Fordele Og Ulemper Ved Co-branding: Plus Definition Og Tips

Co-branding opstår, når virksomheder arbejder sammen for at nå deres marketingmål. Der er fordele og ulemper ved at forbinde dit brand med andre. Før du danner en alliance med en anden virksomhed, er det vigtigt at forstå, hvordan co-branding kan påvirke dit brands omdømme og økonomiske ressourcer. I denne artikel undersøger vi definitionen af ​​co-branding, dets fordele og ulemper og tips til at indgå i et brand-partnerskab.

Hvad er co-branding?

Co-branding er et samarbejde mellem to eller flere brands med det formål at markedsføre til forbrugerne. Mærkerne indgår en aftale om at frigive et fælles produkt eller en tjeneste, der knytter deres navne og ligheder. For at hjælpe forbrugerne med at identificere partnerskabet kan virksomhederne skabe et unikt logo og bruge specifikke farvekombinationer. Medarbejderne fra de deltagende virksomheder kombinerer deres ressourcer for at engagere deres publikum og tiltrække en ny base af kunder.

Læs mere: Grundlæggende om co-branding: fordele, strategier og eksempler

Fordele ved co-branding

Fordelene ved at samarbejde med flere brands omfatter:

Øg mærkegenkendelse

Sammenslutning af dit brand med en anden kendt virksomhed kan øge bevidstheden om din virksomhed blandt forbrugerne. Mere anerkendelse kan føre til, at potentielle kunder besøger dit websted for at gennemse dit lager eller abonnerer på din mailingliste. Med co-branding kan du udnytte den målgruppe, din samarbejdspartner allerede har etableret, og hjælpe dig med at målrette mod nye demografiske grupper. Din samarbejdspartner kan også nå ud til dit publikum, hvilket illustrerer den gensidige gevinst ved co-branding.

For eksempel arbejder du for et kornmærke, og din målgruppe er primært ældre voksne, der spiser korn, fordi det er en fantastisk kilde til fiber. Du indgår en alliance med et chokolademærke, der er populært blandt børn og unge voksne, de grupper du gerne vil nå. Sammen lancerer I et kornprodukt med chokolade, der øger bevidstheden om dit brand til chokolademærkets publikum og bevidstheden om chokolademærket til kornvirksomhedens publikum.

Læs mere: 26 måder at øge bevidstheden om dit brand

Forbedre mærkeloyalitet

Kunder, der er loyale over for et brand, har konsekvent købt produkter fra virksomheden. Men monotonien i dit lager kan tilskynde kunder til at handle hos konkurrenter, der udgiver nye produkter. Et co-branded produkt kan begejstre din forbrugerbase og give noget friskt, som de kan nyde.

Antag for eksempel, at du er marketingkoordinator for et ismærke, der har eksisteret i 50 år. Dens smag omfatter vanilje, chokolade og jordbær, som alle har haft succes hos kunderne. Alligevel er mærket det eneste isfirma, der endnu ikke har diversificeret sit udvalg, og forbrugerne har valgt at handle med konkurrerende mærker. For at bevare loyaliteten samarbejder ismærket med et småkagemærke for at frigive eksklusive smagsvarianter, der inkluderer cookies. Produktet klarer sig godt på markedet, fordi forbrugerne ser frem til at prøve noget nyt fra den virksomhed, de allerede elsker.

Spar økonomiske ressourcer

Marketingkampagner kan være dyre bestræbelser, der kræver, at fagfolk betaler for annoncer på forskellige kanaler og investerer i software for at evaluere succesen. I et brand-partnerskab kan virksomhederne opdele omkostningerne til markedsføring, hvilket sparer hver enkelt virksomhed penge. I stedet for at et mærke køber teknologi i sig selv, kan to eller tre mærker bidrage med deres økonomiske ressourcer og fjerne den økonomiske byrde. Jo færre penge, som brands bruger, kan også reducere den økonomiske risiko ved partnerskabet. Hvis resultaterne ikke lever op til forventningerne, undgik selskaberne i alliancen alligevel at bruge overforbrug på driften.

Del arbejdsomkostningerne

Co-branding markedsføring kræver, at medarbejdere fra alle involverede brands bidrager til samarbejdet. At arbejde sammen kan byde velkommen til nye perspektiver på, hvordan man engagerer målgrupper, og du kan danne professionelle forbindelser med andre fagfolk end dine kolleger. Med en alliance har du adgang til dygtige teammedlemmer fra virksomheder udover din egen, hvilket letter opgaver fra din arbejdsplan. Hvis du er interesseret i at danne en alliance med et brand, kan du overveje at uddelegere ansvar til teammedlemmer fra begge virksomheder, så du kan udvide din adgang til ressourcer.

Ulemper ved co-branding

Selvom der er flere fordele ved et brandpartnerskab, er der også nogle risici for de virksomheder, der samarbejder. Ulemperne ved co-branding omfatter:

Påvirke mærkets omdømme

At forbinde dit brand med en anden virksomhed kan påvirke den måde, dine forbrugere opfatter dit brand. Antag, at din partnervirksomhed har oplevet skandaler for nylig, som har påvirket deres omdømme. Hvis du annoncerer dit samarbejde, kan det få offentligheden til at tro, at dit brand tolererer din samarbejdspartners skandaler. For at beskytte dit forhold til forbrugerne bør du overveje at lave research om din potentielle partners aktiviteter. Afgør, om deres omdømme kan udgøre udfordringer for dit brand, hvis du opretter en alliance. Det kan være nyttigt at arbejde med et brand, hvis interesser og værdier stemmer overens med din virksomheds.

