder det et dybere engagement og interesse, og de bevæger sig ned ad tragten og bliver mere kvalificerede som potentielle kunder, efterhånden som de udvikler sig.

De mest kvalificerede leads fortsætter med at gå videre til næste fase af salgstragten, mens de uinteresserede leads gradvist falder ud af tragten. Dette gør tragten smallere, efterhånden som den går ned, med færre kundeemner i de efterfølgende faser. I sidste ende fører salgstragtens marketingstrategier til, at kundeemnet gennemfører et køb og bliver kunde eller kunde.

En salgstragt involverer en bred kombination af marketingstrategier såsom annoncering, copywriting, blogging, taktik på sociale medier og e-mail-kampagner. Forbedring af tragtens effektivitet på hvert trin er en vigtig markedsføringsprioritet, fordi det gør hele salgsprocessen mere effektiv og rentabel.

Relateret: Hvad er salgsemner? Definition og eksempler

Hvorfor er en salgstragt vigtig?

En salgstragt er vigtig for en virksomhed inden for disse tre nøgleområder for rentabilitet:

1. Pleje relationer og kvalificere kundeemner

Efterhånden som virksomheder dykker dybere ned i kundeemner og kunders behov og bekymringer, opbygger det tillid, engagement og loyalitet. Det øger også virksomhedens goodwill og oplevede autoritet.

Tragten gør markedsføring mere effektiv ved at give virksomheder mulighed for at tilpasse marketingstrategier baseret på, hvor kundeemner er i tragten. Organisationen kan optimere salgsindsatsen ved at identificere kvaliteten af ​​leads ud fra behov og interesseniveau. Dette fører dem gennem salgsstadierne mere effektivt og effektivt.

2. Maksimer markedsføringsindsatsen

En salgstragt maksimerer marketingindsatsen på følgende måder:

 • Forenkler hele markedsføringsprocessen
 • Giver salgsteamet værdifuld indsigt i prospekts og kunders problemer, tankeprocesser og købsbeslutninger
 • Forebyggende adresserer kundens bekymringer og indvendinger
 • Forenkler lukningsprocessen
 • Fremskynder salgscyklussen
 • Generer mere salg
 • Øger kundernes levetidsværdi
 • Automatiserer salg og mersalg

3. Forbedre økonomiske prognoser

En salgstragt forbedrer økonomiske prognoser som følger:

 • Aktiverer beregningen af ​​den gennemsnitlige tid, det tager at flytte et kundeemne gennem salgsprocessen til slutningen af ​​salget
 • Giver virksomheder mulighed for at bestemme konverteringsmetrics på hver enkelt fase af tragten
 • Viser den estimerede værdi og sandsynlighed for salg på hvert trin i tragten
 • Identificerer, om salgsmålene nås i hver fase
 • Giver data til at bestemme prisen pr. kundeemne
 • Muliggør økonomisk prognose baseret på antallet af kundeemner i hver fase af tragten
 • Giver mulighed for at bestemme mange andre komplekse økonomiske målinger

Relateret: Konverteringsrater 101: Sådan beregnes, spores og optimeres konverteringsrater

Salgstragtstadier

De primære stadier af salgstragten er:

Opmærksomhed

Starten på salgstragten er, når leadet først bliver opmærksom på virksomheden, produktet eller servicen. Det kan være første gang, de besøger din hjemmeside eller støder på dig på sociale medier, eller de hører måske om dig fra en anden kunde eller følger.

Personen kan eller måske ikke indse, at de har et problem, der skal løses, men når de bevæger sig gennem bevidsthedsfasen, definerer det problemet, og de lærer om mulige måder at løse det på. Det er her, virksomheden fokuserer på at gøre kundeemner opmærksomme på de problemer, de løser gennem de produkter eller tjenester, de tilbyder.

På dette stadium er det primære mål for virksomheden at generere tilstrækkelig interesse ved den første eksponering til, at leadet tilmelder sig et værdifuldt gratis tilbud i bytte for deres kontaktoplysninger, normalt en e-mailadresse eller et telefonnummer.

På dette tidspunkt af processen kan lederen identificere de symptomer, de har, men er muligvis ikke klar over, hvad det underliggende problem er, eller at der er en løsning, der kan hjælpe dem.

