Sådan Beslutter Du, Om Professionelle Certifikater Er Det Værd For Din Karriere

Hvis du arbejder hen imod et professionelt karrierefelt eller avancerer inden for det felt, du er i lige nu, så overvej uddannelse som en måde at komme videre på. College grader er ikke den eneste måde at få et godt job på; en anden mulighed er et professionelt certificeringsprogram. Du kan få nogle certifikater på så lidt som seks måneder, mens andre programmer kan tage så lang tid som to år at gennemføre. I denne artikel forklarer vi, hvordan du beslutter, om certifikater ville gavne din karriere, og dele certifikater, som arbejdsgiverne værdsætter mest.

Hvad er et fagligt certifikat?

Et fagligt certifikat er en legitimation, der gives til en person efter afslutningen af ​​et standardiseret certificeringskursus og eksamen. Dette certifikat beviser til potentielle arbejdsgivere, at den enkelte har en kvantificerbar forståelse af deres arbejdsområde. Disse certifikater er især vigtige, hvis din karrierevej ikke kræver en grad. Med et certifikat kan du demonstrere, at du er en uddannet professionel inden for dit felt og har vigtige hårde færdigheder til potentielle arbejdsgivere.

Læs mere: Hvad er certificeringer? Definition, fordele, typer af certificeringer og eksempler

Er certificeringer bedre end grader?

I mange situationer kan certificeringer være bedre end grader af flere årsager. Certifikater matcher ofte nuværende standarder bedre end grader, hvilket især er vigtigt inden for hurtige områder som informationsteknologi (IT.) I modsætning til grader, hvor kvaliteten kan variere afhængigt af hvilken skole du går på, har certifikater en universel standard, der er den samme uanset hvor du tager kurset og eksamen.

Disse certificeringer giver dig også mulighed for at lære præcis, hvad du har brug for at vide for din karriere uden de udfyldningskurser, der følger med grader. Fokus giver dig mulighed for at spare tid og penge og viser potentielle arbejdsgivere, at du er ekspert på dit område.

Læs mere: Certifikat vs. grad: Hvad er forskellen?

Hvad er fordelene ved at få professionelle certificeringer?

Der er mange fordele ved at få professionelle certificeringer i visse brancher som IT, marketing eller virksomhedsledelse. Nogle af disse fordele kan omfatte:

Højere løn

Mange arbejdsgivere er villige til at tilbyde højere løn til kandidater, der har bestemte certifikater. Årsagen til denne lønstigning er, at disse kandidater ikke vil kræve så meget on-the-job træning som dem uden certificering.

Avancement muligheder

Hvis du finder en karriere, som du nyder, kan en uddybning af din forståelse af dit felt ved at erhverve professionelle certifikater give dig mulighed for at komme videre i din karriere.

Konkurrencefordel

Når flere ansøgere har de samme legitimationsoplysninger, kan arbejdsgivere have svært ved at beslutte, hvem der ville passe bedre til deres virksomhed. I dette tilfælde kan det at have de rigtige certificeringer hjælpe dig med at udforske dine konkurrenter.

Refusion af undervisning

Nogle gange vil virksomheder kræve, at deres medarbejdere tager certificeringskurser for at uddybe deres forståelse af det arbejde, de udfører. I disse tilfælde kan din arbejdsgiver godtgøre dig udgifterne til din certificering.

Sådan beslutter du, om certificeringer er det værd for din karriere

En af de hurtigste måder at skille sig ud fra andre kandidater på, når du søger job, er at erhverve certificeringer, der fremhæver dit ekspertiseområde og tilføjer værdi til dit uddannelses- eller erfaringsniveau. Følg disse trin for at afgøre, om et professionelt certifikat er din tid og dine penge værd:

1. Bestem din karrierevej

Visse karrierer, som medicinsk transkriptionist eller veterinærassistent, kræver certificeringer for at komme ind i feltet. I disse tilfælde vil du måske overveje supplerende certificeringer for at vise potentielle arbejdsgivere, at du er villig til at investere din tid for at forbedre din ekspertise inden for dit felt. På den anden side, hvis du er inden for et felt som IT eller webudvikling, der giver en person mulighed for at tage et job på entry-level uden legitimationsoplysninger, vil du måske undersøge relevante certificeringer, der kan hjælpe dig med at skille dig ud fra andre ansøgere.

2. Se efter akkrediterede certifikater forbundet med din karriere

Ikke alle certifikater har samme værdi. Når du vælger det rigtige certificeringsprogram, skal du sørge for, at det er akkrediteret. Ellers kan du bruge en masse tid og penge på et certifikat, der har ringe eller ingen værdi for arbejdsgiverne.

