FAQ: Hvor Lang Tid Tager Det At Blive Elektroingeniør?

Elektriske ingeniører spiller en vigtig rolle i mange industrier, idet de skaber og vedligeholder elektriske systemer, der driver store maskiner, produktionsudstyr og computersystemer. At blive en elektroingeniør er en vej, der kræver specifik uddannelse og en tidsforpligtelse for at opnå din grad.

At forstå, hvor lang tid hvert enkelt krav kan tage, kan hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning om, hvor du skal træne, uddanne dig selv og arbejde. I denne artikel besvarer vi spørgsmål om at blive elektroingeniør, herunder hvor lang tid det tager, og giver et eksempel på et CV til reference.

Hvor lang tid tager det at blive elektroingeniør?

Typisk opnår elektroingeniører bachelorgrader, før de går ind i feltet, hvilket kan tage op til fire år at gennemføre, afhængigt af programmet. Nogle programmer kan tage så få som tre år med den rigtige tidsforpligtelse.

Selvom en bachelorgrad er god til entry-level-stillinger, kræver stillinger og projekter på højere niveau ofte mastergrader, som kan tage yderligere to til tre år at gennemføre.

Samlet set kan en kommende elektroingeniør bruge alt fra fire til otte år på at tjene deres position i branchen, afhængigt af deres specifikke karrieremål. Træningsprogrammer kan kræve yderligere tid til at lære sikkerhedsforanstaltninger, nye tekniske koncepter eller virksomhedsspecifikke politikker og metoder.

Læs mere: Lær om at være elektroingeniør

Hvilken uddannelse har en elektroingeniør brug for?

Mens en bachelorgrad kan give dig mulighed for at blive en elektroingeniør, kan fuldførelse af en master- eller doktorgradsprogram inden for området give dig en sondring, der åbner muligheder for højere betalende stillinger. Der er tusindvis af online- og campusbaserede ingeniørprogrammer over hele landet, der tilbyder en overkommelig vej til en givende og spændende karriere.

Læs mere: Hvad er elektroteknik? Definition og karriererådgivning

Hvad skal elektroingeniører studere?

Elektriske ingeniører studerer flere koncentrationer i løbet af deres uddannelse, herunder matematik, naturvidenskab, teknik og digital kommunikation. Her er nogle eksempler på almindelige hovedfag for elektroingeniørstuderende:

 • Elektroteknik (EE)
 • Anvendt ingeniørvidenskab (AE)
 • Systemteknik (SE)
 • Datalogi (BCS)
 • Elektronikteknologi (EET)
 • Elektro- og computerteknologi (ECET)
 • Engineering Technology Management (ETM)
 • Luftfartsteknik (BSAE)

Kan du få en læreplads i elektroteknik?

Der er nogle organisationer over hele landet, der tilbyder lærepladser til aspirerende elektroingeniører. En læreplads giver en elektroingeniør mulighed for at arbejde i marken under tilsyn af en autoriseret elektroingeniør, mens han fuldfører supplerende uddannelse og træning. Lærlingeuddannelser kan også hjælpe fremtidige ingeniører med at udvikle vigtige forbindelser inden for elektroteknik og lære branchespecifikke koncepter og politikker.

Typisk findes elektroingeniørlærlingeuddannelser i private virksomheder. Få universiteter eller tekniske skoler tilbyder lærlingeuddannelser, og mange private virksomheder accepterer kun ansøgere fra virksomheden. Du kan dog stadig ansøge om et af disse programmer for at hjælpe med at reducere uddannelses- og træningsomkostninger, få primær viden om branchen og forkorte din vej til at blive en autoriseret ingeniør.

Relateret: 9 typer af elektroingeniørkarrierer

Hvad er uddannelsesprocessen for elektroingeniører?

Elektriske ingeniører bør have formel uddannelse i anvendt ingeniørvidenskab og matematiske begreber samt specifik uddannelse til at arbejde i feltet. Uddannelseskrav kan variere fra individuel virksomhed, men følgende er almindelige uddannelsesretningslinjer for en elektroingeniør:

1. Lær sikkerhedsstandarder for industrien eller virksomheden

Et af de første aspekter af en ingeniøruddannelse er at lære virksomhedens og industriens sikkerhedsstandarder. Arbejdet med elektriske komponenter kræver strenge sikkerhedsstandarder for at sikre både medarbejdernes sikkerhed og kvaliteten af ​​det endelige produkt. Du kan bruge flere uger på at lære virksomhedens specifikke sikkerhedsstandarder.

2. Lær anvendte ingeniørmetoder for virksomheden

Når din sikkerhedsuddannelse er afsluttet, kan du begynde at anvende din ingeniørviden, mens du lærer anvendte metoder, der er specifikke for virksomheden selv. For eksempel bruger nogle virksomheder kun specifikke ledningsmetoder eller andre teknikker til at opretholde kvalitet og konsistens i deres projekter. Du kan bruge flere måneder på at lære de virksomhedsspecifikke metoder.

