Hvad Er EDM Marketing? : Med Fordele Og Tips Til Succes

EDM marketing, eller elektronisk direct mail marketing, er en strategi, der kan hjælpe dig med at personliggøre din eksisterende e-mail marketing indsats. Det er et effektivt værktøj til at øge dit investeringsafkast inden for det større omfang af dine marketingkampagner. Du kan bruge EDM marketing i enhver branche til at nå en række forskellige mål. I denne artikel diskuterer vi, hvad EDM-marketing er, udforsker fordelene ved at bruge det, forklarer, hvordan man opretter en EDM-kampagne, og lister tips til, hvordan du gør din så effektiv som muligt.

Hvad er EDM marketing?

EDM marketing er en taktik, der bruges til at målrette en stor gruppe af nuværende og potentielle kunder gennem multikanalkampagner. Det bruger flere medier, såsom print, sociale medier og tekstbeskeder, til at forstærke et kampagnebudskab i relaterede, men separate områder af den virkelige og virtuelle verden. Denne type markedsføring fokuserer på at opbygge relationer for at øge salget. Nogle af de mest populære typer af EDM-kommunikationsemner inkluderer:

 • Casestudier
 • Virksomhedens nyhedsbreve
 • Begivenhedsoplysninger
 • Industri nyheder
 • Nyankomne
 • Produktlanceringer
 • Genbestillinger
 • Salgspåmindelser
 • Særlige tilbud
 • Tips eller råd
 • "Vi savner dig" genforbindelser
 • "Velkommen" forbindelser

Relateret: 12 marketingtip til din marketingkampagne

EDM marketing vs. e-mail marketing

EDM er en mere dybdegående pendant til e-mail marketing. Traditionel e-mail-marketing er bred og dækker al mulig e-mail-kommunikation, der kommer fra marketing- og salgsafdelinger. Den bruger kun e-mail-kommunikationskanalerne til at opbygge en kundeliste og dele en kampagnemeddelelse. I modsætning hertil bruger EDM-marketing e-mail-blasts, som er målrettede e-mail-kampagner, som udgangspunkt for en virksomheds annonceringsindsats, men så tager den den information og udvider den til andre annonceringsprojekter.

Disse yderligere kampagner gør mere end at gentage oplysningerne i e-mail-sprængningerne. De udvider efter en e-mail-sprængning for at skabe en mere omfattende, personlig besked. Denne strategi relaterer direkte til marketing Rule of Seven, som siger, at en potentiel kunde interagerer med dit indhold og dit budskab mindst syv gange, før de skrider til handling med din virksomhed, såsom at foretage et køb eller tilmelde sig en tjeneste.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er e-mailmarketing?

Fordele ved EDM marketing

Brug af EDM marketing som en del af din virksomheds marketingkampagne er fordelagtig på følgende måder:

Fleksibilitet og alsidighed

At engagere dig i EDM-marketing giver dig mulighed for nemt at tilpasse dit indhold og dine beskeder og lave e-mails og andre indlæg, som dine kunder faktisk ønsker at læse. Når du bruger denne taktik, kan du oprette noget indhold til alle, der opfordrer til køb eller foretager en opfordring til handling. Du kan også levere indhold, der får din læser til at føle, at du har lavet netop til dem. Dette kan få dine interaktioner til at føles mere autentiske og være mere nyttige for dit publikum. Det giver dig også mulighed for at eksperimentere samtidigt med andre marketingkanaler for at finde ud af den bedste måde at sprede dit budskab på tværs af platforme.

Omkostningseffektivitet

At starte med e-mail marketing, før du udvider dine meddelelser til andre platforme, kan hjælpe med at spare dig tid, penge og ressourcer. Generelt koster det ikke meget at samle navne til en abonnentliste. Hvis du har interne marketingfolk og grafiske designere, kan du oprette dine e-mail-skabeloner og andre visuelle marketingredskaber uden hjælp fra tredjeparter, hvilket reducerer yderligere omkostninger. At blive digital kan også hjælpe med at eliminere gebyrer for udskrivning, forsendelse, levering eller placering af annoncering.

