Guide Til Belastningstest: Definition, Fordele, Trin Og Tips

Guide Til Belastningstest: Definition, Fordele, Trin Og Tips

Implementering af et effektivt belastningstestsystem kan hjælpe med at øge kundetilfredsheden og reducere omkostningerne til reparation af system eller applikationer. Uanset formålet med teknologien, kan du bruge belastningstest til at hjælpe med at løse problemer tidligere i udviklingsprocessen. At forstå værdien af ​​belastningstest og etablere specifikke krav for at evaluere effektiviteten i din virksomhed kan hjælpe med at opretholde din kundebase. I denne artikel definerer vi, hvad belastningstest er, beskriver dens fordele, giver syv trin til, hvordan du bruger det, og giver nyttige tips.

Hvad er belastningstest?

Belastningstest er praksis med at skabe færdige produktionssimuleringer af applikationer eller systemer. Design- og udviklingsteams bruger ofte denne proces til at afgøre, om det, de bygger, vil fungere eller udføre som forventet. Brug af belastningstest kan hjælpe med at give målinger af:

 • Interaktionssvartid: Dette refererer til måling af den tid, det tager for indhold at indlæse, efter at en interaktion har fundet sted, som at nogen klikker på en navigationslinje for at få adgang til en ny side eller klikker på afspil på en indlejret video.
 • Applikations- eller systembrudpunkt: Brudpunktet refererer til potentielle problemer med applikations- eller systemindlæsning, når der er høje koncentrationer af brugere, der har adgang til det, som folk, der køber koncertbilletter, når de først kommer til salg.
 • Produktionsgennemstrømningshastighed: Denne måling hjælper med at identificere den hastighed, hvormed designere og udviklere producerer applikationen eller systemet, og hvor virksomheder kan reducere svaghedspunkter gennem hele produktionen for at hjælpe med at øge deres investeringsafkast (ROI).

Relateret: Hvorfor sidehastighed er vigtig for SEO

Fordele ved at bruge belastningstest

Hvis du er interesseret i at bruge belastningstest, er her nogle fordele, du kan forvente:

Øget kundetilfredshed

Kunder kan opleve mere tilfredshed med testede systemer eller applikationer, hvis du opdager potentielle problemer på forhånd. Hvis du gør det, kan du løse problemerne og forbedre den overordnede kvalitet af brugeroplevelser med reducerede indlæsningstider eller højere kapacitetsbrudpunkter. Så når forbrugere bruger systemet eller applikationen, kan de hurtigt navigere for at finde det, de har brug for, og opleve færre forsinkelser i indlæsningstiden.

Avanceret skalerbarhed

Når du tester indlæsningskapaciteter, skal du muligvis identificere grænserne for dit system eller applikations operationelle kapacitet. For eksempel kan du opleve, at den kun kan fungere for 50 brugere samtidigt. Når du er klar over denne operationelle kapacitet, kan du foretage justeringer efter behov for at sikre, at kapaciteten er mere skalerbar til at understøtte alle dine potentielle brugere. Denne avancerede skalerbarhed kan også bidrage til øget kundetilfredshed.

Reducerede fejlomkostninger

At identificere drifts- eller brugeroplevelsesproblemer tidligt i udviklingsprocessen kan hjælpe med at reducere de fejlomkostninger, du kan opleve. For eksempel, hvis du ikke bruger test under udviklingsprocessen, har du muligvis brug for flere reparationer og midlertidigt at fjerne systemet eller applikationen. Den tid, dit system eller applikation er nede, kan påvirke dine omkostninger og indtægter.

Sådan bruger du belastningstest i 7 trin

Hvis du planlægger at bruge belastningstest med dit system eller din applikation under udviklingsprocessen, er her syv trin til at hjælpe dig:

1. Bestem krav og kriterier

Før du tester dit system eller din applikation, er det vigtigt at bestemme dine krav og kriterier. At lave en liste kan give dig en vejledning til reference gennem hele testprocessen for at sikre, at systemet eller applikationen opfylder alle krav og kriterier. Disse kan også hjælpe med at give målepunkter for succes. Nogle eksempler på, hvordan disse kan se ud er:

 • Hjemmesiden skal ikke tage længere end seks sekunder at indlæse, selvom brugerkapaciteten er maksimal
 • Systemgennemstrømningshastigheden skal understøtte 100 interaktioner pr. sekund
 • Anvendelsen af ​​den centrale behandlingsenhed (CPU) skal være på 80 % eller lavere

Relateret: Forståelse af forskellige softwaretestmetoder

2. Identificer testscenarier

For at fokusere på nøglekomponenter skal du overveje at identificere de scenarier, der skal testes. For eksempel, hvis du tester et nyt e-handelssystem, kan du undersøge interaktioner som browsing eller browsingstrømmen. Strømmen af ​​browsertestscenarier kan fokusere på de trin, kunden tager fra at se et produkt til kassen. For at afgøre, hvad disse scenarier er, kan du rådføre dig med:

 • Erhvervshold
 • Design teams
 • Udviklingsteams

Sammen kan I træffe kollaborative og informerede beslutninger om, hvilke scenarier der er mest afgørende at teste. Når du leder et møde som dette, kan du først give alle et overblik over systemet eller applikationen og dets komponenter.

