Hvad Er Eksterne Interessenter?

Interessenter spiller en vigtig rolle i forretningen, både internt og eksternt. Interne interessenter har ofte en procentdel af aktier, kapital eller anden "andel" i virksomheden, men eksterne interessenter spiller en anden rolle i virksomheden. Eksterne interessenter oplever stadig virkningerne af virksomhedens aktiviteter, men ejer sjældent nogen aktier eller ejerskab af virksomheden. I denne artikel diskuterer vi, hvad eksterne interessenter er, forklarer vigtigheden af ​​at have eksterne interessenter og undersøger, hvilke typer af eksterne interessenter, som virksomheder kan have.

Hvad er eksterne interessenter?

Eksterne interessenter er personer eller faktorer, der opererer uden for virksomhedens interne anliggender, men som stadig oplever risiko baseret på virksomhedens præstation. Kunder kan for eksempel være eksterne interessenter for enhver virksomhed. Fordi kunden oplever risiko baseret på virksomhedens præstation, falder de ind under kategorien eksterne interessenter.

Eksterne interessenter kan omfatte mange mennesker og faktorer, der påvirker, hvordan en virksomhed fungerer, og som oplever virkningerne af en virksomheds daglige drift. Interessenter får typisk noget ud af virksomhedens produkter eller tjenester og hjælper ofte med at holde virksomheder ansvarlige i deres brancher. For eksempel, hvis en produktionsvirksomhed producerer varer af lavere kvalitet, kan deres kunder klage eller boykotte produkterne og dermed holde virksomheden ansvarlig gennem eksterne interessenter.

Læs mere: 6 typer virksomhedsinteressenter

Betydningen af ​​eksterne interessenter

Eksterne interessenter spiller en vigtig rolle i enhver virksomheds drift. Ved at overvåge forretningsaktiviteter, købe produkter eller tjenester og skabe grundlæggende forventninger hjælper eksterne interessenter som kunder og offentlige reguleringer med at sikre et sikkert og retfærdigt marked. Eksterne interessenter har stor indflydelse på en virksomheds langsigtede succes.

Forskellige interessenter kan have forskellige behov fra virksomheden. En kunde kan have brug for noget helt andet end leverandører, offentlige myndigheder eller konsulenter. En kunde kan forvente et højkvalitets, overkommeligt produkt, der opfylder deres basale behov, hvorimod en offentlig tilsynsmyndighed måske har brug for, at virksomheden rapporterer produktionstal for at sikre retfærdig beskatning.

Relateret: Sådan udføres en interessentanalyse (med eksempler)

Typer af eksterne interessenter

Der er mange typer eksterne interessenter at overveje for en virksomhed. Disse kan omfatte:

Offentlige tilsynsmyndigheder

Offentlige tilsynsmyndigheder kan omfatte organisationer som IRS, der håndhæver skattelovgivning og arbejdstagersikkerhedsorganisationer som OSHA eller EPA. At beskytte forbrugernes og miljøets rettigheder og sikkerhed og sikre ordentlig beskatning er regeringens opgave, og overholdelse af regler kan påvirke alle i og uden for virksomheden.

For eksempel, hvis din virksomhed følger EPA-retningslinjerne om dumpning af spildevand, beskytter du ikke kun miljøet og følger reglerne, men du tjener også samfundets tillid. Dette kan hjælpe dig med at opbygge stærkere kunderelationer og give muligheder for nye partnerskaber ved at vise, at din virksomhed bekymrer sig om bæredygtighed og miljøet.

Kunder

Kunder er en af ​​de primære eksterne interessenter i en virksomhed. Virksomhedens aktiviteter påvirker typisk kunderne før alle andre. Hvis en virksomhed leverer et godt produkt, som kunderne elsker, skaber de en positiv effekt på de eksterne interessenter. Dette er med til at opbygge tillid hos kunderne og øger sandsynligheden for, at kunder henviser brandet til venner og familie og øger dermed virksomhedens salg og brandbevidsthed.

