CRM E-mail Marketing: En Endelig Vejledning

Der er forskellige teknologiske værktøjer, som salgs- og marketingteams kan bruge til at automatisere systemer og nå deres afstemte mål. Mange virksomheder har integreret software til styring af kunderelationer (CRM) for at optimere deres arbejdsgange, indsamle data og etablere mere effektive, personlige forretningsforbindelser med kunder. Med dette er marketingteams begyndt at bruge CRM-værktøjer strategisk til at supplere e-mail-marketinginitiativer og øge deres samlede effektivitet i at tiltrække kunder. I denne artikel skitserer vi, hvad CRM e-mail marketing er, fordelene ved at implementere det, og hvordan du kan lancere en vellykket CRM e-mail marketing kampagne for din virksomhed.

Relateret: Hvad er et Customer Relationship Management (CRM)-system?

Hvad er CRM e-mail marketing?

Customer Relationship Management (CRM) refererer til de aktiviteter og teknologier, professionelle bruger til at organisere data, opnå en forståelse af kundepræferencer, danne positive relationer og forbedre kundeinteraktioner. Mange virksomheder bruger CRM-softwareværktøjer til at organisere de data, der indsamles gennem relationsstyringsprocessen. CRM e-mailmarketing er en form for direkte marketingstrategi, der bruger specifik software, værktøjer og informationsdatabaser til at give en skræddersyet e-mail-marketingoplevelse, når man engagerer potentielle kunder. Denne type markedsføring fokuserer i høj grad på at skabe forbindelse til specifikke individer – eller, i tilfælde af business-to-business (B2B) marketing, individuelle virksomheder – i stedet for større målgrupper.

Generel e-mail marketing er blevet en populær strategi, der anvendes af virksomheder og organisationer på tværs af forskellige brancher. Dette skyldes, at mange forbrugere foretrækker, at virksomheder kontakter dem via e-mail-kanaler frem for traditionelle metoder som telefonopkald, direct mail og salgspræsentationer. Endnu yderligere foretrækker forbrugere typisk e-mail-marketingtaktik frem for dem, der implementeres på sociale medieplatforme. Dette gælder især, når det kommer til højt profilerede købere, der er interesseret i at foretage store eller luksuskøb. Derfor kan CRM-software optimere e-mail-marketingtilgange og hjælpe virksomheder med at generere flere salgsemner, målrette mod specifikke kunder og nå fremskridtsmål.

Relateret: Alt hvad du behøver at vide om salgsautomatisering

Fordele ved CRM e-mail marketing

Da e-mailmarketing er en strategisk vej, som mange virksomheder bruger til at nå ud til og forbinde med potentielle kunder, kan automatisering af sådanne processer ved hjælp af CRM-værktøjer være utrolig nyttig. Der er forskellige fordele ved at bruge CRM-værktøjer til at administrere din organisations e-mail-marketingkampagner, herunder:

  • Forbedret dataorganisation: CRM-softwareværktøjer giver salgs- og marketingprofessionelle mulighed for at indsamle kundedata og organisere dem på et enkelt sted. Dette kan hjælpe med at strømline forskellige processer, hvorfra systemer kan få yderligere data, herunder e-mail marketing.

  • Personlig kommunikation: E-mail marketing er generelt en individualiseret indsats, der fokuserer på en individuel kunde eller virksomhed. Med CRM kan salgs- og marketingmedarbejdere maksimere personaliseringen af ​​deres kommunikation, hvilket kan føre til højere succesrater.

  • Øget produktivitet: Når professionelle bruger CRM-software til at implementere e-mail-marketingkampagner, kan de udføre alle tilknyttede opgaver inden for et enkelt system i stedet for at svinge mellem eksterne e-mail-platforme og databaser. Dette kan spare en betydelig mængde tid og øge produktiviteten generelt.

  • Intern gennemsigtighed: CRM-databaser tilbyder gennemsigtighed ellers umuligt, når du bruger eksterne e-mail-systemer. Med CRM kan hele teams se korrespondance mellem salgsprofessionelle, marketingteams og de kunder, de retter sig mod, og bruge sådanne oplysninger til at optimere deres egne aktiviteter.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er e-mailmarketing?

