Entry-Level Færdigheder På Arbejdspladsen: Definition Og Eksempler

Hvis du søger et nyt job inden for et karriereområde, som du endnu ikke har fået erfaring med, er det vigtigt at vide, hvilke færdigheder du skal angive på dit CV. Uddannelse og personlige relationer kan give dig færdigheder på entry-level, som du kan anvende til en entry-level stilling. I denne artikel behandler vi, hvad færdigheder på entry-level er, eksempler på entry-level færdigheder, hvordan man forbedrer disse færdigheder, og hvordan man fremhæver entry-level færdigheder til et følgebrev, CV eller jobsamtale.

Relateret: Hvad er et entry-level job?

Hvad er færdigheder på begynderniveau?

Entry-level færdigheder er generelle færdigheder, man kan udvikle fra uddannelse, frivilligt arbejde eller livserfaring. De er nyttige i nye jobroller og nemme at udvide til fremtidige karrieremål. En jobopslag på entry-level har normalt færre krav, der kræves for at få jobbet, fordi jobkandidater ofte er nye i feltet og leder efter erfaring. Nogle eksempler på færdigheder på begynderniveau er:

 • Meddelelse
 • Organisation
 • Kreativitet
 • Interpersonel
 • Tilpasningsevne
 • Samarbejde
 • Problemløsning
 • Kritisk tænkning
 • Tidsadministration

Eksempler på færdigheder på begynderniveau

Her er nogle færdigheder på begynderniveau, som du kan overveje at optage på dit CV:

Kommunikationsegenskaber

Kommunikationsevner er en grundlæggende komponent i enhver jobrolle. At vide, hvordan du kommunikerer effektivt med teams, ledere og kunder, kan hjælpe dig med at få succes i en ny rolle. Der er mange måder kommunikation er nyttig på en arbejdsplads, såsom at interagere høfligt med en kunde, arbejde sammen med en kollega for at udføre en opgave eller stille en leder et spørgsmål eller give udtryk for en bekymring.

Tilpasningsevne

Tilpasningsevne er en nyttig færdighed at have, når du går ind i en ny jobrolle, fordi den kan vise, at du tager initiativ i tider med forandring og arbejder hårdt for effektivt at udføre nye opgaver eller følge nye politikker. Tilpasning til et nyt miljø er afgørende for job på begynderniveau, da joberfaringen generelt er ny og kræver tålmodighed og vilje til at lære. Udvikling af et tilpasset færdighedssæt kan give dig mulighed for at nærme dig nye læringsmuligheder med en mere positiv holdning og hjælpe dig med at nå dine nye arbejdspladsmål.

Problemløsning

Problemløsningsfærdigheder kan hjælpe dig med at bestemme, hvordan du skal løse konflikter og skabe løsninger på potentielle forhindringer, før de overhovedet opstår. At have problemløsningsevner kan hjælpe med at øge produktiviteten på arbejdspladsen, fordi de kan give en person evnen til at behandle og udvikle en løsning på et problem. For eksempel, hvis en butik løbende sælger ud af en bestemt størrelse, kan du beslutte at bestille flere af størrelsen og tildele en medarbejder til at opdatere lagerbeholdningen ved slutningen af ​​hvert skift for at forhindre, at størrelsen løber tør i fremtiden.

Organisation

Organisatoriske færdigheder kan give dig mulighed for at prioritere dine mål, opgaver og tid. Det kan også effektivt vise din opmærksomhed på detaljer, mens du organiserer et arbejdsområde eller digitale optegnelser. Det er vigtigt at have organisatoriske færdigheder, fordi de ofte er et grundlæggende krav for jobroller i enhver branche. Jobsamtaler på startniveau kan omfatte spørgsmål om dine organisatoriske færdigheder for at afgøre, om du er i stand til at arrangere virksomhedsfiler korrekt, administrere planlægningssystemer eller overholde deadlines.

Tidsadministration

Tidsstyring kan falde ind under organisatoriske færdigheder. At vide, hvordan du administrerer din tid effektivt for at fuldføre hver opgave og overholde deadlines, kan være et vigtigt aspekt af nogle jobstillinger. Som ny medarbejder kan det at have færdigheder i tidsstyring hjælpe dig med at følge med i nye opgaver og forstå, hvordan du prioriterer opgaver for at overholde deadlines. Det kan også hjælpe dig med at finde en balance mellem dit arbejdsliv og privatliv, så du ikke arbejder ekstra timer for at nå dine arbejdsmål.