Interesse

Når leadet bliver opmærksom på dit brand, er næste salgstrin at udvikle deres interesse for din virksomhed og lære om dine tilbud. At øge deres interesse for din virksomhed kan starte med onlineindhold, der beskriver emner, der er relevante for din virksomheds tilbud. Leads udtrykker interesse og bliver kundeemner ved at tage skridt som at følge dig på sociale medier, abonnere på din e-mail-liste, stille spørgsmål eller sende direkte beskeder. De begynder derefter aktivt at lede efter løsninger på problemet eller problem, dit tilbud løser.

Virksomheden begynder også at opbygge autoritet og troværdighed med sit brand på dette stadium af salgstragten.

Ønske

Ønskestadiet i salgstragten er, hvor leads bliver mere kvalificerede som salgsemner. De søger aktivt den løsning, der bedst opfylder deres budget og behov. De kan undersøge flere tilbud. Din virksomheds mål er at skille sig ud som det bedste svar på deres problem.

Du ønsker at opbygge tillid og relation til kundeemner på dette tidspunkt af tragten. Produktanmeldelser og udtalelser viser værdien af ​​din løsning, og hvordan den hjælper andre kunder med at løse lignende problemer. Informer dem om dine tilbud, pakker og muligheder, så de kan træffe en informeret købsbeslutning.

Handling

Handlingsstadiet i salgstragten er, hvor kundeemnet foretager et køb. Dette konverterer dem fra et kundeemne til en kunde. Din virksomheds topprioritet, efter at salget er afsluttet, er at opfylde den nye kundes behov og forventninger. For at gøre dette kan du tilbyde ekstra support eller undervisningsmateriale på dit produkt. At hjælpe dem med at lære, hvordan de bruger dit produkt korrekt eller effektivt, vil føre til, at de får mere værdi ud af dit tilbud og øger deres tilfredshed med deres køb.

Tilbageholdelse

Kundefastholdelse vedrører at få eksisterende kunder til at foretage gentagne salg og køb. Fastholdelse er en nøglekomponent i en effektiv salgsstrategi, fordi den i høj grad mindsker omkostningerne ved at finde nye kundeemner at konvertere. Det koster en virksomhed langt mindre at fastholde en eksisterende kunde end at erhverve en ny. Så længe kunderne er tilfredse med dine tjenester og stadig har brug for dit tilbud, vil de blive ved med at købe.

Implementering af fastholdelsesstrategier vil holde kunderne mere tilfredse og kan konvertere dem til brandfortalere. Kundetilfredshed er også det, der driver mund-til-mund markedsføring.

Relateret: 16 kundefastholdelsesstrategier, der virker

Sådan opretter du en salgstragt

Her er trinene til at oprette en salgstragt og også specifikke marketingstrategier, der skal bruges på hvert trin af processen:

1. Tydeliggør målgruppe- og køberpersonas

Tydeliggør din målgruppe og køberpersonas ved at indsamle data og uddybe din forståelse af dine kunder. Undersøg og undersøg eksisterende kunder for klart at definere deres ønsker, behov og kampe.

Marketingstrategier for dette trin:

 • Udvikle et klart brandbudskab og mission statement.
 • Opret en undersøgelse for at identificere de største problemer for dine nuværende kunder.
 • Interview kunder for at afklare de specifikke fordele, de modtager fra dit produkt eller din tjeneste.
 • Tydeliggør din ideelle kundes demografi og psykografi.
 • Angiv i din besked, hvilket problem dit produkt eller service løser, for hvem.

2. Tiltræk opmærksomhed

For at tiltrække opmærksomhed og få kundeemner, skal kundeemner blive opmærksomme på din eksistens. Bestem specifikke planer for, hvordan kundeemner vil finde dig, og hvilke markedsføringssynlighedstaktik din virksomhed vil bruge. Trafik- og leadgenereringsstrategier er nøglekomponenter for denne fase af salgstragten.

Marketingstrategier for dette trin:

 • Blogging: Opret blogindlæg, der kan relateres til ideelle kundeavatarer.
 • Nøgleord og SEO: Identificer de vigtigste søgeord, dine kundeemner bruger, når de leder efter information online.
 • Betalt trafik: Drev målrettet trafik til dit websted eller dine sociale mediekonti.
 • Opslag og kampagner på sociale medier: Skab engagerende indhold, der taler til din ideelle kundes smertepunkter.
 • Gæstepostering eller blogging: Bliv vist på konti eller blogs, der har en tilhængerskare svarende til din ideelle kunde for at udvide din rækkevidde.
 • Infografik: Skab meget delbart branded indhold i form af billeder eller infografik.

