Business Administration Vs Business Management: Hvad Er Forskellen?

Når du søger efter karrierer i erhvervslivet, kan du finde lignende jobtitler og beskrivelser. Det er ofte vigtigt at kende forskel på hver erhvervskarriere for at finde ud af, hvad der passer bedst til dine færdigheder og evner. Virksomhedsadministration og ledelse indeholder begge vigtige egenskaber, der kan føre dig til forskellige karriereveje. Denne guide kan hjælpe dig med at forstå, hvad virksomhedsadministration og ledelse er, samt hvilken karriere der passer bedst til hver virksomhedskategori.

Leder du efter at leje? Opslå et job på Bonjoures.com.

Hvad er virksomhedsadministration?

Business administration fokuserer på de specifikke titler og jobansvar i erhvervsafdelingen. Det betyder, at personer i en virksomhedsadministrativ rolle oftest vil fokusere på en rolle inden for erhvervsområdet. Mange mennesker, der beskæftiger sig med erhvervsøkonomi, vil have interesse i en bestemt afdeling inden for erhvervsområdet. Det kan være økonomi, regnskab, marketing eller økonomi.

Hvad er virksomhedsledelse?

Forretningsledelse fokuserer på den overordnede ledelse af en forretningsafdeling. Folk, der arbejder i virksomhedsledelse, fungerer ofte i lederroller for at overvåge de daglige opgaver for teammedlemmer i forretningsafdelingen. De kan ofte lære om, hvordan virksomheder drives, hvordan de opererer, hvordan man udvikler vækststrategier og hvordan man markedsfører en virksomhed.

Et af hovedmålene for medarbejdere i virksomhedsledelsen er at lære hver enkelt af deres medarbejderes ansvar, samt hvordan man leder og overvåger dem.

Relateret: Sådan bliver du en succesfuld teamleder

Forskellen mellem business administration og management college grader

Når man studerer erhvervsøkonomi, vil de studerende ofte lære om de overordnede erhvervsfag. Når de har fået fat i de forskellige forretningsroller, vil de vælge en og erklære den som deres studieområde. For eksempel kan en studerende hovedfag i business administration og vælge regnskab som deres speciale. Efter endt uddannelse kan denne studerende forfølge en regnskabsrolle. Når studerende studerer business administration, håber de ofte på at lære mere om forretning som helhed for at afgøre, hvilken specifik virksomhedsrolle de gerne vil forfølge.

Ud over at studere specialer inden for erhvervsområdet, vil virksomhedslederstuderende også studere fag, der vil være med til at øge deres lederevner. Dette omfatter menneskelige ressourcer, kommunikationsstudier, etik og ledelseskurser. Business management studerende vil ofte deltage i arrangementer, der hjælper dem med at udvikle ledelses- og lederevner. Dette kan omfatte deltagelse i studenterorganisationer inden for erhvervsafdelingen, studerendes regering og lederroller i forskellige akademiske klubber.

Forskel på virksomhedsadministration og ledelse på arbejdspladsen

Virksomhedsledelsesmedarbejdere vil ofte starte i entry-level lederstillinger. De vil lære og udvikle de færdigheder, der er nødvendige for at lede mennesker og lede en afdeling. Mange forretningsfolk vil forvente, at virksomhedsledere udfører både lederskab og daglige forretningsopgaver og pligter. Når en medarbejder tjener en virksomhedslederrolle på højere niveau, kan de overvåge andre medarbejdere og træffe afdelingsbeslutninger. Mange burde vide, hvordan man udfører grundlæggende team-arbejdsevner og kan samarbejde med medarbejdere på lederniveau for at træffe effektive beslutninger for virksomheden.

Virksomhedsadministrative medarbejdere vil ofte begynde at arbejde i en bestemt afdeling inden for erhvervsområdet. De dedikerer ofte deres arbejde til én afdeling inden for forretningsområdet i stedet for at lede og overvåge flere teams i forretningsafdelingen. Virksomhedsadministrative medarbejdere har mulighed for at arbejde i lederroller for visse afdelinger på grund af deres hands-on arbejde i deres ønskede afdeling.

Relateret: De bedste forretningsrelaterede grader til dit felt

Karriere inden for virksomhedsledelse

Nedenfor er de følgende karrierer, du kan forfølge efter at have modtaget en grad i virksomhedsledelse.

1. Driftsleder

National gennemsnitsløn: $62.321 om året

Primære opgaver: En driftsleder fører tilsyn med forskellige afdelinger i virksomheden. Mange vil arbejde med HR-teamet, salgsteamet og marketingteamet for at sikre, at opgaver bliver løst og målene nås. De hjælper med at fremme virksomhedens engagement og vil udvikle forskellige budget- og økonomiske planer. Driftsledere sikrer, at deres medarbejdere får de nødvendige ressourcer til at få succes. De besidder ofte stærke teambuilding-evner, lederevner og er effektive problemløsere.

