Pitch Deck: Definition Og Tips

At rejse kapital til en ny virksomhed kræver dedikation og tålmodighed. Pitch-decks kan hjælpe investorer med at se værdien af ​​din virksomhed, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at støtte dig. Lav et godt pitch-deck til din virksomhed ved at implementere bedste praksis.

I denne artikel vil vi forklare, hvad et pitch-dæk er, hvad der skal inkluderes (og ikke inkludere) og tips til at bygge et fantastisk pitch-dæk.

Relateret: Sådan skriver du en handlingsplan for at hjælpe dig med at nå dine mål

Hvad er et pitch deck?

En pitch deck, også kendt som en investor pitch deck eller en startup pitch deck, er en virksomhedsoversigt, der bruges til at rejse kapital. Pitch-dækket, som normalt præsenteres som en række dias på en projektionsskærm eller en PowerPoint, ledsager en verbal præsentation.

Pitch-decks er bedst til møder ansigt til ansigt eller videoopkald, så dit publikum kan se dine dias, mens de lytter til din præsentation. Slides giver dig mulighed for at vise dine ideer til folk uden for din virksomhed og forhåbentlig indgyde en interesse, der vil føre til en investering. Et fantastisk pitch-dæk ser professionelt ud, giver et stærkt førstehåndsindtryk og er kreativt og velundersøgt.

Hvad skal inkluderes i et pitch-dæk

Et fantastisk pitch-dæk fortæller en engagerende historie og besvarer alle mulige spørgsmål, som en investor måtte have om virksomheden eller produktet. Sørg for at inkludere følgende oplysninger og elementer i dit pitch-dæk:

 • Slide 1: Overblikket
 • Slide 2: Problemet
 • Slide 3: Muligheden
 • Slide 4: Løsningen
 • Slide 5: Produktet
 • Slide 6: Forretningsmodellen
 • Slide 7: Konkurrencen
 • Slide 8: Værdien
 • Slide 9: Marketingplanen
 • Slide 10: Holdet
 • Slide 11: Økonomien

Slide 1: Overblikket

Start med klart og præcist at angive, hvad din virksomhed eller dit produkt gør. Inkluder et billede eller din virksomheds logo. Brug tom plads på diaset til at henlede opmærksomheden på dit udsagn.

Slide 2: Problemet

Beskriv et problem, du ser i din branche eller dit marked. Forklar, hvordan du fandt problemet ved at bruge fakta, hvis det er muligt. Hold skrivningen kortfattet og brug din verbale præsentation til fuldt ud at forklare problemet på markedet.

Slide 3: Muligheden

Brug data til at demonstrere, at der er behov for en løsning på dette problem. Lav et diagram eller en graf, der hjælper med at illustrere behovet for dit produkt.

Slide 4: Løsningen

Del konkurrenternes produkter eller hypotetiske løsninger, der kunne løse problemet.

Slide 5: Produktet

Demonstrer, hvordan din løsning er bedre end noget andet på det nuværende marked. Vær sikker og klar i din forklaring.

Slide 6: Forretningsmodellen

Vis, at du har undersøgt alle aspekter af din virksomhed. Del diagrammer og grafer, der viser, hvordan din virksomhed vil præstere baseret på data.

Slide 7: Konkurrencen

Diskuter, hvad dine konkurrenter laver. Vis eksempler på deres produkter eller tjenester. Påpeg fejl eller forpassede muligheder.

Slide 8: Værdien

Forklar, hvorfor du vil klare dig bedre på markedet end dine konkurrenter. Brug data og forskning til at understøtte dit ræsonnement.

Slide 9: Marketingplanen

Del en klar og specifik plan for markedsføring af dit produkt. Medtag fremskrivninger for, hvordan du forventer, at din markedsføring påvirker salget.

Slide 10: Holdet

Giv biografier til medlemmerne af dit team. Del deres præstationer og forklar, hvordan de vil øge værdien af ​​virksomheden.

