Lær Hvordan Du Bliver En LPN

Hvis du er interesseret i en karriere inden for sygepleje, kan en stilling som autoriseret praktisk sygeplejerske (LPN) være en god måde at se, hvordan du kan lide feltet, før du forpligter dig til at blive en registreret sygeplejerske. Derudover, fordi LPN-programmer typisk kun varer et år, er det også en fantastisk måde at hurtigere få beskæftigelse i sundhedssektoren. At lære om de primære ansvarsområder og uddannelseskrav til LPN'er er gode første skridt mod at afgøre, om en karriere som LPN passer godt til dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en LPN gør, og de trin, du kan tage for at blive det. Vi besvarer også nogle af de oftest stillede spørgsmål, som folk har om denne karriere.

Relateret: Lær om at være en autoriseret praktisk sygeplejerske (LPN)

Hvad gør en LPN?

LPN'er er sundhedsprofessionelle, der er ansvarlige for både patientbehandling og administrative opgaver. LPN'er arbejder under ledelse af læger og registrerede sygeplejersker. Opgaverne kan variere afhængigt af LPNs arbejdsindstilling samt den tilstand, de arbejder i. For eksempel tillader nogle stater LPN'er at administrere medicin eller starte IV-dryp. Generelt er de fleste LPN'er ansvarlige for:

 • Overvågning af patienters helbred
 • Administrere basispleje, herunder skift af bandager og indsættelse af katetre
 • At diskutere plejen med patienter og rapportere eventuelle bekymringer, patienten måtte have, til lægen eller sygeplejerskerne
 • Fører optegnelser om hver patients helbred
 • At sørge for komforten for patienterne og hjælpe dem med at klæde sig og bade

Relateret: 12 sundhedsjob, der betaler godt

Sådan bliver du en LPN

Her er de grundlæggende trin, du bør tage for at opnå en karriere som LPN:

1. Få en uddannelse

For at blive en LPN skal du have et gymnasieeksamen eller GED. Du skal derefter opgradere fra et akkrediteret LPN-program. Disse programmer varer generelt et år og tilbyder introduktion og grundlæggende træning til håbefulde LPN'er. Den indeholder et bredt overblik over den uddannelse, der er nødvendig for at kunne levere sygeplejerskeydelser. LPN-programmer inkluderer klasser som:

 • Grundlæggende sygeplejepraksis
 • Juridiske og etiske sygeplejespørgsmål
 • Biologi
 • Mikrobiologi
 • Psykologi
 • Anatomi
 • Medicinsk-kirurgisk sygepleje

2. Få en licens

For at blive en LPN skal sygeplejersker bestå National Council Licensure Examination for Practical Nurses, kaldet NCLEX-PN. Licenskravene kan variere fra stat til stat, selvom alle aspirerende LPN'er først skal gennemføre et uddannelsesprogram, der er godkendt af deres stats sygeplejeråd.

3. Få en certificering

Selvom det typisk ikke er påkrævet, kan LPN'er udmærke sig og kvalificere sig til specialiserede roller ved at tage yderligere uddannelse. Certificeringer omfatter hospice og palliativ pleje, immunisering, farmakologi, langtidspleje, gerontologi, dialyse og neonatal uddannelse.

4. Indtast arbejdsstyrken

Mange LPN-programmer hjælper studerende med at finde job i deres område. Som nyuddannet kan du også overveje at søge ledige stillinger i klinikker eller lægekontorer, som ofte er mindre konkurrencedygtige end hospitaler.

Relateret: Guide: Sådan får du et job efter college

Fem ofte stillede spørgsmål (FAQs):

Her er fem af de oftest stillede spørgsmål, folk har om at arbejde som LPN.

