Gantt-diagrammer: Formål, Brugere Og Anvendelser

Gantt-diagrammer hjælper virksomheder med at styre deres projekter eller forretningsdrift. Uanset hvilken driftsstil din virksomhed bruger, kan Gantt-diagrammer hjælpe med at strømline din projektledelsesindsats ved at organisere opgaver og deadlines. I denne artikel definerer vi formålet med Gantt-diagrammer, fremhæver, hvem der kan bruge dem og deler fire af deres primære anvendelser.

Relateret: Sådan laver du et Gantt-diagram på 5 minutter eller mindre

Hvad er formålet med at bruge et Gantt-diagram?

Et Gantt-diagrams formål er at hjælpe med at guide projektledelsesaktiviteter. Disse aktiviteter kan omfatte planlægning af møder eller præsentationer, organisering af projektdeadlines og tildeling af individuelle opgaver. Virksomheder kan bruge disse diagrammer til at give indsigtsfulde fremskridtsopdateringer til kunder eller interessenter. Afhængigt af den teknologi, en virksomhed bruger, kan Gantt-diagrammer repræsentere opgave- og projektafslutning i realtid.

Deres formål kan også være at hjælpe med at forbedre kommunikationen under produktionen, især vedrørende opgaver, der er relateret til hinanden. For eksempel, hvis en PR-specialist hos et marketingfirma skal planlægge interviews for deres klient, kan de referere til et Gantt-diagram for at sikre, at de overholder deres deadline, og andre teams kan overholde deres deadlines for at vælge en endelig kandidat.

Relateret: Vigtigheden af ​​projektledelse

Hvem bruger et Gantt-diagram?

Brug af Gantt-kort er ikke eksklusivt for én profession, og du kan bruge dem på tværs af forretningsteams. Her er nogle eksempler på fagfolk, der ofte bruger disse diagrammer:

 • Chief executive officers (CEO): En administrerende direktør kan bruge et Gantt-diagram til at overvåge, hvordan deres virksomhed skrider frem mod de fastsatte mål. Disse oplysninger kan være nyttige, når du laver planer for organisationen, især hvis de ikke er i stand til at tjekke ind med individuelle teams dagligt.

 • Marketingchefer: Marketingchefer kan bruge Gantt-diagrammer til at hjælpe dem med at sikre, at deres team overholder deadlines for kundeleverancer. De kan også bruge dem som visuelle repræsentationer af deres projektplaner, når de diskuterer projektomkostninger med kunder.

 • Operationelle ledere: Operationelle ledere kan bruge Gantt-diagrammer for at sikre, at de forbereder alle produkter eller tjenester til deres planlagte distributioner. Dette kan også hjælpe dem med at identificere områder, der kan opleve lavere produktivitetsniveauer, og guide dem til at udvikle løsninger.

 • Konsulentledere: Konsulentledere kan bruge Gantt-diagrammer til at informere og overvåge eksterne entreprenører. Dette kan være en nyttig ressource til at spore opgaveafslutninger i forhold til produktionsdeadlines.

 • Økonomichefer Økonomichefer kan bruge Gantt-diagrammer til at registrere den aktuelle status for deres virksomheds økonomi. Dette kan også give dem en effektiv måde at overvåge økonomiske mål på og afgøre, om de opfylder dem.

 • Kundeservicechefer: Kundeservicechefer kan bruge Gantt-diagrammer til at spore kundeservicemål eller forbedringer. For eksempel kan de dokumentere antallet af løste kundeserviceanmodninger eller antallet af indsamlede positive eller negative klager over en bestemt tidsperiode.

 • Produktudviklingsledere: Produktudviklingsledere kan bruge Gantt-diagrammer som reference, når de arbejder for at imødekomme forbrugernes krav. De kan også bruge Gantt-diagrammer til at informere andre teams om, hvad virksomheden i øjeblikket producerer.

 • Teknologiledere: Teknologiledere kan bruge Gantt-diagrammer til at identificere, hvornår systemopdateringer vil finde sted, og informere andre teams om, hvornår deres systemer vil opleve vedligeholdelse.

