Præsentationsspørgsmål: Fordele, Hvordan Man Forbereder Sig Og Tips Til Besvarelse

For mange fagfolk er det at holde præsentationer en fast del af dit arbejde. Dette kan omfatte salgspræsentationer til potentielle kunder eller præsentationer givet på professionelle konferencer, som begge kan involvere spørgsmål fra publikum. Hvis du holder en præsentation, hvor du forventes at besvare spørgsmål, kan det være vigtigt at vide, hvordan du gør det effektivt. I denne artikel forklarer vi, hvad en præsentation er, fordelene ved at besvare spørgsmål ved en præsentation, hvordan du forbereder dig til præsentationsspørgsmål og giver tips til at besvare spørgsmål under din præsentation.

Hvad er en præsentation?

En præsentation er en type tale, du kan holde i en række forskellige sammenhænge, ​​normalt med støtte fra visuelle materialer. Du kan kun holde en præsentation for nogle få personer for at diskutere et forretningsforslag, eller du kan give en præsentation for hundredvis af mennesker som fagekspert. I en præsentation er de visuelle materialer, der understøtter det, du siger, normalt i form af et diasshow, der tilføjer kontekst og visuel støtte til din tale. Uanset årsagen til din præsentation, skal du muligvis besvare spørgsmål om dit emne.

Relateret: Sådan forbedrer du dine præsentationsevner

Fordele ved at besvare præsentationsspørgsmål

Ikke alle præsentationer kræver besvarelse af spørgsmål, men mange har et format, der inkluderer et spørgsmål og svar. Der er mange fordele ved at besvare spørgsmål under eller efter din præsentation, som omfatter at sikre, at dit publikum føler sig tilfredse med de oplysninger, du har givet, og at du har givet fuldstændige oplysninger om dit emne. Hvis du præsenterer for at pitche et projekt eller få forretning, kan det at besvare spørgsmål godt gøre forskellen mellem at blive ansat og ikke at blive ansat.

At besvare spørgsmål under eller efter en præsentation kan også få dig til at virke mere tilgængelig for publikum, hvilket kan være værdifuldt for alle involverede. Dit publikum ser dig så som en, der kan besvare spørgsmål om emnet og muligvis en ekspert, og du får mulighed for at give yderligere information.

Relateret: 6 typer præsentationer til brug på arbejdspladsen

Sådan forbereder du dig til præsentationsspørgsmål

Her er de trin, du kan tage for at forberede dig til præsentationsspørgsmål:

1. Overvej, hvad andre måske vil vide

Dit publikum er en vigtig faktor i, hvordan du griber din præsentation an. Hvis du taler til en skare af eksperter inden for dit felt, kan din tilgang være anderledes, end hvis din præsentation er for dem, der ikke ved noget om dit emne. Ved at analysere, hvad dit forventede publikum vil være, kan du overveje, hvilken type spørgsmål den type publikum kan stille, og den bedste måde at besvare disse spørgsmål.

Eksperter er mere tilbøjelige til at stille spørgsmål, der er målrettet mod specifikke dele af dit emne, som er af interesse for andre inden for dit felt. De vil måske have detaljerede svar og være okay med jargon relateret til dit felt. Dem, der ikke er bekendt med dit emne, er mere tilbøjelige til at stille generelle spørgsmål og kan have brug for enklere svar i et tilgængeligt sprog.

2. Spørg andre, hvad de kan spørge efter din præsentation

En god måde at afgøre, hvilke spørgsmål dit publikum måtte have, er at spørge folk, du kender, som ligner dit forventede publikum, hvad deres spørgsmål er. Dette kan være mere udfordrende, hvis du præsenterer for en kunde eller klient, men du kan stadig diskutere dette med folk, du kender, som arbejder inden for et lignende felt eller stilling. Du kan enten give disse mennesker dit skriftlige præsentationsmateriale, eller du kan faktisk udføre din præsentation for dem, selvom det er på video.

Du kan endda forberede en liste med spørgsmål til dem for at afgøre, hvilke spørgsmål de kan stille. Dette kunne omfatte at spørge om specifikke dele af din præsentation for at afgøre, om visse nøglepunkter var klare, eller for at finde ud af, hvad de ville spørge i slutningen af ​​din præsentation.

3. Hvis det er muligt, gennemgå andre præsentationer om dette emne

Afhængigt af den type præsentation, du holder, kan du muligvis finde lignende præsentationer online, der handler om et lignende emne eller ved den samme begivenhed. Dette kan give dig en idé om, hvad disse publikummer spurgte om, og de emner, der resulterede i flest spørgsmål. Det kan også hjælpe dig med at se, hvordan andre oplægsholdere håndterede deres spørgsmål, og hvilke typer svar der var effektive. Dette kan også give dig nyttige ideer til information, der skal inkluderes i din præsentation, eller ekstra information, du kan bruge, når du besvarer spørgsmål.

Relateret: 15 tips til at være en god oplægsholder

4. Undersøg ofte stillede spørgsmål om dit emne

En anden måde, du kan forberede dig på de typer spørgsmål, du muligvis bliver stillet, er at undersøge, hvad folk ofte spørger om dit emne online. Afhængigt af kompleksiteten af ​​dit emne, kan dette omfatte alt fra at læse spørgsmål på websteder lavet til forespørgsler eller læse akademiske forskningsartikler. Ved at forstå de spørgsmål, der er blevet stillet om dette emne før, kan du øve dig i, hvordan du ville svare i forbindelse med din præsentation. Hvis det mere er en salgspræsentation, kan du undersøge, hvilke spørgsmål der ofte stilles under disse præsentationer af kunder.

