Sådan Lærer Du Dine Kollegaer At Kende Gennem Spørgsmål

De fleste mennesker bruger mindst en tredjedel af deres dag i løbet af arbejdsugerne sammen med deres kolleger. En enkel måde at forbedre dit arbejdsmiljø på er at lære mere om de mennesker, du bruger så meget tid sammen med. Ved at stille spørgsmål og åbne op for tilfældig kommunikation med dine kollegaer kan du gøre din arbejdsplads mere behagelig. I denne artikel taler vi om, hvorfor du måske ønsker at lære dine kolleger at kende, måder at lære dem at kende, hvordan du kan lære dem at kende og nogle eksempler på spørgsmål, du kan stille.

Hvorfor skal du lære dine kolleger at kende?

At lære mere om dine kolleger kan tilføje værdi til din arbejdsplads og dit personlige liv. Årsagerne omfatter:

Forbedret teamwork

Et hold, der kender og stoler på hinanden, er mere dygtige end et hold, der ikke gør. Ved at lære nyt om hinanden, såsom talenter og styrker, kan man fordele opgaverne efter evner. Når du har brug for vejledning, ved du, hvem der er bedst i stand til at besvare dit spørgsmål eller hjælpe. Du er også mere tilbøjelig til at nyde at arbejde med teammedlemmer, du kender, hvilket forbedrer teammoralen.

Bedre kommunikation

Teams med øget personlig tilknytning har også gavn af forbedret kommunikation. I konsulterer hinanden oftere, hvilket øger jeres samarbejde og kvaliteten af ​​alles arbejde. Du deler vejledninger, retningslinjer og projekter komfortabelt og ofte, hvilket øger produktiviteten og effektiviteten. Teams tilføjer ofte også nye kollegaer mere smidigt og byder dem velkommen med etablerede procedurer for introduktion og forbindelse.

Beriget personligt liv

Opbygning af et forhold til en kollega kan også gavne dig personligt. Kolleger kan blive dine venner, og det gavner dit liv og deres. Relationer øger lykke, og lykke er vigtig for helbredet. At lære om nye mennesker og forstå forskellige perspektiver kan hjælpe dig til at overveje ting anderledes, end du ellers ville have gjort. Mens du bruger tid sammen med kolleger, kan du lære nye hobbyer, opskrifter eller prøve nye aktiviteter med nye mennesker. Hvis du er mere venlig over for dine kolleger, vil du måske endda opleve, at du også nyder dit job mere.

Læs mere: Sådan bliver du en god kollega

Måder at lære dine kolleger at kende

Selv under arbejdet har du rig mulighed for at lære mere om dine kollegaer. Nogle ideer omfatter:

 • Nyd frokosten med en eller flere af dine kolleger.

 • Planlæg aktiviteter sammen uden for kontortiden, såsom fundraisers eller at tage en gruppetime.

 • Inkorporer icebreaker-spørgsmål i teammøder.

 • Medbring mad at dele, f.eks. hjemmelavede småkager eller snacks, eller foreslå et fælles måltid til tilmelding til en lejlighedsvis arbejdsfrokost.

 • Organiser en samkørsel.

 • Deltag i firmasponsorerede arrangementer, såsom grillfester eller teambuilding-aktiviteter om aftenen.

 • Foreslå en teambuilding-aktivitet på det næste teammøde, såsom et escape room eller byggeprojekt.

 • Start en gågruppe under frokosten.

 • Fejr begivenheder i dine kollegers liv, såsom fødselsdage, milepæle eller helligdage, de holder.

Læs mere: Sjove træningsture for Corporate Team Building

Sådan bruger du spørgsmål til at lære dine kolleger bedre at kende

En ligetil måde at lære mere om nogen er at spørge dem om sig selv. Følg disse trin for at lære mere om dine kolleger:

1. Find en mulighed for at stille spørgsmål

Vent på en naturlig mulighed. Hvis du for eksempel fylder din kaffe op samtidig med en ny kollega, så hils på dem og start en samtale. Vær dog sikker på, at du ikke afbryder nogens arbejde, mens du gør dette. Se på de øjeblikke, hvor I begge er i pause, såsom frokosttid eller begyndelsen og slutningen af ​​din arbejdsdag.

2. Spørg om noget, der engagerer dem

Når du starter en samtale, så prøv at diskutere noget, der er lidt mere interessant end afslappede samtaler om vejret eller arbejde. Stil et spørgsmål, der opmuntrer dem til at tænke eller dele noget lidt mere personligt med dig. Dette giver dig mulighed for at lære mere om, hvem de er uden for deres jobbeskrivelse.

Læs mere: 55 "Lær dig at kende"-spørgsmål til arbejdspladsen

3. Lyt aktivt til deres svar

Når din kollega svarer dig, skal du være opmærksom på, hvad de siger. Planlæg ikke et svar på, hvad de siger, mens de taler, for det kan distrahere dig fra det, de fortæller dig. Lyt til deres svar og reager, når de er færdige med at tale.

Læs mere: Vigtigheden af ​​god lytning og hvordan man lytter effektivt

4. Gør spørgsmålet til en samtale

Svar ved at udtrykke interesse for deres svar eller stille opfølgende spørgsmål. Du kan endda dele dit svar på det spørgsmål, du stillede. For eksempel, hvis du spurgte dem om en hobby, og de siger, at de nyder at spille guitar, så fortæl dem, hvis en af ​​dine hobbyer også er at spille et instrument. Lad samtalen fortsætte naturligt, og hvis de stiller dig et spørgsmål til gengæld, så giv dem et velovervejet svar.

5. Husk deres svar

Prøv at vise dem, at du husker den samtale, du delte med dem. For eksempel, hvis de nævnte, at de er ved at lære at strikke, så spørg dem, hvordan deres seneste projekt går, når du ser dem senere på ugen. Dette forstærker det faktum, at du lyttede til dem, og du bekymrer dig om, hvad de sagde.

6. Foreslå aktiviteter og accepter invitationer

At tilbringe tid med en kollega uden for arbejdet giver dig mere tid til at lære dem at kende. Fordi det er efter arbejdstid, kan du fokusere mere på at stille spørgsmål og lytte til svar, og virkelig give dig selv en chance for at opbygge et forhold til din kollega. At forlænge en invitation er lige så vigtigt som at blive spurgt, da intet forhold kan være ensidigt. Beslut dig for en aktivitet relateret til en samtale, du havde. For eksempel, hvis du diskuterede fælles musiksmag, så nævn en kommende koncert og spørg, om de vil deltage sammen med dig.

Eksempel spørgsmål

Når du starter en samtale med nogen, så prøv et af følgende spørgsmål:

 • Hvad er din yndlingshobby?

 • Hvilke serier eller film ser du for nylig?

 • Har du nogen kæledyr?

 • Hvad går du til middag?

 • Hvor gik du i skole?

 • Hvad er det mest mindeværdige sted, du har besøgt?

 • Hvad var dit drømmejob som barn?

Sonny Bentzen
Sonny Bentzen De fleste mennesker bruger mindst en tredjedel af deres dag i løbet af arbejdsugerne sammen med deres kolleger. En enkel måde at forbedre dit arbejdsmiljø på er at lære mere om de mennesker, du bruger så meget tid sammen med. Ved at stille spørgsmål og åbne op for tilfældig kommunikation med dine kollegaer kan du gøre din arbejdsplads mere behagelig. I denne artikel taler vi om, hvorfor du måske ønsker at lære dine kolleger at kende, måder at lære dem at kende, hvordan du kan lære dem at kende og nogle eksempler på spørgsmål, du kan stille.