Sådan Rykker Du Op I En Virksomhed: 12 Trin Til Succes

Potentialet for en forfremmelse eller karrierefremgang er en væsentlig motivator for de fleste medarbejdere. Det giver typisk en højere løn og større ansvar på arbejdet. Dine handlinger, beslutninger og præstationer er det, der hjælper dig med at få den forfremmelse. Hvis du håber at rykke op i en virksomhed, skal du følge denne liste over vigtige trin.

Hvorfor er det vigtigt at rykke op i en virksomhed?

Udsigten til at flytte op i en virksomhed kan holde dig begejstret for og engageret i dit arbejde. Kampagner kan komme med større lønsedler, nye projekter og mere autoritet på kontoret. At rykke op i et job ser også godt ud på dit CV, hvis du beslutter dig for at søge hos en anden virksomhed eller branche. Det viser, at du er ansvarlig, drives og producerer arbejde af høj kvalitet.

Når du hele tiden udforsker, hvordan du kan komme videre i din karriere, får du nye færdigheder, ansvar og udfordringer. Motivationen til at rykke op i en virksomhed gavner også din arbejdsgiver gennem dit hårde arbejde og overlegne præstation.

Relateret: 11 måder at opnå karrierefremgang på

Sådan rykker du op i en virksomhed

For at rykke op i en virksomhed bør du løbende tage skridt til at forbedre din præstation og imponere din leder. Fordi virksomheder kun har så mange åbninger og muligheder for avancement, skal du tjene det. Følg disse tips til at rykke op i en virksomhed:

1. Fortsæt din uddannelse

At tage undervisning eller gå tilbage til skolen kan påvirke din karriere betydeligt. Afhængigt af dit uddannelsesniveau kan du:

  • Gennemfør en ufærdig grad
  • Få din bachelor-, kandidat- eller doktorgrad
  • Tag online- eller personlige klasser for at udvikle en bestemt færdighed
  • Få et certifikat fra en brancheorganisation

Fortsat læring giver dig også mulighed for at holde dig opdateret med eller på forkant med branchetendenser, hvilket kan være en vigtig faktor, når ledere overvejer forfremmelser. Virksomheder har en tendens til at fremme medarbejdere, der kan vokse med virksomheden. At gøre en indsats for at lære en ny færdighed eller udvide din viden viser din dedikation til branchen og din motivation til at få succes.

2. Netværk

Interager med mennesker både i din virksomhed og i branchen som helhed for at udvide din liste over professionelle kontakter. Jo flere personer inden for dit felt, der ved, hvem du er, hvad du laver, og hvilke værdier og færdigheder, du bringer til en virksomhed, jo mere sandsynligt vil nogen nævne dit navn, når en forfremmelse eller jobmulighed dukker op. Netværk med folk i andre afdelinger af din virksomhed for at lære mere om organisationen.

Relateret: Fordelene ved netværk: 14 grunde til at starte dit netværk

3. Find en mentor

Udvikle et forhold til en mere erfaren professionel. Ideelt set ønsker du, at din mentor er en, der arbejder i en højere stilling i din virksomhed og kommunikerer med virksomhedens ledere. Din mentor kan dog være fra en anden organisation i branchen eller arbejde i en anden branche. Denne person kan give dig vejledning og råd om dine arbejds- og karrierebeslutninger.

Relateret: 5 trin til at finde en mentor

4. Forbind med din leder

Vær en støttende medarbejder, og skab et positivt forhold til din chef. Denne person har betydelig magt med hensyn til din status i virksomheden. Kommuniker til din leder din interesse i at arbejde for virksomheden på længere sigt. Hav personlige samtaler om ting uden for arbejdet, såsom familier og hobbyer. Spørg under præstationsvurderinger, hvad du skal gøre for at komme videre i din karriere.

5. Accepter mere ansvar

Spørg din leder om yderligere ansvar på arbejdet. Forklar, at du også ønsker at støtte andre afdelinger, som måske har brug for hjælp. Du viser din interesse for dit job og lyst til at se virksomheden få succes og beviser din værdi for virksomheden.

6. Vær professionel

Se og opfør dig professionelt hele tiden. Klæd dig pænt på, selv på hverdage. Bevar en positiv indstilling, selv i udfordrende situationer, og løs problemer i stedet for at klage over dem. Brug den ekstra tid på at fuldføre en opgave, der skal udføres, i stedet for at gå hjem lige klokken 5. Vis din leder, at du er pålidelig og samarbejdsvillig.

