National Vs. Regional Akkreditering: Hvad Er Forskellen?

Akkreditering er en vigtig proces, der evaluerer kvaliteten af ​​uddannelse på gymnasier og universiteter. Der er store forskelle mellem institutioner med national akkreditering og institutioner med regionale akkrediteringer. Hvis du er i gang med at beslutte dig for, hvilken uddannelsesinstitution du skal deltage i, er det vigtigt at overveje akkrediteringen af ​​de institutioner, du overvejer. I denne artikel forklarer vi fordelene ved akkreditering og de vigtigste forskelle mellem national og regional akkreditering.

Hvad er akkreditering?

Akkreditering er en proces, som gymnasier og universiteter frivilligt kan gennemgå for at sikre, at de lever op til kvalitetsstandarder. Under akkrediteringsprocessen evaluerer et uafhængigt bureau college eller universitet for at bestemme dets uddannelsesmæssige kvalitet. Akkrediteringsprocessen omfatter:

  • Peer review: Et peer review board evaluerer papirarbejde indsendt af institutionen, der dækker dens operationer og resultater.

  • Evaluering på stedet: Medlemmer af peer review-nævnet besøger institutionens fysiske campus for at foretage en evaluering på stedet.

  • Akkrediteringsbeslutning: Bestyrelsen vurderer yderligere indsamlede oplysninger for at tage stilling til, om institutionen skal akkrediteres.

  • Tilbagevendende gennemgang: Efter at have opnået akkreditering fortsætter en institution med at blive gennemgået på en tilbagevendende basis. Dette er med til at sikre, at akkrediterede institutioner fortsætter med at opretholde kvalitetsstandarder.

Fordele ved akkreditering

Der er mange fordele ved akkreditering for studerende, institutioner og arbejdsgivere. Nogle af de vigtigste fordele ved akkrediteringsprocessen omfatter:

Sikring af pædagogisk kvalitet

En af de store fordele ved akkreditering er, at den kan være med til at sikre en institutions uddannelsesmæssige kvalitet. Under akkrediteringsprocessen evaluerer et bedømmelsesudvalg en institution for at afgøre, om den lever op til kvalitetsstandarderne. Hvis en institution er akkrediteret, kan du føle dig sikker på, at det at gå på institutionen kan give dig en værdifuld uddannelse.

Relateret: 60 grunde til at gå på college

Standardisering af uddannelse

Akkreditering kan spille en rolle i standardisering af uddannelse, hvilket kan gavne eleverne. Når uddannelse, herunder kursuskrav, er standardiseret, kan eleverne være sikre på, at de opfylder deres branches uddannelseskrav. Dette kan være værdifuldt for arbejdsgiverne og gøre det lettere for studerende at blive ansat efter college. Dette kan også hjælpe industrier med at komme videre.

Strømlining af optagelser og meritoverførsler

Akkreditering kan også hjælpe institutioner med at strømline processerne for optagelse af studerende og overførsel af merit mellem institutioner. Akkreditering kan standardisere universitetskurser, hvilket gør det lettere for studerende at overføre kursuspoint fra en akkrediteret institution til en anden. Derudover kan det være lettere for studerende at komme ind på ph.d.-skole eller andre institutioner, når de har gået på en akkrediteret institution.

At øge troværdigheden af ​​eleverne

At deltage i et akkrediteret universitet kan også øge de studerendes troværdighed. Det positive omdømme forbundet med akkrediterede institutioner kan gavne studerende. Arbejdsgivere kan se studerende, der går på disse institutioner, som mere troværdige, da de har opfyldt uddannelsesstandarderne for akkrediterede institutioner.

Relateret: 14 almindelige kvaliteter, arbejdsgivere leder efter

Giver mulighed for økonomisk støtte

Akkreditering kan også gøre det lettere for studerende at få økonomisk støtte til at gå på institutioner. Når en institution er akkrediteret, er den berettiget til finansiering fra statslige enheder og fonde, hvilket åbner muligheder for tilskud og stipendier for studerende. Dette kan gøre det mere overkommeligt at gå på college, hvilket øger adgangen til uddannelse for mange mennesker.

Hvad er national akkreditering?

