Ofte Stillede Spørgsmål Om Phlebotomist Job

Hvis du er interesseret i en karriere inden for det medicinske område, men ønsker at starte i en rolle med lav adgangsbarriere, kan et job som phlebotomist være noget for dig. Denne stilling kræver mindre end et års træning og lærer dig nogle af de grundlæggende færdigheder, du senere kan overføre til andre roller inden for sundhedsområdet. At lære, hvad en phlebotomist gør, hvad uddannelseskravene er, og hvilke færdigheder du har brug for til stillingen, kan hjælpe dig med at beslutte, om det passer godt til dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en phlebotomist er, hvad kravene er for at blive det, hvad jobudsigten er for rollen, og hvilke certificeringer du bør overveje for at være konkurrencedygtig om åbninger.

Hvad er en phlebotomist?

En phlebotomist er en sundhedsperson, der udtager blod til testning, forskning, transfusioner og bloddonationer. De er ofte ansvarlige for at forklare deres arbejde til patienterne, når de tager blodprøver eller donationer, og de kan yde assistance, hvis en patient oplever en bivirkning, mens deres blod udtages. Nogle af deres primære ansvarsområder omfatter:

 • Indsamling af blod fra patienter til testning eller fra bloddonatorer
 • At tale med patienter og forklare, hvad de gør for at hjælpe dem til at føle sig mere tilpas
 • Bekræftelse af en patients eller donors identitet inden prøvetagning
 • Identifikation, mærkning og sporing af blodprøver
 • Følger anvisningerne fra tilsynsførende læger
 • Indsamling og vedligeholdelse af instrumenter til at tage blod og andre forsyninger
 • Desinficering af områder for sikkert at indsamle blodprøver
 • Samler det nødvendige værktøj og udstyr til at indsamle prøver

Læs mere: Hvad er en Phlebotomist? Hvad gør en Phlebotomist?

Hvad er kravene for at være phlebotomist?

En stilling som phlebotomist har en relativt lav adgangsbarriere, hvilket gør det til en god mulighed, hvis du ønsker at se, om en karriere i sundhedssektoren, før du investerer tid og penge i videre uddannelse. Minimumskravet for at kvalificere sig til en stilling som phlebotomist er en gymnasieeksamen eller GED. Nogle phlebotomists, med kun dette uddannelsesniveau, er uddannet til rollen på jobbet og har ingen videregående uddannelse.

De fleste arbejdsgivere foretrækker dog kandidater, der har gennemført et phlebotomi-program. Disse programmer er tilgængelige på community colleges, tekniske skoler og erhvervsskoler. Certificeringsprogrammer som disse involverer både klasseundervisning og laboratoriearbejde, herunder undervisning i medicinsk terminologi, fysiologi og anatomi.

Læs mere: Sådan bliver du en Phlebotomist

Hvor lang tid tager det at blive phlebotomist?

Selvom det er muligt at starte en karriere som phlebotomist lige efter gymnasiet og modtage on-the-job træning fra en erfaren phlebotomist, for at være konkurrencedygtig om åbninger, skal du sandsynligvis gennemføre et certifikatprogram, som tager mindre end et år .

Hvad er gennemsnitslønnen for en phlebotomist?

Den nationale gennemsnitlige løn for en phlebotomist er $12,24 i timen. Lønnen varierer baseret på erfaring samt geografisk placering. Phlebotomists i Las Vegas, Chicago og Houston tjener de højeste indkomster.

Hvordan er arbejdsmiljøet for phlebotomists?

Phlebotomists arbejder på hospitaler, kliniske laboratorier, plejehjem, bloddonationscentre, lokale sundhedscentre og andre sundhedsfaciliteter. De arbejder normalt tæt sammen med en klinisk laboratorieteknolog eller en anden læge.

De bruger ofte længere tid på at stå og skal være forsigtige, når de håndterer nåle, blod og andre medicinske forsyninger. Nogle phlebotomists rejser til patienters hjem eller langtidsplejecentre for at indsamle blod. Phlebotomists, der indsamler donationer, skal ofte rejse til forskellige steder for at oprette mobile donationscentre.

Hvad er jobudsigterne for phlebotomists?

Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelsen for phlebotomists at vokse med 23% fra 2018 til 2028, langt hurtigere end det estimerede gennemsnit på 5% for alle karrierer. Behovet for phlebotomists forventes at være højt, fordi hospitaler, bloddonorcentre, diagnostiske laboratorier og andre steder har brug for phlebotomists til at udføre blodprøver.

Relateret: 20 af de hurtigst voksende sundhedsjob

Hvilke certificeringer er der for phlebotomists?

For at positionere dig selv som en attraktiv kandidat for arbejdsgivere, overvej at tjene en professionel certificering. Der er en række forskellige organisationer, der tilbyder certificeringer til phlebotomists, herunder:

 • National Phlebotomy Association
 • American Society for Clinical Pathology (ASCP)
 • American Medical Technologists (AMT)
 • National Healthcareer Association (NHA)
 • National Center for Competency Testing (NCCT)

Hvilke færdigheder skal phlebotomists have?

Der er en række færdigheder, du skal have for at få succes i en karriere som phlebotomist:

 • Medfølelse: Phlebotomists møder ofte patienter, der er bange for nåle eller at få deres blod udtaget. De skal være medfølende og omsorgsfulde i udførelsen af ​​deres pligter for at lette eventuelle nerver, som patienten føler.
 • Fysisk udholdenhed: En phlebotomist bruger typisk en stor del af deres dag på deres fødder stående. De har brug for udholdenhed for at bevare deres energi og fokus hele dagen for at tage nøjagtige blodprøver.
 • Stærk opmærksomhed på detaljer: En phlebotomist er ansvarlig for at tegne de korrekte hætteglas med blod til test, som læger bestiller, indtaste data i en database, mærke hætteglas og spore dem. De skal være detaljeorienterede for at sikre, at prøverne er tilstrækkeligt sporet og mærket til testning.
 • Hånd-øje-koordination: For at sikre, at patienterne forbliver så behagelige som muligt, mens de får udtaget blod, har en phlebotomist brug for god hånd-øje-koordination for at kunne gøre det med succes ved første forsøg.
 • Kommunikationsevner: Som enhver professionel inden for det medicinske område skal en phlebotomist have stærke kommunikationsevner for at kunne lytte nøje til instruktionerne fra laboratorieteknologen, lægen og patienten og også formidle beskeder om, hvad de gør tilbage til patienten i en måde, der er klar og kortfattet.
 • Interpersonelle færdigheder: Dette er menneskelige færdigheder, som phlebotomists har brug for for at kunne arbejde tæt sammen med patienter og andre mennesker på deres team. Det omfatter at have en positiv indstilling, at være empatisk og besidde evnen til at motivere og opmuntre andre.

Anker Thomassen
Anker Thomassen Hvis du er interesseret i en karriere inden for det medicinske område, men ønsker at starte i en rolle med lav adgangsbarriere, kan et job som phlebotomist være noget for dig. Denne stilling kræver mindre end et års træning og lærer dig nogle af de grundlæggende færdigheder, du senere kan overføre til andre roller inden for sundhedsområdet. At lære, hvad en phlebotomist gør, hvad uddannelseskravene er, og hvilke færdigheder du har brug for til stillingen, kan hjælpe dig med at beslutte, om det passer godt til dig.