Selvtilfredshed På Arbejdspladsen: Hvad Det Er Og Tips Til At ændre Det

Næsten enhver arbejdsplads har visse farer, som det er bedst at undgå. Selvtilfredshed kan være et sikkerhedsproblem, især hvis du arbejder i en stilling, hvor du regelmæssigt skal deltage i opgaver, der normalt ikke anses for sikre, medmindre du følger standarder og protokoller. Men selvom selvtilfredshed kan ske for selv de bedste på en arbejdsplads, er det også en holdning og adfærd, som du nemt kan hjælpe din arbejdsstyrke med at tilpasse. I denne artikel definerer vi selvtilfredshed, diskuterer tegnene på selvtilfredshed og giver nogle tips, du kan bruge til at ændre den selvtilfredse adfærd, du måske bemærker i dit team.

Relateret: Hvorfor holdning er vigtig og 11 tips til at bevare en positiv holdning

Hvad er selvtilfredshed på arbejdspladsen?

Selvtilfredshed på arbejdspladsen er, når du bliver så sikker i dit arbejde, at du tager potentielt farlige genveje i dine opgaver, ikke præsterer i samme kvalitet som du engang gjorde eller bliver uvidende om mangler. Selvtilfredshed kan være et mere stort problem i industrier som byggeri og sundhedspleje, hvor det er vigtigt at forblive på vagt og meget opmærksom på farer på arbejdspladsen eller behov for at tage sig af en andens medicinske tilstand efter bedste evne.

Relateret: 14 almindelige egenskaber, arbejdsgivere leder efter

Tegn på selvtilfredshed på arbejdet

Det er vigtigt at genkende tegnene på selvtilfredshed, så du kan adressere og ændre adfærden. Her er nogle tegn på selvtilfredshed, du skal være opmærksom på:

 • Frigørelse
 • Manglende investering i dig selv eller andre
 • Tab af passion for dit arbejde
 • Uinteresse i andre muligheder eller kampagner
 • Mindre tænkning før handling
 • Genveje
 • Hyppige fejl
 • Minimalt initiativ eller slet ingen
 • Forsømmer opgaver og udviser skødesløshed

Selvom selvtilfredshed kan forårsage mindre produktivitet, tillid, loyalitet og kreativitet på arbejdspladsen, er der måder at forbedre adfærd og holdning på, så alle medarbejdere forbliver en værdsat del af arbejdsstyrken og nyder deres position, som de burde.

Tips til at ændre selvtilfreds adfærd

Hvis du bemærker selvtilfredshed i dit team, skal du følge disse tips for at hjælpe dem med at ændre deres adfærd:

Lær selvbevidsthed

En af de vigtigste måder, hvorpå du kan minimere eller eliminere selvtilfreds adfærd, er ved at lære dit personale, hvordan de bliver mere selvbevidste. Selvbevidsthed er at være mere i harmoni med din egen adfærd, egenskaber og evner. Hvis dine medarbejdere er mere selvbevidste, kan de komme til en bedre forståelse af deres egne handlinger og være åbne over for at evaluere dem for at sikre, at de arbejder med opgaverne, som de burde. For at fremme selvbevidsthed kan du gøre ting som:

 • Bed medarbejderne om at skrive en liste over deres egne styrker og svagheder.
 • Giv jævnligt feedback.
 • Tilskynd dit team til at træde væk fra deres arbejde, når de har brug for en pause.
 • Tildel mentorer.
 • Inkorporer peer- og selvanmeldelser.

Relateret: Hvad er selvbevidsthed: Tips til at være mere opmærksom på arbejdet

Styrke virksomhedens værdier

Virksomhedens værdier er en kernedel af forretningsdriften, men det er muligt for medarbejderne at miste værdierne af syne efter deres introduktion til dem under orienteringen. Udforsk måder, hvorpå du med jævne mellemrum kan dele virksomhedens værdier, og forstærk dem som det, der driver virksomheden. For eksempel kan du dele historier om medarbejdere, der legemliggør virksomhedens værdier, og forklare, hvordan de gør det med succes, og hvad resultaterne var. Vær vært for interaktive træningssessioner med fokus på værdierne eller overvej at implementere et anerkendelsesprogram, hvor medarbejderne kan anerkende deres jævnaldrende for at demonstrere organisationens værdier.

Ændre rutiner

Ofte kommer selvtilfredshed fra at være i en rutine. Mens mange medarbejdere måske foretrækker at have en rutine, så deres dag er forudsigelig, og de kan blive dygtigere i deres rolle, kan rutine nogle gange gøre nogen så behagelige, at de ikke længere overvejer farerne ved deres arbejde, eller hvordan deres pligt er en vigtig del af Firmaet. Den rutinemæssige ændring kan være noget mindre, som at introducere en ny opgave til en medarbejders dag, eller mere større, som en midlertidig ændring af tidsplanen. En pause i monotonien hjælper medarbejderne med at komme tilbage til deres arbejde med et nyt perspektiv.

