Sådan Beregnes CPA: En Marketingmetrik

CPA-marketingmålingen er en vigtig metrik til at vide, om din marketingindsats giver nye kundekonverteringer. Forståelse af din CPA kan hjælpe dig med at optimere dit marketingbudget, analysere, hvad der virker for dine annonceringsudgifter og hjælpe dig med at se, om det er penge givet godt ud. I denne artikel diskuterer vi, hvad CPA er, hvorfor CPA er vigtigt, hvordan CPA fungerer, oprettelse af en CPA-strategi, CPA-formlen, hvordan man beregner CPA og et eksempel på CPA.

Hvad er CPA?

Pris pr. anskaffelse, eller CPA, er en matematisk formel, der bruges til at finde de gennemsnitlige omkostninger ved markedsføring og salg brugt på at erhverve en ny kunde. En anden måde at opfatte det på er som en marketingmåling, der måler den samlede pris for hver kundes handling, der resulterer i en konvertering. En konvertering kan være mange ting, men typisk er det et klik, salg, app-download eller formularindsendelse.

I den digitale verden af ​​betalte opkøb er klik ekstremt vigtige, men de fortæller dig kun, når kunderne har klikket på dit indhold, ikke om kunden blev og engagerede sig i dit indhold. CPA-metrikken er den mest vejledende måde at vide, om dit indhold er følelsesmæssigt resonant og engagerende nok til at få en kunde til at blive og købe eller downloade din tjeneste eller dit produkt. Med reklamekampagner er CPA den bedste måde at måle dit indholds konverteringsevne.

Her er et simpelt eksempel på CPA-konceptet. Antag, at du ejer en pølsevogn, og du brugte 50 USD på digital annoncering, 50 USD på papirreklamer og 40 USD på en deltidssælger, for i alt 140 USD i marketingomkostninger. Hvis din indsats bragte 25 nye kunder, så er CPA for din pølsevogn $5,60. Med andre ord koster det dig $5,60 at få en ny kunde.

Relateret: Sådan bruger du erhvervelsesmarkedsføring og kundefastholdelse til at vækste din virksomhed

Hvorfor er CPA vigtig?

Beregning og analyse af CPA for din virksomhed eller hjemmeside er en af ​​de vigtigste marketingmålinger, du kan spore. Det viser dig den økonomiske effektivitet af alle de bestræbelser, du lægger i markedsføring og salg, især når de kombineres med andre marketingmålinger som kundelevetidsværdi (CLV). Det er også en af ​​de kritiske komponenter i en investeringsafkast-evaluering (ROI) for salgsudgifter og markedsføring.

Uden at bruge CPA er der en betydelig risiko for at betale for meget for hvert kundekøb eller betale mere, end det er værd for din virksomhed for at få en ny kunde. CPA kan være en kritisk del af at sikre langsigtet bæredygtighed for din virksomhed og er en integreret del af skabelsen af ​​en solid kundehvervelsesstrategi.

Relateret: Guide til at forstå kundelevetidsværdi (CLV)

Hvordan fungerer CPA?

CPA er ikke en statisk værdi. Det kan variere meget fra den ene periode til den næste, afhængigt af en lang række forskellige årsager. Nogle af disse årsager omfatter industri, sæsonbestemthed, konkurrentaktivitet, forbrugerefterspørgsel, kampagner og reklameomkostninger. En måde at hjælpe med at forstå denne variation i CPA er at beregne dit afkast på annonceudgifter (ROAS). Din ROAS-værdi viser dig antallet af enheder, du tjener tilbage for hver enhed, du har brugt. Hvis du f.eks. har et ROAS på 4 USD, betyder det, at for hver 1 USD, du investerer i din CPA, vil du få 4 USD tilbage.

Relateret: Afkast vs. afkast: Hvad er forskellen?

Oprettelse af en CPA-strategi

Du kan opbygge en robust CPA-strategi ved regelmæssigt at overvåge din CPA, især over længere perioder. Hvis du f.eks. ser på din månedlige CPA fra de sidste tre år, vil du måske bemærke, at marts og september altid er langsomme måneder, så det ville give mening at bruge færre penge på markedsføring og salg i disse måneder. Alternativt kan du bemærke, at december måned er din topmåned, så det ville være fornuftigt at fordoble eller tredoble din markedsførings- og salgsinvestering for at øge salget i december endnu mere.

