Emotionel Markedsføring: Definition Og 8 Strategier At Prøve

Der er mange måder, hvorpå virksomheder kan appellere til deres kunders følelser. Reklamer, annoncer og andre marketingkampagner forsøger ofte at vise kunderne, at brands kan relatere, og at de er opmærksomme på menneskelige følelser og oplevelser. Som marketingmedarbejder kan det at vide, hvad følelsesmæssig markedsføring er, og hvordan det virker, hjælpe dig med at afgøre, om din organisation kan drage fordel af det. I denne artikel diskuterer vi definitionen af ​​denne type markedsføring, hvordan den fungerer og otte strategier til at implementere den effektivt.

Hvad er følelsesmæssig markedsføring?

Emotionel markedsføring er budskaber, som virksomheder bruger til at målrette mod specifikke menneskelige følelser og overtale forbrugere. Disse følelser kan omfatte lykke, vrede eller tristhed og viser ofte en virksomheds reaktion på aktuelle begivenheder eller relevante situationer, der appellerer til dem, der føler det samme. Virksomheder, der bruger denne taktik, håber at danne en dybere forbindelse mellem deres brands og deres forbrugere. Følelsesmæssig markedsføring kan overtale folk til at købe bestemte produkter, engagere sig i et brand, dele indhold eller øge deres loyalitet.

Relateret: 25 typer reklame for følelsesmæssig appel (med tips)

Hvorfor virker følelsesmæssig markedsføring?

Følelsesmæssig markedsføring virker, fordi forbrugere ofte føler sig godt tilpas, når en virksomhed offentligt deler en følelse, der giver genlyd hos dem. Her er et par specifikke grunde til, at følelsesmæssig markedsføring er effektiv:

Det kan være mindeværdigt

Følelsesmæssigt indhold forbindes med forbrugernes personlige oplevelser, og folk husker ofte bedre annoncer eller historier, der relaterer til deres egen oplevelse. Virksomheder kan skabe fortællinger, der appellerer direkte til specifikke oplevelser og følelser, så når folk husker disse følelser, forbinder de dem med et specifikt brand. For eksempel kan en fotograf spille en bryllupsrulle med kærlighedssange i baggrunden. Dette kunne inspirere til minder om dit eget bryllup. Denne forbindelse kan påvirke dig til at følge fotografen på sociale medier eller hyre dem til en anden begivenhed.

Det kan skabe en øjeblikkelig reaktion

Folk kan danne sig meninger om virksomheder inden for deres første par øjeblikke af interaktion. Hvis den umiddelbare reaktion er på noget, de kan relatere til, eller noget, der får dem til at føle sig glade eller triste, er de måske mere tilbøjelige til at reagere. Dette kan hjælpe forbrugerne med at genkende mærket i fremtiden som det, der fik dem til at føle sig umiddelbart følelsesladede.

Det kan hjælpe en kunde med at bestemme

En følelsesmæssig forbindelse kan påvirke en kunde til at købe dine produkter over et andet mærke. Hvis to produkter er ens i pris og kvalitet, kan kunden vælge det, de forbinder med mere. For eksempel kan markedsføring af et havduftende stearinlys med strandbilleder og glade familier appellere til forbrugerne mere end almindelige turkise farver med strandtema.

Det kan inspirere til handling

Ud over køb kan følelsesmæssig markedsføring overtale forbrugerne til at engagere sig gennem delinger, kommentarer og henvisninger. Hvis en bestemt annonce gør forbrugerne glade, er de måske mere tilbøjelige til at dele den annonce på deres egne sociale medieprofiler. Tilsvarende kan tristhed eller frygt også inspirere forbrugerne til enten at tage del i bestemte bestræbelser eller aktivt overtale andre. For eksempel kan en virksomhed annoncere, hvordan de kan donere en del af deres overskud til dyreinternater, med billeder af dårligt behandlede dyr. Dette kunne inspirere dyreelskere til at foretage indkøb, undersøge flere måder at blive involveret på eller dele, så andre kan hjælpe.