Relateret: Vejledning til kundeservice

Virksomhedens partnere

Når virksomheder samarbejder med hinanden, skaber de eksterne interessenter med den partnervirksomhed. Hver virksomhed er nu afhængig af den anden for at levere et produkt eller en service og oplever virkningerne af denne service. Partnerskab med en anden virksomhed er også en fantastisk måde at holde en virksomhed ansvarlig og sikre kvaliteten af ​​de produkter og tjenester, virksomheden producerer. Forretningspartnerskaber kan hjælpe virksomheder med at vokse inden for deres branche og skabe mere konkurrence.

Kreditorer

Kreditorer og långivere har en ekstern andel i en virksomhed, fordi tilbagebetalingen af ​​deres lån eller kredit afhænger af virksomhedens overordnede succes. Hvis virksomheden genererer nok kapital til at betale sine lån tilbage og holde kreditlinjer åbne, tjener kreditorer og långivere penge. Kreditorer og långivere har typisk en større ekstern andel i en virksomhed, fordi mange virksomheder, især startups, er afhængige af lån og kreditlinjer for at forblive åbne eller for at komme ind på markedet.

Fællesskaber

Samfundet omkring en virksomhed er også en ekstern interessent, fordi den virksomheds aktiviteter kan have stor indflydelse på selve samfundet. For eksempel, hvis en virksomhed donerer til hjemløse krisecentre og sponsorerer maddrev, skaber de en positiv effekt på samfundet ved at sørge for dem, der har behov. Fællesskabet ved, at virksomheden bekymrer sig om mere end blot et overskud og ønsker at opbygge meningsfulde relationer med sine kunder og medlemmer af samfundet. Dette er en fantastisk måde at fremme tillid og loyalitet fra nuværende kunder og tiltrække nye kundeemner.

Medieorganisationer

Medieorganisationer samarbejder ofte med virksomheder for at udvide deres rækkevidde og indflydelse. Det kan betyde, at medieorganisationen er en ekstern interessent hos virksomheden, fordi hvis virksomheden trives, kan den skaffe finansiering og andre ressourcer til mediet. Forbindelsen til virksomheden kan også hjælpe medieorganisationen med at vokse og skabe nye netværksmuligheder eller opbygge sit publikum.

Fagforeninger

Fagforeninger består af ansatte og entreprenører, der eksisterer uden for virksomheden, men som stadig påvirker dens interne drift. Fagforeninger forhandler om bedre lønninger, goder og arbejdsvilkår for deres dygtige håndværkere. Dette har en positiv effekt på både virksomheden og fagforeningen, hvilket kan skabe bedre arbejdsmiljøer og bedre løn samt øge niveauet af kvalitetsprodukter eller ydelser, som en virksomhed kan producere.

Læs mere: 7 typer fagforeninger og hvordan de fungerer

Kendte personer

Berømtheder samarbejder nogle gange med deres yndlingsmærker for at tilbyde sponsorering og markedsføre produkterne til deres fanskare. Disse berømtheder er eksterne interessenter, fordi de deler virksomhedens succes gennem økonomisk gevinst og yder en unik service til brandet. Hvis virksomheden klarer sig godt, kan berømtheden kreditere noget af deres bidrag til virksomhedens succes og modtage kompensation for deres tjenester.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de nævnte virksomheder er tilknyttet Bonjoures.

Fritz Nissen
Fritz Nissen Interessenter spiller en vigtig rolle i forretningen, både internt og eksternt. Interne interessenter har ofte en procentdel af aktier, kapital eller anden "andel" i virksomheden, men eksterne interessenter spiller en anden rolle i virksomheden. Eksterne interessenter oplever stadig virkningerne af virksomhedens aktiviteter, men ejer sjældent nogen aktier eller ejerskab af virksomheden. I denne artikel diskuterer vi, hvad eksterne interessenter er, forklarer vigtigheden af at have eksterne interessenter og undersøger, hvilke typer af eksterne interessenter, som virksomheder kan have.