Eventualforpligtelse: Definition Og Eksempler

Når de opretter regnskaber, kræver nogle regnskabsorganisationer, at virksomhederne opstiller potentielle problemer eller bekymringer, der kan påvirke deres overordnede virksomhedsøkonomi. Virksomheder angiver ofte disse potentielle problemer som eventualforpligtelser for at sikre, at deres økonomiske status er realistisk og ærlig. I denne artikel diskuterer vi, hvad eventualforpligtelse er, og hvorfor det registreres ved hjælp af nyttige eksempler.

Hvad er eventualansvar?

Et eventualforpligtelse er et problem eller en bekymring, der kan finde sted på grund af udfaldet af en bestemt begivenhed. En virksomheds beslutning om at registrere en eventualforpligtelse på sine finansielle dokumenter afhænger ofte af, hvor sandsynligt forpligtelsen kan opstå, og hvor nøjagtigt dens omkostninger kan estimeres. Hvis en virksomhed ikke kan estimere en forpligtelse med nøjagtighed, eller de ikke tror, ​​det er sandsynligt, at det vil ske, vil de enten ikke oplyse det eller skrive en fodnote i regnskabet, der nævner dets mulige forekomst eller omkostninger.

Læs mere: Komplet vejledning for passiver: Definition og eksempler

Hvorfor registreres eventualforpligtelse?

Visse regnskabsorganisationer, såsom Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) og International Financial Reporting Standards (IFRS), kræver, at virksomheder oplyser om deres eventualforpligtelser på grund af, hvordan de interagerer med tre vigtige regnskabsprincipper. Disse principper omfatter:

Relateret: 10 GAAP-retningslinjer

Fuld åbenhed

Princippet om fuld offentliggørelse siger, at en virksomhed skal rapportere enhver forpligtelse og andre relevante bekymringer, der påvirker en virksomheds samlede økonomiske resultater. Hvis der skulle opstå en eventualforpligtelse, kan det have en negativ effekt på en virksomheds økonomi. For eksempel, hvis en virksomhed fortæller sine forbrugere, at de vil udskifte deres produkt under et bestemt sæt omstændigheder (som angivet i virksomhedens garanti), vil hvert produkt, som virksomheden skal udskifte, øge deres virksomheds udgifter uden at generere yderligere fortjeneste .

Væsentlighed

Væsentlighed er en regnskabsmæssig fundamental, som siger, at virksomheder skal oplyse alle vigtige økonomiske forhold i regnskabet. Regnskabsorganisationer anser forpligtelser for at være vigtige økonomiske anliggender, fordi de kan påvirke beslutningerne fra dem, der læser regnskabet, såsom potentielle eller nuværende virksomhedsinvestorer.

For eksempel, hvis en virksomhed har mange eventualforpligtelser i forskellige former, kan investorer bekymre sig om, at det kan være en potentiel risiko at investere penge i virksomheden. Dette kan give investorer og andre brugere af regnskaberne mulighed for at træffe smarte økonomiske beslutninger.

Forsigtighed

Forsigtighed er den regnskabsmæssige idé eller princip, som siger, at en virksomhed skal angive deres udgifter og forpligtelser nøjagtigt på deres regnskaber og ikke overvurdere deres potentielle indtægter eller succes. Dette er med til at sikre, at en virksomhed giver en realistisk oversigt over sine økonomiske bestræbelser. Men fordi nogle eventualforpligtelser ikke er garanteret, gør virksomheder deres bedste for at vurdere sandsynligheden for den mulige udstedelse. Hvis sandsynligheden er mindre end 50 %, opfører virksomheden det ikke som en eventualforpligtelse.

Når en eventualforpligtelse optages i en virksomheds årsregnskab, betegner virksomheden det ofte som en middel eller høj sandsynlighed. Hvis sandsynligheden er højere end 50 %, og virksomheden kan estimere omkostningerne, mærkes den som "høj sandsynlighed". Hvis virksomheden kun kan bestemme en af ​​disse to kvalifikationer, er den mærket som "medium sandsynlighed", og virksomheden skriver det generelt som en fodnote i deres regnskaber.