7. Støt holdet

Vær en holdspiller ved at støtte dine kolleger, når de har brug for hjælp. Tillykke dem for individuelle eller afdelings succeser, og beskyld aldrig nogen for et problem eller fiasko. Teamwork er vigtigt, hvis du vil arbejde i en lederstilling. At være en god holdkammerat forbedrer dit omdømme i afdelingen og din værdi for virksomheden.

8. Tag ansvar for dine fejl

Hvis noget går galt - uanset om det er din eller holdets skyld - accepter eller indrøm det og begynd at prøve at løse problemet med det samme. Undgå at bebrejde nogen andre, og fortæl din leder, hvordan du planlægger at løse problemet. At tage ansvar for fejl viser, at du kan stole på, og det er et tegn på en potentiel leder.

9. Skab muligheder

Identificer problemer inden for afdelingen eller virksomheden, og foreslå måder at løse dem på. Undersøg din virksomheds behov, skriv en jobbeskrivelse for en stilling, der opfylder disse behov, og fortæl din leder, at du ønsker at udfylde den rolle. Selvom denne øvelse muligvis ikke resulterer i en forfremmelse, viser den dine ambitioner, problemløsningsevner og kreative tankeevner.

10. Mål dine resultater.

Spor kvantificerbare resultater fra det arbejde, du har udført, og hold et register over dine succeser. Brug disse tal til at demonstrere din værdi og engagement i virksomheden under relaterede møder og samtaler. Ledere vil gerne se, at du får resultater. Du kan også tilføje disse oplysninger til dit CV for at holde det opdateret for potentielle avancementmuligheder.

11. Forbedre dine bløde færdigheder

Udvikle sociale færdigheder og personlighedstræk såsom kommunikation, problemløsning, teamwork, fleksibilitet, integritet, pålidelighed og selvstyring. Disse bløde færdigheder gør dig lettere at arbejde med, pålidelig og pålidelig. Bløde færdigheder læres bedst gennem observation og virkelige scenarier. Se, hvordan din leder og kolleger reagerer på problemer og succeser på arbejdspladsen. Observer, hvordan virksomhedsledere kommunikerer personligt og skriftligt.

12. Vær en leder

Vis din evne til at lede, hvis du ønsker at komme i betragtning til en lederstilling. Jo højere du bevæger dig i en virksomhed, jo flere personer vil du have ansvar for. Tag lederkurser for at udvikle disse færdigheder. Deltag i eller lede et firmaudvalg. Meld dig frivilligt til at arrangere et firmaarrangement eller udflugt.

Relateret: 9 tips til, hvordan du bliver forfremmet på arbejdspladsen

At rykke op i en virksomhed: 5 ting at undgå

Mens du tager skridt til at bevise din værdi og engagement i din virksomhed og din evne til at lede, skal du sørge for at undgå handlinger, der kan fortryde dine fremskridt. Ting, der kan forhindre dig i at rykke op i en virksomhed, er:

Udfører det mindst nødvendige arbejde

Dine opgaver rækker ud over, hvad der står på din jobbeskrivelse. Bliv frivillig til at hjælpe dine kollegaer og leder med deres opgaver eller til at arbejde på et projekt, der udfordrer dig på nye måder.

At være fortrolig med dine nuværende færdigheder

Søg altid efter måder at styrke eller lære nye færdigheder på. Deltag i et virksomhedstræningsprogram, eller find måder at udvide dine færdigheder og viden.

Sender e-mails, når du er følelsesladet

I stedet for at svare på en e-mail, der forstyrrer dig, eller sende en kommunikation, når du er frustreret, skal du gemme den som en kladde og gense den om et par timer eller næste dag. Se om du kan omskrive det mere professionelt.

Går bag din managers ryg

Undgå at klage over din chef til en af ​​deres overordnede. Hvis du har et problem med din leders beslutning eller adfærd, så fortæl dem direkte. Fortæl også din leder, hvis du planlægger at kommunikere et problem til den øverste ledelse.

Truer med at stoppe, hvis du ikke bliver forfremmet

Hvis du antager, at du er uvurderlig for en virksomhed, kan du blive arbejdsløs. Accepter en leders ansættelses- eller forfremmelsesbeslutning med respekt.

Thomas Møller
Thomas Møller Potentialet for en forfremmelse eller karrierefremgang er en væsentlig motivator for de fleste medarbejdere. Det giver typisk en højere løn og større ansvar på arbejdet. Dine handlinger, beslutninger og præstationer er det, der hjælper dig med at få den forfremmelse. Hvis du håber at rykke op i en virksomhed, skal du følge denne liste over vigtige trin.