Sådan Bliver Du Finansanalytiker

Hvis du leder efter en karriere i erhvervslivet, der giver dig fleksibiliteten til at arbejde i næsten enhver branche, kan du overveje at blive finansanalytiker. I denne rolle kan du hjælpe din virksomhed med at lægge planer for fremtiden, opretholde overholdelse af love og regler og bestemme effektiviteten af ​​annoncekampagner, for blot at nævne nogle få muligheder. I denne artikel forklarer vi, hvad en finansanalytiker gør, hvordan man bliver det, hvilken slags løn man kan forvente, og vi besvarer ofte stillede spørgsmål om denne stilling.

Hvad laver en finansanalytiker?

Finansanalytikere bruger objektive data til at hjælpe virksomheder med at træffe strategiske beslutninger. Ofte, men ikke altid, vedrører disse beslutninger investeringer. Finansanalytikere overvejer økonomiske forhold, branchespecifikationer og andre oplysninger for at komme med anbefalinger til ledelsesteams på alle niveauer i en organisation. Her er et par af de daglige aktiviteter, du kan udføre som finansanalytiker:

 • Kom med anbefalinger vedrørende en portefølje af investeringer eller individuelle investeringer i en portefølje
 • Brug aktuelle oplysninger, økonomiske og forretningsmæssige tendenser og historiske data til at lave økonomiske prognoser
 • Gennemgå regnskaber for at bestemme værdien af ​​en virksomhed
 • Deltage i regelmæssige møder med medlemmer af ledelsesteamet
 • Brug komplekse regneark, databaseprogrammer, statistiske pakker og anden software til at producere professionelle rapporter og præsentationer
 • Rejs for at deltage i konferencer og møder

Læs mere: Lær om at være finansanalytiker

Gennemsnitsløn for en finansanalytiker

Den nationale gennemsnitsløn for en finansanalytiker i USA er $70.140 om året, og lønningerne varierer fra $23.000 til $142.000 pr. år** ar** fra november 2019. Geografisk placering, erfaring og branche påvirker alle, hvor meget en finansanalytiker kan tjene. De højeste lønninger i USA er i Wall Street-investeringsselskaber, hvor selv startløn kan overstige $100.000 om året. Men i andre brancher som forsikring og bankvæsen overstiger de gennemsnitlige indgangsløn stadig den gennemsnitlige husstandsindkomst i USA

Trin til at blive finansanalytiker

Her er nogle trin, du kan tage for at blive finansanalytiker:

 1. Forfølge uddannelse
 2. Få de nødvendige certificeringer og licenser
 3. Vælg et specialeområde
 4. Hold dig opdateret

1. Fortsæt med uddannelse

Uddannelseskravene til finansanalytiker er noget fleksible. I modsætning til andre brancher behøver du ikke at gennemføre et specifikt studieprogram eller have en specialiseret finansanalytikeruddannelse for at komme ind på området.

Selvom der ikke er nogen enestående uddannelsesvej til at blive finansanalytiker, kræver de fleste virksomheder en bachelorgrad i økonomi, finans eller et nært beslægtet felt. Matematik og teknik er også i høj efterspørgsel i specifikke brancher. Arbejdsgivere søger kandidater, der har en bred forståelse af erhvervslivets verden, med solid grundlæggende viden om regnskab, økonomi og investeringer.

Mange finansanalytikere vælger at opnå en Master of Business Administration eller en Master of Accounting-grad. Avancement til mere ledende stillinger kræver normalt dette avancerede uddannelsesniveau.

2. Få de nødvendige certificeringer og licenser

At tjene certificeringer kan booste dit CV og bevise dine kvalifikationer over for en potentiel arbejdsgiver. Mens nogle brancher tilbyder en specifik licens, afhænger hvorvidt du skal tjene en eller ej, af dine pligter og din arbejdsgiver. En CPA-licens, Series 7 og Series 63-eksamenerne samt Chartered Financial Analyst- eller CFA-programmet er nogle få eksempler. Series 7-eksamenen kræver sponsorering fra en medlemsorganisation fra Financial Industry Regulatory Authority. FINRA tilbyder en ny eksamen kaldet Securities Industry Essentials eller SIE, som ikke kræver sponsorering.