Slide 11: Økonomien

Diskuter, hvor meget kapital du skal bruge for at nå dine mål. Del hvilken kapital du allerede har rejst. Projekt, hvilken slags afkast mulige investorer kan forvente, hvis de vælger at bidrage.

Relateret: SWOT-analysevejledning (med eksempler)

Hvad skal man ikke inkludere i et pitch-dæk

Pitch-decks skal understøtte din verbale præsentation, men stadig give tilstrækkelig information til, at en mulig investor kan se over det uden dine diskussionspunkter og forstå, hvad din virksomhed gør. Undgå følgende, når du opretter dit pitch-dæk:

 • En lang første rutsjebane
 • Tekniske detaljer
 • Animation
 • Optaget skabeloner
 • For mange dias
 • Ingen billeder

En lang første rutsjebane

Dit første dias skal straks forklare formålet med din virksomhed. Angiv, hvad din virksomhed laver, og medtag din virksomheds logo eller et billede af dit produkt. Det er ikke nødvendigt at inkludere punktopstillinger eller afsnit, der beskriver din virksomhed.

Tekniske detaljer

Et par tekniske detaljer er gode, men du ønsker ikke at overvælde eller forvirre dit publikum ved at dele for meget. Dit publikum ønsker at vide, hvorfor dit produkt vil få succes på markedet og ikke nødvendigvis forviklingerne i, hvordan det fungerer. Investorer vil stille yderligere spørgsmål om din pitch, hvis de har brug for mere teknisk information.

Animation

Animation kan distrahere dit publikum fra det, du siger. Du og dit produkt bør være i fokus for præsentationen, ikke urelaterede slideshow-elementer.

Optaget skabeloner

Vælg en skabelon til dit pitch-dæk, der er professionel og enkel. Ligesom animationen ovenfor vil en skabelon, der har for mange funktioner, distrahere fra din præsentation.

For mange dias

Hold dit pitch-dæk kort og enkelt. Inkluder nok information til, at dit publikum føler sig trygge ved dit produkt eller din virksomhed, men gør det ikke så længe, ​​at dine mulige investorer begynder at miste interessen.

Ingen billeder

Inkluder billeder, diagrammer og grafer i din pitch-deck, der understøtter det, du siger i din præsentation. Sørg for, at billederne er af høj kvalitet og relevante for det, du diskuterer.

Relateret: Sådan indstilles og spores projektmilepæle

Pitch dæk tips

Du kan følge disse tips, mens du bygger dit pitch-dæk:

 • Begræns ord. Du vil præsentere pitch-dækket, så det er ikke nødvendigt at inkludere hvert ord på slides. Vælg ord, der vil have indflydelse på dit publikum.

 • Hold det kort. Korthed og kortfattet sprog er bedst.

 • Fortæl en historie. Gør dit pitch-dæk og din præsentation interessant og underholdende for dit publikum.

 • Vær klar over behov. Når du har præsenteret dit pitch-dæk, så spørg efter det, du har brug for. Gå ikke ud fra, at dit publikum bare vil tilbyde dig kapital.

 • Giv en PDF. Efter din præsentation kan du dele dit pitch-deck i form af en PDF, som dit publikum kan referere til i ro og mag.

 • Sørg for, at dækket er frit. Sørg for, at dit pitch-deck er klart uden din verbale præsentation, hvis din PDF-fil deles med en person, der ikke var til stede på din faktiske pitch.

 • Inkluder understøttende dokumentation. En prototype af et produkt, teknisk dokumentation til senere gennemgang, et resumé, der opsummerer din plan, økonomiske detaljer vedrørende din virksomhedspitch og detaljeret markedsundersøgelse, der understøtter produktets levedygtighed.

Klaus Bay
Klaus Bay At rejse kapital til en ny virksomhed kræver dedikation og tålmodighed. Pitch-decks kan hjælpe investorer med at se værdien af din virksomhed, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at støtte dig. Lav et godt pitch-deck til din virksomhed ved at implementere bedste praksis.