Relateret: 7 måder at samarbejde med dit team på

3. Modeller arbejdsbyrden

Når du har bestemt de specifikke scenarier, du vil teste, kan du oprette et design til at modellere arbejdsbyrden. Disse designs efterligner normalt den forventede navigation og interaktioner i systemet eller applikationen. Når du modellerer arbejdsbyrden, er det også vigtigt at overveje, hvor lang tid du forventer, at brugerne tager for hver interaktion for at hjælpe med at afgøre, om indlæsningstiden er effektiv.

4. Design og udvikle testen

For at hjælpe med at designe og udvikle din belastningstest kan du bruge data som antallet af forventede brugere, brugermønstre eller typiske forretningsgange. Henvisning til disse kan hjælpe dig med at skabe mere realistiske testsimuleringer. Et almindeligt tidsmønster, du kan bruge til testen, er:

 • Skru langsomt op i cirka 15 minutter
 • Konstant test i cirka en time
 • Ramp langsomt ned i cirka 15 minutter

Når du overvejer, hvilket tidsmønster du skal bruge, skal du vurdere dit resultat for at bruge det bedste, der vil give dine opfattede resultater. For eksempel kan den tid, du kan bruge til konstant test, afhænge af antallet af interaktioner, du planlægger at teste.

5. Implementer og fuldfør testen

Når du er klar til at implementere og gennemføre din belastningstest, kan det hjælpe at bruge en tjekliste. Dette kan hjælpe dig med at sikre, at alt er klar til test. Nogle punkter, din tjekliste kan indeholde, er:

 • Kontrol af belastningstestmiljø
 • System- eller applikationsstabilitetstjek
 • Kontrol af konfigurationsindstillinger

Det er også vigtigt at starte testen med en lavere belastning og øge den for at sikre, at du ikke overbelaster systemet eller applikationen under testen.

6. Analyser resultaterne

I løbet af din belastningstest kan du indsamle resultater og information for at hjælpe dig med bedre at forstå funktionaliteten. Du kan bruge applikationsydelsesovervågningsværktøjer (APM) til at hjælpe med at indsamle disse resultater, fordi de kan identificere de primære årsager til bekymringer. Hvis du er interesseret i at bruge APM-værktøjer, kan du undersøge, hvad der er tilgængeligt for at afgøre, hvilken der bedst opfylder dine testbehov.

7. Opret en endelig rapport

Når du har gennemført testen og analyseret dine resultater, kan du bruge alle disse oplysninger til at oprette en endelig rapport. Denne endelige rapport kan hjælpe dig med at opsummere processen og resultaterne, som kan være nyttige til at præsentere udviklingsprocesser for interessenter. Du kan også bruge din slutrapport som reference, når du laver system- eller applikationsopdateringer og til fremtidige projekter.

Relateret: Sådan skriver du en rapport i 7 trin

Tips til brug af belastningstest

Brug af belastningstest kan give mange fordele, hvis det udføres effektivt og effektivt. Her er nogle tips til at hjælpe dig gennem dine belastningstestprocesser:

 • Analyser dine aktuelle trafikdata for at estimere, hvor mange brugere der kan interagere med dit system eller din applikation, når den lanceres
 • Overvej de browser- eller servertyper, dine brugere kan bruge, og hvordan deres kompatibilitet kan påvirke den indlæsningstid, de oplever
 • Genkend dine brugeres placering, f.eks. land eller region, og hvordan de også kan påvirke indlæsningstider
 • Vælg det bedste testmiljø til at køre dine simuleringer og tænk over, hvilke der kan replikere potentielle brugermiljøer
 • Overvej yderligere test efter behov, selv efter du har frigivet systemet eller programmet
 • Henvis til forskellige testmetoder for at hjælpe med at guide din proces og dine beslutninger
 • Evaluer back-end og front-end resultater for at sikre, at du overvåger alle aktiviteter under test
 • Opret brugerpersonaer for at hjælpe dig med bedre at forstå potentielle brugere og deres behov
 • Udvikl brugerrejsekort for at identificere, hvor brugerne i øjeblikket står over for udfordringer, og hvordan du kan undgå dem eller løse dem
 • Del opdateringer og resultater med interessenter for at holde dem informeret gennem hele testprocessen

Jon Bendixen
Jon Bendixen Implementering af et effektivt belastningstestsystem kan hjælpe med at øge kundetilfredsheden og reducere omkostningerne til reparation af system eller applikationer. Uanset formålet med teknologien, kan du bruge belastningstest til at hjælpe med at løse problemer tidligere i udviklingsprocessen. At forstå værdien af belastningstest og etablere specifikke krav for at evaluere effektiviteten i din virksomhed kan hjælpe med at opretholde din kundebase. I denne artikel definerer vi, hvad belastningstest er, beskriver dens fordele, giver syv trin til, hvordan du bruger det, og giver nyttige tips.