Hvad Er Faserne Af En Kandidatindkøbsstrategi?

Hvis du er en ansættelseschef eller en personalemedarbejder, skal du muligvis træffe vigtige ansættelsesbeslutninger. Sourcing af kandidater kan være en nyttig måde at øge kvaliteten af ​​ansøgere og sikre, at du vælger den rigtige person til jobbet. Forståelse af de forskellige strategier, der indgår i kandidat sourcing, kan hjælpe dig med lettere at implementere dem i dine nuværende talent sourcing processer. I denne artikel definerer vi kandidat sourcing, diskuterer forskellene mellem kandidat sourcing og rekruttering og tilbyder en liste over forskellige kandidat sourcing strategier.

Relateret: 18 effektive rekrutteringsstrategier til brug

Hvad er kandidatsourcing?

Sourcing af kandidater, eller talent sourcing, er en forfining af rekrutteringsprocesser for at hjælpe med at forbedre kvaliteten af ​​ansøgere og øge kandidatengagementet. Når du bruger kandidatsourcing til at finde og engagere sig med potentielle ansættelser, er ansættelsesorganisationen ofte den første part, der tager kontakt. De potentielle ansættelser, de kontakter, søger måske eller ikke aktivt efter ny beskæftigelse, hvilket gør kvaliteten af ​​interaktioner og stillingens attraktivitet til en vigtig del af indkøbsprocessen. Sorcing af kandidater omfatter flere effektive strategier og sigter mod at opfylde følgende mål:

  • Tiltræk kandidater
  • Forøg kvaliteten af ​​applikationer
  • Forbedre kandidatengagementet
  • Øg chancerne for en vellykket ansættelse
  • Forbedre kandidatoplevelsen

Relateret: Sourcing vs. Rekruttering: Definitioner og nøgleforskelle

Hvordan adskiller kandidatsourcing sig fra rekruttering?

Typisk finder kandidatsourcing sted tidligt i søgningen efter kvalificerede kandidater. Mange af de strategier, der går ind i ansøgers sourcing, involverer at definere kravene til stillingen, oprette en liste over ønskelige hos ansøgere og bestemme, hvilke kanaler du har tænkt dig at bruge til at annoncere for ansøgere. Typisk bruger organisationer deres egne personaleafdelinger til at gennemføre alle faser af kandidatindkøbsstrategier.

Alternativt begynder rekruttering typisk efter de foreløbige planlægningsfaser af kandidatindkøb. Ofte samarbejder organisationer med rekrutteringsbureauer, der studerer deres kandidats sourcingkriterier og søger kvalificerede ansøgere. Hvis rekruttereren finder en potentiel ansættelse, forbinder de kandidaten med personaleafdelingen eller ansættelseschefen, og resten af ​​ansættelsesprocessen fortsætter.

Relateret: Trin til rekruttering af kvalitetskandidater til startups

Hvad indgår i en kandidats sourcingstrategi?

Kandidat sourcing omfatter ofte en række forskellige strategier, som du kan bruge uafhængigt eller i kombination med hinanden. Kombinationen af ​​kandidatindkøbsstrategier omfatter forskellige faser af kandidatindkøbsprocessen. Disse faser omfatter:

Oprettelse af en kandidatpersona

For at matche kandidater med ledige stillinger i din organisation, er det vigtigt at forstå kriterierne og de ønskede egenskaber hos potentielle medarbejdere. Personalepersonale kan oprette et kandidatpersona-dokument for at organisere og referere til ønskede funktioner. Disse funktioner kan omfatte færdigheder, kvalifikationer, uddannelse og erfaringsniveauer for deres ideelle medarbejder til ledige roller.

Relateret: Sådan rekrutterer du kandidater med passiv interesse

Søger lignende funktioner

Efter at have oprettet et kandidat-persona-dokument, kan det være lettere for HR-professionelle at identificere lignende egenskaber og træk ved virkelige kandidater. Nøgleord er ofte en vigtig del af denne proces, især når du bruger ansøgersporingssystemer (ATS) til digitalt at scanne og matche CV'er fra kvalificerede kandidater. Kandidatpersona-dokumentet kan blive et nyttigt referencepunkt, når du søger kandidater, hvis funktioner stemmer overens med din organisations ønskede egenskaber.

