Direktiv Lederskabsstil: Definition Og Hvordan Man Bruger Den

Nutidens ledere kan vælge at bruge mange forskellige stilarter, når de leder teams af mennesker. Beslutningen om, hvilken stil der er bedst til specifikke situationer, afhænger af arbejdsmiljøet og organisationens overordnede mål. I denne artikel forklarer vi stilen for ledende ledelse, hvordan man bliver en ledende leder, og hvornår man skal anvende dens praksis.

Hvad er direktivledelse?

Den retningsgivende ledelsesstil er baseret på path-goal-teorien udviklet af Martin G. Evans i 1970. Det er en af ​​fire ledelsesadfærd, der sætter klart definerede mål og regler for teammedlemmer. Under direktivledelse skal ledere vejlede medarbejdernes arbejdsmål og etablere den vej, hvorpå de kan nå disse mål. Direktive ledere kan for eksempel give vejledning og coaching, afklare en medarbejders roller og ansvar, fjerne eventuelle forhindringer, der forhindrer fuldførelse af opgaver, og give priser, når det er relevant.

Relateret: 10 typer magt i ledelse

Hvor bruges direktivledelse?

Direktivledelse er mest almindeligt i militære omgivelser. Det anbefales ikke i erhvervslivet, fordi det følger en streng stil, der ofte opfattes som negativ. Det betyder ikke, at det ikke kan ændres til visse situationer. Generelt er nutidens virksomhedsledere blevet mere modtagelige for medarbejderfeedback, og efterspørger ofte nye ideer til at forbedre deres organisation og kultur. Den type feedback frarådes i ledende ledelse.

Hvordan man er en ledende leder

Der er tidspunkter, hvor ledere skal træde til for at sætte strenge retningslinjer med deres teams. Direktivledelse hjælper teammedlemmer med at vide, hvad der forventes af dem. Her er de trin, du kan tage for at blive en ledende leder:

1. Tag ansvaret

Når du bemærker, at dit team er umotiveret og har brug for assistance, så træde ind og lede. Direktivets ledere skal have tillid til at tage det fulde ansvar for at sætte mål og sørge for trin, som medarbejderne kan følge. Når folk ved, hvad der forventes af dem, vil de have en klar vej til succes.

Relateret: 9 tips til at tage initiativ på arbejdspladsen

2. Bekræft din autoritet

For at få succes er det afgørende at bruge din autoritet, når du fører tilsyn med et team, der har vist behovet for ledende ledelse. Det er vigtigt at etablere din autoritet fra begyndelsen. Enhver tøven fra dig med hensyn til retninger og beslutningstagning kan svække den tillid, dine medarbejdere har med hensyn til din overordnede evne til at lede. Vis dem, at du er lederen af ​​holdet ved at lede med selvtillid.

3. Følg protokollen

Mens andre ledelsesstile tilskynder til samarbejde og kreativitet, gør den retningsgivende stil det ikke. Designet er det effektivt, fordi det er baseret på en skriftlig protokol, der skitserer et mønster for succes. Under ledende ledelse følger medarbejderne gennemprøvede strategier for at udføre deres pligter. Så længe du sikrer, at dit team overholder disse retningslinjer, skal deres opgaver forløbe som planlagt og overholde deadlines, hvilket er dit mål.

4. Tro på din vejledning

Måske har du bemærket, at opgaver og projekter ikke bliver færdige uden dit strenge opsyn. I dette tilfælde skal du vejlede dit team omhyggeligt og overvåge deres arbejde undervejs. Giv anvisninger, overvåg dit team og sørg for, at du tjekker ind ofte for at verificere overordnede fremskridt. Direktivledere forstår, at deres teammedlemmer har brug for klare forventninger og finder værdi i deres vejledning.

5. Hold andre ansvarlige

At have struktur og organisation er afgørende komponenter i ledende ledelse. Sørg for, at alle teammedlemmer arbejder efter instruktion ved at føre en liste over teammedlemmers ansvar og opgaver. Følg derefter op for at holde dem ansvarlige, og om nødvendigt gennemgå forventningerne sammen med dem.

