FAQ: Hvad Er En Almindelig Betalt Ferieplan? : Plus Dens Fordele

Der er mange føderalt anerkendte helligdage, du kan bruge til at oprette en betalt ferieplan. Betalte ferieplaner kan hjælpe med at øge produktiviteten og glæden på arbejdspladsen. Det er vigtigt at vide, hvad en betalt ferieplan er, for at kunne designe en, der bedst understøtter din virksomhed. I denne artikel besvarer vi ofte stillede spørgsmål om betalt ferieplaner, såsom hvad de er, de forskellige typer, deres fordele og hvordan man implementerer en.

Hvad er en almindelig betalt ferieplan?

En almindelig betalt ferieplan er en tidsplan, som mange virksomheder bruger til at bestemme, hvilke betalte feriedage de giver til deres ansatte. Den amerikanske regering kræver ikke, at virksomheder giver deres ansatte betalt ferie, men mange virksomheder tilbyder betalt ferie for at give deres ansatte en pause og et incitament til at fortsætte med at arbejde der. Betalt ferie er typisk en del af en kompensationspakke, som arbejdsgivere giver til alle deres ansatte.

Mange betalte helligdage stemmer overens med føderalt overholdte helligdage, som omfatter:

 • Nytårsdag
 • mindedag
 • Uafhængighedsdag
 • Arbejdsdag
 • Thanksgiving dag
 • Juledag

Hvis en betalt ferie er i en weekend, giver mange virksomheder deres medarbejdere den nærmeste hverdag, typisk en fredag ​​eller mandag. For eksempel, hvis en helligdag er på en søndag, vil den betalte fridag sandsynligvis være den følgende mandag. Hvis en helligdag er på en lørdag, kan den betalte fridag være den foregående fredag.

Hvad er de forskellige betalte ferieplaner?

Her er nogle almindelige betalte ferieplaner, som din virksomhed kan følge:

Federal ferieplan

Den føderale betalte ferieplan er den tidsplan, som føderale ansatte følger. Nogle private virksomheder anerkender dog ofte disse betalte helligdage og andre helligdage, herunder:

 • Martin Luther King Jr. Day
 • Washingtons fødselsdag
 • Columbus Day eller de oprindelige folks dag
 • Veteranernes dag

Læs mere: Federal Holidays i USA: Alt hvad du behøver at vide

Betalt ferieplan

Der er nogle mindre anerkendte betalte feriedage, som virksomheder kan give deres ansatte. Hvorvidt en medarbejder har disse fridage afhænger af, hvilke helligdage deres virksomhed inkluderer i sin betalte ferieplan. Disse ferier inkluderer ofte:

 • påske
 • God fredag
 • Black Friday
 • juleaften
 • Nytårsaften

Statens ferieplan

Helligdage er helligdage, som en bestemt stat kan anerkende. For eksempel anerkender Arizona og Californien Cesar Chavez Day, mens North Carolina og Vermont er blandt mere end et dusin stater, der anerkender Indigenous Peoples Day. Ejeren af ​​en virksomhed kan bestemme, om de vil anerkende statsferie som betalt eller ubetalt ferie for deres ansatte.

Flydende ferieplan

Mange virksomheder tilbyder flydende ferie, som er betalt ferie, som medarbejderne kan holde, når de vil. Virksomheder kan give deres ansatte et par flydende ferier til særlige begivenheder, fødselsdage, kulturelle helligdage eller religiøse helligdage, der ikke er på andre betalte ferieplaner. Medarbejdere kan også bruge disse dage til at forlænge ferieweekender, personlige ferier eller anden betalt fri, såsom at gøre en tre-dages weekend til en fire-dages weekend.

Hvad er fordelene ved en betalt ferieplan?

Betalte ferieplaner kan være værdifulde aktiver for en virksomhed og dens ansatte. Nogle af deres fordele kan omfatte:

Tiltrækning af medarbejdere

At have en betalt ferieplan kan være et incitament for medarbejderne til at arbejde for din virksomhed. At tiltrække medarbejdere er vigtigt for din virksomhed, fordi det kan vokse din virksomheds størrelse, hvilket kan være med til at øge synlighed og overskud. Hvis du tilbyder flere betalte feriedage end dine konkurrenter, kan kandidater være mere tilbøjelige til at ansøge om at arbejde for din virksomhed.

