Sådan Bliver Du Mikrobiolog

Sådan Bliver Du Mikrobiolog

Mikrobiologi omfatter en række videnskabelige områder, der fokuserer på studiet af mikroorganismer og deres virkninger og funktioner i miljøet. Mikrobiologer kan specialisere sig i en række forskellige koncentrationer, der giver karrierer inden for forskning, kliniske roller og andre anvendelser af mikrobiologi.

Hvis du er interesseret i at blive mikrobiolog, er der flere trin, du kan tage for at forfølge din karriere. I denne artikel vil vi diskutere, hvad en mikrobiolog er, hvad de gør, og hvordan man bliver det, så du kan afgøre, om dette er den rigtige karrierevej for dig.

Hvad er en mikrobiolog?

Mikrobiologer studerer egenskaber, livscyklusser og andre aspekter af mikroskopiske organismer, herunder bakterier, vira, parasitter og svampe. Mange mikrobiologer arbejder inden for videnskabelige forskningsområder og vil ofte specialisere sig i en specifik disciplin inden for mikrobiologi, hvor de arbejder med at forstå mikroorganismers adfærd og virkninger på miljøet og andre organismer, herunder dyr og mennesker.

Relateret: 16 højest betalende biologijob

Hvad laver en mikrobiolog?

En mikrobiolog vil påtage sig en række jobansvar, afhængigt af deres specifikke studieretning inden for mikrobiologi. For eksempel vil en mikrobiolog, der arbejder strengt med bakteriers virkning på menneskets immunfunktion, have et andet ansvar end en mikrobiolog, der udfører teoretisk forskning i mikroorganismer.

Derfor vil forskellige roller i mikrobiologi diktere forskellige jobopgaver. Flere studieretninger inden for mikrobiologi og internetansvaret for hver omfatter:

Virologi

Mikrobiologer, der arbejder inden for virologi, dedikerer deres karriere til studiet af vira og deres virkninger på miljøet. Disse fagfolk kaldes virologer, og de kan påtage sig en række forskellige arbejdsopgaver, herunder at udføre forskning, analysere eksperimentelle resultater, håndtere virale patogener for at teste teorier og hypoteser og præsentere forskningsresultater for udvalg, offentlige sundhedsembedsmænd og andre agenter, der er involveret i virologisk forskning og udvikling.

Bakteriologi

Mikrobiologer, der studerer og arbejder med bakterier, er kendt som bakteriologer, og disse fagfolk (meget ligesom virologer) arbejder strengt med bakterier. Dette kan omfatte ansvar som at indsamle og analysere data og prøver for at udføre eksperimentel forskning, evaluere forskningsresultater.

Immunologi

Mikrobiologer, der bliver immunologer, udfører mange opgaver, der fokuserer på undersøgelse og forståelse af det menneskelige immunsystem, og hvordan det fungerer. Immunologer arbejder typisk i kliniske omgivelser for at studere, diagnosticere og behandle immunsystemets tilstande og lidelser, herunder autoimmune lidelser, svære allergier, astma og andre immunsystemdysfunktioner.

Parasitologi

Parasitologi er studiet af parasitter. Mikrobiologer med speciale i parasitologi studerer livscyklussen, angrebet og de biologiske og genetiske aspekter af mikroskopiske parasitter. Parasitologer kan arbejde i kliniske omgivelser for at studere, diagnosticere og behandle parasitære infektioner hos patienter, og de vil også bidrage til undersøgelser af disse mikroorganismer for at forbedre patienternes resultater og den generelle sundhed.

Relateret: 10 fascinerende videnskabskarrierer

Arbejdsmiljøer for mikrobiologer

Mikrobiologer kan finde arbejde i en række forskellige videnskabelige og kliniske miljøer, afhængigt af deres specialisering. Flere almindelige typer miljøer, som mikrobiologer arbejder i, kan omfatte:

Forskningslaboratorier

Forskning og udvikling for mikrobiologer kan bestå i at udføre laboratorieundersøgelser og evaluere resultater for at forbedre medicinske anvendelser, miljøudvikling, folkesundhed og andre interesseområder, hvor mikrobiologi er afgørende. Mikrobiologer, der arbejder i forskningsfaciliteter, kan arbejde for regeringen, nonprofit eller private agenturer.

Kliniske laboratorier

Mikrobiologer, der arbejder i kliniske omgivelser, såsom virologer, immunologer og epidemiologer, udfører forskning i kliniske laboratorier for at teste behandlingsapplikationer og resultater om sygdomsforebyggelse og udryddelse. For eksempel i et klinisk miljø kan en epidemiolog arbejde med nye vacciner for at forske i virkningerne og resultaterne af medicinen på mikroorganismer, der forårsager sygdom.