5. Uddan dig selv om dit emne ud over det grundlæggende

Afhængigt af det emne, du præsenterer om, er du muligvis allerede en ekspert på emnet, som kan besvare selv de mest komplekse spørgsmål. Men hvis dette er et nyt emne for dig eller noget, du stadig lærer om, kan du måske forberede dig ved at researche ud over blot din præsentation. Du er ikke forpligtet til at svare på alle spørgsmål, men at vide i det mindste lidt mere end hvad der står i din præsentation, kan hjælpe dig til at virke autoritativ for dit publikum, når de stiller dig spørgsmål.

Tips til besvarelse af præsentationsspørgsmål

Hvis du forbereder dig på at holde en præsentation, hvor du forventer at få stillet spørgsmål, er her nogle tips til, hvordan du kan svare:

Overvej at undersøge spørgsmål

Hvis du præsenterer om et følsomt emne, eller du præsenterer for en stor skare, hvor det kan være udfordrende at organisere en Q & A-session, vil du måske finde det nyttigt at få spørgsmålene screenet og godkendt på forhånd. Der kan være en kontaktperson på det sted, du holder din præsentation, som kan arrangere dette for dig, eller du kan endda være i stand til at oprette en måde at sende spørgsmål til dig online. Så vil du vide, hvilke spørgsmål du skal forudse, være i stand til at forberede dine svar og reducere udfordringer med, hvem der skal stille spørgsmål til din præsentation.

Fortæl publikum, hvornår de skal spørge

En ting, der kan forårsage problemer med spørgsmål under en præsentation, er ikke at være klar over, hvad du anser for det passende tidspunkt for publikum at stille spørgsmål. Afhængigt af din præsentationsstil og emne, kan svaret variere, men normalt er de to primære muligheder gennem hele din præsentation eller blot under et specifikt spørgsmål og svar i slutningen. Angivelse af din plan for at besvare spørgsmål i starten af ​​din tale kan reducere uønskede afbrydelser.

Relateret: Sådan giver du en effektiv præsentation

Det er okay at holde pause

Hvis du bliver stillet et spørgsmål, som du ikke havde forventet, eller som er mere udfordrende, kan du føle, at du har brug for at svare hurtigt. Men hvis du skal bruge et øjeblik på at samle dine tanker og vide, hvordan du vil svare, er det okay at holde en kort pause, før du svarer. Generelt vil du ikke have en pause, der er for lang under en præsentation, men hvis du skal bruge et minut, før du besvarer et komplekst spørgsmål, er det bedre end at snuble over dit svar eller ikke besvare spørgsmålet godt.

Svar sandfærdigt

Hvis du bliver stillet et spørgsmål, som du ikke kender svaret på, er det bedre at svare sandfærdigt end at finde på et svar, der kan være unøjagtigt. Hvis du ikke er sikker, kan du være ærlig om det, men også tilbyde ressourcer til at finde svaret. På samme måde bør du svare på en måde, der er nøjagtig om dit emne og repræsenterer din viden langt frem for at give et svar, der passer til det, du tror, ​​den person, der spørger, ønsker.

Vær klar over meninger

Hvis du besvarer et spørgsmål med din mening om emnet, især hvis det er et emne, der er stærkt fokuseret på faktuel information og forskning, kan det være nyttigt at præcisere, hvornår du giver en mening. Dette er en god måde at undgå at forvirre publikum eller præsentere noget, der er din mening som et faktum. At fortælle publikum, at dit svar er din mening om det spørgsmål, du bliver stillet, er klart og forstyrrer overhovedet ikke, at du bliver set som en autoritet om dit emne.

Omdiriger efter behov

Nogle gange stiller folk til præsentationer spørgsmål, der er uden for emnet, eller som kan være fokuserede på, hvad denne person vil sige i stedet for, hvad du taler om. Det er helt passende at omdirigere spørgsmål, hvis de er uden for emnet eller ufokuserede. Det er vigtigt, at du gør det høfligt, men du kan fortælle dem, at du foretrækker at koncentrere dig om emnet for din præsentation og besvare eventuelle spørgsmål, der er direkte relateret til det.

Tilbyd at følge op

Hvis du bliver stillet et spørgsmål, du ikke ved, hvordan du skal svare på, kan du tilbyde at følge op bagefter med den, der spørger. Du kan fortælle dem, at du ikke er vidende om det aspekt af dit emne, men at du gerne vil tale med dem bagefter for at diskutere, hvordan du finder svaret. Hvis du holder en præsentation, bliver du ofte betragtet som en autoritet om dit emne, selvom det er en salgspræsentation, så hvis du kan give et ærligt svar, der viser din integritet og fortæller publikum, du er villig til at finde ud af. dem, det kan være nyttigt.

Stefan Jespersen
Stefan Jespersen For mange fagfolk er det at holde præsentationer en fast del af dit arbejde. Dette kan omfatte salgspræsentationer til potentielle kunder eller præsentationer givet på professionelle konferencer, som begge kan involvere spørgsmål fra publikum. Hvis du holder en præsentation, hvor du forventes at besvare spørgsmål, kan det være vigtigt at vide, hvordan du gør det effektivt. I denne artikel forklarer vi, hvad en præsentation er, fordelene ved at besvare spørgsmål ved en præsentation, hvordan du forbereder dig til præsentationsspørgsmål og giver tips til at besvare spørgsmål under din præsentation.