3. Beslut dig for, hvor meget du vil investere

Nogle professionelle certificeringskurser kan tage så lang tid som to år og kan koste tusindvis af dollars. Inden du beslutter dig for, hvilket kursus du skal tage, skal du tænke over, hvor meget tid og penge du er villig til at investere.

4. Tænk over dine fremtidige mål

Som med så mange andre aspekter af din karriere, er det vigtigt at have dine mål for øje, når du træffer beslutningen om, hvilke certifikater du skal have. Hvis du lige er startet inden for dit felt, vil du måske få en branchedækkende certificering for at give din karrierevej fleksibilitet. Hvis du derimod har været hos din arbejdsgiver i længere tid og gerne vil avancere inden for virksomheden, kan du måske finde mere værdi i at få et virksomhedsspecifikt certifikat, der viser dit engagement i din nuværende arbejdsgiver.

Læs mere: Imponer rekrutterere med disse ønskværdige professionelle certificeringer

Hvilke certificeringer er de mest værdifulde for arbejdsgivere?

Der er så mange certificeringskurser tilgængelige både gennem gymnasier og som selvstændige kurser online, at det kan være svært at finde ud af, hvilke af disse certificeringer, der faktisk betyder noget for potentielle arbejdsgivere. Generelt bør du kigge efter certifikatprogrammer, der tilbydes direkte fra softwareproducenter eller dem, der har en branchestandard.

Her er et par certificeringer, du bør overveje at tilføje til dit CV for at imponere arbejdsgivere:

HubSpot Inbound Marketing

HubSpot Academy tilbyder dette globalt anerkendte certificeringskursus gratis til offentligheden. På få timer kan du lære, hvordan du identificerer dine købere, hvordan du bruger automatiseringssoftware og integrerer denne software med andre SEO-værktøjer og mere.

Professionel projektledelse

For at ansøge om denne certificering skal du have en fireårig uddannelse, tre års erfaring med at lede projekter og femogtredive timers projektlederuddannelse. Hvis du ikke har en grad, tæller den virkelige verden også; så længe du har et gymnasium eller globalt tilsvarende eksamensbevis, kan du opfylde kravene med yderligere to års erfaring med at lede projekter. Når du opfylder kravene, kan du ansøge om PMP-certificeringen gennem Project Management Institute og tage din eksamen. Du skal også tjene tres faglige udviklingsenheder (PDU'er) hvert tredje år for at bevare din certificering.

CompTIA A+

Dette globalt anerkendte certificeringskursus giver kandidater de færdigheder, de har brug for til at løse en række netværks- og sikkerhedsproblemer, og giver dem en dybdegående forståelse af forskellige operativsystemer og mobile enheder. For at holde denne certificering opdateret, skal du tjene tyve videreuddannelsesenheder (CEU'er) hvert tredje år for at forny dit certifikat.

Certificeret Business Analysis Professional

Certified Business Analysis Professional (CBAP) er en niveau tre-certificering fra International Institute of Business Analysis. Du skal have fem års erfaring med forretningsanalyse, gennemføre 900 timer i fire ud af seks BABOK Guide Videnområder og have femogtredive timers faglig udvikling i løbet af de sidste fire år for at ansøge om dette certifikat. Du skal også give to referencer, acceptere adfærdskodeksen og vilkår og betingelser og bestå eksamen. For at holde din certificering ajour, skal du tjene tres fortløbende udviklingsenheder (CDU'er) hvert tredje år.

Google Certified Professional Cloud Architect

Google Cloud tilbyder eksamen til denne certificering på over 1.100 steder verden over, eller du kan tage den derhjemme. Eksamenen vurderer kandidatens evne til at designe og planlægge en cloud-løsning til sikkerhed og compliance, implementere cloud-arkitektur og sikre pålidelighed. Der er ingen forudsætninger for eksamen, men du kan finde det nyttigt at have tre års brancheerfaring, før du tager denne test.

William Bak
William Bak Hvis du arbejder hen imod et professionelt karrierefelt eller avancerer inden for det felt, du er i lige nu, så overvej uddannelse som en måde at komme videre på. College grader er ikke den eneste måde at få et godt job på; en anden mulighed er et professionelt certificeringsprogram. Du kan få nogle certifikater på så lidt som seks måneder, mens andre programmer kan tage så lang tid som to år at gennemføre. I denne artikel forklarer vi, hvordan du beslutter, om certifikater ville gavne din karriere, og dele certifikater, som arbejdsgiverne værdsætter mest.