Soft Bounce Vs. Hard Bounce: Hvad Er Forskellen?

Soft Bounce Vs. Hard Bounce: Hvad Er Forskellen?

Når en e-mail hopper, er det en indikation af, at e-mailen ikke blev leveret. Et blødt bounce og et hårdt bounce er to almindelige typer af e-mail-leveringsbounce-fejl, der kan opstå. Konsekvente e-mail-afvisninger betyder, at du muligvis skal bruge lidt tid på at diagnosticere, hvad der forårsager dem. I denne artikel skitserer vi forskellene mellem soft bounce vs hard bounce, og identificerer, hvordan du kan forbedre din egen e-mail-bounce rate.

Hvad er blødt bounce?

Et blødt bounce opstår, når en e-mail ikke leveres til modtageren på grund af problemer, der er midlertidige og kan løses. Visse e-mail-udbydere forsøger fortsat at levere e-mailen i op til 72 timer, hvis problemet løses, og det i sidste ende kan automatiseres igennem. Når din e-mail afvises, vil du sandsynligvis modtage en automatisk meddelelse, der forklarer, at e-mailen ikke blev leveret, og nogle gange vil denne meddelelse også beskrive årsagerne til fejlen. En afvisningsfejlmeddelelse indeholder normalt følgende oplysninger:

  • Datoen og klokkeslættet for e-mail-afvisningen
  • Mailserveren, der startede afvisningen
  • Fjernfunktionsopkaldskoden (RFC), som repræsenterer en årsag til, hvorfor afvisningen kan være opstået

Hvad er hårdt bounce?

En hård afvisning opstår, når en e-mail ikke leveres til modtagerens e-mail-server af årsager, der er permanente. De fleste e-mail-udbydere håndterer hårde afvisninger ved straks at rydde modtagerens e-mailadresse fra din boks, hvis den ikke leverer efter 72 timer.

Når en e-mailadresse bliver ryddet på denne måde, fjernes den fra fremtidige e-mail-kampagner eller placeres automatisk på en undertrykkelsesliste. Det er normalt at prøve at sende en e-mail igen til en afvist e-mail-server et par gange, men i sidste ende er det bedst at afslutte fremtidige e-mailforsøg, da dette kan øge din afvisningsprocent.

Læs mere: Vejledning: Hvad er afvisningsprocenten på et websted?

Forskellen mellem blødt bounce vs. hårdt bounce

Den grundlæggende forskel mellem et blødt bounce og et hårdt bounce er, at det bløde bounce er et midlertidigt problem, der kan løses, når du først har diagnosticeret problemet, mens det hårde bounce er en permanent fejl, som du ikke kan løse. Selvom årsagerne til disse afvisninger varierer, kan konstant afvisning af e-mail påvirke visse baggrundsstatistikker, såsom e-mail-omdømmevurderingen.

Hvad er afvisningsprocent og e-mailomdømme?

Din afvisningsprocent er en statistik, der beskriver, hvor ofte dine sendte e-mails returneres af modtagere. Jo lavere afvisningsprocenten er, jo mere sandsynligt er det, at dine e-mails sendes med succes. Det er vigtigt at bemærke, at din afvisningsprocent også påvirker dit e-mail-omdømme. Dit e-mail-omdømme er en måling, der analyserer kvaliteten af ​​din mailingliste og detaljer, hvis du følger acceptabel e-mail-praksis. Hvor ofte eller ofte dine e-mails afvises, kan påvirke disse data.

Internetudbydere bruger disse data til at måle, om e-mail-modtagere skal acceptere eller afvise e-mails. E-mail-adresser med et dårligt e-mail-omdømme vender ofte tilbage eller filtrerer automatisk til spam-mappen.

For eksempel er 1 % en lav afvisningsprocent, hvilket betyder, at din mailingliste er sund og engageret. Branchestandarden for en acceptabel afvisningsprocent er mindre end 2 %. Hvis din afvisningsprocent stiger til over 5 %, skal du muligvis lede efter løsninger for at minimere fremtidig afvisning.