Relateret: Forskellen mellem ansvarlighed og ansvar

6. Værdikontrol

Den retningsgivende ledelsesstil er forankret i kontrol, som stimulerer produktiviteten, når den bruges korrekt. Guide dit team fast og vær opmærksom på, hvordan de reagerer på dine anmodninger for at sikre, at du leder dem med respekt.

7. Modvirke innovation

Der er mange typer job, der kræver innovation og kreativitet. Direktivet lederskab er ikke den rigtige stil til disse indstillinger. Når du leder et team, der har brug for klare forventninger og faste grænser, skal du overholde strenge politikker og procedurer. Det er det, der driver dit team til at nå specifikke mål og gennemføre projekter.

8. Omfavn etableret hierarki

Direktivets ledere finder værdi i et stift hierarki og afviger ikke fra det. At have en kommandokæde sikrer, at dine teammedlemmer ved, at du er den udpegede person til at give ordrer, og af den grund bør du ikke sætte spørgsmålstegn ved din autoritet. Som leder kan din instruktion stamme fra ledere i højere stillinger. Det betyder, at hvis dit team ikke klarer opgaverne til tiden, er du ansvarlig for konsekvenserne.

Fordele ved direktivledelse

Direktivledelse har flere fordele, herunder:

  • Struktur: Erfarne ledere giver struktur i situationer, der mangler retning.
  • Sikkerhed og sikkerhed: Når regler og forskrifter driver retningsgivende lederskab, bliver spørgsmål om sikkerhed og sikkerhed topprioritet.
  • Klarhed inden for roller: Folk, der ved præcis, hvad de skal gøre, kan arbejde mere effektivt.
  • Forenkling af læring: Der er ikke plads til at gætte, når ledende ledere fortæller folk præcis, hvad de skal gøre.
  • Ansvarlighed: At have nogen, der konstant tjekker ind med fremskridt, holder arbejderne ansvarlige.

Under denne ledelsesstil bliver arbejdspræstation det eneste fokus for at bestemme en medarbejders succes. At have specifikke instruktioner, opgaver og deadlines guider folk til at opnå de ønskede resultater.

Hvornår skal man bruge direktivledelse

Konsistens er nøglen, når man bruger direktiv ledelse. Det etablerer rutiner designet til at opfylde strenge mål og deadlines. Visse omstændigheder gør denne ledelsesstil mest passende. Her er de tilfælde, hvor direktivledelse kan være gavnligt:

Uerfarne arbejdere

Dit team kan have nye medlemmer, som har brug for at forstå deres rolle bedre og det ansvar, de har. I dette tilfælde hjælper det at fortælle dem præcis, hvad der skal gøres, og hvordan de skal udføre jobbet, dem med at nå deres arbejdsmål med tillid.

Uopsættelige sager

Når der opstår problemer på arbejdspladsen, som kræver en hurtig løsning, skal ledere vide, hvordan de skal lede deres medarbejdere til at handle. I tilfælde af en nødsituation kan hurtigt arbejde betyde at redde nogens liv.

Ikke-omsættelige spørgsmål

Nogle spørgsmål vedrørende specifikke politikker skal følges uden undtagelser. For eksempel kan du have en situation med hensyn til overholdelse eller sundhed og sikkerhed. Manglende overholdelse af disse politikker kan resultere i opsigelse.

Palle Abrahamsen
Palle Abrahamsen Nutidens ledere kan vælge at bruge mange forskellige stilarter, når de leder teams af mennesker. Beslutningen om, hvilken stil der er bedst til specifikke situationer, afhænger af arbejdsmiljøet og organisationens overordnede mål. I denne artikel forklarer vi stilen for ledende ledelse, hvordan man bliver en ledende leder, og hvornår man skal anvende dens praksis.