Relationsskabelse

Brug af EDM marketing giver dig mulighed for at give værdi til dine kunder uden at kræve noget fra dem til gengæld. Selvom du ofte foreslår, at de køber et produkt eller gennemser et nyt stykke indhold, koster det dem ikke noget at være på din abonnentliste og interagere med disse typer annoncer. Din liste har også allerede givet samtykke til at høre fra dig, så de er interesserede i, hvad du tilbyder.

At tale direkte til dit publikum gennem disse kanaler kan hjælpe med at opbygge tillidsbånd til dem og gøre dem mere tilbøjelige til at engagere sig i dit indhold og konvertere til en betalende eller tilbagevendende kunde.

Datasporing

Det kan være nemt at måle fremskridtene for dine kampagner ved hjælp af EDM-marketing takket være de værktøjer, du bruger i oprettelsen. Mange af dine indholdsstyringssystemer og designværktøjer findes online og har indbyggede funktioner, der hjælper dig med at overvåge metrics, der er relevante for dit indhold og kampagner. At have disse data kan hjælpe dig med at træffe mere informerede beslutninger om fremtidige kampagner.

Sådan opbygger du en EDM-kampagne

Brug disse trin til at lære, hvordan du opbygger en EDM-kampagne:

1. Vælg en tjenesteudbyder

Vælg mellem en række forskellige e-mail-tjenesteudbydere (ESP'er) for at hjælpe dig med at oprette dine første e-mail-kampagner. Disse tredjepartssystemer kan oprette indholdsmaterialer, spore data og give en værtsplacering til at oprette og redigere din abonnentliste. Overvej at drage fordel af gratis prøveversioner med ESP-programmer for at finde ud af, hvilken der tilbyder de funktioner, du ønsker, og hvilken der fungerer bedst med din kampagnemodel.

2. Byg din liste

Din abonnentliste er et nøgleelement i hele din EDM-kampagne. Konsekvent gennemgang og reevaluering af det for at eliminere falske adresser og inaktive eller suspenderede konti kan hjælpe dig med at nå ud til netop din legitime målgruppe. Upload af din liste til din ESP kan hjælpe dig med at fuldføre disse opgaver. Vælg en strategi for opbygning af e-mail-lister for at hjælpe dig med at få flere abonnenter. Nogle muligheder omfatter:

 • Gå offline: Få folk til at tilmelde sig din abonnentliste offline, f.eks. at tilbyde en tilmeldingsformular ved personlige begivenheder eller møder.

 • Give lead-incitamenter: Tilbyd engagerende salgsfremmende muligheder som gratis prøveversioner, rabatkoder eller quizzer for at lokke medlemmer af din målgruppe til at abonnere på listen.

 • Opsætning af en landingsside: Opret en landingsside på dit websted, hvor du kan dirigere alle potentielle abonnenter og bruge links på dine andre kanaler til at pege på indholdet.

 • Brug af forskellige værktøjer: Inkluder en række forskellige måder, hvorpå folk kan abonnere på din liste, såsom formularer, pop op-bokse og flydende knapper.

3. Opdel din liste

For yderligere at personliggøre dine EDM-beskeder, sektion af din liste for at oprette grupper til målrettet markedsføring. Hvordan du laver dine segmenter afhænger af dine mål og de oplysninger, du indsamler fra abonnenter. Nogle af de mest almindelige segmenteringskategorier inkluderer:

 • Demografisk: Ser på specifikke karakteristika for dit publikum, såsom alder, køn, etnicitet, indkomst og andre faktorer på overfladeniveau

 • Psykografisk: Ser på interesser og personligheder hos dit publikum, såsom hobbyer eller livsmål

 • Geografisk: Ser på, hvor medlemmer af dit publikum bor, såsom land, region, stat, amt eller by

 • Behavioral: Ser på, hvordan dit publikum interagerer med dit brand og dit indhold, såsom deres forbrugsvaner, browservaner og brandloyalitet

4. Opret en e-mail-kampagne

Start din EDM-kampagne med e-mail marketing. Send en e-mail-blast til et segment af din liste. Hold e-mailen på mærket, gør den visuelt tiltalende, og brug en fængende emnelinje til at lokke dit publikum til at engagere sig i det.

