De Bedste Jobfærdigheder Til At Få Dit CV Til At Skille Sig Ud

Arbejdsgivere bruger afsnittet om arbejdsfærdigheder i et CV til bredt at undersøge dine styrkeområder. Færdigheder kan omfatte en række erhvervede eller naturlige evner. Mens erfaringsafsnittet i dit CV viser den indflydelse, du har haft gennem din karriere, forklarer færdighedsafsnittet, hvordan du fik den indflydelse. For eksempel er dine tidligere bestræbelser på at lede et team på 10 ingeniører et resultat af dine færdigheder inden for teknisk ledelse og teambuilding.

I denne artikel diskuterer vi, hvordan du viser dine stærkeste færdigheder på dit CV med eksempler på færdighedskategorier, CV-formatering og udviklingstip.

Hårde vs. bløde færdigheder

Mange mennesker opdeler færdigheder i to kategorier: blød og hård. De fleste arbejdsgivere forventer, at ansøgere besidder en blanding af begge, så det er vigtigt at forstå dine styrkeområder i hver kategori.

Billedbeskrivelse

Hårde færdigheder vs. bløde færdigheder

Hard Skills
1. Tosproget eller flersproget
2. Databasestyring
3. Adobe-softwarepakke
4. Netværkssikkerhed
5. SEO/SEM marketing
6. Statistisk analyse
7. Data mining
8. Mobiludvikling
9. Brugergrænsefladedesign
10. Marketingkampagnestyring
11. Lagersystemer og administration
12. Programmeringssprog (såsom Perl, Python, Java og Ruby)

Hårde færdigheder er teknisk viden eller træning, som du har opnået gennem enhver livserfaring, herunder i din karriere eller uddannelse.

Bløde færdigheder
1. Integritet
2. Pålidelighed
3. Effektiv kommunikation
4. Åbent sind
5. Teamwork
6. Kreativitet
7. Problemløsning
8. Kritisk tænkning
9. Tilpasningsevne
10. Organisation
11. Vilje til at lære
12. Empati

Bløde færdigheder er personlige vaner og egenskaber, der former, hvordan du arbejder, på egen hånd og sammen med andre.

Hårde færdigheder, også kaldet "tekniske færdigheder" er lært, målbare og ofte specifikke for et job eller en opgave. For eksempel er kodning, fremmedsprogsfærdigheder og maskinbetjening alle hårde færdigheder.

Selvom de også er noget lærebare, relaterer de bløde færdigheder primært til ens personlige egenskaber og egenskaber. Bløde færdigheder kan overføres, og ruster dig til at få succes på enhver arbejdsplads. For eksempel er ledelse, tidsstyring og kreativitet bløde færdigheder.

Der er nogle få færdigheder, som mange arbejdsgivere forventer, at kandidater har. Disse færdigheder kan blive udeladt af dit CV. Nogle få eksempler på forventede færdigheder omfatter færdigheder med tekstbehandling, regneark, læsning og grundlæggende matematik.

Læs mere: Hard Skills vs Soft Skills

Kategorier af færdigheder

Generelle færdigheder er vigtige, hvis du skal være fleksibel, når du søger til en anden stilling eller skifter branche. Dette gælder også især for nyuddannede eller andre personer, der er nyindført på arbejdsmarkedet. Men udvikling af færdigheder, der er specifikke for en stilling eller en branche, kan hjælpe dig med at kvalificere dig til stillinger på mellem- eller højt niveau. Her er nogle eksempler på specifikke færdighedskategorier.

Administration, erhverv og økonomi

Administrative, forretningsmæssige og økonomiske færdigheder hjælper med at holde driften kørende effektivt. Disse færdigheder omfatter:

 • gejstlig
 • Regnskab
 • Administration
 • Finansiere
 • Forhandling
 • QuickBooks

Læs mere: Administrative færdigheder: Definition og eksempler på din karriere

Kommunikation og interpersonel

Kommunikation er afgørende for vækst i din karriere. Arbejdsgivere har en tendens til at opsøge ansøgere med stærke kommunikationsevner til en bred vifte af stillinger og brancher. Disse færdigheder omfatter:

 • Samarbejde
 • Tekstforfatning og tekstredigering
 • Præsentationsmedier (Powerpoint osv.)
 • Offentlig tale
 • Taleskrivning
 • Flydende sociale medier

Læs mere: Kommunikationsevner: Definitioner og eksempler

Ledelse og ledelse

Leder- og ledelsesevner er nødvendige i mange sammenhænge. Selvom du ikke er interesseret i ledelse, kan disse færdigheder hjælpe med at drive dig frem mod succes, især når du arbejder i gruppesammenhænge. Disse færdigheder omfatter:

 • Delegation
 • Motivering
 • Forhandling
 • Strategisk planlægning
 • Systemadministration
 • Konflikthåndtering

