Sådan Starter Du En Tale

At starte en tale på en god måde kan øge oddsene for, at dit overordnede budskab bliver godt modtaget af publikum. Uanset emne eller lejlighed kan en god start have en direkte indflydelse på resultatet. At vide, hvordan man starter en tale er en værdifuld færdighed, men det kræver øvelse og teoretisk viden. I denne artikel diskuterer vi vigtigheden af ​​at starte en tale godt, og hvordan du kan gøre det.

Hvorfor er det vigtigt at vide, hvordan man starter en tale godt?

Den indledende del af en tale er beregnet til at få publikums opmærksomhed og overtale dem til at være opmærksomme på resten af ​​det, du har at sige. At starte godt vil sandsynligvis øge chancerne for, at publikum forbliver fokuseret gennem hele talen, hvilket gør den mere effektiv. En god start kan også øge talerens troværdighed ved at etablere et billede af en karismatisk og autoritativ figur, hvilket gør det mere sandsynligt, at publikum positivt vil modtage budskabet.

Relateret: 13 typer taler

Hvordan man er kreativ under professionelle taler

Der er flere måder, hvorpå du kan være kreativ, når du skriver og holder professionelle taler. Nogle af dem er:

  • Inddrag personlige erfaringer. Selv i meget professionelle scenarier vil tilføjelse af en personlig historie til talen øge sandsynligheden for, at publikum vil være opmærksomme og er enige i det overordnede budskab
  • Fortæl en historie. At levere talens indhold i form af en fortalt historie vil gøre det mere sandsynligt, at det vil påtrænge publikums opmærksomhed end blot at angive fakta.
  • Stil spørgsmål. Hvis situationen tillader det, er interaktion med publikum og inkorporering af spørgsmål i din præsentation en kreativ måde at holde alle interesserede i, hvad du har at sige.
  • Brug rekvisitter og teknologi. At hjælpe publikum med at visualisere elementerne i din tale ved hjælp af objekter og monitorer vil øge chancerne for, at de forstår dit budskab.

Relateret: Sådan holder du en mindeværdig tale

Gode ​​måder at starte en tale på

At starte en tale godt og få dit publikums opmærksomhed kan gøres på mange forskellige måder. Her er nogle af dem:

Relateret: Sådan skriver du en fem-minutters tale

1. Tak taleren for at præsentere dig og publikum for at deltage

At takke taleren for at introducere dig og publikum for at være der øverst i din tale kan være meget effektivt, da det skaber en øjeblikkelig forbindelse med publikum.

2. Nævn en kendt personlighed

En anden effektiv måde at starte en tale på er ved at nævne noget, en alment kendt person gjorde, som er forbundet med det, du er ved at sige. Berømte personligheder tiltrækker generelt folk, så at dele en historie, der indeholder noget, de sagde eller gjorde, vil sandsynligvis fange dit publikums opmærksomhed.

3. Komplimenter dit publikum

At fortælle dit publikum, hvilken ære det er for dig at tale foran dem og lade dem vide, hvor meget du respekterer dem, vil sandsynligvis forbedre deres mening om dig og få dem til at lytte mere omhyggeligt til, hvad du har at sige.

4. Forbind din besked til aktuelle begivenheder

Du kan fange dit publikums opmærksomhed ved at knytte det overordnede tema for din tale til en almindeligt kendt begivenhed for nylig. Folk er generelt tiltrukket af nyhedsværdige historier, hvilket gør det mere sandsynligt, at de vil være interesserede i, hvad du har at sige. Det skulle dog være noget ret ukontroversielt, og som de fleste i publikum nok vil tage positivt imod.

5. Forbind dit budskab med historiske begivenheder

På samme måde kan du øge dine lytteres opmærksomhed ved at forbinde dit budskab med en velkendt historisk begivenhed eller personlighed. Dette kan give din tale mere troværdighed, da den forbinder din tale med den person eller begivenhed, du henviser til.

6. Opret et "hvad nu hvis"-scenarie

At åbne med et "hvad nu hvis"-spørgsmål, der er direkte relateret til det overordnede emne, vil få publikum til at bruge deres fantasi og følge din tankeproces gennem hele talen.

