Indholdsoprettelse: Definition Og Trin Til Udvikling Af En Fantastisk Indholdsstrategi

Publicering af velskrevet og informativt indhold på dit websted kan tiltrække og engagere dit publikum. Fantastisk indhold uddanner og giver værdi til dine læsere. Med en stærk indholdsskabelsesproces kan du imødekomme dine brikker direkte mod dit publikums behov og mål. I denne artikel forklarer vi, hvad indholdsskabelse er, hvordan man udvikler en indholdsskabelsesstrategi og trinene til at skabe værdifuldt indhold.

Hvad er skabelse af indhold?

Indholdsskabelse er processen med at brainstorme og skrive relevante indholdsstykker og udgive dem i forskellige indholdsformer, såsom blogindlæg, infografik, hvidbøger og e-bøger. Det er vigtigt at skabe indhold, der uddanner dine læsere. Hvis forbrugerne finder dit indhold værdifuldt og informativt, kan de opbygge tillid til dit brand og etablere et langsigtet forhold til din virksomhed.

Fængslende, relevant indhold kan tiltrække flere besøgende til din hjemmeside. Når de besøgende lærer mere om din virksomhed gennem yderligere indhold på dit websted, kan de være mere interesserede i at prøve dit produkt eller din tjeneste. At skabe fantastisk indhold indebærer at etablere din målgruppe, tage højde for dit indhold til dem og udgive dit indhold på forretninger, de ofte besøger.

Relateret: Grundlæggende om indholdsmarkedsføring: Hvad er indholdsmarkedsføring, og hvordan man gør det

Hvordan man udvikler en strategi for skabelse af indhold

Før du kan begynde at lave engagerende indhold, skal du først planlægge, hvorfor du skriver, hvem du skriver til, og hvor du poster indholdet. Følg disse trin for at udvikle en stærk strategi for indholdsskabelse:

1. Bestem dine marketing- og indholdsmål

Sæt mål, du gerne vil opnå med din content marketing-indsats. Tænk over, hvad du gerne vil forbedre med hensyn til din salgs- og marketingindsats, herunder mere organisk trafik til dit websted, større brandbevidsthed eller højere konverteringsrater. Brug SMART-målmetoden til at udvikle specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsbaserede content marketing-mål for din virksomhed. Her er et eksempel på et SMART-mål, du kan bruge:

"Øg vores organiske websitetrafik med 20 % i løbet af de næste tre måneder ved at poste tre brancherelaterede artikler på vores virksomheds blog hver uge."

Relateret: SMART Mål: Definition og eksempler

2. Byg din køberpersona

For bedre at imødekomme indhold til dit specifikke publikum, skal du vide, præcis hvem du taler til, hvilken information de finder værdifuld, og hvilke forretninger de normalt læser indhold på. Byg en køberpersona, som er en semi-fiktiv karakter, der repræsenterer dine potentielle kunder.

Du kan oprette flere køberpersonas for at repræsentere forskellige grupper af mennesker inden for din målgruppe. Dette hjælper dig med bedre at forstå dit publikums udfordringer, mål og præferencer, så du kan skrive indhold, der er direkte relateret til dem.

Metoder, der kan hjælpe dig med at opbygge en køberpersona, omfatter:

 • Send undersøgelser til nuværende kunder eller leads og spørger, hvordan de normalt finder og bruger dit indhold.
 • Indsaml information om kunder og leads ved hjælp af kontaktformularer på din hjemmeside.
 • Få feedback fra salgsteamet om de vaner, præferencer og udfordringer, nuværende kunder står over for i deres personlige og professionelle liv.

3. Foretag en indholdsrevision af dit nuværende arbejde

Før du kan oprette nyt indhold, bør du vurdere, hvad du allerede har. Sorter gennem dit nuværende indhold og marketingmateriale for at afgøre, hvor det passer ind i din nye content marketing plan og mål. At organisere dit nuværende arbejde kan få dig til at indse den værdi, dit eksisterende indhold giver dit publikum, og bestemme, hvilket yderligere indhold der kan hjælpe med at styrke dit lager.

Den bedste måde at revidere og sortere dit nuværende indhold på er at bygge et regneark med målrettede søgeord, kategorier og hovedemner, som du gerne vil have, at dine indholdsdele skal indeholde. Placer dine aktuelle indholdsdele under hver af disse faner. Hvis du ikke kan placere nogle af dine nuværende brikker i en af ​​disse kategorier, skal du muligvis omskrive eller opdatere dine nuværende brikker for bedre at passe til din nuværende strategi.

