Hvad Er Kvalitative Faktorer?

En virksomheds succes afhænger af, hvor godt de kan analysere relevant information for at træffe forretningsbeslutninger, der fører til vækst. De kan bruge både kvalitative og kvantitative faktorer til at hjælpe med at træffe de vigtige beslutninger. Forståelse af kvantitative faktorer kan hjælpe dig med bedre at analysere de faktorer, der bidrager til dens succes, hvilket fører til stærkere og mere stabil vækst generelt.

I denne artikel undersøger vi, hvad kvalitative faktorer er, nogle eksempler på disse faktorer, hvordan de adskiller sig fra kvantitative faktorer, og hvordan man udfører en kvalitativ analyse.

Relateret: Hvad er ledelsesregnskab?

Hvad er kvalitative faktorer?

Kvalitative faktorer er resultater, som du ikke kan kvantificere med hårde data. Selvom numeriske data ikke bruges til at måle dem, er kvalitative faktorer stadig utroligt indflydelsesrige, fordi de repræsenterer den måde, offentligheden opfatter en virksomhed og dens drift på, og hvordan den opfattelse kan påvirke bundlinjen.

For eksempel, selvom indflydelsen af ​​et nyt logo – en kvalitativ faktor – på en virksomheds indtjening i et bestemt kvartal måske ikke umiddelbart er håndgribelig, kan du klart forvente, hvordan et øget arbejdsudgift kan påvirke overskuddet og indtægterne. Det nye logo kan tiltrække en helt ny demografi af potentielle købere, øge fortjenesten og stimulere væksten, ligesom et øget arbejdsudgift ville give mulighed for mere salg.

Eksempler på kvalitative faktorer

Der er mange kvalitative faktorer, der, på trods af at de er svære at måle med tal, kan have en stærk indflydelse på en virksomhed og dens overskud, herunder:

Brand omdømme

En virksomheds eller virksomheds brand får det til at skille sig ud, uanset om det er gennem et kreativt visuelt design, en definerende ideologi eller en blanding af begge. De beslutninger, en virksomhed træffer, påvirker deres omdømme over for offentligheden og deres målgruppe som virksomhed eller organisation. At træffe beslutninger, der afspejler et brand positivt, kan øge tilliden til dets produkter eller tjenester og fremme vækst. En organisation, der opdaterer sin visuelle stil, kan for eksempel opleve, at kunder føler en fornyet følelse af tillid og tillid til deres produkt som et resultat.

Relateret: 4 trin til at opbygge et brand

Medarbejdernes moral

Medarbejdermoralen beskriver medarbejdernes overordnede syn på deres arbejdsplads. Afhængigt af niveauet af medarbejdermoral i et job, kan deres produktivitet svinge, hvilket påvirker det samlede output og ydeevne. Moralen er højere, når medarbejderne føler sig opmuntrede og motiverede på arbejdet, hvilket fører til højere produktivitet og bedre arbejdsindsats.

Hvis du for eksempel overvejer at udvide dit kontorlokale, kan det virke intuitivt at vælge den mest økonomisk effektive plan, der findes. Men at overveje medarbejdernes behov og tage hensyn til nogle af dine beslutninger til, hvad der vil booste deres moral, kan i sidste ende have en mere positiv indflydelse på produktiviteten.

Produktkvalitet

Kvaliteten af ​​et produkt afspejler de materialer, en virksomhed har valgt at arbejde med, og den kreative proces, der indgår i det endelige produkt. Jo højere kvalitet et produkt er, jo mere sandsynligt er det, at det tiltrækker potentielle kunders opmærksomhed. Overvejelse af kvaliteten af ​​de materialer, du køber – og den ønskede kvalitet af det færdige produkt – kan hjælpe dig med at træffe beslutninger, der er i virksomhedens bedste interesse og dens forventede omsætning.

En skosælger, der for eksempel leder efter nyt læder, skal muligvis vælge mellem et læder af højere kvalitet, der er dyrere, eller læder af lavere kvalitet, der er billigere. At vælge læder af højere kvalitet gør deres sko stærkere og mere robuste, hvilket kan øge salget og stimulere interessen for deres produkt.