Tilskynd til jobskygge

En måde at ændre rutine på er ved at introducere job shadowing. Jobskygge har yderligere fordele, som at give medarbejderne mulighed for at blive krydsuddannede og give medarbejderne mulighed for at anerkende en andens hårde arbejde. Blot at være omkring en jævnaldrende, der er meget opmærksom på detaljer og udfører deres arbejde godt, kan være motiverende. Plus, voksende relationer mellem afdelinger kan føre til et højere niveau af medarbejdertilfredshed og loyalitet over for organisationen.

Relateret: Sådan Job Shadow (med tips til en positiv oplevelse)

Byg et effektivt coachingprogram

Et coachingprogram kan hjælpe med at holde medarbejderne på sporet og interesserede i deres arbejde. For at opbygge et coachingprogram, der fungerer for dit personale, skal du udforske, hvordan du kan være konsekvent i dine budskaber, give feedback til alle involveret i coaching og skabe et rum for enhed, når alle fuldfører coaching sammen. Det er også bydende nødvendigt, at du stiller spørgsmål, så du kan forstå mere om, hvordan medarbejderne klarer sig, og hvordan de har det med deres stilling, og derefter tilbyder genopfriskningssessioner, så personalet kan modtage positiv forstærkning.

Udfør risikovurderinger

Regelmæssige risikovurderinger kan hjælpe med at holde dine medarbejdere opmærksomme på farerne på arbejdspladsen og tjene som en påmindelse om at være meget opmærksom på, hvordan de udfører deres arbejde. Du kan inddrage medarbejdere i risikovurderinger, der roterer, hvem der udfører vurderingen fra måned til måned, så alle får mulighed for at udføre arbejdet og blive mere fortrolige med eventuelle risici i deres arbejdsmiljø.

Tilbyd incitamenter

Incitamenter er naturlige motivatorer, så du vil måske overveje at tilbyde dem til medarbejdere, der ikke er selvtilfredse og i stedet viser stærk opmærksomhed på detaljer, passion i deres arbejde og en vilje til at modtage konstruktiv feedback. Incitamenter kan variere fra ekstra betalt fri til bonusser og offentlig anerkendelse for et veludført arbejde.

Relateret: Brug af incitamenter til at motivere medarbejdere

Tillad gennemsigtighed på arbejdspladsen

Gennemsigtighed på arbejdspladsen hjælper med at holde medarbejderne engagerede i deres arbejde og med virksomheden og øger deres tillid til organisationen. Så meget du kan, skal du sørge for den gennemsigtighed, som medarbejderne ønsker, og du vil måske bemærke, at de har en øget tilbøjelighed til at præstere godt, hvilket oversættes til deres faktiske præstationer. Engagerede medarbejdere har en tendens til at være mere opmærksomme på deres opgaver, samarbejde mere effektivt med deres holdkammerater og ønsker at gøre det godt for den virksomhed, de er ansat i.

Relateret: En komplet guide til integritet på arbejdspladsen

Gennemgå medarbejdernes mål

Du kan også hjælpe med at minimere selvtilfredsheden ved regelmæssigt at gennemgå medarbejdernes mål med dem. Dette understreger ikke kun de opgaver, medarbejderne varetager, men det viser dem også, hvor afgørende de er for organisationens succes. Når medarbejdere føler en følelse af værd og ved, at deres job er værdifuldt, er der større sandsynlighed for, at de øger mængden og kvaliteten af ​​deres arbejde, og for dem i byggeriet eller lignende industrier, forbliver de sikre på arbejdspladsen.

Niels Vilhelmsen
Niels Vilhelmsen Næsten enhver arbejdsplads har visse farer, som det er bedst at undgå. Selvtilfredshed kan være et sikkerhedsproblem, især hvis du arbejder i en stilling, hvor du regelmæssigt skal deltage i opgaver, der normalt ikke anses for sikre, medmindre du følger standarder og protokoller. Men selvom selvtilfredshed kan ske for selv de bedste på en arbejdsplads, er det også en holdning og adfærd, som du nemt kan hjælpe din arbejdsstyrke med at tilpasse. I denne artikel definerer vi selvtilfredshed, diskuterer tegnene på selvtilfredshed og giver nogle tips, du kan bruge til at ændre den selvtilfredse adfærd, du måske bemærker i dit team.