Business Funnel: Hvad Det Er, Og Hvordan Man Opretter En

En forretningstragt kan hjælpe dig med at illustrere en kundes salgsprocesrejse og give dig mulighed for at forstå hvert aspekt af det salg, kunden deltager i, fra de første gang finder din virksomhed, til de foretager et køb. At forstå, hvordan en virksomhedstragt fungerer, kan hjælpe dig med at forstå hvert trin i salgsprocessen, og hvordan du bedst maksimerer hvert trin for potentiel fortjeneste. I denne artikel diskuterer vi, hvad en forretningstragt er, de fire trin i en forretningstragt, og hvordan du kan oprette en.

Hvad er en forretningstragt?

En forretningstragt, også kendt som en marketingtragt, er det visuelle billede, der betegner hver del af en kundes rejse. Der er typisk fire trin til forretningstragten, men du kan tilføje flere trin til tragten afhængigt af dit produkt og de trin, det tager at gøre en potentiel kunde til en forbruger. Ligesom en egentlig tragt er scenerne i toppen bredere, når publikum er større, og bliver smallere som en tragt, når du når bunden og lukker salget.

Hvad er stadierne i forretningstragten?

De fire trin i forretningstragten er:

1. Bevidsthed

Den første fase af virksomhedstragten er opmærksomhedsfasen, hvor de fleste mennesker kommer ind i din tragt. Bevidsthed er, når en potentiel kunde først finder dit produkt, uanset om det er via sociale medier, en annonce eller mund-til-mund. Denne første fase er, når en kunde indser, hvad du kan tilbyde dem, og hvordan du kan give en løsning på en udfordring, der kan have fået dem til at opdage din virksomhed i første omgang.

Relateret: Brand Awareness: Definition og 6 måder at forbedre

2. Renter

Den anden fase af forretningstragten er, når kunden bliver interesseret i dit produkt, fordi de tror, ​​du kan hjælpe dem med at nå deres ønskede mål, eller tilbyde dem en løsning på et bestemt problem, de har. På dette trin i tragten kan kunden også se på andre potentielle virksomheder, der tilbyder lignende tjenester eller produkter, så det er i denne fase, hvor du kan arbejde på at overbevise dem om, at din virksomhed kan tilbyde dem de bedste resultater.

For at hjælpe med at overbevise potentielle kunder kan du have relevant indhold på dit websted, såsom blogindlæg eller artikler relateret til dit produkt. Dette kan omfatte en side med kundeanmeldelser for at vise interesserede kundeemner, som andre mennesker har brugt og nydt dine produkter, hvilket kan påvirke dem til at tage det næste skridt i salget.

3. Beslutning

På tredje fase af erhvervstragten er tragten blevet mere snæver, fordi der nu er færre forbrugere, der gennemser dit produkt. Det er vigtigt at fokusere på de mennesker, der stadig er i tragten, fordi det er dem, der er mest interesserede i dit produkt og tættere på at lave et salg. På dette tidspunkt i tragten har potentielle kunder lavet deres research, indsnævret deres muligheder og tror på, at dit produkt kan være det rigtige valg for dem.

Hvis din virksomhed er en mindre virksomhed, er dette et godt tidspunkt at komme i kontakt med dem på et-til-en-niveau for at høre, om de har flere spørgsmål via e-mail eller telefonopkald. Hvis din virksomhed er meget større, kan nogen fra salgsteamet kontakte dem om at oprette et webinar, telefonopkald eller salgsside for yderligere at overbevise dem om at gennemføre salget.

4. Handling

Handling er det sidste trin i tragten, og det er på dette stadium, hvor kundeemnet ofte konverterer til en kunde. Selvom konverteringen fra kundeemne til kunde finder sted, er det vigtigt at huske, at salgscyklussen kan fortsætte med at pleje kunderelationer for at opmuntre dem til at være langsigtede kunder.

