Hvad Gør En Associate Degree I Datalogi Det Værd?

Da teknologiområdet byder på en bred vifte af muligheder, er du i stand til at vælge mellem mange forskellige uddannelsesveje for at finde den tekniske karriere, du ønsker. Hvis du er interesseret i at forfølge en datalogi-rolle, men ønsker at investere færre timer og færre penge i en grad, kan du overveje at få en associeret grad i datalogi. At forstå, hvad programmet involverer, og hvad du får ud af at gennemføre programmet, kan hjælpe dig med at afgøre, om dette er den bedste uddannelsesmulighed for dine karrieremål.

I denne artikel undersøger vi læseplanen og fordelene ved denne gradsmulighed for at vise dig, at en associeret grad i datalogi kan være din investering værd.

Relateret: Navigering af computerprogrammør grader og karrierer

Hvad er en associeret grad i datalogi?

En associeret grad i datalogi er en bacheloruddannelse, der træner studerende i de grundlæggende begreber computerprogrammering og informationsteknologi, typisk i løbet af to år. Denne grad forbereder dig til entry-level stillinger i mange teknologiske karrierer, herunder it-support, systemadministration, digital sikkerhed samt web- og softwareudvikling.

Når du gennemfører denne type grad, optjener du en af ​​følgende betegnelser:

 • Associate of Science (AS): Denne gradstype giver praktisk træning, der forbereder eleverne til industriansættelse lige efter endt uddannelse.

 • Associate of Applied Science (AAS): Denne grad giver også praktisk træning til efteruddannelse, men er terminal, fordi der ikke er yderligere gradsniveauer i anvendt videnskab.

 • Associate of Applied Business (AAB): Denne terminalgrad fokuserer på praktiske kurser, der forbereder eleverne til forretningsrelateret computerteknologiarbejde.

 • Associate of Arts (AA): Denne grad kombinerer nogle praktiske tekniske kurser med humanistiske klasser, der forbereder studerende til en bacheloruddannelse efter endt uddannelse.

Relateret: Top 8 Computer Science Majors

Associeret grad i datalogi læseplan

Denne to-årige uddannelse strømliner meget af dit kursusarbejde, så du bruger mere af din tid på at tage kurser, der direkte relaterer til teknologiområdet. Du skal dog muligvis gennemføre nogle generelle uddannelsespoint i følgende discipliner:

 • Meddelelse
 • Sammensætning
 • Humaniora
 • Samfundsvidenskab

Major-relaterede kurser kan omfatte generaliserede klasser i discipliner som:

 • Matematik
 • Programmering
 • Informationsteknologi
 • web-udvikling
 • Software- og applikationsudvikling
 • Cybersikkerhed

I mange associerede uddannelser kan du også forfølge en specialisering eller koncentration inden for områder som:

 • Netværksteknik
 • Computer informationssystemer
 • Softwareudvikling
 • Informationssystemer til erhvervslivet

Relateret: 12 job for folk med en computer associeret grad

Færdigheder, du kan opnå fra en associeret grad i datalogi

Du udvikler mange færdigheder i løbet af din associerede uddannelse, som du kan anvende i en teknologirolle. Disse færdigheder omfatter:

Meddelelse

I løbet af dit program lærer du at forklare komplekse tekniske begreber både i branchetermer, som du ville bruge sammen med tekniske kollegaer og i almindelige vendinger, som du kan bruge med kunder, kunder og ikke-tekniske kollegaer. Denne færdighed giver dig mulighed for at dele vital information og samarbejde med andre for at fejlfinde og løse problemer med næsten alle, du måtte arbejde med.

Problemløsning

Datalogi associerede uddannelser hjælper dig med at forfine dine problemløsningsevner, såsom at identificere fejl, undersøge og eksperimentere med løsninger og udvikle forebyggelsesstrategier for at mindske sandsynligheden for fremtidige problemer.

Kreativitet

Du kan også forbedre dine kreativitetsevner gennem kurser, der udfordrer dig til at tænke anderledes om problemer, komme med dine egne softwareidéer og identificere helt nye løsninger, der endnu ikke er prøvet.

Teknisk skrivning

Du kan tage kurser, der kræver, at du forklarer fejl, processer, funktioner og bedste praksis for tekniske koncepter, software, hardware og andre computersystemer. At være i stand til at skrive ud, hvilket problem du har fundet, og hvordan du har løst eller løst det, er en vigtig færdighed for enhver computervidenskabsrolle.

Kodningssprog

Afhængigt af din grads koncentration kan du lære det grundlæggende i flere programmeringssprog, som du vil bruge på jobbet. For eksempel kan du lære HTML, CSS og Java som webudviklingsstuderende. Du kan lære en kombination af Python, Ruby, C#, Swift og andre programmeringssprog som software- og applikationsudviklingsstuderende. Hvis du forfølger informationssystemer som din disciplin, kan du måske lære sprog som SQL og andre databasesprog.

I nogle programmer kan du have mulighed for at lære det grundlæggende i mange sprog eller blive ekspert i nogle få, der er afgørende for din karriere.

Databasehåndtering

Virksomheder bruger databaser til en række forskellige formål, herunder til at gemme digitale filer eller organisere data. Mange datalogiuddannelser giver dig mindst de grundlæggende færdigheder, herunder relevante programmeringssprog og sikker praksis, til at administrere databaser til web- og softwareapplikationer eller interne systemer. Hvis du er specialiseret inden for et område, hvor databasestyring er en stor del af jobbet, så kan du lære avancerede koncepter og praksisser.

Dataanalyse

At være i stand til at organisere, analysere og drage konklusioner fra datasæt er en vital færdighed for mange computervidenskabelige roller. En associeret uddannelse kan lære dig færdigheder inden for matematisk statistik, datavidenskab, datastyring og visualiseringsværktøjer og kritisk analyse.