Miljøstudier

Mikrobiologer, der arbejder med miljøundersøgelser, udfører forskning og observationer om, hvordan organismer som bakterier og svampe interagerer i miljøet. Denne koncentration af mikrobiologi fokuserer på både mikroorganismers interaktioner i sig selv (såsom deres livscyklus og genetik), og hvordan de interagerer med processer i miljøet som forurening, klimaændringer og andre miljøprocesser. Mikrobiologer, der arbejder med miljøforskning, vil arbejde både i laboratoriet og ude i miljøet for at udføre deres job.

Fødevareindustri

I fødevareindustrien kan mikrobiologer finde arbejde på tværs af forskellige miljøer såsom offentlige agenturer, nonprofitorganisationer og endda private forskningsorganisationer. Disse mikrobiologer arbejder med den fødevareforsyning, som dagligvarebutikker, restauranter eller andre leverandører og leverandører sælger til offentligheden for at sikre, at disse varer er fri for patogene og sygdomsfremkaldende mikroorganismer, der kan påvirke folkesundheden. Fødevareindustriens mikrobiologer er afgørende for at give videnskabelig opbakning om, at fødevarer er sikre at distribuere til forbrugerne.

Uddannelse

Mange mikrobiologer har også karriere inden for uddannelse, hvor de vil arbejde på universiteter og gymnasier for at undervise om emner inden for området. Mange gymnasier og universiteter har uddannelsesprogrammer for en række koncentrationer inden for mikrobiologi, herunder virologi og immunologi, hvilket gør klasseværelset til en anden type miljø, hvor mikrobiologer kan arbejde.

Relateret: Top 21 job i biologigrad

Sådan bliver du mikrobiolog

At forfølge en karriere inden for mikrobiologi kan tage alt fra fire år til mellem otte og 10 år på grund af karakteren og kompleksiteten af ​​de forskellige uddannelser, du kan vælge imellem. De følgende trin skitserer dog den generelle vej, mange af disse fagfolk tager for at blive mikrobiolog:

1. Få din bachelorgrad i mikrobiologi

Det første skridt mod enhver karriere inden for mikrobiologi er at opnå din bachelorgrad. En Bachelor of Science i mikrobiologi vil forberede dig til at komme ind i arbejdsstyrken efter endt uddannelse, og den vil også forberede dig til yderligere avancerede grader, hvis du vælger at fortsætte din uddannelse.

2. Fuldfør din kandidatgrad

Du kan opnå en kandidatgrad i mikrobiologi, og afhængigt af dit kandidatprogram, vil du have muligheder for at specialisere dig i forskellige koncentrationer af mikrobiologi, herunder epidemiologi, virologi, molekylærbiologi, immunologi og andre mikrobiologiske områder. På dette tidspunkt i din uddannelse kan du også finde muligheder for at deltage i praktikophold, forskningssamarbejde og andre gavnlige erfaringer, som vil forberede dig yderligere til at arbejde som mikrobiolog.

3. Opnå certificering som mikrobiolog

Certificering er udelukkende frivillig, men den kan hjælpe dig med at demonstrere bevis på dine færdigheder, færdigheder og erfaring inden for mikrobiologi. American College of Microbiology tilbyder legitimation gennem sine registre, herunder den registrerede mikrobiolog-legitimation gennem National Registry of Certified Microbiologists (NRCM).

4. Få erhvervserfaring

Enten under eller efter din uddannelse skal du fokusere på at få erhvervserfaring. For eksempel er praktikerfaring med at arbejde i et forskningslaboratorium en måde at få erfaring og udvikle dine færdigheder på. Mange arbejdsgivere vil lede efter en form for bevis for dine færdigheder og viden på arbejdspladsen, så at finde muligheder for at demonstrere dette er et effektivt skridt hen imod at blive mikrobiolog.

Relateret: Laboratoriefærdigheder: Definition og eksempler

5. Overvej en doktorgrad

Hvis du er interesseret i at forfølge uafhængig forskning, eller du ønsker at arbejde i en universitetsforskningsfacilitet, skal du gennemføre en ph.d. i mikrobiologi eller dit område inden for mikrobiologi. I et doktorgradsprogram vil du dække kurser relateret til din koncentration i mikrobiologi, gennemføre laboratorieforskningsstudier og levere en afhandling for at opnå din grad.

6. Bliv certificeret på doktorgradsniveau

Der er også avancerede certificeringer for mikrobiologer, der har doktorgrader og ønsker at blive direktører for kliniske og forskningslaboratorier. For eksempel giver American Board of Medical Microbiology certificering til medicinsk laboratoriestyring, og NRCM giver også certificeringsmuligheder for mikrobiologer på doktorgradsniveau, der ønsker at blive laboratoriedirektører.

Karsten Munk
Karsten Munk Mikrobiologi omfatter en række videnskabelige områder, der fokuserer på studiet af mikroorganismer og deres virkninger og funktioner i miljøet. Mikrobiologer kan specialisere sig i en række forskellige koncentrationer, der giver karrierer inden for forskning, kliniske roller og andre anvendelser af mikrobiologi.