Relateret: 7 typer e-mailmarketing, du bør sende

5. Opret autosvar

Autoresponders er e-mails, der automatisk sendes til abonnenter baseret på bestemte handlinger, de foretager, kaldet triggere. Disse handlinger kan omfatte ting som at tilmelde sig en liste, produktanbefalinger, fødselsdagshilsener eller fakturerings- og forsendelsesbekræftelser. At sende disse typer e-mails personaliserer dine marketingbudskaber yderligere og holder din virksomhed i kontakt med forbrugerne uden at skabe en masse ekstra manuelt arbejde.

6. Spor dine resultater

At holde styr på analyser kan hjælpe dig med fuldt ud at forstå, hvilken effekt dine kampagner har på dine marketingmål. Mange ESP-programmer giver dig automatiseret metrisk sporingsinformation på områder som:

 • Åbningsrate: Hvor mange personer åbner en e-mail

 • Klikrate: Hvor mange mennesker klikker på et link i en e-mail

 • Listevækstrate: Hvor mange nye personer abonnerer på din liste

 • E-mail-delingsrate: Hvor mange mennesker deler din e-mail online

 • Afmeldingsrate: Hvor mange personer, der afmelder sig fra din liste

Relateret: 20 Marketing Metrics og KPI'er

7. Opret andre kampagner

EDM er en succes, fordi det kan hjælpe dig med at udvide dine marketingstrategier til andre kanaler end blot e-mails. Dine individuelle virksomhedsmål kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke andre kanaler du kan bruge til at sprede dit budskab. Nogle kan omfatte:

 • Betal-per-klik-annoncer
 • Trykt reklame
 • Annoncering på sociale medier
 • SMS-beskeder
 • Web push-meddelelser

Tips til at lave en EDM-strategi

Brug disse tips til at hjælpe dig med at skabe den mest effektive EDM-strategi:

Gå mobil

Mange mennesker bruger deres mobile enheder til at tjekke e-mail, surfe på internettet og besøge apps og platforme på sociale medier. At optimere din EDM-strategi og dit indhold til mobil kan hjælpe dig med ikke kun at nå ud til flere potentielle kunder, men også gøre deres interaktion med dig mere behagelig. Dette kan føre til bedre konverteringsrater.

Udfør test

Når du opretter grafik og layout i dit indholdsstyringssystem, skal du køre test for at sikre, at det ser ens ud, når det sendes til kunder på forskellige enheder, som det gør på din skærm. Du kan også overveje at køre A/B- eller splittest på dine faktiske kampagner for at se, hvilke elementer og ændringer der giver bedre konverteringer eller resultater. Test kan hjælpe dig med at beslutte, hvilket indhold der er mest effektivt, og det kan også informere dig om de bedste tidspunkter på dagen til at sende dine e-mails eller poste og dele dine oplysninger med andre kanaler.

Brug leadprofilering

Jo mere du kan lære om dine abonnenter, jo bedre kan du segmentere dit publikum og målrette dine kampagner. Leadprofilering kan hjælpe dig med at lære mere om dine kunder og potentielle kunder. Overvej at udsende periodiske undersøgelser for at indsamle oplysninger eller bede om bestemte præferencer på dine indtagslister for at hjælpe med at opbygge disse profiler.

Liva Greve
Liva Greve EDM marketing, eller elektronisk direct mail marketing, er en strategi, der kan hjælpe dig med at personliggøre din eksisterende e-mail marketing indsats. Det er et effektivt værktøj til at øge dit investeringsafkast inden for det større omfang af dine marketingkampagner. Du kan bruge EDM marketing i enhver branche til at nå en række forskellige mål. I denne artikel diskuterer vi, hvad EDM-marketing er, udforsker fordelene ved at bruge det, forklarer, hvordan man opretter en EDM-kampagne, og lister tips til, hvordan du gør din så effektiv som muligt.