4. Vælg, hvilke formater du vil skrive i for bestemte målgrupper

Din køberpersona bør fortælle dig, hvilken indholdsform dit publikum foretrækker at forbruge deres information på, og hvilket medie de normalt læser det på. Du har muligvis oprettet flere køberpersonaer, så det er vigtigt at bemærke, hvordan de typisk læser deres indhold og tilpasser dine stykker til disse præferencer.

Nogle køberpersonaer kan have flere formater, de nyder at bruge, mens andre måske kun bruger et eller to. At skrive i formater, du ved, at dit publikum bruger, får dem til at føle, som om dit indhold er skabt til dem.

Almindelige indholdsformater omfatter:

 • Blogindlæg
 • Videoer
 • Podcasts
 • Hvide papirer
 • e-bøger
 • Infografik
 • Opslag på sociale medier

5. Planlæg, hvordan du vil promovere hvert indholdsstykke

Hvor du poster dit indhold, er også en vigtig faktor for at sikre, at det når ud til et bredt publikum. Korrekt promovering af dine indholdsdele hjælper med at opbygge større bevidsthed om dit indhold og dit produkt. Den bedste måde at sikre sig, at dine værker når ud til det rigtige publikum, er at udføre mere research for dine købere for at finde ud af, hvilke online platforme de bruger, hvornår de bruger dem, og hvor de normalt går hen for at finde information.

Mulige steder for dig at promovere dit indhold er:

 • Sociale medieplatforme: Sociale medier er et godt sted at skabe korte stykker indhold, der engagerer dit publikum og fortæller dit brands historie. Du kan også bruge det til at dele seneste indhold, du har oprettet. Dine følgere kan nemt læse dit indhold og dele det med deres eget netværk, som også kan drage fordel af dine oplysninger.
 • E-mail-marketingkampagner: Du kan bruge e-mail til at forbinde og opbygge relationer med dit publikum ved at sende dem indhold og information, der er tilpasset deres behov og mål. E-mail-kampagner giver dig mulighed for at segmentere dine kontakter efter, hvor de er i deres købsproces med din virksomhed. Vælg indhold, der er rettet mod hvert e-mailsegment, og del relevante og værdifulde stykker med dem.
 • Betalte salgsfremmende kampagner: For at få dit indhold frem for din målgruppe kan du oprette digitale annoncer til visning på søgemaskiner, hjemmesider eller sociale medier. Lær de forretninger, din køberpersonaer regelmæssigt besøger. Dette hjælper dig med at bruge dit marketingbudget fornuftigt til at vise dit indhold på websteder, som dit publikum er mere tilbøjelige til at besøge.

Relateret: Oprettelse af en succesfuld markedsføringsstrategi for sociale medier

Trin til oprettelse af indhold

Det er vigtigt at opbygge en indholdsskabelsesproces og følge den, hver gang du laver et nyt stykke. At have en plan for oprettelse af indhold hjælper dig med at opbygge kvalitetsindhold mere effektivt. Disse trin hjælper dig med at skrive overbevisende og tankedrevne indholdsstykker:

1. Udfør research om potentielle emner og nøgleord

Før du skriver, foretag research for at afgøre, hvilken slags indhold dit publikum ønsker at læse. Du kan gøre dette gennem søgeordsforskning. Nøgleord er sætninger, som dit publikum normalt slår op på søgemaskiner.

Når du udfører søgeordsundersøgelser af sætninger relateret til dit produkt eller din branche, vil du finde søgevolumen for forskellige søgeordssætninger. En høj søgevolumen betyder ofte, at flere mennesker søger efter det pågældende søgeord. Læg mærke til de populære søgeord, du finder, som din målgruppe kan søge efter.

2. Brainstorm kreative indholdsideer

Brug de populære søgeord, du har angivet, til at hjælpe dig med at komme med emner og ideer. Lav nemt dit indhold omkring hvert søgeord, der har høj søgevolumen. Du kan bruge emneklynger til at hjælpe dig med at organisere dit indhold. Emneklynger involverer at bruge et hovedsøgeord, der har en høj søgevolumen, til at skrive et søjlestykke, der går i dybden om det pågældende søgeord. Du kan derefter oprette kortere indholdsstykker, der taler om understøttende emner inden for det pågældende stykke og målrette mod lignende søgeord.

Hvis f.eks. en søgeordssætning med stor volumen var "bedste haveredskaber", og en af ​​de understøttende sætninger var "hvad gør en havespade?", kunne du planlægge at skrive et langt indholdsstykke om de bedste haveredskaber og brug understøttende søgeord i hele artiklen. Du kan så lave et kortere blogindlæg om, hvad en havespade bruges til.

