Sådan Udfører Du En Efterhandlingsgennemgang

Sådan Udfører Du En Efterhandlingsgennemgang

At reflektere over begivenheder på arbejdspladsen kan være et vigtigt skridt i at forbedre virksomhedens processer og tilskynde til individuel vækst. En måde, hvorpå ledere kan understøtte medarbejdernes læring, er ved at udføre en efterhandlingsgennemgang, en specifik type debriefingsproces, der er beregnet til at være hurtig og effektiv. Gennemførelse af efterhandlingsgennemgange kan hjælpe med at fremskynde virksomhedens fremskridt ved at tilskynde medarbejderne til at anvende erfaringer, de har lært fra en begivenhed, til fremtidige oplevelser mere effektivt end en traditionel debrief. I denne artikel diskuterer vi definitionen af ​​en efterhandlingsgennemgang, typer af militære efterhandlingsanmeldelser og hvordan man udfører en efterhandlingsgennemgang.

Hvad er en efterhandlingsgennemgang?

En efterhandlingsgennemgang er en samtale, der sker efter en begivenhed, og som inkluderer, hvad der skete, hvorfor det skete, og hvordan det kunne gøres bedre af de involverede. Processen blev først brugt på en formelt struktureret måde af den amerikanske hær for at hjælpe soldater med at lære hurtigt af begivenheder og anvende disse erfaringer til fremtidige oplevelser. Efterhandlingsanmeldelser er nu relativt almindelige i erhvervslivet og bruges af mange forskellige slags organisatoriske ledere, som ofte kan debriefe og dele erfaringer på tværs af flere afdelinger.

Relateret: Top 7 fordele ved at blive medlem af hæren

Typer af efterhandlingsanmeldelser

I forbindelse med det amerikanske militær opdeles anmeldelser ofte i to kategorier: formelle anmeldelser efter handling og uformelle anmeldelser efter handling. Begge typer af efterhandlingsanmeldelser diskuterer, hvad der forventedes at ske, hvad der faktisk skete, hvad der gik godt, og hvad der kunne forbedres. Virksomheder kan også bruge begge typer anmeldelser afhængigt af antallet af ansatte og målsætning.

Her er flere oplysninger om de to typer efterhandlingsanmeldelser:

Formelle efterhandlingsanmeldelser

En formel efterhandlingsgennemgang har en tendens til at være mere omfattende og kræver flere ressourcer end en uformel efterhandlingsgennemgang. I militære omgivelser involverer en formel efterhandlingsgennemgang normalt brug af træningshjælpemidler, forudgående planlægning og længere tid. En formel efterhandlingsgennemgang i erhvervslivet kan for eksempel involvere koordinering af flere afdelinger og indsamling af understøttende dokumenter til reference på mødet.

Relateret: Sådan planlægger du et møde via e-mail

Uformelle efterhandlingsanmeldelser

Uformelle efterhandlingsanmeldelser går ofte forud for formelle efterhandlingsanmeldelser. De kræver mindre tid og er ofte arrangeret med færre eksterne ressourcer. En virksomheds uformelle efterhandlingsgennemgang kan indebære, at medlemmerne af en specifik afdeling mødes for at diskutere begivenhederne i en bestemt marketingbegivenhed, før de deltager i et større, virksomhedsdækkende møde om den samme begivenhed.

Relateret: Betydningen af ​​selvbevidsthed i ledelse

Sådan gennemfører du en efterhandlingsgennemgang

Hvis du ønsker at foretage en efterhandlingsgennemgang i din egen virksomhed, vil du måske overveje at følge de trin, der bruges i militære omgivelser, herunder at diskutere, hvad du forventede at ske, hvad der faktisk skete, hvad der gik godt, og hvad der kunne være blevet gjort bedre. Du kan planlægge en efterhandlingsgennemgang, når som helst du vælger, men det er almindeligt at gennemføre efterhandlingsgennemgange hurtigt, så virksomheden kan drage fordel af erfaringerne på en effektiv måde. Her er nogle trin, du kan tage for at udføre en efterhandlingsgennemgang:

1. Arranger logistik

Inden man afholder enten en formel eller uformel efterhandling, kan det være nyttigt at arrangere mødets logistik. Dette kan betyde, at der skal tages højde for komplicerede tidsplaner, så alle involverede i begivenheden kan deltage. Digitale værktøjer kan hjælpe med at koordinere tidsplanerne for alle involverede. Efterhandlinger udføres ofte personligt, men det er muligt at holde dem ved hjælp af videoopkald eller andre fjernværktøjer, hvis du arbejder med medarbejdere flere steder. Du kan også ønske at indsamle alt nødvendigt støttemateriale, såsom handlingsnotater eller relevante data, og give dem til deltagerne på forhånd.