Kreativitet

Du kan bruge kreativitet til at udvikle nye ideer i din branche, løse problemer og finde innovative måder at strømline driften på. For eksempel, hvis du arbejder på en restaurant og ofte tjekker sociale medier, kan du opleve, at jordbærdrinks er trendy om sommeren. Hvis din arbejdsplads ikke sælger jordbærdrinks endnu, kan du beslutte dig for at lave din egen sommerjordbærdrinksopskrift og præsentere ideen for ledelsen for at opfylde et behov.

Relateret: Kreativitetsfærdigheder: Definition, tips og eksempler

Interpersonelle færdigheder

Interpersonelle færdigheder er nyttige under dine interaktioner med andre mennesker i kundestyring og teamwork-indstillinger. Fremragende interpersonelle færdigheder kan omfatte brug af empati og tålmodighed til at udvikle meningsfulde relationer på arbejdspladsen. En person med stærke interpersonelle færdigheder kan ofte udvise høje niveauer af følsomhed og overveje deres kollegers følelser på arbejdspladsen. De kan også have en fleksibel tankegang, hvilket betyder, at de kan være villige til at udforske forskellige tilgange til at udføre en opgave i deres job.

Hvordan man forbedrer færdigheder på begynderniveau

Her er tre trin til at forbedre dine færdigheder på begynderniveau:

1. Bed om feedback

At bede om feedback er en fantastisk måde for nogen at forstå, om deres færdigheder bidrager til arbejdspladsen. Feedback kan også give en person mulighed for at reflektere og foretage de korrekte justeringer vedrørende deres arbejdsgivers feedback. At bede om feedback kan også vise dine arbejdsgivere, at du har viljen til at lære, så du kan bidrage yderligere til virksomheden.

For eksempel vil en marketingassistent på sociale medier måske gerne forstå, om de med succes opfylder deres arbejdsgivers forventninger og bekræfte, at de skaber kvalitetsindhold. For at gøre det kan assistenten beslutte at kommunikere med deres teamleder eller leder for at bede dem om feedback på tidligere indholdsskabelser. Efter at have modtaget feedback og anvendt den på nye daglige kreationer, kan marketingassistenten på sociale medier følge op med ledelsen for at sikre, at de har forstået feedbacken, og at de anvender den korrekt.

Relateret: Sådan beder du din leder om en præstationsgennemgang

2. Sæt mål

Opret mål for de færdigheder, du gerne vil forbedre. At skabe mål kan være en god måde for dig at motivere dig selv til at forbedre dig. For eksempel, hvis du leder efter at få et forfatterjob på entry-level, vil du måske arbejde på dine computerfærdigheder. Derefter kan du sætte et mål om at skrive 500 ord om dagen og tid selv for at vurdere, hvor lang tid det vil tage at udføre de opgaver, en virksomhed kan tildele dig. Brug af realistiske kortsigtede mål kan hjælpe med at udvikle dit færdighedssæt og opdage nye træk og færdigheder i din arbejdsmoral, såsom hvilke opgaver du kan udmærke dig i eller din evne til at styre din tid.

3. Øv

For effektivt at øve færdigheder på begynderniveau skal du identificere hvilke færdigheder der er vigtigst for dig og udvikle en plan for at styrke dine færdigheder. Her er nogle færdigheder på begynderniveau, du måske ønsker at styrke, og eksempler på, hvordan du kan styrke dem:

 • Teknologiske færdigheder: Sæt en tid til at undersøge de mest værdifulde teknologiske færdigheder og lære om de programmer eller teknologiske enheder, du kan bruge på din arbejdsplads. Computere er ofte nyttige på arbejdspladsen, så det kan være en fordel at lære grundlæggende programmer til at oprette dokumenter eller regneark.
 • Kreativitet: Udfordr dig selv ved at udvikle daglige opgaver eller praksis for at forbedre din kreative tænkning. For eksempel kan du oprette et nyt arkiverings- eller planlægningssystem til dit kontor. Du kan også udvikle en innovativ måde at forbedre dit arbejdspladsmiljø for at gøre det mere indbydende for medarbejdere eller kunder.
 • Kritisk tænkning: Du kan undersøge nogle almindelige vanskeligheder, du kan støde på på arbejdspladsen, og derefter øve dig i at bruge dine kritiske tænkningsevner til at bestemme, hvordan du kan overvinde dem. Spørg dig selv, hvordan du kom til din konklusion, hvorfor du føler, det er den bedste beslutning at tage, og overvej, hvad der ville ske, hvis du tog en anden beslutning for at få perspektiv på andre potentielle resultater.