National akkreditering er en af ​​de to hovedtyper af akkreditering. National akkreditering er mest almindelig i handelsskoler, erhvervsskoler, online colleges og for-profit uddannelsesinstitutioner. Fordi disse typer skoler normalt ikke er så standardiserede som fireårige universiteter, gennemgår akkrediteringsbureauer typisk kun nationalt akkrediterede skoler hvert par år.

En nationalt akkrediteret institution kan være det rigtige valg for dig, hvis du vil fokusere din uddannelse på at opnå karrierekompetencer, eller hvis du ønsker at gennemføre mindre strenge kurser. Nogle yderligere fordele ved nationalt akkrediterede skoler inkluderer lavere undervisningssatser og lettere optagelse.

Relateret: Handelsskole vs. College: Forskelle, ligheder og fordele

Hvad er regional akkreditering?

Regional akkreditering er almindelig på offentlige universiteter og non-profit private universiteter. Regionalt akkrediterede skoler har en tendens til at have strengere uddannelseskvalitet, og typisk er standarderne for regional akkreditering højere end standarderne for national akkreditering.

Studerende, der går på regionalt akkrediterede skoler, har normalt flere muligheder for at overgå til en anden regionalt akkrediteret skole. Desuden er de typisk berettiget til at gå på efterskole.

National vs. regional akkreditering

Det er vigtigt at overveje en institutions akkreditering, før du vælger at tilmelde dig. Om en institution er akkrediteret nationalt eller regionalt kan påvirke dig, som studerende og i din karriere. National og regional akkreditering kan både gavne studerende og institutioner, men de har vigtige forskelle. Her er nogle af de vigtigste forskelle mellem national og regional akkreditering:

Sådan overføres kreditter

En af de største forskelle mellem national og regional akkreditering er, hvordan merit overføres mellem institutioner. Kreditter fra regionalt akkrediterede institutioner overføres typisk lettere end kreditter fra nationalt akkrediterede institutioner. Mange institutioner er mere tilbøjelige til at acceptere kreditter fra regionalt akkrediterede institutioner. Desuden er det usandsynligt, at regionalt akkrediterede institutioner vil acceptere overførselskreditter fra nationalt akkrediterede skoler. Dette kan i høj grad påvirke studerende, der skifter fra en institution til en anden.

Kvalitetsstandarder

Kvalitetsstandarderne for hver type akkreditering er en anden vigtig forskel mellem de to. Regional akkreditering har en tendens til at have strengere kvalitetsstandarder end national akkreditering. Institutioner med national akkreditering kan stadig have strenge programmer af høj kvalitet, men højere kvalitetsstandarder er sikret for regionalt akkrediterede institutioner.

Relateret: 21 studietip til college for at hjælpe dig med at få succes

Geografisk rækkevidde

Udvalget af placeringer for begge typer akkrediteringer er en anden forskel. Regionale akkrediteringsbureauer arbejder typisk i specifikke jurisdiktioner. Nationale akkrediteringsbureauer arbejder dog ofte med institutioner overalt i USA.

Jobudsigter

Jobudsigterne kan se forskellige ud for folk, der går på nationalt akkrediterede og regionalt akkrediterede institutioner. Ofte forbereder nationalt akkrediterede institutioner studerende til karrierer i faget. For nogle karrierer kan arbejdsgivere dog ønske en grad fra en regionalt akkrediteret skole. Når du vælger en institution, er det vigtigt at overveje arbejdsgivernes præferencer i din branche for at sikre, at du opfylder kravene for at blive ansat.

Ejendomsret

Nationalt akkrediterede og regionalt akkrediterede institutioner er også forskellige i ejerskab. Mens regionalt akkrediterede skoler kan være offentlige eller private, er alle nationalt akkrediterede institutioner privatejede.

Erland Korsgaard
Erland Korsgaard Akkreditering er en vigtig proces, der evaluerer kvaliteten af uddannelse på gymnasier og universiteter. Der er store forskelle mellem institutioner med national akkreditering og institutioner med regionale akkrediteringer. Hvis du er i gang med at beslutte dig for, hvilken uddannelsesinstitution du skal deltage i, er det vigtigt at overveje akkrediteringen af de institutioner, du overvejer. I denne artikel forklarer vi fordelene ved akkreditering og de vigtigste forskelle mellem national og regional akkreditering.