Sådan Brander Du Dig Selv I 7 Trin

At lære at brande sig selv er et vigtigt skridt i din karriere. Det er vigtigt at finde din niche, din unikke stemme og en effektiv måde at præsentere dig selv på på markedet. I denne artikel forklarer vi formålet med og vigtigheden af ​​at finde dit personlige brand og tilbyder syv trin til at finde og med succes lancere dit brand.

Hvad er branding?

Branding refererer til de måder, hvorpå du etablerer et opfattet billede af en organisation, et produkt, en tjeneste eller en person. For både personlig og produktbranding er hovedformålet at differentiere produktet; i dette tilfælde dig selv fra konkurrenter på dit marked.

Den overordnede proces med personlig branding inkluderer at definere dine egenskaber og styrker som et brand, understrege dine unikke kvaliteter sammenlignet med lignende brands på markedet og finde måder at styre alle aspekter af dit personlige brand.

Relateret: Hvad er personlig branding?

Sådan etablerer du dit personlige brand

Dit personlige brand er defineret af, hvem du er som professionel, og hvad der gør dig anderledes end andre mennesker. Overvej at bruge disse trin til at brande dig selv med succes:

1. Find det, der gør dig unik

Når du begynder at definere dit brand, bliver du nødt til at identificere dine styrker, færdigheder og talenter. Tænk over, hvad du gør godt, og hvad du brænder for. Passion kan motivere dig til at holde ud under udfordringer. Det er også inspirerende, da folk beundrer passionerede mennesker. Hvis du for eksempel brænder for tal og nøjagtighed, kan du bruge det til at brande dig selv som en fremragende revisor.

2. Etabler en klar stemme

Vær specifik omkring dit brand ved at etablere en unik stemme for dit produkt eller din tjeneste. Bestem hvilke egenskaber du besidder, som dine konkurrenter ikke har. At vide, hvad du kan gøre bedre eller mere effektivt og fremhæve disse evner, er grundlæggende for at opbygge et succesfuldt personligt brand.

En del af processen med at definere din stemme er at undersøge potentielle konkurrenter og objektivt sammenligne deres resultater med dine. For eksempel kan du opdage, at du har en unik måde at løse en typisk arbejdsrelateret opgave fra andre fagfolk inden for dit felt.

Relateret: Personal Branding 101

3. Bestem din nichepublikum

Identificer din målgruppe. Når du har opdaget, hvem din målgruppe er, og hvad du kan gøre for dem, bliver det nemmere at lave en brandingstrategi.

Start med at analysere dit specifikke ekspertiseområde. For eksempel, hvis du er en ejendomsmægler, der er specialiseret i boligudlejning, skal du fokusere på det publikum, der ønsker at leje lejligheder, huse og ejerlejligheder.

Relateret: 15 tips til at lave et personligt varemærkebudskab

4. Opbyg et omdømme

Når du har bygget fundamentet for dit brand ved at definere dig selv, dine mål og dine valgte platforme, kan du begynde at opbygge et publikum og et omdømme. Formålet er at overbevise folk, der er interesserede i dit brand, om, at dine færdigheder er gyldige, og at dine påstande understøttes af stærk ekspertise.

Identificer de online platforme, hvor du vil finde potentielle kunder, og offentliggør derefter dit brand gennem opslag på sociale medier. Dit formål er at gøre det nemt for folk at lære om og kontakte dig. Hvis du f.eks. finder en onlinegruppe på sociale medier relateret til dit produkt eller din tjeneste, kan du aktivt promovere dine færdigheder eller tjenester til denne gruppe.

Dette trin involverer typisk oprettelse af et websted til dit brand og publicering af blogindlæg. At have en hjemmeside vil understøtte dit brands stemme og gøre det nemt for folk at lære mere om dig, og hvad der gør dit produkt eller din tjeneste så unik.

Opbygning af et omdømme omfatter også at være aktiv i dit professionelle samfund og etablere et ry for at være nøjagtig og vidende. For eksempel, hvis dit primære ekspertiseområde er økonomi, kan du opbygge et publikum og et omdømme ved at oprette en blog, hvor du udtrykker dine økonomi-relaterede ideer og deler dem i relevante sociale mediegrupper.

5. Netværk

Søg efter så mange relevante personer og brands som muligt, og nå ud til dem for at samarbejde for at få adgang til deres publikum, omdømme og troværdighed.

Hvis du for eksempel opdager personer i dine sociale mediegrupper, som har lignende kvaliteter, men et større brand end dig, kan du nå ud til dem og foreslå forskellige samarbejder. Du bliver nødt til at argumentere for, hvorfor det også vil gavne dem at arbejde med dig.

Læs mere: Sådan laver du et værditilbud

6. Analyser dine konkurrenter

Undersøg dine konkurrenter og identificer muligheder for din egen vækst
At analysere dine konkurrenter afhænger af dit ekspertiseområde, men i de fleste tilfælde kan du gøre det gennem online research. Hvis du for eksempel er marketingprofessionel i bilindustrien, kan du analysere dine konkurrenter ved at studere større marketingkampagner udført af andre bilproducenter.

7. Få feedback

Spørg venner, familie og branchekontakter om feedback på alt fra din tilgang til sociale medier til det professionelle udseende af din hjemmeside og blog, til værdien af ​​dit produkt og din service. Brug derefter denne feedback til at ændre dine marketingstrategier og finjustere din brandstemme.

For eksempel, hvis du poster billeder på sociale medier af dit nye produkt, og du får mange positive reaktioner på dine billeder, ved du, at du når ud til din målgruppe. Hvis du derimod får mange spørgsmål fra folk, der ikke forstår dit produkt, ved du, at du skal være mere kortfattet i din markedsføring.

Lena Krog
Lena Krog At lære at brande sig selv er et vigtigt skridt i din karriere. Det er vigtigt at finde din niche, din unikke stemme og en effektiv måde at præsentere dig selv på på markedet. I denne artikel forklarer vi formålet med og vigtigheden af at finde dit personlige brand og tilbyder syv trin til at finde og med succes lancere dit brand.