Relateret: Guide til at forstå, hvordan PTO virker

Sænkning af stress

Betalt ferie kan være en effektiv måde at hjælpe med at mindske stress på arbejdspladsen. Pauser fra arbejdet kan være afgørende for mental sundhed og generel glæde for medarbejderne. Ved at give dine medarbejdere betalt ferie kan de give dem tid til at fejre begivenheder, tilbringe tid med venner og familie og slappe af. Medarbejdere med lavere mængder af stress kan være mere tilbøjelige til at nyde deres arbejde, hvilket kan øge produktivitetsniveauet og arbejdseffektiviteten.

Forbedring af fremmødet

At have alle medarbejdere til stede på arbejdet kan øge overskuddet for din virksomhed, så det er vigtigt at give dine medarbejdere betalt ferie for at hjælpe med at forbedre den daglige fremmøde. Hvis dine teammedlemmer f.eks. giver udtryk for, at de ønsker at holde påskeferien fri, kan du reducere fraværet på den pågældende dag ved at give dem fridagen til at holde ferie. Ved at planlægge at holde bestemte ferier fri kan du planlægge at supplere arbejdet.

Hvordan beslutter du, hvilke helligdage der skal være PTO?

Her er nogle måder at hjælpe dig med at beslutte, hvilke helligdage din virksomhed vil tilbyde som betalt fri (PTO):

Gennemgå dit budget

Overvej at gennemgå din virksomheds budget for at hjælpe dig med at bestemme antallet af betalte feriedage. Eksempelvis har en større virksomhed formentlig råd til flere betalte feriedage end en mindre virksomhed. Ejer du en mindre virksomhed, kan du overveje at prioritere, hvilke ferier du eller dine arbejdsgivere foretrækker.

Relateret: 25 typer af personalegoder

Se på lignende virksomheder

Overvej at se på, hvilke ferier lignende virksomheder eller konkurrenter tilbyder for at hjælpe dig med at vælge din betalte ferieplan. Du kan beslutte, at du vil tilbyde flere ferier end lignende virksomheder for at belønne kandidater, der kommer for at arbejde for din virksomhed. Du kan også beslutte at matche, hvad andre virksomheder tilbyder, så du har den samme mængde PTO.

Spørg dine medarbejdere

En anden måde at hjælpe dig med at vælge din betalte ferieplan er at spørge dine nuværende medarbejdere, hvilke ferier de ønsker. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke helligdage dine medarbejdere allerhelst vil holde. For eksempel, hvis dine medarbejdere ønsker Black Friday som en betalt ferie, kan du måske give dem den dag. Du kan bede om deres input ved at sende en undersøgelse eller ved at holde et møde for at høre deres meninger.

Vælg firmatider

En anden ting at overveje er, om du skal lukke din virksomhed på ferie. Det kan være en fordel at holde åbent, hvis du vil tjene overskud eller få arbejdet udført på bestemte helligdage. For eksempel er det almindeligt, at restauranter og dagligvarebutikker holder åbent i det mindste delvist på helligdage. Du kan også beslutte at have begrænset arbejdstid og tilbyde kompensation til medarbejdere, der arbejder den dag.

Læs mere: Guide til at arbejde på helligdage: Standard betalt ferie, ekstra løn og fordele ved feriearbejde

Overvej årstiderne

Når du implementerer din betalte ferieplan, så tænk på, hvordan årstiderne kan påvirke din virksomhed. Det betyder at se på, hvordan forskellige årstider kan påvirke din virksomhed og justere din tidsplan baseret på denne faktor. For eksempel, hvis du ejer en badetøjsvirksomhed, har du måske mere travlt om sommeren end om vinteren, så du kan tilbyde færre betalte ferier om sommeren og flere betalte ferier om vinteren.

Nicolaj Eriksen
Nicolaj Eriksen Der er mange føderalt anerkendte helligdage, du kan bruge til at oprette en betalt ferieplan. Betalte ferieplaner kan hjælpe med at øge produktiviteten og glæden på arbejdspladsen. Det er vigtigt at vide, hvad en betalt ferieplan er, for at kunne designe en, der bedst understøtter din virksomhed. I denne artikel besvarer vi ofte stillede spørgsmål om betalt ferieplaner, såsom hvad de er, de forskellige typer, deres fordele og hvordan man implementerer en.