Relateret: Fem typer operationsmålinger til forbedring af din virksomhed

Hvad er CPA-formlen?

CPA-formlen er marketing- og salgsbudgettet for en bestemt periode divideret med antallet af nye kunder for den samme specifikke tidsperiode. Grundlæggende er det et simpelt divisionsproblem, men nogle af de mest kraftfulde metrikker er enkle at beregne. Matematisk ser CPA-formlen sådan ud:

CPA = (Markedsføringsomkostninger + salgsomkostninger) / Nye kunder

Relateret: Anskaffelsesomkostninger: Definition og formel

Sådan beregnes CPA

Her er trinene til beregning af pris pr. anskaffelse:

1. Indsamle data

Vælg den specifikke tidsperiode, du vil måle, og indsaml følgende data for det pågældende tidsrum:

 • Alle marketingindsatsomkostninger inklusive men ikke begrænset til marketingteamets løn og fordele, eksterne bureauhonorarer, driftsomkostninger, reklameudgifter og kreative omkostninger.
 • Alle salgsindsatsomkostninger inklusive men ikke begrænset til salgsteamets løn og fordele, udgifter og kommissioner.
 • Det samlede antal nye kunder erhvervet for den specifikke tidsperiode.

To ting at bemærke:

 • Inkluder ikke nogen materialeomkostninger fra eksisterende kunder, eventuelle nye salg fra eksisterende kunder eller eventuelle kundeserviceomkostninger.
 • Når man vælger et specifikt tidsrum, er årligt, kvartalsvis og månedligt de mest almindelige. Hvis du vælger en tidsperiode, der er for kort, kan du se slørede tendenser på grund af store variationer.

2. Beregn formlen

Når du har det samlede beløb for markedsførings- og salgsomkostningerne og det samlede antal nye kunder, kan du tilslutte disse oplysninger til CPA-formlen og beregne. Her er et eksempel.

Antag, at du sælger dit brugerdefinerede kunstværk på et websted, og at du i den sidste måned har brugt 350 USD på markedsføring, 225 USD på salg og fået 50 nye kunder. Hvis du tilslutter disse oplysninger til CPA-formlen, vil det se sådan ud:

CPA = (350 USD + 225 USD) / 50

CPA = 575 USD/50

CPA = 11,50 USD

Hvis du vil, kan du også beregne markedsføringsomkostningerne pr. anskaffelse eller salgsomkostningerne pr. akkvisition af nye kunder ved blot at bruge markedsførings- eller salgsomkostningerne i stedet for at kombinere dem. Faktisk kan du isolere enhver pris inden for marketing eller salg for at få et detaljeret kig på forskellige variationer af, hvordan din indsats klarer sig.

3. Analyser resultaterne

Nu hvor du kender din CPA, kan du analysere resultaterne for at forstå, hvad de betyder for din virksomhed. Her er nogle forskellige måder, du kan fortolke dine CPA-resultater på:

 • Sammenlign den aktuelle CPA-værdi med tidligere CPA-værdier for lignende tidsperioder for at se, om din CPA er på vej op eller ned.
 • Sammenlign den aktuelle CPA med den gennemsnitlige kundelevetidsværdi (CLV) for at se, om omkostningerne ved at skaffe kunder er rentable for din virksomhed.

Hvad det betyder, hvis din CPA steg:

 • Omkostningerne til markedsføring og salg steg, men antallet af kunder gjorde det ikke. Hvis du f.eks. lægger flere penge i en ny marketingkampagne, og købsbeslutningens tidsramme er to måneder, kan du muligvis se en højere CPA i denne måned, men forhåbentlig vil du se en lavere CPA næste måned, når nye kunder foretager køb.
 • Omkostningerne til markedsføring og salg forblev de samme, men antallet af kunder faldt. Dette kan betyde, at effektiviteten af ​​din marketing- og salgsindsats aftager, og det er tid til at genopfriske dem. Det kan også betyde, at der er et fald i nye kunder af en legitim grund, som f.eks. årstider eller andre eksterne faktorer.