Sådan opretter du en forretningstragt

Her er seks trin, du kan tage for at oprette en forretningstragt for din virksomhed:

1. Analyser publikums adfærd

Undersøg din målgruppe og analyser den type indhold, de nyder, og hvilke platforme de sandsynligvis vil bruge, når de leder efter nye produkter. Nogle demografiske personer er mere tilbøjelige til at bruge digitale platforme som websteder og sociale medier, og andre er mere tilbøjelige til at se din virksomhed i reklamer eller i papirmedier som aviser eller magasiner. At vide, hvem din målgruppe er, og hvordan de lægger mærke til dine annoncer, er en faktor, du skal overveje, før du vælger, hvordan du fortsætter med markedsføringsstrategier.

2. Fang deres opmærksomhed

Når du har analyseret din målgruppe, skal du oprette indhold, der vil trække dit publikum til dit produkt, såsom en virksomheds hjemmeside, videoer, blogindlæg og betalte annoncer. Dette begynder fase et af cyklussen – bevidsthed. At have en bred vifte af indhold tilgængeligt for potentielle forbrugere gør det mere sandsynligt, at de tiltrækker dem gennem brugen af ​​målrettede søgeord. Når de søger efter et specifikt udtryk på internettet, der relaterer til det indhold, du har oprettet ved hjælp af de samme søgeord, dukker dit indhold op i browseren og fører dem direkte til dit indhold.

3. Byg en landingsside

Når du har fået din målgruppes opmærksomhed, er det nyttigt at have et sted, de kan gå hen for at få dem tættere på at lukke salget. En landingsside er en side på dit websted, der laver en opfordring til handling til dine besøgende, såsom at se en video, der forklarer dit produkt yderligere eller tilmelde dig et månedligt nyhedsbrev, hvilket kan øge interessen for dit produkt.

Relateret: Sådan opbygger du en landingsside i 6 trin

4. Send nyhedsbreve ud

Før mange kundeemner bliver kunder, er det vigtigt at opbygge et forhold til dem. En måde at gøre dette på er ved at sende e-mails til dine abonnenter. Mange mennesker, der har abonneret på din e-mail-liste, har sandsynligvis spurgt om dit produkt, men er ikke helt klar til at foretage købet. Ved at sende indhold til dine abonnenter kan du minde dem om, hvordan din virksomhed kan gavne dem, hvis de køber dit produkt. Dette giver dem også mulighed for at kontakte dig med eventuelle yderligere spørgsmål, de måtte have, før de forpligter sig til salget.

Relateret: Sådan skriver du et effektivt nyhedsbrev

5. Mersalg for at tilskynde til køb

Når en kunde er gået fra interesse- til beslutningsstadiet i forretningstragten, kan du begynde at sælge til dem for at få dem til at beslutte sig. Dette kan omfatte at tilbyde dem en demo af dit produkt, en rabat eller en gratis prøveperiode. Mersalg kan tilskynde kundeemnet til at beslutte sig for dit produkt og muligvis føre til et større samlet køb.

Relateret: Hvad er mersalg? Tips og eksempler

6. Fortsæt kommunikationen

Efter at kundeemnet er kommet til handlingsstadiet af forretningstragten, har de forhåbentlig valgt at købe fra din virksomhed. Uanset hvad er det en fordel at holde kommunikationen åben mellem dig og forbrugeren. Hvis de ikke købte hos dig, kan du finde ud af, hvad du kan gøre i fremtiden for at lukke salget. Hvis de foretog salget, så overvej at fortsætte kommunikationen for at danne et vedvarende forhold, så de er mere tilbøjelige til at blive en tilbagevendende kunde hos dig i fremtiden.

Frode Hammer
Frode Hammer En forretningstragt kan hjælpe dig med at illustrere en kundes salgsprocesrejse og give dig mulighed for at forstå hvert aspekt af det salg, kunden deltager i, fra de første gang finder din virksomhed, til de foretager et køb. At forstå, hvordan en virksomhedstragt fungerer, kan hjælpe dig med at forstå hvert trin i salgsprocessen, og hvordan du bedst maksimerer hvert trin for potentiel fortjeneste. I denne artikel diskuterer vi, hvad en forretningstragt er, de fire trin i en forretningstragt, og hvordan du kan oprette en.