3. Lær virksomhedens foretrukne værktøjer

Som med ingeniørmetoder kan hver virksomhed have foretrukne ingeniørværktøjer, såsom software og fysiske værktøjer. Du kan bruge flere uger eller måneder på at lære, hvordan du bruger disse værktøjer, og hvorfor de er nødvendige for virksomheden. Værktøjer kan variere på tværs af virksomheder, men der er mange industristandardværktøjer som wire cutter eller strippere, spændingstestere og matricer eller haner.

Lær virksomhedens hierarki

Under din uddannelse kan du også lære om virksomhedens hierarki for at afgøre, om en karrierevej inden for ingeniørledelse eller en anden karriere på højt niveau er det rigtige for dig. Nogle virksomheder promoverer kun internt, hvilket giver en unik mulighed for at blive etableret og søge nye stillinger, så snart de er ledige. Nogle elektriske ingeniører begynder i lederstillinger, hvis de har en ingeniørlederuddannelse, men disse job kræver ofte mere erfaring.

Relateret: Sådan bliver du en elektroingeniør

Hvor kan elektroingeniører finde job?

Elektriske ingeniører kan arbejde i en række forskellige brancher, herunder:

 • Sundhedspleje: Elektriske ingeniører hjælper med at designe, bygge, teste og vedligeholde elektriske systemer til sundhedsapplikationer, herunder specialiseret udstyr såsom hjertemonitorer og pulsoximetre.

 • Luftfart: Elektriske ingeniører kan designe og bygge primære systemer og tilbehør til fly, helikoptere og shuttles. Eksempler omfatter interne computere, kontrolpaneler og sensorer.

 • Erhvervs- eller boligteknik: Elektriske ingeniører kan arbejde i kommercielle eller boligmæssige omgivelser og designe sikringsbokse, ledninger og alarmsystemer.

 • Industrielle indstillinger: Ingeniører designer og bygger også elektriske systemer til industrielle applikationer, såsom maskinkontrolpaneler, sensorer og internet of things (IOT) enheder. Det er enheder, der kræver strøm og forbinder direkte til internettet.

 • Telekommunikation: Elektriske ingeniører spiller en afgørende rolle i telekommunikation, design, opbygning og vedligeholdelse af telefonlinjer og andre typer kommunikationssystemer.

Hvilke stater har den højeste beskæftigelse som elektroingeniør?

Disse stater beskæftiger ifølge Bureau of Labor Statistics de fleste elektriske ingeniører:

 • Californien
 • Texas
 • Pennsylvania
 • Michigan
 • New York

Relateret: Sådan skriver du et CV for en nyuddannet elektrotekniker

Hvordan skal et CV-eksempel på en elektrisk ingeniør se ud?

At have et komplet og professionelt CV er en fantastisk måde at blive bemærket af potentielle medarbejdere. Når du er færdig med din uddannelse, er det tid til at forbedre dit CV med erfaring inden for området og yderligere legitimationsoplysninger. Her er et CV for en elektrisk ingeniør:

Kontaktoplysninger
Bob Wells
Detroit, MI
555-444-3333
bwells@email.com

*Målsætning
Dygtig elektroingeniør med et års uddannelse og en bachelorgrad i anvendt teknik. Effektiv til at overholde mål og deadlines og levere gennemsigtigt arbejde af høj kvalitet med et team eller selvstændigt. Ønsker at blive en del af et professionelt og innovativt team for at styrke mine nuværende færdigheder og lære nye elektrotekniske koncepter.*

*Erfaring
Elektroingeniørpraktikant
Autospace Engineering, Detroit, Michigan
maj 2020 – i dag

 • Lær store industrikoncepter og standarder, mens du er i praktik hos en større ingeniørvirksomhed
 • Arbejde med højspændings- og lavspændingsudstyr
 • Følg virksomhedens sikkerhedsforanstaltninger og rapporteringsstandarder for at sikre et sikkert arbejdsmiljø
 • Assistere den ledende ingeniør med budgettering og planlægning af projekter
 • Mål kvaliteten af ​​leverancer inden deadlines

*Uddannelse
Detroit Engineering Technical Academy, Detroit, Michigan
april 2016–maj 2020
Bachelor of Science i elektroteknik

Michigan Board of Electrical Professionals,
maj 2020
, certificering af elektrisk sikkerhedsuddannelse

Færdigheder

 • Punktlig
 • Professionel
 • Patient
 • Strukturel analyse
 • Ledninger
 • Panelkonstruktion
 • Computer programmering

Henry Johannessen
Henry Johannessen Elektriske ingeniører spiller en vigtig rolle i mange industrier, idet de skaber og vedligeholder elektriske systemer, der driver store maskiner, produktionsudstyr og computersystemer. At blive en elektroingeniør er en vej, der kræver specifik uddannelse og en tidsforpligtelse for at opnå din grad.