Avanceret matematik

I en associeret uddannelse for datalogi kan du tage matematikkurser på avanceret niveau i lineær algebra, trigonometri og calculus. Disse discipliner forbereder dig til at arbejde med og udvikle algoritmer og anvende funktioner i dataanalyse.

Er en associeret grad i datalogi det værd?

Om denne grad er det bedste valg for dig afhænger af mange faktorer, herunder dine karrieremål, karrieretidslinje, evne til at investere tid og penge og dine personlige interesser. Her er nogle af de bedste grunde til at forfølge en associeret grad i datalogi:

Tidsinvestering

De fleste associerede uddannelser tager to år at gennemføre, hvis du deltager på fuld tid. Hvis du vælger at gå på deltid, kan det tage tre til fem år eller mere, afhængigt af hvor mange klasser du kan tage hvert semester eller kvartal. Fordelen ved at dette program er så kort er, at du lærer jobparate færdigheder og teknisk viden for at forfølge din karriere på kortere tid. Og selvom du kun kan gå på deltid, kan det stadig være hurtigere end at få en bachelorgrad, som tager mindst fire år og tager endnu længere tid, når du deltager på deltid.

Finansiel investering

Fordi du bruger mindre tid i skolen og tager færre kurser for at opnå din grad, er en associeret grad i datalogi ofte meget mere overkommelig end at tjene en bachelorgrad. Hvis du også tager højde for omkostningerne til bøger og forsyninger, betyder det at tage færre kurser også lavere omkostninger for dem.

Karriereudsigter

Det er vigtigt at bemærke, at mens mange arbejdsgivere foretrækker, at kandidater har mindst en bachelorgrad for nogle roller, er der andre, der ansætter kandidater med en associeret grad og en vilje til at gennemføre on-the-job træning.

En associeret grad i datalogi kan forberede dig til mange forskellige entry-level-stillinger, herunder:

IT support specialist

IT-supportspecialister arbejder i organisationer, der fejlfinder fejl med computere, digitale systemer og relateret teknologi. De kan give hjælp over telefonen eller chatten og vejlede den person, der oplever et problem, gennem grundlæggende fejlfindingstrin. De vurderer også problemer, eksperimenterer med løsninger og retter fejl personligt.

web-udvikler

En webudvikler skaber den funktionelle struktur af et websted eller en webapplikation ved hjælp af programmeringssprog. De samarbejder med webdesignere for at organisere et websteds indhold, tilføje interaktive elementer og gøre webstedet tilgængeligt. Udviklere kan også oprette og administrere back-end-databasen og sikre, at dokumenter, indhold og interaktive funktioner fungerer, og at brugere kan få korrekt adgang til disse elementer.

Systemadministrator

En systemadministrator administrerer alle aspekter af en organisations netværk og computersystemer, herunder funktionalitet, opdateringer og sikkerhed. Entry-level administratorer er typisk ansvarlige for at hjælpe senior teammedlemmer med at yde teknisk support til brugere, overvåge daglig aktivitet, identificere potentielle fejl eller sikkerhedsrisici og installere opgraderinger.

Applikationsudvikler

En applikationsudvikler er specialiseret i at skabe, programmere og opdatere softwareapplikationer til internettet, computere og mobile enheder. De samarbejder med UI/UX-designere for at skabe indholdsrammer og bestemme nødvendige funktioner, og derefter bruger de programmeringssprog som Objective-C, Swift, Java, Ruby og Rust til at udvikle de interaktive funktioner, layout, grafik og andre elementer, der gør ansøgningsarbejde. De kan også udvikle nye funktioner eller rette fejl for at sikre, at appen fungerer så effektivt som muligt.

Softwareudvikler

En softwareudvikler skaber programmer til en række forskellige anvendelser på forskellige enheder, herunder computere, mobile enheder, medicinsk udstyr, værktøjer og andre. Nogle udviklere fokuserer måske kun på at skabe de netværk eller operativsystemer, der administrerer vigtige enhedsfunktioner.

Fælles opgaver omfatter vurdering af brugerbehov, samarbejde med designere om at etablere rammer og funktionalitet, programmering af interaktivitet og funktionalitet, skrivning af effektiv kode og rettelse af fejl.

Relateret: Datalogi løn og karriere med en associeret grad

Jobudsigt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes erhverv inden for computer- og informationsteknologi at vokse med 11 % mellem 2019 og 2029. Dette er meget hurtigere end landsgennemsnittet for alle erhverv, som er 4 %.

Videregående uddannelse

Efter at have opnået en associeret grad, kan du fortsætte din uddannelse ved at opnå en bachelorgrad i datalogi, datateknik, IT eller et beslægtet område. Du kan derefter opnå en master- eller doktorgrad inden for et datalogisk område, hvis du gerne vil undervise på kollegialt niveau, påtage dig en seniorrolle eller forfølge en rolle med komplekse ansvarsområder. At forfølge en højere grad kan føre til øget indtjeningspotentiale og karrierefremgang.

Carl Clemmensen
Carl Clemmensen Da teknologiområdet byder på en bred vifte af muligheder, er du i stand til at vælge mellem mange forskellige uddannelsesveje for at finde den tekniske karriere, du ønsker. Hvis du er interesseret i at forfølge en datalogi-rolle, men ønsker at investere færre timer og færre penge i en grad, kan du overveje at få en associeret grad i datalogi. At forstå, hvad programmet involverer, og hvad du får ud af at gennemføre programmet, kan hjælpe dig med at afgøre, om dette er den bedste uddannelsesmulighed for dine karrieremål.