Generering Af Et Kundeemne: Sådan Gør Du Det: Plus Tips

Sælgere har ofte en række forskellige ansvarsområder inden for deres felt. Udover at mødes med kunder og vedligeholde dokumentation og rapporter, skal de også identificere potentielle kunder eller leads. Leadgenerering er en vigtig færdighed for en sælger, da det kan hjælpe dem med at opbygge en større kundebase og øge provisioner. I denne artikel forklarer vi, hvad et kundeemne er, beskriver, hvordan man genererer et kundeemne og giver tips til effektiv leadgenerering.

Relateret: Hvad er leadgenerering og hvordan man genererer leads i 3 trin

Hvad er et lead?

Et lead er en person eller en virksomhed, der har potentialet til at blive en kunde eller en kunde. Nogle virksomheder anser kundeemner for at være potentielle kunder, der allerede opfylder bestemte målmarkedskriterier, mens andre omtaler enhver uovervåget person eller virksomhed som et kundeemne. For de fleste organisationer er et kundeemne det allerførste navn, der gives til en potentiel kunde. De fleste sælgere følger denne livscyklusbane, når de diskuterer potentielle kunder:

 • Lead: Et kundeemne er enhver, der er identificeret som en potentiel kunde.
 • Prospekt: ​​Et kundeemne er et kundeemne, som salgsteamet har fastslået opfylder visse gunstige kriterier, som aktivt at lede efter et produkt eller en tjeneste, som virksomheden leverer.
 • Mulighed: En mulighed er en kunde, der har talt med nogen i din organisation og er aktivt interesseret i dit specifikke produkt eller din tjeneste.
 • Kunde: En kunde er en mulighed, der har foretaget et køb fra din virksomhed.

Mens nogle enkeltpersoner eller virksomheder henvender sig til virksomheder som kundeemner eller muligheder, fuldender mange sælgere størstedelen af ​​deres salg ved at opsøge kundeemner og udvikle dem til kunder.

Relateret: Hvad er en salgsleder?

Typer af kundeemner

Ligesom der er forskellige typer potentielle kunder, er der forskellige typer kundeemner. Her er et par af de mest almindelige:

 • Marketing kvalificeret lead: Et marketing qualified lead, eller MQL, er et lead, der har engageret sig i en eller anden form for marketingmateriale fra din virksomhed, såsom at like et opslag på et socialt medie, men som endnu ikke er klar til at tale med en sælger .
 • Salgskvalificeret kundeemne: Et salgskvalificeret kundeemne, eller SQL, er et kundeemne, der har delt, at de er interesseret i dit produkt eller din service specifikt, normalt ved at udfylde en onlineformular eller en tilsvarende handling.
 • Produktkvalificeret kundeemne: Et produktkvalificeret kundeemne, eller PQL, er et kundeemne, der har interageret med dit produkt eller din tjeneste på en eller anden måde og er interesseret i at blive kunde. De kan for eksempel have brugt en gratis eller prøveversion af dit produkt og overvejer den betalte version.
 • Servicekvalificeret kundeemne: Et servicekvalificeret kundeemne er et kundeemne, der har kontaktet kundeservice eller et andet ikke-sælgermedlem i din organisation for at få hjælp til at foretage et køb.

Relateret: Hvad er blypleje?

Sådan genererer du et lead

At vide, hvordan man udvikler kundeemner og guider dem gennem salgscyklussen, kan hjælpe dig med at øge dit samlede salg og fremme din karriere. Brug disse trin til at forbedre dine evner til at generere kundeemner:

1. Kend dit publikum

Det første skridt i at generere kundeemner er at vide, hvem du præcist målretter mod. Du kan optimere din tid, hvis du specifikt målretter mod potentielle kundeemner og kunder, der passer til din demografiske målgruppe og sandsynligvis har et behov eller et ønske om dit produkt eller din service.