2. Salgschef

National gennemsnitsløn: $74.914 om året

Primære opgaver: Salgschefer vil lede et salgsteam for at øge salgsafdelingens overordnede præstation. De vil træne, udfordre og motivere medarbejderne til at opfylde kvoter, engagere sig med potentielle kunder og vil hjælpe med eventuelle salgsudfordringer. De vil ofte skabe strategier for at øge salgsteamets effektivitet og vil fungere som teammentor. Denne rolle består ofte af mennesker, der er stærke ledere, strategidrevne og som har effektive kommunikationsevner.

3. Ledelsesanalytiker

National gennemsnitsløn: $77.523 om året

Primære opgaver: Ledelsesanalytikere vil arbejde sammen med supervisorer og virksomhedsledelse for at bestemme, hvordan de bedst kan udføre deres daglige opgaver. De kan ofte lave manualer for at hjælpe med at skitsere og dokumentere de overordnede procedurer, der skal gennemføres som en effektiv leder. De kan gøre dette ved at udføre undersøgelser og måle den overordnede præstationsanalyse af ledelse. Denne stilling kan kræve tidligere ledererfaring, analytiske evner og kritisk tænkning.

4. Økonomisk rapporteringsansvarlig

National gennemsnitsløn: $103.315 om året

Primære opgaver: En regnskabschef arbejder tungt med de juridiske og økonomiske teams. De vil udvikle strategier til at håndtere forskellige finansielle omkostninger, der findes i virksomheden. Finansielle rapporteringsledere vil analysere finansielle dokumenter og beslutte, om en specifik omkostning er gavnlig for virksomheden. Deres hovedmål er ofte at arbejde med ledelse for at bestemme, hvad deres budget er, og hvad det skal bruges på. Finansielle rapporteringsledere er ofte datadrevne, kritiske tænkere og er velorganiserede.

Karriere inden for erhvervsadministration

Her er de stillingsbetegnelser, som personer med en erhvervsøkonomisk uddannelse kan have.

1. Marketing specialist

National gennemsnitsløn: $48.541 om året

Primære opgaver: Marketingspecialister arbejder sammen med marketing- og produktteamene for at opbygge kampagner omkring forskellige produkter. De analyserer forskellige målgrupper og planlægger, hvordan de sælger til dem. De tjener ofte i forskellige elementer i marketingafdelingen, herunder content management, markedsanalyse og produktmarkedsføring. Deres hovedmål er at bestemme, hvad der effektivt sælger et produkt, og hvordan deres virksomhed kan markedsføre det. Marketingspecialister er ofte velorganiserede, stærke ledere og er villige til at overkomme alle udfordringer.

2. Personalespecialist

National gennemsnitsløn: $52.867 om året

Primære opgaver: Personalespecialister er primært ansvarlige for potentielle og nuværende medarbejdere. De rekrutterer medarbejdere, som de ser som de bedst egnede til virksomheden og kan foretage telefonscreeninger eller interviews. Mange vil også arbejde sammen med nuværende medarbejdere for at opbygge virksomhedskultur og engagement. De er også ansvarlige for en medarbejders skatteskemaer, løndokumenter og personlige oplysninger. Denne rolle indeholder ofte medarbejdere med stærke kommunikationsevner, selvmotivation og tidsstyringsevner.

3. Bogholder

National gennemsnitsløn: $54.558 om året

Primære opgaver: Revisoren vil oprette økonomiske rapporter for forskellige afdelinger for at sikre, at virksomhedens økonomi forbliver ansvarlig og stabil. De vil også spore og analysere data, der involverer fremtidige eller tidligere økonomiske beslutninger. Revisorer vil ofte udarbejde strategier og anbefale ændringer i ledelsen, som gavner virksomheden og hjælper dem med at administrere ordentlige forbrugsvaner. Mange revisorer er analytiske, datadrevne og har stærke organisatoriske evner.

4. Forretningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $75.165 om året

Primære opgaver: Forretningsanalytikere vil udføre rapporter og analyser for at bestemme, hvad en virksomhed skal forbedre. De arbejder mere på den udviklingsmæssige side af virksomheden og vil bruge software til at bygge strategier til at vokse en virksomhed. De vil ofte fungere som projektledere og vil arbejde på individuelle projekter for at bygge løsninger til at forbedre disse projekter og gavne virksomheden. Forretningsanalytikere bør være vidende om forskellig software, have lederevner og være problemløsere.

Magnus Antonsen
Magnus Antonsen Når du søger efter karrierer i erhvervslivet, kan du finde lignende jobtitler og beskrivelser. Det er ofte vigtigt at kende forskel på hver erhvervskarriere for at finde ud af, hvad der passer bedst til dine færdigheder og evner. Virksomhedsadministration og ledelse indeholder begge vigtige egenskaber, der kan føre dig til forskellige karriereveje. Denne guide kan hjælpe dig med at forstå, hvad virksomhedsadministration og ledelse er, samt hvilken karriere der passer bedst til hver virksomhedskategori.