Sådan Opretter Du Et Advisory Board

Virksomheder kan drage fordel af at søge rådgivning fra eksperter for at forbedre deres processer og informere deres forretningsbeslutninger. Mens nogle virksomheder har en bestyrelse, der tager ansvar for at træffe beslutninger og skabe strategier, har mange også et råd af rådgivere, som kan støtte en virksomheds ledelsespersonale og give mere dybdegående forretningsrådgivning. Hvis du arbejder i en virksomhed, der gennemgår forandringer eller har en interesse i at tage nye tilgange til forretning, kan det være en fordel at etablere et advisory board.

I denne artikel overvejer vi, hvad et advisory board gør, og hvorfor de er vigtige, og undersøger trin til, hvordan man opretter et advisory board.

Hvad er et advisory board?

Et advisory board er en gruppe af eksperter, der tilbyder rådgivning til virksomheder om deres drift og forretningspraksis. Advisory boards indeholder typisk fagfolk, der er eksperter i deres brancher og kan hjælpe en virksomhed med specifikke forretningsområder og skabe strategier for generel forbedring. En virksomhed kan beslutte, hvem de vil have i deres advisory board ud fra formålet med at etablere bestyrelsen og hvilke typer ekspertise de ønsker input til.

Mange virksomheder opretter et rådgivende udvalg for at reagere på en bestemt situation eller tendens, de observerer, hvilket betyder, at de kan vælge deres bestyrelsesmedlemmer baseret på den ekspertise, de har på specifikke områder.

Advisory board vs. bestyrelse

Mens de begge tjener en virksomhed ved at vejlede beslutninger og tilbyde rådgivning, adskiller et rådgivende udvalg og en bestyrelse sig fra hinanden på nogle få måder. En forskel er, at medlemmer af en bestyrelse typisk er interne medarbejdere i en virksomhed, mens medlemmer af et advisory board normalt kommer fra eksterne kilder og ansættes på midlertidig basis frem for som fuldtidsansatte.

En anden forskel mellem de to grupper er, hvordan medlemmer opnår deres positioner. Dette skyldes, at aktionærer og direktører kan vælge medlemmer til en virksomheds bestyrelse gennem en folkeafstemning, mens medlemmer af en rådgivende bestyrelse vælges uafhængigt af en virksomheds ledere og administrerende direktør.

Relateret: Bestyrelse: Definition, Roller, Funktioner

Hvorfor er advisory boards vigtige?

Advisory boards er vigtige, fordi de kan hjælpe en virksomhed med at udvikle og forbedre deres nuværende drift samt komme med anbefalinger til nye procedurer, der kan øge en virksomheds effektivitet samlet set. Et advisory board kan være særligt værdifuldt for en lille eller ny virksomhed, da det at have en gruppe eksperter til at bidrage til forretningsbeslutninger kan bidrage til en virksomheds produktivitet ved at hjælpe den med at vokse.

Advisory boards er også vigtige, fordi de nemt kan tilpasses ud fra en virksomheds behov. Det betyder, at det typisk altid er muligt at tilføje nye medlemmer med specialiseret ekspertise, når det er nødvendigt, hvilket kan sikre, at en virksomhed holder sig informeret og opdateret med forretningsprocesser og trends inden for forskellige områder af deres branche.

Sådan opretter du et advisory board

Her er nogle trin til oprettelse af et rådgivende udvalg:

1. Identificer din mission

Overvej din virksomheds mission og gør det klart ved at udarbejde en mission statement. Dette kan hjælpe dig med at bestemme din specifikke begrundelse for at oprette et advisory board ved at identificere din virksomheds mål og værdier. Efter at have besluttet, hvad din virksomheds mission er, kan du bruge en mission statement til at organisere dine intentioner og præsentere dem for potentielle rådgivende bestyrelsesmedlemmer. At vide, hvorfor du ønsker at oprette et advisory board for en virksomhed, kan være en fordel, når du leder efter medlemmer, da du kan forstå, hvilke typer eksperter du kan have brug for for at få den indsigt, du leder efter.

Relateret: Mission Statement: Hvordan man skriver, skabelon og eksempler

2. Brug dit netværk

Henvis til dit professionelle netværk, når du vælger medlemmer til et advisory board. Netværk er en vigtig del af erhvervslivet, da det forbinder branchefolk med hinanden og kan åbne folk for nye muligheder for beskæftigelse og karriereudvikling. Ved at bruge dit netværk kan du nå ud til fagfolk, du allerede kender inden for specifikke forretningsområder, og spørge om anbefalinger til eksperter, som du kan tilføje til dit advisory board. Du kan også bede eksperter, der i øjeblikket er i dit netværk, om at deltage i dit rådgivende udvalg, hvilket kan give dig mulighed for at stole på folk, du kender.

Relateret: Fordelene ved netværk: 14 grunde til at starte dit netværk

3. Ansæt rådgivere med forskellig ekspertise

Vælg rådgivere med forskellige områder og ekspertiseniveauer. Fordi et rådgivende udvalg er til for at hjælpe en virksomhed med deres forretningsbeslutninger og drift, kan det være nyttigt at have en bred vifte af eksperter i din bestyrelse for at sikre, at alle aspekter af virksomheden er dækket. Rådgivere kan specialisere sig inden for mange forretningsområder, såsom økonomi, marketing eller forretningsstrategi, så en kombination af eksperter med forskellig ekspertise kan give dig større indsigt i specifikke elementer i din virksomhed, som måske trænger til forbedring.

Hvis du ønsker at etablere et advisory board til at reagere på en konkret situation, kan du søge eksperter inden for de områder, som du ønsker at lægge særlig vægt på i din virksomhed.

Relateret: Sådan bliver du ekspert

4. Hold det lille

Kontroller størrelsen af ​​dit advisory board, og prøv at gøre det så intimt som muligt. Dette kan være vigtigt, fordi en bestyrelse med færre medlemmer, der er stærke eksperter på deres områder, kan arbejde effektivt sammen ved at tilbyde rådgivning inden for deres områder og bidrage med forskellig information til diskussioner. Når en bestyrelse bliver for stor, kan der være potentiale for forvirring eller fejlkommunikation, mens en mindre bestyrelse kan have en større chance for at blive på opgaven og strømline deres rådgivningsprocesser.

5. Hold dig organiseret

Forbliv organiseret, når du opretter og implementerer dit advisory board. Da et advisory board kan have flere medlemmer og flere funktioner, kan det at have et system til at forblive organiseret hjælpe med at sikre, at advisory boardet når de mål, du har skabt det til. Du kan forblive organiseret ved at føre skriftlige optegnelser over oplysninger fra advisory board-medlemmer, opretholde en regelmæssig tidsplan for advisory board-møder og facilitere hyppig kommunikation mellem bestyrelsesmedlemmer og de ledere, de arbejder med.

Dette kan øge effektiviteten af ​​et advisory board ved at have et etableret system for advisory board-drift og sikre, at alle i en virksomhed har adgang til samme information.

Anker Clemmensen
Anker Clemmensen Virksomheder kan drage fordel af at søge rådgivning fra eksperter for at forbedre deres processer og informere deres forretningsbeslutninger. Mens nogle virksomheder har en bestyrelse, der tager ansvar for at træffe beslutninger og skabe strategier, har mange også et råd af rådgivere, som kan støtte en virksomheds ledelsespersonale og give mere dybdegående forretningsrådgivning. Hvis du arbejder i en virksomhed, der gennemgår forandringer eller har en interesse i at tage nye tilgange til forretning, kan det være en fordel at etablere et advisory board.