 • Byggeledere: Byggeledere kan bruge Gantt-diagrammer til at tildele opgaver til forskellige steder og give deres teams klientdeadlines. De kan bruge ét diagram for alle websteder eller individuelle diagrammer for hvert websted.

 • Eventplanlægningsledere: Eventplanlægningsledere kan bruge Gantt-diagrammer til at hjælpe med at organisere forskellige deadlines eller leveringer til forskellige leverandører eller entertainere. Dette kan hjælpe dem med at informere hver enkelt kunde om, hvornår deres planlagte varer kan ankomme.

Fire anvendelser for et Gantt-diagram

Brugen af ​​et Gantt-diagram kan variere afhængigt af branchen eller den professionelle, der bruger dem. Her er nogle anvendelsesmuligheder for disse diagrammer:

1. Identifikation af individuelle opgaver

Identifikation af individuelle opgaver kan være en primær årsag til, at virksomheder måske vælger at bruge et Gantt-diagram. Denne individuelle opgaveidentifikation kan omfatte tildeling af opgaver, deadlines og potentielle indtjekninger under hele opgaveafslutningen. Ledere kan finde denne funktion nyttig, når de overvåger fremskridtene for alle, de administrerer. Eksempler på individuelle opgaver i et Gantt-diagram kan omfatte:

 • Indsamling af baggrundsforskning om et specifikt emne
 • Design af trykte eller digitale leverancer til en specifik kunde
 • Indsamling af feedback eller nyttige data om et specifikt emne eller forretningsområde
 • Organisering af eksterne leverandører eller entreprenører til et specifikt formål

Relateret: Sådan bruges opgavelister i projektledelse

2. Identificering af opgaverelationer

Virksomheder kan også bruge Gantt-diagrammer til at identificere opgaverelationer, som refererer til sekventielle eller indbyrdes relaterede opgaver. Den måde, du strukturerer et Gantt-diagram på, kan vise, hvor en individuel opgave ligger i færdiggørelsen af ​​et større projekt. Dette giver alle, der arbejder på projektet, mulighed for at se, hvordan deres opgaver bidrager til det overordnede mål. Nogle eksempler på opgaverelationer på et Gantt-diagram kan omfatte:

 • Svejsejernsrammer til en kundes etagebyggeri
 • Beregning af regnskabsformler for et forretningsbudgetprojekt
 • Indsamling af forbrugerfeedback til et projekt til forbedring af kundeservice
 • Køb af annonceplaceringer til en kundes kampagneprojekt

Relateret: Projektledelsesplan: Definition og eksempler

3. Overvågningen skrider frem

En anden brug af Gantt-diagrammer er at overvåge fremskridt hen imod et mål eller en deadline. Fordi et Gantt-diagram viser et projekts individuelle opgaver, afspejler diagrammet fremskridt, når teammedlemmer fuldfører deres tildelte opgaver.

For eksempel, hvis en klient er interesseret i en fremskridtsopdatering, kan et Gantt-diagram give dem en visuel rapport, der viser, hvor deres projekt er i udviklingsprocessen.

Relateret: Sporing af projektfremskridt i 7 trin

4. Tilvejebringelse af visualiseringer

Visualiseringer er nyttige, når de præsenteres for kunder, bestyrelsesmedlemmer eller investorer. Typisk er visualiseringer lettere at forstå end lange afsnit med kompleks tekst. For eksempel kan et Gantt-diagram over en produktionstidslinje være lettere at forstå end forklarende ord på et præsentationsdias. Hvis din virksomhed bruger mere end ét Gantt-diagram til et givet projekt, kan det være en fordel at dele alle disse diagrammer med interessenterne. Dette kan give dem en omfattende forståelse af projektets fremskridt.

Randi Knudsen
Randi Knudsen Gantt-diagrammer hjælper virksomheder med at styre deres projekter eller forretningsdrift. Uanset hvilken driftsstil din virksomhed bruger, kan Gantt-diagrammer hjælpe med at strømline din projektledelsesindsats ved at organisere opgaver og deadlines. I denne artikel definerer vi formålet med Gantt-diagrammer, fremhæver, hvem der kan bruge dem og deler fire af deres primære anvendelser.