Sådan Håndterer Du Vrede På Arbejdspladsen: Med Tips

Vrede på arbejdspladsen kan være følelser af utilfredshed, fjendtlighed eller irritation over for noget, der er sagt eller gjort, mens du arbejder. Ofte er det forårsaget af hændelser, såsom utilfredshed med virksomhedens politikker, stramme deadlines eller ulige andel af arbejdet. Der er dog måder, hvorpå du kan styre din vrede og være med til at skabe positive forandringer på arbejdspladsen. I denne artikel giver vi trin til at tage for at håndtere dine følelser, når noget gør dig vred på arbejdet, og udforske fordelene ved at håndtere vrede.

Hvad er fordelene ved at kontrollere din vrede på arbejdet?

At løse vrede på arbejdet kan skabe et mere positivt miljø, hvor medarbejderne føler, at de kan kommunikere og interagere effektivt. Hvis den ikke håndteres, kan vrede ofte vise sig i mere fraværende medarbejdere og negativ moral. At forstå, hvordan du kanaliserer vrede ind på en mere positiv vej, kan hjælpe dig med at følge en proces til at håndtere negative følelser. Ved at mødes med andre for at diskutere, hvordan en begivenhed påvirker dig, kan du finde løsninger, der kan hjælpe med at forbedre dit arbejdsmiljø.

Nedenfor er nogle fordele ved at kontrollere din vrede på arbejdspladsen:

 • Hjælper dig med at kommunikere dine behov og imødekomme dem
 • Forbedrer forholdet til kolleger og kunder
 • Reducerer stress og andre negative følelser
 • Eliminerer følelser og symptomer forbundet med vrede
 • Reducerer distraktioner på arbejdet og giver dig mulighed for bedre at fokusere på dine opgaver
 • Forbedrer produktivitet og ydeevne
 • Forhindrer passiv aggressivitet i at opstå
 • Hjælper med at undgå usunde flugter eller vanedannende mønstre
 • Opbygger empati med kolleger

Relateret: Sådan håndteres passiv-aggressiv adfærd på arbejdspladsen

Sådan håndterer du dine følelser, når du bliver vred på arbejdet

Brug disse trin til at styre dine følelser, når du bliver vred på arbejdet:

1. Anerkend din vrede

Undersøg dine følelser af vrede for at se, hvad der forårsager det. Ofte kan der være et reelt problem på arbejdet, som du kan analysere for at hjælpe med at løse. Husk at vrede er en normal følelse og din krops måde at reagere på en "trussel". For at undgå at nære vrede, er det nyttigt at erkende det. Analyser din vrede for at se, om det giver mening givet omstændighederne.

2. Træk vejret dybt

Når du føler vrede opstår, så tag nogle dybe vejrtrækninger for at hjælpe dig med at berolige dig selv. Dybe vejrtrækningsøvelser hjælper med at sende beskeder til din hjerne om at slappe af og trække din opmærksomhed væk fra din vrede. Det kan også hjælpe at recitere en beroligende sætning for dig selv, tælle til 10 eller lytte til din yndlingsmusik som en distraktion.

Relateret: Sådan stresser du af på arbejdet

3. Tal med en, du kan stole på

Betro dig til en, du kan stole på, om den situation, der fik dig til at føle dig vred. De kan muligvis give dig råd eller indsigt, du ikke overvejede, og retfærdiggøre dine følelser. Det er vigtigt at være forsigtig med, hvem du deler oplysninger og at tale med en person, du stoler på, for at sikre privatlivets fred. Prøv at finde en, der er en god lytter og empatisk.

Relateret: Hvordan man håndterer vanskelige mennesker på arbejdet

4. Få lidt plads

Forlad kontoret eller arbejdspladsen for at adskille dig selv fra det tilfælde, der udløste din vrede. Gå en kort gåtur for at kanalisere din energi til noget mere effektivt. I løbet af denne tid skal du tænke over situationen og mulige løsninger. Dette kan hjælpe dig til at se situationen fra en roligere tilstand og nærme dig problemet med et nyt perspektiv.