2. Diskuter, hvad der var forventet

Når du mødes til efterhandlingen, er den første opgave normalt at diskutere, hvilke resultater der var forventet af en bestemt begivenhed. Hvis du for eksempel mødes for at diskutere en organisationsmedlemskabsindsats, kan du måske diskutere antallet af nye abonnementer, du forventede at gå ind i begivenheden. På dette stadie af mødet kan det være nyttigt også at etablere normer, såsom forventet deltagelse og respektfuldt samspil.

3. Diskuter, hvad der skete

Efter at gruppen har etableret en fælles forståelse af, hvad der forventedes at gå ind i begivenheden, kan I diskutere, hvad der faktisk skete i den begivenhed. For eksempel kan du diskutere de faktiske nye abonnementer, der kom fra det seneste medlemsskab. Du kan også diskutere oplysninger såsom medarbejderdeltagelse, leverandørafbrydelser eller andre variabler.

4. Diskuter, hvad der gik godt og hvorfor

Konteksten af, hvad gruppen forventede, og hvad der faktisk skete, kan give et værdifuldt grundlag for, at en samtale om gik godt. Hvis du holdt et medlemsskab og kun forventede at få 50 nye abonnementer, og du fik 100, kunne du prøve at finde ud af, hvilke faktorer der overbeviste disse ekstra kunder om at abonnere på din tjeneste. Hvis dine leverandøromkostninger var mindre, end du havde forventet, kan du diskutere, hvilke faktorer der indgår i leveringsbeslutningerne, og hvordan du kan duplikere dem i fremtiden.

5. Diskuter, hvad der kunne være gået bedre og hvorfor

Dernæst kan du diskutere faktorer, som du kan forbedre ved den pågældende begivenhed, og forsøge at forklare dem. For eksempel, hvis du forventede 100 nye abonnementer ved et medlemsskab, men du kun fik 50, kan du prøve at identificere faktorer, der afskrækkede nye kunder fra at tilmelde sig. Du kan opleve, at en åben samtalekultur giver flere medarbejdere mulighed for at bidrage til dialogen og komme med løsninger, der forhindrer, at fejl sker igen.

6. Formidle informationen

Målet med de fleste efterhandlingsanmeldelser er hurtigt at lære af en oplevelse og dele disse erfaringer med en organisation som helhed. Du kan maksimere udbyttet af din efterhandlingsgennemgang ved hurtigt at kompilere resultaterne af mødet og organisere dem på en overskuelig måde. Det er så muligt at sende disse resultater og de relaterede resultater til et større publikum. De, der modtager informationen, kan derefter anvende erfaringerne til deres eget arbejde til gavn for virksomheden som helhed.

Gert Therkelsen
Gert Therkelsen At reflektere over begivenheder på arbejdspladsen kan være et vigtigt skridt i at forbedre virksomhedens processer og tilskynde til individuel vækst. En måde, hvorpå ledere kan understøtte medarbejdernes læring, er ved at udføre en efterhandlingsgennemgang, en specifik type debriefingsproces, der er beregnet til at være hurtig og effektiv. Gennemførelse af efterhandlingsgennemgange kan hjælpe med at fremskynde virksomhedens fremskridt ved at tilskynde medarbejderne til at anvende erfaringer, de har lært fra en begivenhed, til fremtidige oplevelser mere effektivt end en traditionel debrief. I denne artikel diskuterer vi definitionen af en efterhandlingsgennemgang, typer af militære efterhandlingsanmeldelser og hvordan man udfører en efterhandlingsgennemgang.