Relateret: Hvad er regnskabsprincipper?

Eksempler på eventualforpligtelser

Her er et par eksempler på eventualforpligtelser, og hvordan de kan påvirke en virksomhed:

Eksempel 1

Virksomheden Burt's Headphones har en garantipolitik om, at hvis en forbrugers hovedtelefoner skulle gå i stykker ved et uheld, vil virksomheden erstatte dem gratis. De sætter politikken på plads, fordi de håber, at den vil øge forbrugernes tilfredshed og undgå potentielle retssager, mens de kun øger deres virksomheds omkostninger en smule. Men fordi en stigning i deres udgifter er mulig, skal virksomheden opføre deres garantipolitik som en eventualforpligtelse på deres regnskaber.

Virksomheden hyrer et professionelt revisionsfirma til at hjælpe dem med at beregne, hvor meget garantien kan øge deres udgifter, og om det rent faktisk er gavnligt for deres virksomhed. Burt's Headphones opdager, at garantien kan koste dem yderligere 80.000 $, men de mener, at selvom den omkostning skulle opstå, er garantien stadig gavnlig for dem og deres forbrugere, så de beslutter sig for at angive den som et eventualforpligtelse.

Eksempel 2

Kunder hos Ashlynn Coffee Products anlagde for nylig en retssag med påstand om, at virksomhedens nyeste kaffekande er for varm og kan brænde brugerens hænder. Kunderne sagsøger Ashlynn Coffee Products for 300.000 USD i erstatning. Selvom virksomheden ikke kan bestemme udfaldet af retssagen, skal de stadig kræve de $300.000 i deres regnskaber som et eventualforpligtelse. Hvis retssagen ikke går i deres favør, skal de betale pengene, hvilket vil øge deres virksomheds udgifter.

Dette er vigtig information for investorer og andre medlemmer af virksomheden at vide, så de kan træffe deres egne personlige økonomiske beslutninger. Det kan også være nyttigt for Ashlynn Coffee Products at se, om de har brug for at justere eller reparere deres produkter og inventar. Hvis deres virksomhed står over for et par retssager hvert år for forskellige produkter, kan det spare deres virksomhed flere penge, hvis de investerer mere tid og ressourcer i at lave mere bæredygtige og gavnlige varer.

Eksempel 3

Firmaet Kyoto's Furniture er en stor virksomhed, der leverer møbler til hjemmet til sine forbrugere. De har for nylig opdaget, at en af ​​deres bedst sælgende leverandører har brug for økonomisk bistand for at blive i gang. Virksomheden optager et banklån på $600.000 for at give deres leverandør og får deres leverandør til at betale lånet tilbage trinvist. Hvis deres leverandør ikke kan betale lånet tilbage, skal Kyotos møbler selv betale for det, hvilket ville være en enorm udgift for deres virksomhed.

Normalt ville virksomheden skulle opføre denne potentielle udgift som en eventualforpligtelse, men deres revisorer kunne ikke præcist forudsige muligheden for problemet. Fordi Kyotos møbler kendte værdien af ​​forpligtelsen, men ikke potentialet, udpegede de problemet som "middel sandsynlighed" og anførte det i fodnoterne til deres regnskab.

Margrethe Svenningsen
Margrethe Svenningsen Når de opretter regnskaber, kræver nogle regnskabsorganisationer, at virksomhederne opstiller potentielle problemer eller bekymringer, der kan påvirke deres overordnede virksomhedsøkonomi. Virksomheder angiver ofte disse potentielle problemer som eventualforpligtelser for at sikre, at deres økonomiske status er realistisk og ærlig. I denne artikel diskuterer vi, hvad eventualforpligtelse er, og hvorfor det registreres ved hjælp af nyttige eksempler.