Læs mere: En guide til afvisningsprocent

Almindelige årsager til, at e-mail hopper

De fleste e-mail-udbydere kan ikke forudsige, hvornår eller hvorfor en e-mail returneres. Derudover er der nogle internetudbydere, der endda returnerer e-mails baseret på deres vurderingsstandarder og -systemer. Du kan generelt identificere et blødt bounce vs. et hårdt bounce baseret på fejlkoden. En 4XX-kode repræsenterer et blødt bounce, og en 5XX-kode angiver et hårdt bounce. Uanset fejlkoden er mange årsager til, at e-mail hopper universelle.

Årsager til blød hoppe

Nogle almindelige årsager til blød hoppe inkluderer:

Fuld indbakke

Hvis modtagerens indbakke er fuld, kan de længere modtage eventuelle yderligere e-mails. Dette vil automatisk udløse en e-mail-afvisning hver gang. Du kan ikke sende e-mails til denne modtager, medmindre de renser deres e-mail-indbakke og giver plads til nye e-mails.

Inaktiv indbakke

En inaktiv indbakke er, når en person ikke har brugt eller logget på sin e-mail i en længere periode. De fleste e-mail-udbydere ændrer status for en indbakke til inaktiv, hvis den har været ubrugt for længe, ​​hvilket så afviser nye e-mails, indtil modtageren logger ind på deres e-mail igen.

E-mail-meddelelsesstørrelse

Nogle gange hopper en e-mail, fordi størrelsen af ​​e-mailen er for stor. Vedhæftede filer er den primære årsag til dette problem, da e-mail-servere har en grænse for, hvor stor en vedhæftet fil kan være. Du kan prøve at løse dette problem ved at komprimere filen, så den bliver mindre og leveringsdygtig.

Indholdsblokering

Automatiske indholdsblokkere blokerer bestemt indhold, der præsenteres i en e-mail. Hvis din e-mail indeholder en eller anden form for indhold, som modtagerens e-mail-server har anset for upassende, så vil din e-mail hoppe. Det kan hjælpe, hvis du identificerer indholdet, der forårsager afvisningen, og sletter det fra din e-mail.

DMARC-godkendelsespolitikker

DMARC eller "domænebaseret meddelelsesgodkendelsesrapportering og overensstemmelse" er en standard for e-mailgodkendelsespolitikker og rapporteringsprotokoller, der bruges af e-mailserverudbydere. De bruger dette system til at afvise e-mails baseret på retningslinjer, der er sat for at undgå potentielt uønskede e-mails.

Anti-spam og anti-virus filtrering

Det er normalt for en e-mail-modtager at bruge antivirus- og anti-spam-programmer til at holde deres indbakke ren. Der kan være noget i din e-mail, der får deres software til at markere den og returnere den. Hvis modtageren kortvarigt deaktiverer sit filter, skal din e-mail gå igennem.

DNS-fejl

DNS står for domænenavnssystem. Denne form for afvisning kan forekomme, når modtagerens DNS oplever problemer. Dette er et midlertidigt problem, men hvor lang tid det tager at blive rettet kan variere. Nogle gange går DNS-servere offline eller går ned i en periode. Administratorer løser typisk dette problem hurtigt, men det kan tage længere tid afhængigt af modtagerens specifikke domæne eller serverfejl.

Ikke til stede og autosvar e-mails

Dette er en af ​​de mest almindelige årsager til, at e-mail hopper. Hvis modtagerne angiver et automatisk svar eller en e-mail, der ikke er til stede, kan din e-mail hoppe tilbage, og du vil modtage den automatiske svar-e-mail fra modtageren i din indbakke. Nogle gange kan din e-mail dog stadig gå igennem og forblive gemt i en særlig indbakke, indtil modtagerne vender tilbage til deres e-mail og kan læse den.

Ugyldig modtager-e-mailadresse

Nogen kan have givet dig en forkert e-mailadresse. En almindelig årsag til denne type tilbagevisning er en tastefejl. De kan have givet dig en forkert stavet e-mailadresse, eller du kan have indtastet den forkert. Løsning af dette problem kræver blot, at du indtaster det korrekt, så det er en nem løsning.

Årsager til hård hoppe

Her er nogle almindelige årsager til, at en e-mail kan blive hårdt afvist:

Forældet e-mail-liste

En forældet e-mail-liste indeholder en lang liste over e-mails, der ikke længere er i brug, især hvis dette er en e-mail-liste, du ikke har brugt i en længere periode. For at undgå hårde afvisninger, prøv at rydde op i din e-mail-liste ved at fjerne alle de inaktive modtagere.