Kundetilfredshed

Kundetilfredshed er den overordnede tilfredsstillelse, kunder føler for et produkt eller en tjeneste. Kundens mening – og evnen til at holde dem interesserede i et produkt – kan have en positiv indflydelse på en virksomheds eller organisations levetid og salg. Jo mere en virksomhed kan tilfredsstille sine kunders behov, jo større sandsynlighed er der for, at de vender tilbage for produktet eller tjenesten i fremtiden og føler sig loyale over for det, de producerer.

Implementering af programmer, der er målrettet mod at forbedre kundens oplevelse, uanset om det er gennem et udvidet kundesupportteam eller et nyt belønningsprogram, der fremmer brandloyalitet, kan inspirere kunder til at føle sig mere forbundet og tilfredse med en virksomhed eller et produkt, og kan derfor hjælpe med at booste salget .

Relateret: Alt hvad du behøver at vide om kundetilfredshed

Investorer

Fordi investorer er nogle af de mest indflydelsesrige interessenter, der opretholder en virksomhed, kan deres meninger om virksomheden eller produktet hjælpe med at guide den retning, organisationen vokser i. Hvem de er, hvad deres forretningsbaggrund er, og hvordan de har det med forretningsbeslutninger, kan påvirke retning organisationen vokser i.

For eksempel, hvis virksomheden ønsker at ekspandere til nye markeder, kan de fokusere på markeder, som investorer ville være mere modtagelige over for, hvilket kan øge deres tilfredshed og loyalitet.

Konkurrencefordel

Et produkt eller en tjeneste, der har en konkurrencefordel, har differentieret sig i sin branche og er mere tiltalende for forbrugerne. At vænne sig til nye teknologier og omfavne ændringer for et produkt kan øge en virksomheds konkurrencefordel på markedet og lokke nye kunder.

At holde et produkt moderne hjælper det med at skille sig ud som et unikt produkt eller en service, som forbrugernes behov. For eksempel kan en renserivirksomhed beslutte at oprette en onlineapplikation, der hjælper kunder med at holde styr på deres tøj og give advarsler og notifikationer til afhentning, hvilket øger både komfort og bekvemmelighed. Dette giver renseriet en konkurrencefordel, som de ellers ikke ville have haft, og deres forretning vil sandsynligvis se vækst.

Fællesskab

Afhængigt af hvor virksomheden er placeret, hvad virksomheden laver og hvordan den opererer, kan indflydelsen af ​​individuelle valg på det omgivende samfund påvirke deres opfattelse af organisationen og dens omdømme som helhed. Hvordan individuelle beslutninger afspejler virksomhedens eller organisationens fællesskab, kan hjælpe medarbejderne med at indtage de mest fordelagtige positioner med hensyn til lokal drift og finde måder at tjene samfundet på.

For eksempel kan en organisation give medarbejdere mulighed for at bruge tid på at deltage i frivillige indsatser i samfundet. Dette kan have en stadig mere positiv indvirkning ved at demonstrere en virksomheds engagement og opmuntre medlemmer af lokalsamfundet til at lære mere om, hvad det gør.

Ledelse

Afhængigt af organisationens struktur vil ledelsesteams sandsynligvis være meget indflydelsesrige i deres forhold til andre medarbejdere og kunder. Vedligeholdelse af et sundt forhold mellem ledelse og medarbejdere samt mellem ledelse og forbrugere kan hjælpe med at sikre, at den demografiske målgruppe stoler lige så meget på virksomhedens lederskab, som de stoler på virksomhedens produkt eller service.

En virksomhed med et stabilt ledelsesteam kan for eksempel opleve, at ændringer i den interne politik er lettere at foretage på grund af den tillid, de har etableret. At holde disse faktorer i tankerne, når de træffer forretningsbeslutninger, kan føre til positive ændringer for virksomheden.

Relationer

De relationer, du fremmer med andre virksomheder, leverandører eller interessenter, kan styrke en virksomheds professionelle netværk og højne dens omdømme blandt ligesindede. Indflydelsen af ​​en leders eller leders beslutninger på deres professionelle relationer kan styre de beslutninger, de træffer, og booste virksomhedens vækst på lang sigt.

For eksempel kan en lille virksomhedsejer, der primært sælger deres produkter på et landmandsmarked, opleve, at opretholdelse af positive relationer med andre leverandører styrker deres forretning og synlighed. Dette kan påvirke dem til at fortsætte med at fokusere deres indsats på at sælge i det pågældende område og derfor styrke disse relationer, hvilket fører til andre muligheder med disse professionelle kontakter, som tiden går.