3. Skriv dine indholdsstykker

Når du er klar til at skrive, så tag dig tid til at etablere dit brands stemme og vedligeholde den gennem dine stykker. Dit brands stemme afhænger af den branche, du arbejder i, og det publikum, du taler til. Hvis du for eksempel arbejder i ejendomsbranchen med boligkøbere som din målgruppe, kan din stemme være mere afslappet og venlig. Hvis din målgruppe er titelforsikringsselskaber, ville din skrivning have en mere professionel tone.

Mens du skriver, foretag research om, hvordan andre virksomheder skriver om lignende emner, og prøv at få dit til at skille sig ud. Dit indhold skal være relevant for dit emne. Hver sætning skal have en klar betydning og bør styrke dine pointer. Prøv at få dit indhold til at lyde enkelt og lagt i et format, der er let for læserne at forstå og følge. En god måde at gøre dette på er ved at bruge punkttegn eller nummererede lister.

4. Rediger og korrekturlæs dit arbejde

Når du er færdig med at skrive, skal du bestemme, hvordan du vil gribe redigeringsprocessen an. Nogle forfattere vælger at redigere, mens de går, andre anmelder stykket lige efter, de er færdige med det første udkast. Der er også forfattere, der afslutter stykket og vender tilbage for at redigere det en dag eller to efter skrivningen. Dette hjælper forfatteren med at anmelde stykket igen med friske øjne. Her er, hvad du skal være opmærksom på, når du genlæser og redigerer dit indhold:

 • Grammatiske fejl
 • Aktiv stemme
 • Relevans for dit emne
 • Klart og forståeligt sprog
 • Konsekvent brand stemme hele vejen igennem

5. Planlæg dine indlæg med en kalender for indholdsudgivelse

Når du er færdig med at redigere, skal du beslutte, hvornår og hvor du vil udgive dit indhold. Opbygning af en indholdsudgivelseskalender hjælper dig med at planlægge, hvornår du gerne vil udgive hvert indlæg, og giver dig mulighed for at placere dine udgivelsesdatoer korrekt. Hvis du ved, hvilke tidspunkter dit publikum foretrækker at forbruge deres indhold, kan du planlægge at poste dit på de specifikke tidspunkter for at øge sandsynligheden for, at flere mennesker i dit publikum vil se det.

Værktøjer til indholdsskabelse

Der er mange online værktøjer til rådighed, som kan hjælpe dig med at styrke og understøtte dit indhold. Disse værktøjer omfatter:

 • Indholdsstyringssystemer: Et indholdsstyringssystem (CMS) giver dig mulighed for at skrive indhold og publicere det på din hjemmeside via platformen. Fælles træk ved de fleste CMS-platforme er planlægning af publicering af indhold, integration med søgemaskineoptimeringsværktøjer og deling af besøgs- og engagementsanalyser.
 • Grafiske designplatforme: Har du brug for et design til at understøtte dit skrevne indhold, kan du bruge en grafisk designplatform. Nogle af dem har skabeloner, der hjælper dig med at bygge visuelt tiltalende billeder og vælge mellem forskellige farver, skrifttyper eller billeder.
 • Videohostingplatforme: Videoindhold er ved at blive en mere populær indholdsform for brugere. Du kan udarbejde et videomanuskript, der uddanner dit publikum om et bestemt emne, og derefter bruge en videohostingplatform til at bygge videoen. De fleste af disse platforme er brugervenlige og lader dig tilføje overgange, CTA-knapper eller tekst for at styrke din video.
 • Platforme til oprettelse af undersøgelser: For at hjælpe dig med at fortsætte med at skabe indhold, som dit publikum ønsker at se, bør du regelmæssigt oprette og distribuere undersøgelser. Der er mange platforme til oprettelse af undersøgelser tilgængelige, som giver dig mulighed for nemt at indtaste dine spørgsmål og sende dem ud til kunderne.

Rolf Torp
Rolf Torp Publicering af velskrevet og informativt indhold på dit websted kan tiltrække og engagere dit publikum. Fantastisk indhold uddanner og giver værdi til dine læsere. Med en stærk indholdsskabelsesproces kan du imødekomme dine brikker direkte mod dit publikums behov og mål. I denne artikel forklarer vi, hvad indholdsskabelse er, hvordan man udvikler en indholdsskabelsesstrategi og trinene til at skabe værdifuldt indhold.