Ikke-eksisterende modtager-e-mailadresse

Slettede e-mail-adresser eksisterer ikke længere og kan få din e-mail til at hoppe. Der er også e-mail-adresser, der er falske. Nogle gange har e-mail-udbyderen lukket ned, hvilket også kan medføre, at e-mailadressen ikke længere er tilgængelig for e-mail.

Ikke-eksisterende domænenavn

Med tiden eksisterer nogle e-mail-domæner ikke længere, lukkes ned eller bliver overført til en ny e-mail-tjenesteudbyder (ESP). Hvis domænet ikke længere eksisterer, vil alle tilknyttede e-mailadresser ikke længere eksistere, hvilket forårsager tilbagevisningen. Der er falske domæner, som du måske også vil være opmærksom på.

Leveringsblokering

Det er nogle gange muligt, at modtagerens e-mail-server fuldstændigt har blokeret leveringen af ​​dine e-mails.

Lejet eller betalt e-mail liste

En organisk e-mail-liste består af e-mails, der blev leveret autentisk til dig, og som derfor sandsynligvis vil undgå problemer med e-mail-bounce back. En e-mail-liste, der er købt eller lejet, er mere tilbøjelige til at omfatte e-mail-adresser, der er forældede, inaktive eller blot spam. Prøv at undgå denne metode til e-mail-indsamling for at reducere din hårde afvisningsprocent.

Tips til at forbedre din afvisningsprocent og e-mail-omdømme

Følgende er fire tips til at overveje, hvis du vil forbedre din afvisningsprocent og e-mail-omdømme:

Oprethold en sund modtagerliste

For at opretholde en sund modtagerliste, prøv at fjerne ugyldige e-mails regelmæssigt. At holde din liste ren og aktiv forbedrer din e-mail-leveringsrate, hvilket sænker din afvisningsprocent og øger dit e-mail-omdømme.

Overvåg dine afvisningsprocenter

For at overvåge dine afvisningsprocenter skal du spore, hvor ofte dine e-mails afvises. Du kan spore dine afvisningsprocenter hver dag, hver uge eller hvor ofte du har brug for det. Ved regelmæssigt at overvåge dine afvisningsprocenter kan du foretage rettidige justeringer, før de kan forårsage yderligere udfordringer. Der er også e-mail-udbydere og softwareapplikationer tilgængelige online, som du også kan bruge til nemt at spore din afvisningsprocent.

Læs mere: Hvad er en god afvisningsprocent? Med tips til hvordan man kan forbedre det

Undgå tvivlsomme e-mailadresser

Nogle e-mailadresser kan virke mærkelige, malplacerede eller endda falske. Hvis en e-mail ser ud til at være ukendt, så prøv at undgå at tilføje den til din mailingliste.

Tilmeld dig et nøglebekræftelsesregister

E-mail-tjenesteudbydere (ESP) tilbyder en række fordele til deres kunder, der sikrer, at dine e-mails er legitime og nøjagtigt repræsenteret. Hvis du er afsender, er der mange almindelige former for e-mail-godkendelse at bruge, som du kan integrere i din ESP. Disse e-mail-godkendelsesmidler kaldes nøglebekræftelsesregistre og blev lavet til at registrere gyldigheden af ​​afsenderadresser, når du leverer en e-mail. Nogle almindelige nøglebekræftelsesregistre inkluderer:

  • Afsenderpolitikramme (SPF)
  • Domænebaseret meddelelsesgodkendelse
  • Domain Keys Identified Mail (DKIM)

Børge Christensen
Børge Christensen Når en e-mail hopper, er det en indikation af, at e-mailen ikke blev leveret. Et blødt bounce og et hårdt bounce er to almindelige typer af e-mail-leveringsbounce-fejl, der kan opstå. Konsekvente e-mail-afvisninger betyder, at du muligvis skal bruge lidt tid på at diagnosticere, hvad der forårsager dem. I denne artikel skitserer vi forskellene mellem soft bounce vs hard bounce, og identificerer, hvordan du kan forbedre din egen e-mail-bounce rate.