8 strategier til følelsesmæssig markedsføring

Her er otte strategier, du skal overveje, når du designer en følelsesmæssig marketingkampagne:

1. Kend dit publikum

At kende dit publikum er vigtigt i følelsesmæssig markedsføring, så overvej at udføre markedsundersøgelser af, hvad der kunne fremkalde en følelsesmæssig reaktion i dine annoncer. Undersøg, om nogen konkurrenter har haft succes med følelsesmæssig markedsføring for at se, hvad forbrugerne forbinder til. Skab markedsføringsmateriale, der forbinder potentielle forbrugeres frygt, ønsker, drømme eller minder.

2. Fremme inspiration

Du kan skabe inspiration med reklamer, der fremhæver en karakters præstationer, mens du overbeviser forbrugeren om, at de kunne opnå det samme. Dette er almindeligt med berømte atleter i store mærkereklamer. Disse annoncer kan vise, hvilke modgang atleterne overvandt før deres succes. På samme måde kan virksomheder forpligte sig til en god sag som miljøoprydning eller kamp for social retfærdighed for at inspirere deres forbrugere til både at overveje deres brand og selv engagere sig.

3. Skab aspiration

I lighed med inspiration kan virksomheder overveje, hvordan fremvisning af, at folk kan nå væsentlige mål, kan hjælpe forbrugerne med at stræbe efter selv at sætte højere mål. Mærket kan foreslå, at hvis en kunde bruger deres produkt, kan de opnå et bestemt resultat. I stedet for falsk reklame kan følelsesmæssig markedsføring blot give udseendet af denne forbindelse. For eksempel kan en stuemøbelreklame vise en familie afslappende, glad og samlet på en sofa, hvor de ser film og griner. Dette kan betyde, at deres møbler kan inspirere til glæde i hjemmet.

4. Brug placering

Lokationsbaseret markedsføring kan målrette mod følelsesmæssige reaktioner fra de beboere, hvor virksomheder driver forretning. En virksomhed kan sponsorere lokale begivenheder, levere tjenester til lokale mennesker eller virksomheder eller blot fremhæve lokationer i deres annoncering. Hver af disse handlinger kan få folk til at føle sig forbundet med et brand, hvis de allerede har følelsesmæssige forbindelser til stedet.

Relateret: Alt du behøver at vide om lokal markedsføring

5. Udnyt milepæle

Milepæle i reklamer kan få folk til at føle sig nostalgiske, eller at de forholder sig til bestemte virksomheder. Dette kan målrettes mod helligdage, begivenheder som mærkedage eller bestemte tidspunkter af året. For eksempel kan et kamerafirma reklamere for en familie, der bruger deres udstyr til at fotografere deres nye baby og blinke frem til at tage billeder ved eksamen. Dette kan få folk til at føle sig følelsesladede over deres egne familieoplevelser og milepæle, hvilket skaber en mindeværdig forbindelse.

6. Udtryk kærlighed

Kærlighed er en oplevelse, som forbrugere kan søge i deres daglige liv. Ved at replikere dette kan en virksomhed fremstå mere menneskelig. For eksempel kan en annonce udtrykke et brands engagement over for kunder eller dets passion, når det designer et produkt, og vise adfærd, der ligner dem, der udføres af personer, der føler kærlighed til hinanden.

7. Brug farve

Farver kan skabe følelsesmæssige reaktioner hos mennesker. At udnytte forskellige farver til forskellige formål kan påvirke, hvordan folk føler over for bestemte produkter eller virksomheder. For eksempel kan folk forbinde den grønne farve med sundheds- og miljøbevidsthed, mens rød kan fremkalde følelser som spænding, glæde og lidenskab. Du kan inkludere farve med placering, folks tøj eller fornemme genstande i annoncer.