Hvad det betyder, hvis din CPA faldt:

 • Ideelt set vokser din marketing- og salgsindsats i effektivitet, og tidligere markedsførings- og salgsinvesteringer giver nu resultater.
 • Det er muligt, at en uventet lavere CPA er en engangsbegivenhed eller en matematisk afvigelse. For at vide det med sikkerhed, overvåg tidligere CPA-perioder og fremtidige CPA-perioder for at se, om du kan finde en generel tendens.
 • Det kan være, at du har reduceret marketing- og salgsomkostningerne, men det har endnu ikke påvirket antallet af nye kunder. Analyser og forecast dine marketing- og salgspipelinetiltag, såsom forsøg på kontakter eller genererede leads, for at se, om du kan forvente et fald i nye kunder.
 • Hvis din CPA falder for meget, er det muligt, at du går glip af en økonomisk mulighed. Det kan være et godt tidspunkt at bruge flere penge på marketing- og salgskampagner og fokusere på at få endnu flere nye kunder ind.

4. Tag det næste skridt

Planlæg at spore din CPA over tid, da det er en vigtig præstationsindikator for din virksomhed. Du bør begynde at gennemgå din CPA regelmæssigt, uanset om det er årligt, kvartalsvis eller månedligt eller alle disse. Du kan også tage din CPA og justere den eller kombinere den med andre målinger for at øge din forståelse af din virksomheds marketing- og salgspræstation. Her er nogle ideer:

 • Beregn markedsførings-CPA, som kun er omkostningerne ved markedsføring pr. ny kunde.
 • Beregn salgs-CPA, som kun er salgsomkostningerne pr. ny kunde.
 • Beregn markedsføringsprocenten for CPA. som er markedsførings-CPA divideret med den samlede CPA. Dette kan hjælpe dig med at spore, om du i stigende grad bruger mere på markedsføring, og kan identificere, om du bør investere i yderligere salg.
 • Beregn markedsførings- og salgsprocenten for CLV, som er kombinationen af ​​marketing- og salgsomkostninger divideret med kundens levetidsværdi. Dette kan hjælpe dig med at spore, hvis du bruger for meget på at skaffe hver ny kunde til det punkt, hvor det bliver urentabelt. Generelt bør dine marketing- og salgsomkostninger ikke overstige 10 % af kundens omsætning.

Relateret: Hvad er ROI i markedsføring?

CPA eksempel

Antag, at du ejer et e-handelswebsted kaldet Gregs brætspil, der sælger brætspil til alle aldre. Du beslutter dig for at køre en annoncekampagne på sociale medier i august måned, og det koster dig 800 USD ud over de 400 USD du normalt bruger på markedsføring og salg hver måned. På grund af den kampagne får du 60 nye kunder, som foretager et køb på din hjemmeside. For at finde din CPA for august skal du tilslutte dine data til CPA-formlen og beregne sådan:

CPA = (800 USD + 400 USD) / 60

CPA = 1.200 USD/60

CPA = 20 USD

Så for denne sociale mediekampagne kostede det dig i gennemsnit $20 pr. kunde at få en konvertering eller et køb. Du analyserer resultaterne og sammenligner augusts CPA-værdi med sidste 6 måneders CPA-værdier og ser, at augusts CPA faldt markant. Det betyder, at din kampagne på sociale medier var effektiv. Som et sidste trin beregner du marketing- og salgsprocenten for CLV for at sikre dig, at du ikke bruger for meget på at skaffe nye kunder og er glad for at se, at det kun er på 6 %, godt inden for 10 %-retningslinjen.

Johnny Antonsen
Johnny Antonsen CPA-marketingmålingen er en vigtig metrik til at vide, om din marketingindsats giver nye kundekonverteringer. Forståelse af din CPA kan hjælpe dig med at optimere dit marketingbudget, analysere, hvad der virker for dine annonceringsudgifter og hjælpe dig med at se, om det er penge givet godt ud. I denne artikel diskuterer vi, hvad CPA er, hvorfor CPA er vigtigt, hvordan CPA fungerer, oprettelse af en CPA-strategi, CPA-formlen, hvordan man beregner CPA og et eksempel på CPA.