1. Hvad er forskellen mellem en RN og LPN?

En af de største forskelle mellem de to karrierer er uddannelse. Registrerede sygeplejersker (RN'er) har mindst en toårig uddannelse, men mange har en bachelorgrad i sygepleje. LPN'er har normalt et års sygeplejerskeuddannelse og et certifikat. Omfanget af praksis er et andet område, hvor der er betydelige forskelle mellem RN'er og LPN'er. RN'er kan arbejde selvstændigt uden at skulle rapportere til andre sygeplejersker. De kan også blive praktiserende sygeplejerske, sygeplejerske eller sygeplejerskepædagog. LPN'er skal arbejde under tilsyn af en RN eller læge. RN'er er hyppigere ansat på almindelige medicinske og kirurgiske hospitaler. Du kan også finde dem på lægers kontorer eller sygeplejefaciliteter. De kan også arbejde for offentlige myndigheder, kriminalforsorgen, skoler og militærstyrker. LPN'er arbejder for det meste på lægekontorer, plejefaciliteter og kommunale plejefaciliteter. Mens du kan finde dem på medicinske og kirurgiske hospitaler, er kun en lille procentdel af LPN'er ansat af hospitaler. Primære opgaver er også langt mere begrænsede for LPN'er end RN'er.

2. Hvad tjener LPN'er i timen?

Den gennemsnitlige nationale løn for LPN'er er $23,67 i timen og kan variere fra $10,35 i timen til $42,30 i timen. Lønnen for LPN'er varierer afhængigt af geografisk placering, erfaring og typen af ​​miljø, LPN arbejder indenfor. Sygeplejersker, der arbejder i plejefaciliteter eller hjemmeplejetjenester, har en tendens til at tjene lidt mere end LPN'er, der arbejder på hospitaler eller lægekontorer.

3. Hvor meget koster LPN skole?

Uden at inkludere bøger, kliniske gebyrer eller omkostninger til test, er den gennemsnitlige pris for LPN-programmer mellem $10.000 og $15.000 nationalt.

4. Er LPN'er efterspurgt?

Beskæftigelsen for LPN'er forventes at vokse 11% fra 2018 til 2028, betydeligt hurtigere end gennemsnittet for alle erhverv. De forventes at være særligt efterspurgte efter sundhedsfaciliteter i boliger og sundhedsorganisationer i hjemmet, efterhånden som Baby Boomer-generationen ældes, og behovet for sundhedspersonale vokser.

5. Kan en LPN specialisere sig i et specifikt område?

Der er en række forskellige områder, hvor LPN'er kan finde beskæftigelse. De omfatter:

 • Skadestuer: Hvis du nyder et tempofyldt miljø og kan bevæge dig hurtigt i nødsituationer, kan en karriere som LPN-indendørs og akutmodtager være et godt valg. Evnen til at prioritere ansvar, følge ordrer og levere exceptionelle sygeplejeteknikker er yderst vigtig. Fordi akutmodtagelser er åbne 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, kan du blive bedt om at arbejde med roterende skjorter, weekender, nætter, helligdage eller være på vagt.
 • Fødsel og fødslen: Fødsel og fødslen LPN'er arbejder generelt på hospitaler. Deres opgaver omfatter pleje af moderen før, under og/eller efter fødslen. De fleste LPN'er bliver nødt til at tage et kursus i fødsel og fødsel for at kvalificere sig til denne type rolle.
 • Onkologi: Mange LPN'er arbejder på onkologers kontorer, kontrollerer vitale tegn, udfører injektioner og udtager blod. LPN'er, der arbejder i onkologi, arbejder typisk på hospitaler.
 • Pædiatri: Mange LPN'er starter en karriere inden for pædiatri ved at arbejde på en pædiatrisk læges kontor eller klinik. Mange kontorer tilbyder on-the-job træning til deres medarbejdere. At arbejde på et pædiatrisk kontor vil give dig den oplevelse, som de fleste pædiatriske vinger på hospitaler foretrækker.

Sigurd Fuglsang
Sigurd Fuglsang Hvis du er interesseret i en karriere inden for sygepleje, kan en stilling som autoriseret praktisk sygeplejerske (LPN) være en god måde at se, hvordan du kan lide feltet, før du forpligter dig til at blive en registreret sygeplejerske. Derudover, fordi LPN-programmer typisk kun varer et år, er det også en fantastisk måde at hurtigere få beskæftigelse i sundhedssektoren. At lære om de primære ansvarsområder og uddannelseskrav til LPN'er er gode første skridt mod at afgøre, om en karriere som LPN passer godt til dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en LPN gør, og de trin, du kan tage for at blive det. Vi besvarer også nogle af de oftest stillede spørgsmål, som folk har om denne karriere.