Læs mere: Lederevner: Definitioner og eksempler

Salg og markedsføring

Salgsroller kræver masser af kommunikationsevner, men nogle stillinger drager også fordel af tekniske færdigheder. De fleste gode sælgere eller marketingfolk har en blanding af begge. Disse færdigheder omfatter:

 • Digital markedsføring
 • Aktiv lytning
 • Inventar software
 • Kunde service

Teknologi

De fleste virksomheder bruger en række teknologiske værktøjer i den daglige drift, så selv folk i ikke-tekniske stillinger kan drage fordel af nogle tekniske færdigheder. Disse færdigheder omfatter:

 • Databasehåndtering
 • Produkt design
 • Kvantitativ forskning
 • Statistisk analyse
 • Kodning

Læs mere: Computerfærdigheder: Definitioner og eksempler

Skræddersy dit CV med søgeord

Store virksomheder bruger ofte automatiserede systemer til at udvælge ansøgere til samtaler. Disse systemer analyserer en række faktorer, herunder dygtighed og erfaring "søgeord". Ved at skræddersy dine færdigheder med information i stillingsopslaget kan du øge sandsynligheden for at bestå denne automatiserede forhåndsudvælgelsesproces.

Lav en liste over dine færdigheder, og sammenlign dem med de nødvendige færdigheder, der er angivet i stillingsopslaget. Inkluder de færdigheder, du har på dit CV, samt relevante evner, som du tror vil adskille dig fra andre ansøgere. Sigt efter at være specifik omkring dine evner og færdighedsniveau. For eksempel, i stedet for at angive "Computerfærdigheder", overvej at specificere, at du har "Avanceret færdighed i CSS og Javascript."

Sådan formaterer du færdigheder på dit CV

Når du har besluttet dig for færdighederne til dit CV, er det vigtigt at formatere dem korrekt:

1. Placer din færdighedssektion på det rigtige sted

Formatet på dit CV vil bestemme placeringen af ​​din færdighedssektion. For eksempel, hvis du har valgt et funktionelt CV, fordi du har et hul i din ansættelse eller skifter karriere, bør du placere din færdighedssektion nær toppen af ​​dit CV.

Billedbeskrivelse

Funktionelt CV-format
1. Navn og kontaktoplysninger
2. Resumé
3. Færdigheder grupperet efter tema
4. Eventuel relevant erhvervserfaring
5. Uddannelse

Hvis du har stor erhvervserfaring på et kronologisk CV, bør du placere din færdighedssektion under arbejdshistorieafsnittet.

2. Vis, hvordan du har demonstreret færdigheder i din erfaringssektion

For eksempel kan en detailchef sige, at han "Øgede kreditkortsalget med 20 % ved at implementere et belønningsprogram for de bedste medarbejdere." Dette demonstrerer initiativ, kreativitet og problemløsningsevner.

3. Integrer nøglefærdigheder i din præstationssektion

For eksempel kan du eksemplificere dine lederevner ved at diskutere din rolle i at være banebrydende for et vellykket teamprojekt.

Måder at udvikle dine jobfærdigheder

Du bemærker måske, at der er færdigheder i jobbeskrivelsen, som du endnu ikke har. Der er mange måder at udvikle færdigheder på i løbet af din karriere. For eksempel kan du opnå færdigheder gennem:

Mentorskab

En mentor kan give dig karriereråd og kan give dig mulighed for at skygge dem på jobbet. Gennem dine interaktioner kan du lære, hvilke færdigheder der er nødvendige for at få succes i din stilling eller branche.

Online og offline ressourcer

Der findes en række onlineressourcer til at hjælpe dig med at udvikle færdigheder. Store universiteter, online klasser og andre programmer tilbyder programmer til fagfolk.

På jobtræningen

Mange arbejdsgivere er interesserede i at lette deres faglige vækst. Overvej at spørge dine kolleger om nyttige kurser eller tale med din leder om din interesse i at udvikle en bestemt færdighed.

Det er værd at bemærke, at mange mennesker tilegner sig færdigheder uformelt gennem tid og erfaring på jobbet. Hvis du er interesseret i at udvikle et bestemt færdighedssæt, kan du overveje at undersøge fremskridt i din branche og populære værktøjer til succes. Med den korrekte identifikation, udvikling og fremvisning af færdigheder kan du hjælpe potentielle arbejdsgivere med at forstå den værdi, du har at tilbyde.

Anders Clemmensen
Anders Clemmensen Arbejdsgivere bruger afsnittet om arbejdsfærdigheder i et CV til bredt at undersøge dine styrkeområder. Færdigheder kan omfatte en række erhvervede eller naturlige evner. Mens erfaringsafsnittet i dit CV viser den indflydelse, du har haft gennem din karriere, forklarer færdighedsafsnittet, hvordan du fik den indflydelse. For eksempel er dine tidligere bestræbelser på at lede et team på 10 ingeniører et resultat af dine færdigheder inden for teknisk ledelse og teambuilding.