Fremhævelse af færdigheder på begynderniveau

Hvis du ønsker at adskille dig selv fra andre kandidater på startniveau, kan du overveje følgende eksempler for at fremhæve dine stærkeste færdigheder på et CV, følgebrev og under et interview:

På et CV

På dit CV skal du vælge nogle af dine stærkeste færdigheder, der stemmer overens med stillingsopslaget, og understrege dem i afsnittet om din joberfaring på CV'et. For eksempel, hvis du er en håbefuld kaffebarista, så overvej at oprette et stærkt CV, der fremhæver specifikke færdigheder til en kaffebarista-jobliste. Listen oplyser, at ansættelsesfirmaet søger en kandidat med organisatoriske, tidsstyrings- og kritiske evner. Prøv at understrege dine organisatoriske færdigheder og lederevner ved at inkludere beskrivelser af jobopgaver, der kan hjælpe en arbejdsgiver med at forstå min erfaring med at bruge disse færdigheder.

Eksempel: "Ansvarlig for at organisere inventar tjeklister, registrere inventar og kommunikere med de relevante teammedlemmer, når lageret er lavt. Afgivet ordrer på papirvarer, mad og rengøringsprodukter for at sikre, at restauranten har alle varer til at drive butikken med succes. Opnåede en 95% deltagelsesrate og fik ros for min evne til at styre min tid og arbejde i et tempofyldt miljø."

Relateret: Sådan skriver du et start-CV

I et følgebrev

Et følgebrev indeholder typisk et par afsnit om dine kompetencer og erfaringer, og hvorfor du gerne vil arbejde for en bestemt virksomhed i en bestemt stilling. Til dit følgebrev skal du identificere to eller tre færdigheder på begynderniveau og uddybe den erfaring, du havde, mens du brugte disse færdigheder.

Eksempel: "Som psykologistuderende brugte jeg tidsstyringsevner til at overholde deadlines og tildelte mig selv nok tid til at studere til eksamen for at modtage mindst 90 % på hver eksamen. Jeg brugte også kreativitetsfærdigheder til at designe hypoteser til at teste og skabe informative forskningsartikler."

Under et interview

Et interview er en fantastisk måde at ikke kun fremhæve dine færdigheder, men også sætte dine færdigheder ud i livet. At nævne dine færdigheder og erfaringer med at bruge disse færdigheder i forskellige situationer kan understrege din evne til at tilpasse sig en jobrolle.

Eksempel: "Mens jeg arbejdede med gruppeprojekter i skolen, uddelegerede jeg opgaver til mine medgruppemedlemmer og sikrede, at de fuldførte dem rettidigt. Hvis et gruppemedlem ikke fuldførte en opgave til tiden, ville jeg kommunikere med dem for at se, om de havde brug for hjælp fra mig eller et andet teammedlem til at udføre deres arbejde. Hvis mit gruppemedlem kommunikerede, at de ikke kunne udføre opgaven på grund af et personligt dilemma, ville jeg bruge problemløsningsevner til at omplacere opgaven til mig selv eller et andet teammedlem."

Magnus Holst
Magnus Holst Hvis du søger et nyt job inden for et karriereområde, som du endnu ikke har fået erfaring med, er det vigtigt at vide, hvilke færdigheder du skal angive på dit CV. Uddannelse og personlige relationer kan give dig færdigheder på entry-level, som du kan anvende til en entry-level stilling. I denne artikel behandler vi, hvad færdigheder på entry-level er, eksempler på entry-level færdigheder, hvordan man forbedrer disse færdigheder, og hvordan man fremhæver entry-level færdigheder til et følgebrev, CV eller jobsamtale.