7. Lav et stærkt udsagn efterfulgt af et spørgsmål

At starte med et kraftfuldt udsagn, der er relateret til konteksten af ​​din tale, kan fange publikums opmærksomhed, og at følge op med et spørgsmål vil få dem til at tænke på et svar, da folk typisk er tilbøjelige til at svare, når de bliver stillet et spørgsmål. Efter at have fået dem til at tænke over et svar på dit spørgsmål, er der større chance for, at de vil være interesserede i, hvad du har at sige næste gang.

8. Brug fortrolighed

Folk har normalt en tendens til at blive tiltrukket af velkendte oplysninger, så at starte med en sætning, som de kan relatere til, vil øge deres chancer for, at de fortsætter med at lytte til, hvad du har at sige.

9. Brug dine egne styrker

Det er bedst at starte en tale på en måde, der falder dig naturligt. Hvis du naturligt er sjov, så bør du inkludere humor i din åbning. Ligeledes, hvis det at være præcis er et af dine dominerende træk, kan en veloplagt kendsgerning eller statistik være den mest effektive måde at begynde på.

10. Kom direkte til sagen

Når det bliver leveret med tillid, kan det være yderst effektivt at starte direkte med hoveddelen af ​​talen og springe over enhver introduktion. En kraftig tone og et stærkt kropssprog vil hjælpe med at gøre denne metode mere tilbøjelig til at skabe en positiv effekt på publikum.

Ting, du skal undgå, når du starter en tale

Her er nogle ting, du bør undgå, når du starter en tale:

Projicerer lavenergi

Ikke-verbale signaler er normalt lige så vigtige som verbale og lette at opfange af publikum. At nærme sig scenen, mens du har en dårlig kropsholdning og begynder at tale på en måde, der udsender lav selvtillid og energi, vil sandsynligvis mindske publikums interesse.

At have en åbning, der ikke er relateret til publikum eller begivenheden

At åbne en tale på en generisk måde, der ikke er knyttet til de personer, du taler til, eller den begivenhed, du taler til, vil sandsynligvis ikke skabe interesse for, hvad du har at sige.

Virker nervøs

De fleste mennesker, inklusive professionelle talere, føler sig nervøse, før de holder en tale. Selvom det er naturligt at være nervøs, kan det have en skadelig effekt på publikums opfattelse af din tale at udtrykke nogle af de vaner, der normalt er forbundet med nervøsitet, såsom at justere dit tøj, ikke stå stille eller røre ved dit ansigt.

At stille publikum et spørgsmål, de føler, de skal svare mundtligt på

Mens det at stille et retorisk spørgsmål eller et, der får publikum til at tænke på svaret, er en effektiv måde at starte en tale på, er det sandsynligt, at stille dem et spørgsmål, som de føler skal besvares, som at spørge dem, hvordan de har det den pågældende dag. påvirke dit momentum.

At være overmodig

Ligesom at vise mangel på selvtillid, kan for meget af det få publikum til at miste interessen. Opbygning af et forhold til lytterne kræver, at taleren er tæt på deres niveau.

Bruger for mange statistikker

Selvom det at nævne en opsigtsvækkende statistik kan engagere dit publikum på en positiv måde, kan inkluderende for mange data i din taleåbning få folk til at vende deres opmærksomhed mod noget andet.

Fokuserer for meget på dig selv eller din virksomhed

Overdeling af detaljer om dig selv eller din organisation kan aflede fokus fra talens hovedemner.

Relateret: Nøglen til vellykket taleskrivning

Ellen Kristiansen
Ellen Kristiansen At starte en tale på en god måde kan øge oddsene for, at dit overordnede budskab bliver godt modtaget af publikum. Uanset emne eller lejlighed kan en god start have en direkte indflydelse på resultatet. At vide, hvordan man starter en tale er en værdifuld færdighed, men det kræver øvelse og teoretisk viden. I denne artikel diskuterer vi vigtigheden af at starte en tale godt, og hvordan du kan gøre det.