Skab interpersonelle konflikter

Professionelle kan bestemme et succesfuldt brandpartnerskab som ikke kun gensidige forretningsidealer mellem mærker, men positive interpersonelle relationer mellem de medarbejdere, der arbejder for mærkerne. Konflikt mellem marketingmedarbejdere kan påvirke effektiviteten af ​​dit arbejde. Husk, at hver virksomhed kan have en anden kultur, som dikterer deres arbejdsstil og tilgange til at nå ud til forbrugerne.

For at undgå interpersonelle konflikter, prøv at opbygge et positivt forhold til medarbejderne fra din samarbejdende virksomhed. Øv grundig og gennemsigtig kommunikation for at sikre, at du forstår deres synspunkter og viser dit engagement i at arbejde med dem. I løbet af din forskningsfase, når du leder efter partnere, skal du overveje at analysere deres kultur for at finde ud af, om de kan arbejde godt sammen med dit team.

Relateret: Din guide til virksomhedskommunikation

Komplicere økonomiske ressourcer

Mens øget rentabilitet kan gavne deltagere i et brandpartnerskab, kan det være en omfattende proces at dele disse delte overskud. Hvis medarbejdere i en virksomhed føler, at deres aktier er mindre betydningsfulde end deres partneres, så opstår der interpersonel konflikt. Før du officielt accepterer at arbejde sammen, bør du overveje at samle juridiske dokumenter, der udtrykkeligt angiver, hvordan hvert involveret brand modtager kompensation for deres arbejde. Hvis du arbejder for et mindre brand, og du indgår en alliance med en større virksomhed, kan det være nyttigt at forhandle, hvordan du vil indsamle overskud for at sikre, at du opnår fordelene ved partnerskabet.

Skaber forvirring

Forbrugere, der ikke forstår branding-partnerskabet, kan være uvillige til at foretage et køb, hvilket kan påvirke succesen af ​​den fælles operation. Måske har dit brand tilbudt et overskud af produkter, hvilket gør det udfordrende for kunderne at vælge det, der er bedst for dem. En anden grund er, at samarbejdet eksisterer mellem to helt forskellige virksomheder, såsom et fødevaremærke og et teknologimærke, og forbrugerne er usikre på formålet med produktet, fordi det udfordrer deres normer.

For at give en afklaring skal du overveje, hvordan din målgruppe opfatter din alliance. Vær opmærksom på dit brand og din partners nuværende beholdning. I dine annonceringsteknikker kan du forklare, hvordan din virksomhed forbinder sig med de andre virksomheder i partnerskabet. Inkorporer fællestræk, der kan engagere forbrugere fra alle sider.

Tips til co-branding

For yderligere oplysninger om co-branding, gennemgå følgende tips:

Overvej dine co-branding-mål

Tænk over, hvad du ønsker at opnå for din virksomhed som et resultat af brandpartnerskabet. Måske vil du gerne have, at din målgruppe nemmere genkender dit varemærke, eller du ønsker at associere med en anden etableret virksomhed for at øge salget. Formålet med din co-branding kan guide dig til at finde en passende partner. Ved at prioritere dine interesser kan du danne alliancer med virksomheder, der med størst sandsynlighed vil drive dig til at nå dine mål.

Tænk over de potentielle fordele for din partner

Hvis du vil indgå i et brand-partnerskab, skal du muligvis overtale en anden virksomhed til at samarbejde med dig. At overveje, hvordan en alliance kan gavne din samarbejdspartner, kan hjælpe dig med at forfine dit salgsargument. For at indsamle ideer om et joint venture, identificere udfordringer, din potentielle partner har oplevet, og strategier, hvordan et partnerskab med dig kan løse dem. Du kan også skabe en vision om, hvordan et joint venture ville se ud for at give din kunde mulighed for at visualisere den gensidige gevinst.

Relateret: Påvirkning og overtalelse: Sådan øger du dine færdigheder og får folk til at følge din vej

Hold dig informeret om din branche

En anden motivator for co-branding er et ønske om at adskille dit brand fra konkurrenterne. Opdateret viden om din branche kan informere dig om brandpartnerskaber, som dine konkurrenter har dannet, hvilket kan påvirke effekten af ​​dine marketingstrategier. Overvej brandalliancer, der er innovative, så du kan fange dine målgruppers interesse for at styre opmærksomheden væk fra lignende virksomheder. Du kan også overvåge tendenser i branchen for at bestemme, hvordan du illustrerer popularitet i dine fælles markedsføringsteknikker.

Oskar Damsgaard
Oskar Damsgaard Co-branding opstår, når virksomheder arbejder sammen for at nå deres marketingmål. Der er fordele og ulemper ved at forbinde dit brand med andre. Før du danner en alliance med en anden virksomhed, er det vigtigt at forstå, hvordan co-branding kan påvirke dit brands omdømme og økonomiske ressourcer. I denne artikel undersøger vi definitionen af co-branding, dets fordele og ulemper og tips til at indgå i et brand-partnerskab.