5. Overvej, hvordan en, du respekterer, ville håndtere denne situation

Spørg dig selv, hvordan din rollemodel eller chef ville håndtere denne situation for at få et nyt perspektiv. Prøv at forestille dig dem i din situation og tænk over, hvordan de ville reagere. Visuelt at tænke på en respekteret person, der håndterer vrede, kan hjælpe med at forhindre dig i at reagere negativt gennem handlinger som at råbe.

6. Diskuter din vrede med de involverede parter

Når du er faldet til ro og kan tænke mere klart, så lav et møde med de involverede parter i den situation, der gjorde dig vred. Afhængigt af status for dit forhold til den enkelte, kan du overveje at inkludere en tredjepart til at hjælpe med at mægle under mødet. Når du taler med den anden person, skal du undgå at give skylden, hvilket kan få dem til at angribe eller forsøge at forsvare sig selv. Prøv i stedet at finde ud af, hvad der er nødvendigt for at komme videre, og nå frem til en aftale, mens du fokuserer på slutmålet.

Relateret: 9 måder at mægle konflikter på arbejdspladsen

7. Udarbejd en handlingsplan

Skitser specifikke trin, der skal tages for at løse den indledende udløsende hændelse. Hvis din vrede involverer noget, du kan ændre, så find løsninger. Men hvis det involverer noget, der er uden for din kontrol, skal du lære at acceptere, hvordan tingene er, og ændre, hvordan du har det med dem. At lade tingene gå gør, at vreden ikke længere påvirker dit fysiske velbefindende.

8. Fokuser på at være glad

Selvom nogle ting kan være uden for din kontrol på arbejdet, kan du vælge, hvordan du reagerer på dine omstændigheder. Prøv at være mere positiv på arbejdspladsen for at forbedre din oplevelse og føre til mere produktivt arbejde.

Relateret: Sådan håndteres mikroaggressioner på arbejdspladsen

Tips til at håndtere vrede på arbejdspladsen

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at håndtere din vrede:

 • Genkend dine personlige triggere. Vær opmærksom på situationer, der får dig til at føle en stærk følelse og opleve fysiske symptomer, såsom et bankende hjerte eller rystende hænder, så du kan stoppe din vrede tidligt.

 • Hold dig sund. De, der træner, spiser sundt og får en hel nats søvn, er ofte bedre i stand til at kontrollere deres vrede og finde passende måder at reagere på omstændighederne.

 • Skriv det ud. Overvej at skrive, hvad du føler, og hvad du i første omgang vil sige til den involverede part. Dette kan hjælpe dig med at udtrykke dine følelser i sikre omgivelser. Når du har skrevet eller skrevet beskeden, skal du slippe af med den.

 • Overvej vredeshåndteringsrådgivning. Hvis du opdager, at din vrede forstyrrer både dit arbejde og dit personlige liv, så overvej at søge vredeshåndteringsrådgivning for at få professionel hjælp og lære teknikker til at håndtere dine følelser.

 • Tilgiv andre. I stedet for at fokusere på de negative følelser, nogen fik dig til at føle, skal du vælge at tilgive personen, så du kan opleve flere positive følelser.

René Bisgaard
René Bisgaard Vrede på arbejdspladsen kan være følelser af utilfredshed, fjendtlighed eller irritation over for noget, der er sagt eller gjort, mens du arbejder. Ofte er det forårsaget af hændelser, såsom utilfredshed med virksomhedens politikker, stramme deadlines eller ulige andel af arbejdet. Der er dog måder, hvorpå du kan styre din vrede og være med til at skabe positive forandringer på arbejdspladsen. I denne artikel giver vi trin til at tage for at håndtere dine følelser, når noget gør dig vred på arbejdet, og udforske fordelene ved at håndtere vrede.