Relateret: Mærkefarvepsykologi: 9 farver og deres betydning

8. Fortæl en historie

En fortælling kan være mere mindeværdig end en simpel produktbeskrivelse. At fortælle en historie, som dine kunder kan relatere til, kan tilskynde dem til at opsøge dit indhold andre steder. Hvis en kunde, der f.eks. engagerer sig i lignende aktiviteter, ser en videoannonce med en hund og hans ejer, der fisker, kan de muligvis søge den pågældende virksomheds sociale mediekonto for at få adgang til lignende indhold. På samme måde kan de overveje det produkt, der annonceres for, fordi de måske deler en lignende historie.

Læs mere: 11 historiefortællefærdigheder til forretningssucces

Sådan måler du følelsesmæssig markedsføring

Måling af følelsesmæssig markedsføring svarer til måling af traditionel marketingindsats. Her er et par trin, du kan følge for at måle følelsesmæssig markedsføring:

1. Analyser aktuelle metrikker

Måling af marketingindsats kræver normalt at identificere tendenser. For at finde en tendens skal du registrere de aktuelle metrics for din virksomhed, herunder sidevisninger, klikfrekvens, abonnementer, åbnede e-mails og køb. Afhængigt af hvilken følelse du vil målrette mod, og hvad du håber at opnå, kan du undersøge forskellige figurer.

2. Udfør research før lancering

At udføre research er en fantastisk måde at se, hvad konkurrenterne laver, og hvordan deres kunder reagerer. Selv virksomheder uden for din branche kunne give eksempler på de følelser, du håber at målrette mod. For eksempel, hvis du ser tusindvis af kommentarer på et følelsesladet indlæg på sociale medier, skal du undersøge det indhold, de har oprettet, hvordan brugerne reagerer, og hvordan virksomheden interagerer med deres kunder. At se, hvordan folk opfører sig som reaktion på målrettede følelser, kan hjælpe dig med at skabe en strategi for at opnå lignende resultater.

3. Sæt mål

At fremkalde forskellige følelser kan påvirke kunderne på forskellige måder. For eksempel, hvis du målretter mod glade følelser, kan dette udløse flere delinger, mens deling af noget overraskende kan forårsage mere brandloyalitet gennem e-mail-abonnementer. Dine mål kan være som traditionelle marketingmål med flere klik, abonnementer eller mere subjektive, som at håbe på at modtage flere personlige beskeder.

4. Udfør research efter lanceringen

En af de bedste måder at evaluere, hvordan kunder reagerer på dit følelsesmæssige indhold, er ved at udføre undersøgelser. Med dette kan du måske måle selve den følelsesmæssige reaktion. Undersøgelser, der beder folk om at svare direkte på annoncer, kan hjælpe med at afgøre, om din følelsesmæssige markedsføring havde den tilsigtede effekt. At holde fokusgrupper kan hjælpe dig med at målrette specifikke følelser eller individuelle kvaliteter til din næste kampagne. Du kan stille spørgsmål om, hvor sandsynligt det var, at de ville engagere sig i dit brand før og efter annoncen, eller hvis de følte, at de målrettede følelser påvirkede dem på anden vis.

5. Brug marketingværktøjer

Brug værktøjer som søgeanalyse og e-mailsporing for at se, om der er en stigning i dine metrics. Disse værktøjer kan hjælpe dig med at identificere, hvor effektiv din følelsesmæssige markedsføring er, og om du opnår de mål, du har sat dig. Hvis f.eks. dine søgninger stiger, kan du måske tilskrive det folk, der deler eller diskuterer dit følelsesmæssige indhold.

Claus Nielsen
Claus Nielsen Der er mange måder, hvorpå virksomheder kan appellere til deres kunders følelser. Reklamer, annoncer og andre marketingkampagner forsøger ofte at vise kunderne, at brands kan relatere, og at de er opmærksomme på menneskelige følelser og oplevelser. Som marketingmedarbejder kan det at vide, hvad følelsesmæssig markedsføring er, og hvordan det virker, hjælpe dig med at afgøre, om din organisation kan drage fordel af det. I denne artikel diskuterer vi definitionen af denne type markedsføring, hvordan den fungerer og otte strategier til at implementere den effektivt.