2. Vælg din tilgang

Du kan bruge en række strategier til at engagere dig med kundeemner. Vælg den tilgang, der er bedst for dig, ved at overveje sammensætningen af ​​dit målmarked, dine ressourcer og din tidslinje. Et par almindelige og effektive strategier at forfølge inkluderer:

 • Optimering af din hjemmeside: I denne digitale tidsalder leder mange kunder efter information om et produkt eller en tjeneste online, før de kontakter en virksomhed direkte. Sørg for, at dit websted er optimeret, så kunderne hurtigt og nemt kan finde den information, de ønsker.
 • At skrive en blog: Blogs er en fantastisk måde at få interesse fra tøvende kundeemner, som stadig afgør, om der er en løsning derude på deres problem. Du kan bruge uddannelsesmæssige indlæg til at opbygge rapport og tillid til disse potentielle kundeemner.
 • Vedligeholdelse af en social mediekonto: At interagere med kunder via sociale medier er en fremragende metode til at opbygge relationer og dele opdateret information om produkter, tjenester og salgsfremmende foranstaltninger.
 • Deltagelse i konferencer: Gå til branchekonferencer og begivenheder for at møde potentielle kunder personligt og opbygge brandets omdømme og bevidsthed.
 • Søger henvisninger: Motiver henvisninger og bed nuværende kunder om at dele deres oplevelser med dit produkt med deres venner og familie for at tilskynde til nye salg.
 • Annoncering på og offline: Arbejd med marketingteamet for at optimere online og traditionelle marketingkilder for at udvikle MQL'er.

3. Etabler en salgstragt

Når du har sat dine leadgenereringsstrategier på plads, skal du oprette et effektivt og omfattende salgstragtsystem. Du kan oprette en landingsside for online kundeemner, der søger at få deres grundlæggende kontaktoplysninger. Sørg for, at du har et CRM-system på plads til at spore kundeemner.

4. Byg relationer

Brug den information, du indsamler, til at nå ud til kundeemner og hjælpe dem gennem salgsprocessen. Tag dig tid til at opbygge relationer og tillid, så lederen føler, at de kan bede dig om hjælp og vejledning, når de søger information om den bedste måde at løse deres problem på.

5. Flyt dem gennem kundens livscyklus

Udnyt dine lead-relationer ved at flytte dine potentielle kunder gennem salgstragten og etablere dem som kundeemner, muligheder eller kunder.

Relateret: Hvad er salgsemner? Definition og eksempler

Tips og strategier til effektiv leadgenerering

Brug disse tips og strategier til at hjælpe dig med at finde kundeemner usædvanlige steder og øge sandsynligheden for at overføre et kundeemne til en kundeemne, mulighed eller kunde:

 • Kør en konkurrence: Overvej at afholde en konkurrence online via din virksomheds sociale medieside for at engagere sig i nye potentielle kundeemner og opbygge brandbevidsthed.
 • Få teknologi: Sørg for, at du er opmærksom på den nyeste teknologi i din branche, og hvad dine potentielle kunder bruger. Brug disse ressourcer til at hente kundeemner og engagere sig med potentielle kunder.
 • Kom ind i indholdsskabelse: Indholdsskabelse er en fantastisk måde at opbygge dit omdømme som ekspert på området, hjælpe med at give nyttige oplysninger til potentielle kundeemner og øge din søgemaskineoptimering.
 • Forbliv aktiv online: Sørg for, at du er aktiv online via dine sociale mediekonti. Hold disse konti opdateret, og del oplysninger om dine produkter og tjenester med potentielle kunder.
 • Brug databaser: Du kan abonnere på kundeemnedatabaser, der giver dig kontaktoplysninger og nogle detaljer om potentielle kundeemner til cold calling eller cold contacting.
 • Vis, at du er en ekspert: Udvikl dit omdømme som ekspert online ved at besvare spørgsmål på andre blogs eller websteder og gæsteblogge, når du kan.
 • Maksimer SEO: Brug SEO til at øge din online synlighed og dirigere flere potentielle kundeemner til din hjemmeside.
 • Giv ressourcer væk: Del nogle af dine ressourcer online gratis eller i en prøveperiode. På denne måde har potentielle kunder mulighed for at interagere med din virksomhed og produkter eller tjenester, før de forpligter sig til at betale for hele produktet eller tjenesten.
 • Se data: Brug data til at informere om dine leadgenereringsmetoder. Se, hvor mange interaktioner du får på opslag på sociale medier, og hvad din svarprocent er for potentielle kundeemner.

Nicolai Poulsen
Nicolai Poulsen Sælgere har ofte en række forskellige ansvarsområder inden for deres felt. Udover at mødes med kunder og vedligeholde dokumentation og rapporter, skal de også identificere potentielle kunder eller leads. Leadgenerering er en vigtig færdighed for en sælger, da det kan hjælpe dem med at opbygge en større kundebase og øge provisioner. I denne artikel forklarer vi, hvad et kundeemne er, beskriver, hvordan man genererer et kundeemne og giver tips til effektiv leadgenerering.