Hvad Er Kontoafstemning: Definition Og Hvordan Det Fungerer

Mange virksomheder og folk afstemmer deres konti for at sikre, at de har en god økonomisk status. Afstemning af dine konti er en fantastisk måde at opdage svigagtige opkrævninger eller monetære uoverensstemmelser på dine forskellige bankkonti. I denne artikel vil vi definere kontoafstemning, de forskellige metoder i processen og hvordan man udfører kontoafstemning.

Hvad er kontoafstemning?

I regnskab refererer kontoafstemning til processen med at sammenligne interne økonomiske poster med eksterne månedlige opgørelser for at sikre, at de er enige. Hvis du f.eks. har købt en sweater til 20 USD, vil du gerne sikre dig, at der ikke kun blev brugt 20 USD, men at 20 USD forlod din konto og blev afspejlet i dit kontoudtog. Du kan bruge din butikskvittering til at sammenligne det beløb, du blev opkrævet med dit kontoudtog, for at bekræfte dette.

Hvorfor skal du afstemme konti?

Det er vigtigt at afstemme dine finansielle konti regelmæssigt for at sikre, at du ved, hvor mange penge du har, og hvor de bliver brugt. Hvis der er overtræk på dine konti, overdebiteringer eller tilfælde af svindel, er det bedst at vide det før snarere end senere. Dette kan potentielt spare dig penge i fremtiden. Hvis du har en revisor, vil en afstemning af dine konti hjælpe dem med at producere pålidelige regnskaber. Hvis du har en virksomhed, er det lige så vigtigt at udføre kontoafstemning, som det sikrer en nøjagtig balance.

Relateret: Lær om at være revisor

Metoder til kontoafstemning

Uanset om du udfører kontoafstemning som enkeltperson eller for din virksomhed, skal processen udføres på en rutinemæssig, regelmæssig basis for at undgå økonomiske uoverensstemmelser. Her er de to metoder til kontoafstemning:

1. Dokumentationsgennemgang

Betragtet som den mest almindelige metode til kontoafstemning, består dokumentationsgennemgang i at gennemgå enhver dokumentation for at sikre, at det brugte beløb er lig med det registrerede beløb. Denne metode udføres ofte gennem regnskabssoftware. For eksempel kan du opleve, at din udlejer har opkrævet for meget for lejen efter at have kigget på dokumentationen. Du kan derefter tale med din udlejer for at få refusion for det beløb, du blev opkrævet for meget. Uden at bruge dokumentationsgennemgang, ville du ikke have bemærket, at du blev overopkrævet for husleje.

2. Analytics gennemgang

Analysemetoden måler tidligere kontoaktivitet eller historiske aktivitetsniveauer for at estimere det beløb, der skal afspejles på kontoen. For eksempel, baseret på historisk kontoaktivitet, anslår din virksomhed 50.000 USD i årlig omsætning. Din virksomheds nuværende omsætning er 5.000 USD, hvilket er meget lavere end det oprindeligt forventede. Lad os så sige, at en revisor fandt en fejl i det registrerede nummer. At rette op på dette for at afspejle en meget tættere – eller den korrekte – indtægt ville balancere regnskaberne.

Relateret: Lær om at være revisor

Sådan udfører du kontoafstemning

For at bekræfte, at den pengeværdi, der forlader din konto, er det samme beløb, der er brugt, er det vigtigt at udføre kontoafstemningsprocessen. Begge beløb skal balancere ved udgangen af ​​regnskabsperioden. At forstå, hvordan man udfører kontoafstemning, er afgørende for at hjælpe med at afsløre potentielt tyveri eller svigagtige transaktioner. Når du først forstår, hvordan du balancerer disse optegnelser, vil du være i bedre økonomisk sundhed. Her er de trin, du skal tage, når du udfører kontoafstemning:

1. Sammenlign dine poster med dit kontoudtog

Først skal du have både de interne og eksterne optegnelser ved hånden. Når du har dem, skal du gennemgå dem og opdage eventuelle forskelle i de gennemførte transaktioner. For eksempel, hvis du har købt dagligvarer for 100 USD, vil du gerne se 100 USD afspejlet på din bankkonto og omvendt. For at rette eventuelle fejl skal dette bevises. I dette tilfælde tjener dokumentationen som dit bevis.

2. Identificer eventuelle uoverensstemmelser

For at identificere en uoverensstemmelse skal du søge efter gebyrer på din kvittering, som ikke afspejles på din bankkonto og omvendt. Overvej omhyggeligt for at sikre, at de penge, der forlader din konto, og de penge, der bliver brugt, er registreret på begge poster. Hvis du opdager nogen situationer, hvor en balance blev afspejlet på det ene middel, men ikke på det andet, er dette et tegn på en uoverensstemmelse. Hvis der er uoverensstemmelser, skal du afhjælpe situationen ved at tilføje de korrekte transaktioner til begge poster.

Hvis du f.eks. har brugt penge på en ny bog, og debiteringen vises på din kvittering, men ikke på dit kontoudtog, er der opstået en fejl. Hvis debiteringen er vist på både din kvittering og dit kontoudtog, er disse to dog balanceret, og kontoen er afstemt. Det er vigtigt at bemærke, at dette skal gøres for alle dine transaktioner. Derudover vil nogle gebyrer tage længere tid, før de afspejles på dit kontoudtog, så det er vigtigt at give debiteringerne en anstændig tid til at nå dit kontoudtog, før du fortsætter.

Selvom det ikke altid er tilfældet, er det muligt, at din bank har lavet en fejl. Dette kan omfatte dobbeltarbejde, udeladelser og unøjagtig rapportering. Alt dette kan forårsage, at begge poster bliver mærket som ubalancerede. Sådanne fejl skal rettes på journalerne for at afspejle det korrekte beløb. I denne situation skal du ikke være bange for at ringe til sælgeren eller virksomheden for at bekræfte debiteringen.

3. Balancer posterne

Når du har sammenlignet de eksterne og interne økonomiske dokumenter og rettet eventuelle uoverensstemmelser, har du balanceret begge konti og har derfor opnået kontoafstemning. Det betyder, at du eller din virksomhed er økonomisk sund.

Relateret: 16 regnskabsjob, der betaler godt

Erika Callesen
Erika Callesen Mange virksomheder og folk afstemmer deres konti for at sikre, at de har en god økonomisk status. Afstemning af dine konti er en fantastisk måde at opdage svigagtige opkrævninger eller monetære uoverensstemmelser på dine forskellige bankkonti. I denne artikel vil vi definere kontoafstemning, de forskellige metoder i processen og hvordan man udfører kontoafstemning.