Tilslutning med ledninger

Efter at have valgt en gruppe af kvalificerede kandidater, som besidder ønskværdige egenskaber, kan personaleledere begynde at finde måder at forbinde med deres kandidater på. Dette involverer ofte at vælge, hvilken kanal der skal bruges til at kontakte deres ansøgere, såsom telefonopkald, e-mails eller professionelle netværkssider. Metoderne til at forbinde med leads kan variere afhængigt af annonceringsmidlerne, positionen og de tilgængelige kontaktoplysninger på ansøgningsmaterialerne.

Afsendelse af personlige e-mails

Hvis HR-professionelle beslutter at bruge e-mail som kommunikationsmetode med deres kundeemner, er det vigtigt at være sikker på, at de bruger personlige beskeder til hver. Personlig meddelelse kan resultere i øget kandidatengagement, flere svar og en øget chance for at opnå en succesfuld ansættelse. Dette er også en nyttig mulighed for at diskutere din organisations kultur, kerneværdier, mission og give flere detaljer om stillingen.

Værdsætte dine kandidaters tid

Hvis der søges efter kandidater, der ikke aktivt har søgt stillingen, er det vigtigt at værdsætte og respektere deres tid. For at vise værdi for din kandidats tid, skal du sørge for at svare hurtigt, give forventninger til tidslinjen for ansøgningsprocessen og give fleksible planlægningsmuligheder, når du diskuterer samtaler og yderligere diskussioner. At respektere en kandidats tid kan hjælpe med at øge engagementet, kommunikere din påskønnelse af deres indsats og øge dine chancer for at få en succesfuld ansættelse.

At pleje passive ledninger

En effektiv strategi, som ansættelsesledere og personaleprofessionelle ofte bruger, er at inkludere deres liste over passive kundeemner i deres nuværende sourcing-indsats. Passive leads er kandidater, som du tidligere har kommunikeret med, men som du ikke har ansat til tidligere stillinger. Der er to primære fordele ved at få fat i dine passive kundeemner, herunder kendskab til deres kvalifikationer og en tidligere etableret rapport.

Diversificerende kanaler

Diversificering af kanalerne for kandidatindkøb er en anden vigtig fase af processen. Dette kan omfatte at opføre jobstillinger på nye websteder, sende kolde e-mails eller kommunikere med kvalificerede personer på professionelle netværkssider. Ansættelsesledere og personalemedarbejdere kan også overveje at tilbyde en fjern- eller arbejde hjemmefra mulighed for relevante stillinger for at udvide og diversificere puljen af ​​potentielle kandidater.

Herunder offline netværk

Mange kandidatindkøbsstrategier sker online og gennem digitale kommunikationsformer. Det er vigtigt at huske muligheden for offline netværk og møde kvalificerede personer ansigt til ansigt. Dette kan omfatte deltagelse på jobmesser eller spørger inden for personlige og professionelle netværk. At få kontakt til kvalificerede kandidater personligt kan hjælpe dig med at skabe mere personlige forbindelser, øge engagementet og nemmere bestemme deres kompatibilitet med rollen.

Eksperimenterer

At blive kreativ og finde innovative måder at forbinde med potentielle medarbejdere er en vigtig del af en succesfuld kandidatindkøbsstrategi. Forskellige typer stillinger kræver forskellige kvalifikationer og personlighedstyper. Brug af en række strategier til at finde, kommunikere og engagere sig med mennesker med forskellig baggrund og kommunikationsstil kan være en effektiv måde at parre unikke kandidater med stillinger, der passer til deres evner.

Morten Jacobsen
Morten Jacobsen Hvis du er en ansættelseschef eller en personalemedarbejder, skal du muligvis træffe vigtige ansættelsesbeslutninger. Sourcing af kandidater kan være en nyttig måde at øge kvaliteten af ansøgere og sikre, at du vælger den rigtige person til jobbet. Forståelse af de forskellige strategier, der indgår i kandidat sourcing, kan hjælpe dig med lettere at implementere dem i dine nuværende talent sourcing processer. I denne artikel definerer vi kandidat sourcing, diskuterer forskellene mellem kandidat sourcing og rekruttering og tilbyder en liste over forskellige kandidat sourcing strategier.