Hvis du vil begynde testprocessen gradvist, kan du starte med SIE og arbejde dig op til CFA. Du vil muligvis stadig være i stand til at finde en analytikerstilling, mens du forfølger din test. De fleste arbejdsgivere forventer ikke, at entry-level kandidater kommer ind i jobbet, når de allerede har opnået certificeringer og licenser.

Relateret: Statsautoriseret revisor vs. statsautoriseret revisor: Hvad er forskellen?

3. Vælg et specialeområde

Finansanalytikere fremmer ofte deres karriere ved at blive eksperter i specifikke brancher. For eksempel fokuserer risikoanalytikere på at hjælpe virksomheder med at vurdere sandsynligheden for gevinster og tab på investeringer. Nogle finansanalytikere specialiserer sig i et bestemt segment af forretningsverdenen, såsom energisektoren eller udenlandsk valuta. Andre finansielle analytikere kan vælge at fokusere på en specifik geografisk region i verden, såsom Storbritannien eller Østeuropa. Når du arbejder i den finansielle branche, lærer du om mulighederne for specialisering. Du kan bruge den viden til at vælge det område, du finder tiltalende.

4. Hold dig opdateret ved at læse industrinyheder

De fleste finansanalytikere har en liste over vigtige trykte og online publikationer, som de følger i detaljer. Forretningsverdenen ændrer sig hurtigt, så du er nødt til at operere på den nyeste information for at spotte trends, risici og muligheder. Wall Street Journal og The Economist er to populære publikationer blandt finansanalytikere.

Relateret: Hvad er strategisk planlægning? Definition, teknikker og eksempler

Ofte stillede spørgsmål om at være finansanalytiker

Her er svar på et par almindelige spørgsmål om at arbejde som finansanalytiker:

 • Hvilke færdigheder har finansanalytikere brug for?
 • Hvilke typer virksomheder ansætter finansanalytikere?
 • Hvad er en buy-side analytiker sammenlignet med en sell-side analytiker?
 • Hvad er jobudsigterne for finansanalytikere?

Hvilke færdigheder har finansanalytikere brug for?

Nogle færdigheder, du måske ønsker at udvikle for at opfylde kravene til finansanalytikere, omfatter:

 • Kvantitative færdigheder
 • Problemløsningsevner
 • Analytisk og logisk tænkning
 • Kommunikationsevner, både skriftligt og mundtligt
 • Interpersonelle færdigheder

Hvilke typer virksomheder ansætter finansanalytikere?

Mens adskillige finansielle analytikere arbejder med aktiemarkedet og investeringer, arbejder mange af disse fagfolk inden for andre områder. Forsikringsselskaber, banker og endda nogle advokatfirmaer, såvel som mange andre store virksomheder, ansætter finansielle analytikere.

Hvad er en buy-side analytiker sammenlignet med en sell-side analytiker?

Buy-side analytikere arbejder for virksomheder, der ønsker at investere kontanter. Forsikringsselskaber, hedgefonde og endda nogle store nonprofitorganisationer og universiteter bruger buy-side analytikere. En salgssideanalytiker rådgiver agenter, der sælger investeringsværktøjer, såsom aktier og obligationer.

Hvad er jobudsigterne for finansanalytikere?

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics rapporterer, at jobmuligheder forventes at vokse med 6% mellem 2018 og 2028, et tal svarende til gennemsnittet for alle erhverv. Efterhånden som nye finansielle produkter kommer på markedet, og forretningsverdenen bliver mere global, kan analytikere, der er villige til at specialisere sig i nye og nye markeder, finde lukrative muligheder.

Nu hvor du ved mere om, hvad en finansanalytiker gør, og hvordan du bliver det, kan du afgøre, om det er en god karriere, der passer til dig. Bonjoures er her for at hjælpe dig med at forberede dig, og du kan starte med denne guide: Sådan vælger du en karriere.

Tony Dalgaard
Tony Dalgaard Hvis du leder efter en karriere i erhvervslivet, der giver dig fleksibiliteten til at arbejde i næsten enhver branche, kan du overveje at blive finansanalytiker. I denne rolle kan du hjælpe din virksomhed med at lægge planer for fremtiden, opretholde overholdelse af love og regler og bestemme effektiviteten af annoncekampagner, for blot at nævne nogle få muligheder. I denne artikel forklarer vi, hvad en finansanalytiker gør, hvordan man bliver det, hvilken slags løn man kan forvente, og vi besvarer ofte stillede spørgsmål om denne stilling.