Sådan bruger du CRM e-mail marketing

Der er forskellige måder at nærme sig CRM-e-mail-marketinginitiativer på afhængigt af situationsmæssige faktorer som en virksomheds specifikke branche, typen af ​​kunder, den arbejder med, og hvor mange kampagner, den planlægger at lancere. Med disse faktorer i tankerne er der dog et par grundlæggende trin, du kan tage for at implementere CRM e-mail marketing i din overordnede tilgang. Her er fem trin, du skal følge for at bruge CRM e-mail marketing effektivt:

1. Vælg et CRM-værktøj, der passer til dine organisatoriske behov

For at begynde at bruge CRM e-mail marketing, skal du først vælge et CRM-værktøj, der passer til behovene i din organisations salgs- og marketingafdelinger. Der findes i øjeblikket forskellige CRM-softwareværktøjer, som giver forskellige funktioner. Det kan være nyttigt at undersøge de specifikke funktioner, hvert værktøj tilbyder til e-mail-marketing for at sikre, at det system, du vælger, giver dig mulighed for at nå specifikke mål. For eksempel kan du sammenligne skabeloner, formatering, leadscoringsfunktioner, sporingssystemer og integrerede funktioner i hvert CRM-værktøj for at se, hvilket der fungerer bedst.

Relateret: 7 måder at bruge Customer Relationship Management

2. Indsaml kundedata og indtast det i CRM-systemet

Når du har valgt et CRM-system til brug, kan du begynde at indsamle kundedata og indtaste dem i systemet. Dette er en vigtig del af CRM e-mail marketing, da det at besidde omfattende kundedata kan hjælpe marketingteams med at tilbyde mere effektiv og personlig kommunikation. Forsøg derfor at opsætte passive dataindsamlingsprocesser i dit CRM-system. Herfra skal du overføre alle eksisterende data til systemet, før du starter din e-mail-kampagne, så nøgleoplysningerne er tilgængelige på et enkelt sted.

3. Design en e-mailmarketingkampagnetest ved hjælp af integrerede funktioner

Med adgang til en betydelig mængde kundedata kan du designe en e-mail-marketingkampagnetest ved hjælp af de integrerede funktioner, dit CRM-system tilbyder. Dette er din mulighed for at eksperimentere ved at bruge alternative tilgange, der er muliggjort af CRM-systemets funktioner. For at optimere din test og indsamle den bedste indsigt fra den, overvej at isolere specifikke funktioner, som du mener vil være særligt nyttige til at forbedre salgs- og marketingengagementet.

Relateret: 15 e-mailmarketingtjenester for at få din virksomhed til at vokse i 2021

4. Start din test, indhent indsigt og gentag den

Når du har designet din e-mailmarketingkampagnetest ved hjælp af de integrerede funktioner, dit CRM-system tilbyder, kan du starte testen og få indsigt fra den. Den indsigt, du får, vil sandsynligvis vise dig kampagnens succes gennem målinger som klikrate, åbningsrate og andre. Disse målinger kan hjælpe dig med at afgøre, om du skal foretage skift til din e-mailmarketingtilgang, og hvilke CRM-funktioner du kan bruge til at forbedre din tilgang. Herfra kan du oprette gentagelser af din testkampagne ved at bruge de taktikker, der virkede, og introducere nye til at erstatte dem, der ikke gjorde det.

5. Optimer din tilgang og implementer forskellige e-mail-strategier

Efterhånden som du får mere indsigt i din e-mail-marketingkampagnes succes og dine kunders engagement, kan du optimere din tilgang til at nå bestemte mål. Med mere viden og en styrket tilgang er du muligvis i stand til at implementere forskellige e-mail-strategier for at målrette individuelle kunders specifikke behov. Disse strategier kan gøre dig i stand til at opdage endnu mere indsigt gennem CRM-systemets passive dataindsamling, hvilket igen kan gavne din overordnede tilgang.

Frode Hammer
Frode Hammer Der er forskellige teknologiske værktøjer, som salgs- og marketingteams kan bruge til at automatisere systemer og nå deres afstemte mål. Mange virksomheder har integreret software til styring af kunderelationer (CRM) for at optimere deres arbejdsgange, indsamle data og etablere mere effektive, personlige forretningsforbindelser med kunder. Med dette er marketingteams begyndt at bruge CRM-værktøjer strategisk til at supplere e-mail-marketinginitiativer og øge deres samlede effektivitet i at tiltrække kunder. I denne artikel skitserer vi, hvad CRM e-mail marketing er, fordelene ved at implementere det, og hvordan du kan lancere en vellykket CRM e-mail marketing kampagne for din virksomhed.