Relevans

Prioritering af relevans hjælper med at fastholde en virksomhed og et produkt eller en tjeneste i forbrugernes bevidsthed. Vedligeholdelse af relevans kan også hjælpe dig med at etablere et produkt eller en tjeneste blandt målgruppen, hvilket fører til, at forbrugere pålideligt går til den pågældende virksomhed, når de har brug for et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste.

En virksomhed, der for eksempel regelmæssigt opdaterer deres reklamemateriale, kan opleve, at deres udbredelse stemmer overens med alle nye produkter, hvilket øger deres relevans og fastslår deres værdi.

Kvalitative vs. kvantitative faktorer

Kvantitative og kvalitative faktorer bruges både til at analysere de risici, der er forbundet med forretningsbeslutninger, og er indflydelsesrige til at forudsige og analysere en virksomheds vækst. Der er dog et par vigtige forskelle mellem de to.

Kvalitative faktorer er dem, som data ikke let kan kvantificere eller måle. Disse faktorer er afhængige af subjektiv viden, der følger med at forstå en virksomheds ins og outs, og hvordan eksterne variabler kan påvirke dem.

Kvantitative faktorer, såsom en cost-benefit eller trendanalyse, giver kvantificerbare beviser til at vejlede ledelsesrevisorer i at udvikle deres strategi. Disse metoder er afhængige af hårde data og formellige ligninger for at beregne de mange måder, hvorpå en forretningsbeslutning kan være rentabel.

Hvordan man udfører en kvalitativ analyse

At udføre en kvalitativ analyse kan hjælpe en virksomhed med at bestemme strategiske muligheder for vækst. Følg disse trin for at udføre en kvalitativ analyse:

1. Lav en liste over faktorer, der påvirker virksomheden

Start din kvalitative analyse med at lave en liste over faktorer, der påvirker virksomheden. Selvom det er sandsynligt, at de fleste af de kvalitative faktorer, vi har diskuteret, påvirker en virksomhed, skal du angive faktorerne i prioriteret rækkefølge, afhængigt af hvor meget indflydelse de har, for at hjælpe dig med at indsnævre, hvor dit fokus skal være for at få de resultater, du' leder efter.

For eksempel kan en samkørselsvirksomhed angive samfundets omdømme lavere end kundernes omdømme, da deres kunder er mere tilbøjelige til at påvirke offentlighedens opfattelse.

2. Ranger hver faktor i form af positiv eller negativ indflydelse

Rangering af hver faktor i forhold til, hvor positivt eller negativt det påvirker virksomheden, kan hjælpe dig med at træffe din beslutning. Bestem de positive eller negative påvirkninger, din beslutning vil have på hver faktor, og rangordner dem i forhold til, hvor stærk du forventer, at indflydelsen er.

For eksempel overvejer en virksomhed et partnerskab med en ny virksomhed. Denne beslutning ville påvirke offentlighedens interesser positivt og samtidig have en neutral effekt på mærkets omdømme. Hvis virksomheden har rangeret de forskellige kvalitative faktorer og besluttet, at den offentlige interesse i øjeblikket er mere af prioritet end at forny deres brands image, kan de beslutte at gå igennem partnerskabet.

I sidste ende afhænger placeringerne af virksomhedens unikke behov samt hvad organisationens mål er.

3. Analyser faktorerne og vurder de næste trin

Når du har fastslået den potentielle indflydelse af forretningsbeslutningen på hver kvalitativ faktor, skal du analysere alle faktorerne på samme tid. Brug prioritetslisten til at hjælpe dig med at bestemme, hvor meget din beslutning kan påvirke hver faktor. Brug en virksomheds mål som rettesnor, og overvej, om det, du planlægger, kan føre til det ønskede resultat.

Bent Hoffmann
Bent Hoffmann En virksomheds succes afhænger af, hvor godt de kan analysere relevant information for at træffe forretningsbeslutninger, der fører til vækst. De kan bruge både kvalitative og kvantitative faktorer til at hjælpe med at træffe de vigtige beslutninger. Forståelse af kvantitative faktorer kan hjælpe dig med bedre at analysere de faktorer, der bidrager til dens succes, hvilket fører til stærkere og mere stabil vækst generelt.