3. Skab engagementsstrategier

Indfang kontaktoplysninger for kundeemner ved at levere en blymagnet, hvilket er noget, der giver værdi til kundeemner. Personen deler sin e-mailadresse eller telefonnummer for at modtage mere information eller et gratis produkt. Dette er et væsentligt trin i tragten, den første konvertering af salgscyklussen, hvor et kundeemne bliver et kundeemne.

Marketingstrategier for dette trin:

Landingssider eller opslag på sociale medier eller annoncer med blymagneter såsom:

 • Tilmeldinger til nyhedsbreve
 • E-bog downloads
 • Niche-specifikke kalendere eller planlæggere
 • Quizzer, undersøgelser eller afstemninger
 • Værdifuld projektmappe eller vejledning, normalt i PDF-format
 • Prøver eller gratis prøveversioner af dit produkt eller din tjeneste
 • Onlinebegivenheder såsom gratis webinarer, udfordringer eller konkurrencer
 • Skabeloner eller tjeklister, der er relevante for problemet
 • Gratis træning eller tutorials
 • Særlige tilbud såsom bundter af relaterede produkter, kuponer eller rabatter

4. Byg relationer og udvikle rapport

Udvikl bevidsthed om dit produkt eller tilbud og uddyb ved at opbygge relationer og udvikle relationer til kundeemner. Begynd at fremhæve funktionerne og fordelene ved dine tilbud. Begynd at opbygge lysten til tilbuddet, samtidig med at du øger din virksomheds tillid og lignende faktorer. På dette tidspunkt vil engagerede kundeemner begynde at undersøge dine pakker eller tilbud for at træffe en købsbeslutning. De begynder at evaluere dit tilbud og din virksomhed. På dette stadium er din hovedprioritet at gøre et godt indtryk og demonstrere dit produkts effektivitet og din virksomheds ekspertise.

Marketingstrategier for dette trin:

 • Byg forholdet med konsekvente, relevante e-mails.
 • Følg hurtigt op på alle spørgsmål og forespørgsler om din virksomhed eller tilbud.
 • Del skærmbilleder, videoer eller billeder, når din virksomhed bliver omtalt eller anmeldt i medierne.
 • Del produktanmeldelser, videoudtalelser, kundesucceshistorier og casestudier i nyhedsbreve og sociale medier.
 • Vis tidsbegrænsede pristilbud, bundtede pakker eller tilbud rabat- eller kampagnekoder.
 • Udfør konsultationer eller levende demonstrationer.
 • Vis produktsammenligninger.
 • Brug retargeting-teknikker.

5. Udvikle effektive afslutningsstrategier

Endelig! Kunden er klar til at købe. Dette er konverteringsstadiet i tragten, hvor kundeemnet faktisk bliver en kunde. Salget er lukket, handlen er indgået, køb nu er klikket - og du får pengene.

Marketingstrategier for dette trin:

 • Webinarer
 • Salgssider
 • Særlige tilbud, bonusser eller tilføjelser
 • Rabatter eller tidsbegrænsede tilbud
 • Konsultationer

6. Opret fastholdelsesstrategier

Det er afgørende at huske på, at en lukning af salget ikke fuldender salgsprocessen. Tilbagevendende køb er generelt den nemmeste og mest profitable type salg for en virksomhed. At skabe en tilfredsstillende kundeoplevelse er den vigtigste fastholdelsesstrategi. Hvis de har en positiv købsoplevelse, kan en kunde skrive om det på sociale medier eller henvise andre.

Marketingstrategier for dette trin:

 • Kundeloyalitets- eller belønningsprogrammer
 • Mersalgskampagner
 • Henvisningsprogrammer
 • Kuponer eller rabatter
 • Re-engagement e-mail-kampagner
 • Meget lydhør kundesupport
 • Feedback meningsmålinger

Benjamin Kjærgaard
Benjamin Kjærgaard En salgstragt er en nøglekomponent i en virksomheds salgs- og marketingstrategi. En salgstragt illustrerer udviklingen af kundeemner fra et trin i salgscyklussen til det næste, indtil kundeemnet bliver en kunde ved at foretage et køb. At lære at skabe en effektiv salgstragt vil gøre dine marketingstrategier mere effektive. I denne artikel beskriver vi en salgstragt og dens fordele, definerer salgstragtens stadier og forklarer, hvordan man opretter en salgstragt med eksempler på marketingstrategier på hvert trin af tragten.